Haddini asan gelin

Mey biter saki kalır,
Her renk solar haki kalır,
Diploma insanın cehlini alsada;
Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..

Yengenin o lafları sarfetmesine sebep olan kim,ne acaba? Durup dururken söylenmez tartışmalarda tek taraflı olmaz.

Ayrıca tartışabilir ,bu seni ne ilgilendirir ki? Hani çağdaşlıktan dem vurmuşsun ya biraz tezatlık olusturuyor tavrın

Nasıl değiştireceksiniz ki; bu kadar cehalet içersinde olup da kendini açık olduğu için ilerici ,gelişmiş,modern diye sıfatlandıran cahil kalmış birini.

Bu arada hiç din ve ahlak konusuna girmiyorum bile.herkes dilediği gibi yaşasın fakat bu ne hadsizlik!...

Yengenizin üslubu çok ters ve kaba evet ama söyledikleri temelde çok yanlış şeyler değil.
Ne demiş dini ve siyasi bir tartışmada?

Tesettürlü insanların inancının zaten belli olduğunu, hayat felsefesinin yaşama biçiminin dini olduğunu, böyle bir insanın (tartışılan konu için) objektif bakamayıp dinle karıştırdığını, bu nedenle bu tarz konularda tesettürlü insanlarla tartışmadığını söylemiş.

Bunda yanlış bir şey var mı? Örneğini her gün forumda yaşamıyor muyuz?

Neden herkes yengeye saydırmış anlamadım.Kısaca 'senin fikrin belli,tartışmamız anlamsız' demek istemiş.
Rahatsız olunan "muhattap olma" tabiri ise,maalesef aşağılama amaçlı kullanıla kullanıla artık öyle zannediliyor.
Oysa resmi dilde veya nezaket amaçlı çok kullanılır.
Belki tam olarak burada yazılan kelimeleri kullanmamış bile olabilir.Konunun gerçek olmama ihtimali daha yüksek tabii.

Ben burada yengede , sizde yada kuzeninizin esinde bir hata bulamadim.Herkes yengeyi gommus ama kadinin herhangi bir hakareti kufru yok.
Tartisma nedir , nasil yapilir ? Bunu bilenler cok iyi bilir ki , herkes savundugu gorusu ozgurce ifade edebilir.Eger taraflardan biri surekli soz kesiyor ise yada kufur hakaret kullaniyor ise bu noktada terbiyesizlikten sozedilebilir.
Adi uzerinde tartisma.Herkes savundugu gorusu karsi tarafa hakaret etmeden savunabilir.Kimi heyecanla savunur,kimi sakin,kimi biraz sinirli,kimi gulerek,kimi aglayarak.Taraflar arasinda dilsiz bir insan olmadigina gore sartlar esit ama bazilari ortami terk etmeyi tercih ediyor , cunku kalanlar kendini kotu hissetsin yada ben buna cevap veremem kacayim mantigi ile tartismayi kesip terketmeyi tercih edebilir.Bu da cok normal.
Bir yerde okumustum.Tartismalarin dogru yapildigi evlerde buyuyen cocuklarin dunya goruslerinin ileri olusu , kisisel gelisimlerindeki hizlilik ve bir meseleye cok ama cok farkli pencerelerden bakabilme kabiliyeti kazandiklarini.Tartisma cok faydalidir.Keske herkes bol bol tartissa , sonrasinda el sksabilecek duzeyde tartismalar artsa da toplum olarak bazi konulari asabilsek ne guzel olurdu.
Siz kimseyi daha saygili hale getiremezsiniz.Kendiniz cok saygili olursunuz ve ornek olursunuz ancak.Eger rahatsizlik duyuyor iseniz de din ve siyaset konusunda yapilan tartismalara katilmazsiniz.Bu da cok dogal bir tercihtir.

Yengenin tarzı yanlış olabilir ama fikren yanlış degil
Bu konunun açılma sebebi satır arasında mesajlar vermek

Yengem diyorsunuz ama henuz abinizin nişanlısı
Daha nisanliyken ailenin diger fertleriyle boyle saygısızsa evlendikten sonrasını dusunemiyorum
Fazla yuz verilmis ve kendini bir şey sanan gelin adayi var ortada

Yengenin görüşlerini belirtme şeklini ve özellikle kendi kendine tartış kısmından hiç hoşlanmadım. Ama bunun dışında"ailede bir ilkti ama çağdaş bir aile olduğumuz için dışlamadık,bağrımıza bastık" kısmı da ilginç. Çağdaşlık göstergeniz"kapalı bile olsa(!) onu çok seviyoruz" ise oda ilginçmiş. Sizden farklı olması onu kabullenmenizi gerektirmez,ihtiyaç duyduğunu da zannetmiyorum.

Neden yengenin o kadını başörtülü olduğu için herkesin içinde gömdüğünü görmüyorsunuz?ya da kapalı biri açık birini bu şekilde rencide edemez...saygı,empati yoksunu yenge var konuda...

Kuzenim iki ay once basi kapali biriyle evlendi. Bu bizim ailede bir ilk. Ama cagdas bir aile oldugumuz icin asla dislamadik, onu bagrimiza bastik.

Bunu neden üstüne basa basa söyledin pek anlamış değilim..Türbanlı birinin bir aileye girmiş olması olağanüstü bir durum mu ya da onu onu dışlamadık diyorsun bu bir lütuf mu?..Biz çağdaş bir aileyiz ve dışlamadık,bağrımıza bastık, kabul ettik diyerek ötekileştirme yaptığının farkındadır umarım konu sahibi... Çağdaş bir kişinin aklında bu tür düşünceler yer etmez..Yengeye gelince evet tavır hoş olmamış kendini ifade ederken yanlış kelimeler seçmiş anlaşılan fakat ikili tartışmada kuzenin eşinin ne dediğini bilmiyoruz bir de bu var..

Patavatsızlık etmiş, haklıda. Sende koyarsın mesafeni niye dert ettin bu kadar canım

Oyle degil."ben teseddurlu insanlarla tartismam senin dusuncen belli"demis.ben acigim.simdi ben her olaya objektif mi bakiyorum yani.her teseddur takan beyninide kapatmiyor.herkesi genellemesi sirf teseddurlu olmasindan dolayi sinif ayirimi yapmasi hic hos degil.yenge tam bir sig dusunceli..

İşte bence de böyle değil :)
Tartıştıkları konu her neyse onunla alakalı objektif olmayacağını düşünmüş.Asla objektif olamaz dememiş yani.
Neyse konu tartışma amaçlı açılmışsa amaca hizmet etmeyelim bence.Herkesin yorumu farklı olabilir.

Senin yengen tam bir kendini beğenmiş ukala.Saygı yoksunu aynı zamanda.Ha bunu neye dayanarak söylüyorum senin anlattığın kısma göre,Gelin kızın ne söylediğini de merak ettim.

Değiştirmeniz mümkün değil.
Her ne ideoloji fikir ya da dine mensup olursa olsun, edebini bilmek asalettendir.
Asaletsiz insanla münakaşaya girilmez.

Kendisi karşı tarafa "objektif olamaz" gibi bir yorumda bulunmuş ama kendisi objektif bakmaktan bihaber.

Ben öylesine ancak acırım.

Ben de başı açık biriyim ama inanın peygamberimiz kadar çağdaş ve hoşgörülü degilim. Zira başı kapalı olup o hosgorude olmayan nice insan da biliyorum. Hz muhammed in sosyal yaşamını okuyup araştıran biri insanlar için bu kadar peşin hükümlü ve sığ olamaz . Mevlana da din adamı ama tüm kültürler tüm dinler ona saygı duyup yaşadığı yere kadar ziyarete geliyor. Başındaki sariga üstündeki cubbeye bakıp yargılamak medeniyetin işi değil cehaletin işi. Medeniyet başta değil içindeki zihniyettedir

Yengeye mesafe koy herşeyden önce önyargılı ve bu en tehlikeli zehirdir

Son düzenleme:
siz çağdaş bi ailesiniz " kuran, sünnet, baş örtüsü, namaz, abdest, gusul, sahabe, Ashab ı kiram... " bunlar çağ dışımı? ??
Konu sahibi zaten bunları yapanları bağrına basıp ve dışlamamış bile! daha ne yapayım başörtülü birine dercesine, konuyla ilgili duruşunu belli etmiş fakat gelin daha da çağdaş olduğu için bağrına basamamış ve dışlamış kuzenlerinin eşini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…