Haddini aşan kv ve kp

kimsenin isteğine göre çocuk yapacak değilsiniz ki, eşiniz eğer sesini çıkarmıyor öylece duruyorsa ailesiyle nasıl konuşması gerektiğini anlatın. illa bağırıp çağıracak terbiyesizlik yapacak değil, sakince oturup konuşacak. konuşmuyorsa siz sakince kvnizle konuşun. siz de yapamıyorsanız en sonunda her dediğine he he diyip geçin. Allah ne zaman nasip ederse o zaman olacak belki de olmayacak. bırakın konuşurlarsa konuşsunlar. çocuğu siparişle yapamıyoruz malesef
Çok doğru söylüyorsunuz bu süreçte zaten anlattıklarını yaptım sayılır tedavi sürecinden bilerek bahsetmedim daha üstüme gelir üzer beni diye. Karışıma aldım biz düşünmüyoruz daha dedim anlattım anlamadı devam etti daha da çirkinleşerek son sözleri artık ipin ucunu kaçırdığını gösteriyor eşimin adam akıllı konusması lazım susturması lazım özel hayatımıza karışmaması gerekli onun torunu olacaksa biz de evlat sahibi olmaya çalışıyoruz bu onu haklı yazmaz her istediğini söylemek lüks ü vermez

Nasıl yorum yapacağımı bilmiyorum onlara karşı. 2 seneye yakın süredir Evliyiz ilk başlarda istemedik birbirimize alışalım diye eşimle bebek sahibi olmayı 6 ay falan korunduk daha sonrada bildiğimiz Bi sebep yokken çocuk sahibi olamıyoruz tabi kv evlendiği ilk günden beri bunaltır beni ben babaanne olmak istiyorum ben hiç adet görmeden kaldım eşine vs telefonda Bi çocuk görsün hemen telefon eder bende istiyorum bak şunu gördüm bak bu her lafında bu vardır. İki gündür beni arıyor kp şehir dışında konuşmuşlar aralarında 2 sene oluyo bunlar neden çocuk yapmıyor ben gelene kadar gelin hamile kaldı kaldı yoksa ben yaparım çocuk onlara inat utansınlar diye. Bunu benimle paylaşıyor kv bak böyle böyle konustuk istiyoruz yapın. Üstü kapalı Bi şekilde söylüyorum biz yapacağımız zamanı biliriz nasip bakalım diye ama çığırdan çıktı görümcem bekar var o da söylüyo ne zaman isterlerse o zaman yaparlar karışma anne diye onu azarlıyor sen ne karışıyosun biz babaanne dede olmak istiyoruz diye peki sen neden karışıyorsun? Bahsetmek istemiyorum deniyoruz olmuyo diye biliyorum bu laf ondan ona yayılır eski kafalılar kısır der çıkarlar sizce ne yapmam doğru olur
"Çok isteyen kendi yapsın ben şu anda düşünmüyorum" demiştim ben. Evet biraz kaba belki ama kv de olsa, anne de olsa haddini bilmeyene biraz sert cıkmak gerekti. Sonra bir daha soran olmamıştı :)

Sakın istiyoruz ama olmuyor falan deme. Sorun ne, doktora git şu bu didikler durur canın iyice sıkılır.

Ana kuzusu, tabiki susturmaz. Eski konularina baktimda, esin her hafta annesinde yatili kaliyormus. Sende tabiki beraber gidiyorsun. Yilbasini zar zor yanliz kutladiniz. Adamlar olmayacak laflar ediyorlar ve esinden sifir tepki var.

Böyle bir adamdan niye bebek için çabaliyorsun? Sana söyleyim, müthis bir lohusa depresyonu yasarsin ve ya 2 yil içinde bosanirsin, yada mutsuz bir evlilige devam edersin cocuk var diye.

Böyle cahil bir kadin cocugun herseyine karsimak ister. Tuzlamak der, unlu muhalebi der. Derde der yani. Senide elestirir. Esinde "eeh annem kaç cocuk büyüttü, o bilir tabi ki, annemi niye dinlemiyorsun" diye senin üstünede gelir.

Herkes diger konularindada dedi asil sorun esin diye. Ama israr ile suçu sadece kv'de ve kp'ere atiyorsun. Esin düzelmeden, ayri aile ne oldugunu bilmeden. Gerekirse yumrugu masaya atmasini bilmeden, lütfen cocuk yapmayin.
Iyyk benim eşimde annem kaç cocuk büyütmüş bilir diyor. Bende kadın 35 sene önce dogurmuş. Aradan kaç yıl gecmıs. O zamanla bu zaman bir mi diyorum. Herkes kendi doğurduğuna baksın ya. Karışan kv nin açma telefonunu. Söyle ya depresyona sokuyorsun açmıyorum de. Ya ben sivri dilli tahammülsüzüm ya da insanlar çok hadsiz

Eh iyikene herkes iyi. Adamla gülüp eglenebilmen biseyi ifade etmiyor ki. Önemli olan "kötü zamanlarda" birbirine destek olunmasi. Birbirini anlamak. Adam senin duygularini önemsemiyor. Onu geçtim bu sadece senin duygularin degil, kimse sorsan bunu ayip der.

Simdi kv'de sussa bile, halen adam yatiliya gider, halen annesini hakli görür. Lohusalik bir kadinin yasayacagi en hasas dönem. Adam simdiden bile hasasiyet nedir bilmiyor. Böyle bir adam degistirilebilirmi, nasil degisir bilmiyorum.

Ancak ben olsam bu laflar ile mesela büyük olay çikarirdim. Esimede resti çekerdim. Biraz dislerini göster. Durumun ciddi oldugunu. Biraz kaybetme korkusu olsun adamin.

Sen agzini bile dogru düzgün açmiyorsun. Esinin her dedigine evet diyorsun. Eh tabiki adam ayni kalir.
Bana da kv yok bilmem kim rüyasında seni hamile görmüş dedi ima yapıyor. Bende Allah korusun dedim. Agzından cıktı Vala. Sonra torun istiyorsan diger oglunu evlendır dedim. Bidaha bana yorun lafı açmadı. Açarsada ogluna söyle ayrıca karı koca arasında biz bakcaz sonucta derim

Yurt disinda yasadim ben. Evde kalma kisir olma muhabbeti yok. Bu Turk toplumunun seytanlarina has.
Türklerin tek bildigi çogalmak. Evlenince hemen çocuk yapmazsan acaba kısır mı der. Herseye karısır.Herseye burnunu sokan gereksız insanlarla muabbetı kestim. Ki evlendik ertesi gün akrabam gece nasıldı diyor. Tek bildikleri şey baska birsey yok.

"Çok isteyen kendi yapsın ben şu anda düşünmüyorum" demiştim ben. Evet biraz kaba belki ama kv de olsa, anne de olsa haddini bilmeyene biraz sert cıkmak gerekti. Sonra bir daha soran olmamıştı :)
Haklısınız ama karşınızdaki insanla alakalı Bi durum bu anlamak istemeyene ne dersen nasıl dersen de anlamıyor maalesef

Neden diyemiyor anne baba bu kadar mı baskın had bildirmek bu kadar zor olmamalı.
Ona göre zor bilmiyorum nasıl aşacak bu konuları çok büyük sıkıntı da o zaman. Eski kafalı büyütülmüş babasına asla Bi kelime diyemez tamam baba olur baba modunda. E bari annene söyle demi karışmayın babama da söyle biz ne zaman istersek o zaman yaparız de

Ona göre zor bilmiyorum nasıl aşacak bu konuları çok büyük sıkıntı da o zaman. Eski kafalı büyütülmüş babasına asla Bi kelime diyemez tamam baba olur baba modunda. E bari annene söyle demi karışmayın babama da söyle biz ne zaman istersek o zaman yaparız de
Anneye söyleyip oda babaya çıtlatcak bunu,adam ne kadar kaale alır ki bunuda.

Back
X