Haddini asan gelin

Herkese boyle davranacagini dusunmesi yersiz bi cikarim degil. Yengesi genelleme icinde.

Şöyle salak muhabbetlerden nefret ediyorum ya. Benimde bir arkadaşımın yengesi ve kuzeni iki bayan bu sebeple birbirine girmişti. İkiside aynı mezhepten kapalı değiller ama siyasi parti farklılığı var. Referandum Zaman'ı girdiler birbirlerinde Kendini modern , aydın, çağdaş gören sarışın olan şirret yenge diğer görüşte olan kuzenin Facebook sayfasına ağır hakaretler içeren cümlelerle rezillik çıkarmıştı.
Ben bu şirretle aynı şeyi savunmama rağmen delirdim resmen.
Hiç yakışmıyor. Bizim görüşle aynı olanlarda genel olarak karşısındaki hor görme cahil diye yaftalama ve ezme iç güdüsü var.
Böyle doğru yol gösterilmez böyle halkçı olunmaz.
Aktif siyasetten bu yüzden uzak durdum resmen.

Şok oldum

İnsanlar neden birbirlerine hoşgörülü olmaz ki?
Neden bu aşağılama neden bu yukarıdan bakmalar kucuk dağları ben yarattımcılıklar?
Böyle insanlara kucuk düşürerek çağdaş olunmaz!Örtülünun ortunmeyene bir ustunlugu yada acıgın kapalıyı böyle rezilce yerin dibine sokmaya hakkı yok!Allahın emri olduğu için görevini yerine getirmeye çalışan bir insan.yapmazsın ama saygı duyarsın.Allahın emrini de böyle rezilce ezmeye çalışmak kimsenin hakkı değil.inanırsın yada inanmazsın fark bu TAKVA

Ben de artık insanlarla siyaset konuşmakk iistemiyorum mesela insanı zıvanadan çıkaran kendiyle çelişen insanlar var. Günahları boynuna. Yalnız kesinlikle sivri dilli olmama hatta yengenizin düşüncesine kısmen katılmama rağmen asla böyle bişey söylemem ayıp etmiş çok

Herkese boyle davranacagini dusunmesi yersiz bi cikarim degil. Yengesi genelleme icinde.

Yengesi tesetturlulere karsi bir genelleme yapmis, bu davranisi dogru mu hayir. Ama boyle bir onyargisi var diye kadini herkesi asagilayan, kotu bir insan olarak yaftalamak da en az onun davranisi kadar yanlis.
Butun basi aciklardan nefret eden ve hepsini bir genellemeye tabi tutan tesetturluler yok mu, onlar da var. Mesela facede tariflerine bayildigim bir cahide sultan var, degil aciklari, kapanma tarzini begenmedigi kapalilari bile yerden yere vurup infaz ediyor, nefret soylemleri havalarda ucusuyor, simdi buna dayanarak bu kadin herkese kotu davraniyor, pis kadin, tariflerini de yapmayalim, tecrit edelim diyebilir miyiz? Hayir.
Bakin davranisin yanlisligindan sozetmiyorum. Butun genelleme ve onyargilarin yanlisligindan sozediyorum. Üstelik aile icinde yasanan bir sey bu, yengeyi bir kisim insandan nefret ediyor diye infaz etmektense zamanla olgunlasmasini beklemek (daha 23 yasinda bir insan, o yasta ben de nelerden nefret ediyordum, geciyor hepsi) aile baglarini koparmamak en dogrusu.

Hadsiz
Yengeniz kendisini ne saniyor acaba?kuzeniniz agzinin payini verememis.ah ben olsaydim.
Turbanli falan degilim.ama okurken sinir oldum.cakilir yakinda

Altta kalmaya başlayan insanın son çırpınışlarıyla ezikçe bir hamle yapmış. Keşke sen de o ortamda bunu dile getirseydin de çenesi kapansaydı.

Evet herkesle her şey tartışılmıyor gerçekten ben bunu öğrendim. Ama evine misafir gelen, saygılı bir insanı dış görünüşüyle yargılamak kompleks sahibi insanların işi.

Sizi anladim. Sozlerinize katiliyorum. Fakat konu sahibinin genellemesindeki korku birgun ona da bunu yapacak olmasini hissettiginden. Bu mevzu uzerinden bu mevzuyla vurulmaktan korkuyor.
Dogrusu sizin soylediginiz farkindayim ama tesetturluleri de acik hanimlarida igreti goren ve bu uslupta kutuplasan insanlarin tum iyilikleri benimde gozumde siliniveriyor. Hani cok buyuk saygisizlik yapar bi insan ve tum dogrulari erir gider ya oyle bi mesele bu benim icin. Bi insan anne babasina zulmederken nasil " bu olayla onu kotu ilan edemeyiz, aslinda iyi biridir" demek nasilsa bu meselede de iyimser davranamiyorum.
Ihanet gibi geliyor kendime. Degerlerime.
Ama en guzeli elbette sizinkisi. Gulumseyerek gecip gitmek. Bi gun bende basaririm umarim.

sen 19 yaşındasın karşındaki insan 23 yaşında kaldı ki ikinizde aynı yaşta olsaydınız bile evli bir birey olarak o senin büyüğün sayılırdı
hani önemli ya senin için saygı ondan uyarayım dedim
yengene gelince ayıp etmiş hemde bayağı, çiğlik kıvamında bir ayıp
merak etme insanlar kibirlendikleri zaman,yüksekten tepeden insanlara bakıp alaykar bir şekilde karşısındakini incittiklerinde aynı duruma düşmeden ölmezler.

Boşver hiç değiştirmeye çalışma sen suçlu olursun. Ama onlar evlenince abinin huyu suyu çok değişecek bence. Yengen çok baskın bir karakter ve abini sizden uzaklaştıracak diye düsünüyorum.

Biraz zamana birakmak, kendini cok geri cekmeden sadece bu tarz konulara girmekten kacinmak en dogrusu geliyor bana. Sozkonusu kisi bir arkadas, komsu vs olsa evet neden davranislarini tasvip etmedigi biriyle gorussun ki denebilir ama abisi ve esi sozkonusuyken daha ilimli davranmak ve onlari yanlislariyla kabul edip sadece daha temkinli davranmak gerektigini dusunuyorum.

Hepimiz dunyaya ayni genis pencereden bakamiyoruz, sagcisinin da solcusunun da dindarinin da ateistinin de fasisti fasittir ya, at gozluklerinden kurtulamaz ya, onlarin cehaletine vermek lazim işte. Eger biz de onlarin hatasina dusersek bu kez kutuplar iyice artacak (turbanlidan nefret eden açık, turbanlilardan nefret eden aciklaran nefret eden acik, ondan da nefret eden turbanli derken liste uzar gider, hepimiz birbirimizden nefret ederiz. )

Siyaset , din gibi konuları özellikle aile arasında konuşmayı sevmiyorum .
Herkesin inancı kendine .
Konu sahibi bence sen hiç karışmamalıydın .

Su konudaki manyak yenge bozuntusunu savunur gibi gorunmek istemiyorum ama onu degistirmek ya da saygili biri haline getirmek senin neyine? Neden vazife bildin? Sana nerden dustu bu gorev?

Bu da haddini asmaktir.
Ne münasebet
Eger aileme griiyorsa biri insan olmayı öğretmek zorunda
Ben de olsam adam ederdim
Onun yüzünde kuzenime misafirlerime mahçup olamam

Ne yüz veriyosunuz söyle insanlara
Bağırsak çağır rezil et
Haketmis

Kuzeninin eşi insan olduğu için saçını başını yolmamiş yengenin.kendi açık diye kapalı insanlara bu tarz konuşamaz bu hakkı kimse ona vermez uzak dur bence mesafe de koy çünkü seni de rezil edebilir bir gün

AYNI DİNE İNANAN FARKLI ÜLKELERDE BİLE, O DİN O KADAR FARKLI YORUMLANIP YAŞANIYOR Kİ HAYRET EDİYORUM. KALDI Kİ FARKLI MESHEPLERDE GÖRÜŞ AYRILIĞI ÇOK NORMAL.

O AKŞAM EVİNİZDE MUHABBET NASIL OLDU DA YENGENİZİN ŞOVUYLA SON BULDU BİLMİYORUM AMA ACABA DİĞER BAYAN DA YENGENİZİN ÜZERİNE ÇOK MU GİTTİ?

ANA-OĞUL BİLE FARKLI GÖRÜŞLERE SAHİPKEN, AİLEYE GİREN GELİN VE DAMATLARIN DA FARKLI GÖRÜŞLERDE OLMASI NORMAL TABİ. DİN VE SİYASET KONUSU ÜLKEMİZDE ÇOK HASSAS Bİ NOKTA. KEŞKE MUHABBETİ UZATMASALARMIŞ. AZ ÇOK HERKES BİRBİRİNİN NE DÜŞÜNDÜĞÜNÜ BİLİYORMUŞ. NEDEN İKİSİDE KONUYU UZATTIKİ?

ÖZETLE BEN DERİM Kİ YENGENİZİN TAVRI ŞIK OLMAMIŞ AMA, YİNEDE ONU BU YÜZDEN BURUŞTURUP ÇÖPE ATMAYIN. HEM TARTIŞMANIN İÇERİSİNDE SİZ YOKSUNUZ BİLE. 2 FARKLI KİŞİ KONUŞMUŞ, KIRILMIŞ, SİNİRLENMİŞ, VS... SİZ MÜDAHİL OLMAYIN DERİM.

YENGENİZİN GENEL TAVIRLARIYLA İLGİLİ Bİ SORUNUNUZ VARSA-Kİ ANLADIĞIM KADARIYLA VAR- ÖNCELİKLE ŞUNU İYİ BİLİN Kİ DEĞİŞMEYECEK. SİZ KOLAY KOLAY DEĞİŞİRMİYDİNİZ. SADECE KİMİNLE, NEYİ, NE ZAMAN, NE KADAR KONUŞACAĞINIZI BELİRLEYİN, YETER. MESELA BU OLAYDA ÖĞRENDİNİZ Kİ, YENGENİZLE SİYASET KONUŞULMAZ. SİZ DE KONUŞMAZSINIZ. CANINIZI SIKMAYIN.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…