Hadi diyelim boşandım..

ne yapayım?

• Boşan, düsünüldügü kadar zor degil.

OY: 12 60,0%
  • Boşanma, süreç ve sonrası çok zor çekilir gibi degil.

OY: 8 40,0%

• Ankete Katılan
    20
Bence öyle birden değil de aşamalı aşamalı yapılabilir yani önce is bulursunuz sonra kalacak yer sonra çocuklara bakacak biri
en sonda da bosanabilirsiniz
borçların size bulaşmaması için bile bosanilabilir
sakin eve bu surecte haciz için vs gelirlerse kefil vs. olmayın

Dün akşam kayinvalidem bizdeydi.benim ogluyla alakali şikayet ettigim herşeyden o da şikayetcidir, laf söyledigimde 'napiyim kızım ben de cok söylüyorum laf dinlemiyor' der.evin bi kac erkek isi var, benim olmadigim bi ortamda kayinvalidem oglum yapsana sunlari bu ne boyle tamiir et gibi biseyler söyledi.esim, "ya ne icin kim icin yapayim" dedi.kim icin derken bizi hayatinda ne olarak gördugunu cok merak ettim ve butun gece bu cümlesini düşündüm.sana tapiyorum diyen adam ne ara boyle oldu hic bilmiyorum.

Gece uyku tutmayinca cok düşündüm, annemlerin yasadigi binada 1+1 bi daire var, kirasi babanneme gidiyor.kiracidan cikmasini rica edip orada yasayabilirim.hem babaevine donmemis olurum hem de elleri hep benim ve cocuklarimin ustunde olur.orayada kira vericem ve yine bakici masrafim olucak muhtemelen ama en azindan yemegimi ailemle birlikte yiyebilirim, cocuklarla alakai aksi bi durumda annemi devreye sokabilirim.

Bence bu ev fikri gayet güzel ve uygun
inşallah aileniz anlayışlı ve destek olur

bencede 2 3 sene daha takıl cocuklar buyusun zaten adam eve ugramıyomus sende keyfıne bak onu yok say cocuklarınla eglen
Ah keßke bunu yapabilsem ama bunu kabullenmem benim kendime karsi yaptigim bi saygisizlik olur.sanmayin ki ezik büzük bi tipim, taşı sıksam suyunu cikartabilirim, her konuda güvenim var kendime ama işte konu çocuklarim olunca tikaniyorum.onlarin hayatlarinin 1dk sini bile etkileyecek bir karar vermekten cok korkuyorum.

Bu şartlar altında evli ama gelecegini göremeyen, sürekli borc icinde yasamis ve yasamaya devam eden, evde eşinin silüetiyle avunan, ye ic otur ama sus gibi davranilan kadin olmak istemiyorum, yakistiramiyorum kendime bu konumu.

Bundan tam 1 hafta önce yakasi acik (evde giydigim) bi tisörtle bakkala gittim, döndüm ve bana "bu tisörtlemi ciktin sokaga" dedi ve sustu.tam 1 haftadir susuyor.hoş ben de konusmasi icin caba harcamadim ama düsünüyorum; yemegi ayri yiyoruz, ayri yerlerde uyuyoruz, gün icinde küs oldugu icin telefonla dahi konusmuyoruz.1 haftadir eve para bile birakmiyor.. ben bunlari yasamayi yakistiramiyorum kisiligime.

Beni baglayan tek şey çocuklarımin ferahi.

eşin ne iş yapıyor?
ayrılma durumunda ortalama nekadar nafaka bağlanır bilmiyorum. eşinin gelir durumuna bağlı sanırım.
bunu vermemezlik yapar mı?

eşin ne iş yapıyor?
ayrılma durumunda ortalama nekadar nafaka bağlanır bilmiyorum. eşinin gelir durumuna bağlı sanırım.
bunu vermemezlik yapar mı?
Cocuklarina herseyini feda eder, cok sever onlari nafakayi bilemem ama ihtiyaclarini aksatmayacagina eminim.
Su da var; sırf ben zorlanayim bana ceza olsun diye vermeyedebilir, boßandıktan sonra taninmayacak hale bürünüyor insanlar.

Dügünde takilanlarla aldigi bi dukkani var ama cok fazlaca da borcu var.hukuken istese nafakadan yirtabilir bence.tamamen vicdanina kalmis bi olay yani.

Yani evet, ederi kadar kirasını verip birakin ben burda bi düzen kurdum çocuklarimla, alin buda evin kirasi deyip oturayim diyorum.
bır kere bu fıkrı sıl kafandan, ayrıca o kadar yasanmıslık anı varken o evde yasaamazsınız...
bosanmak dusunuldugu kadar korkutucu degıl bence, evde zaten yalnız bır hayat yasıyorsanız tek eksınız maddıyat olur onuda nafaka ıle halledersınız...
kendınızde bır ıse gırersınız ve gerek aıle destegı gerekse bakıcı kres vb yontemlerle cocukların bakımı yapılır...
sız yeterkı kararınızı verın ve ısteklı ısenız bosanma konusunda oncelıkle bır ıs bulup çalışma hayatına gerı donun , o arada cocuklara bakacak bırını ayarlayın ve surecı baslatın..

bu sebeplerden boşanır mıydım? ımmm boşanmazdım sanırım
ben de boşanma davası açmış biri olarak söylüyorum. çekilmeyecek bi kocanız yok ki.

Yani evet, ederi kadar kirasını verip birakin ben burda bi düzen kurdum çocuklarimla, alin buda evin kirasi deyip oturayim diyorum.

Siz oturursunuz da onlar oturturlar mı? Sonuçta oğullarını boşadınız, yuva yıktınız durup dururken(!) Gıcık olurlar size, orada yaşatmazlar bence. Herşey para değil:KK43:

"Ne için, kimin için yapayım?" :KK57:

Bence konu kapanmış. Duyduğunuz iyi olmuş. Bu laftan sonra boşanmak hakkınız da işte, imkânlar, şartlar.........

Herkes kaynana evinde oturmaya takılmış. Bence o kısmı sil çünkü burada herkes direk ona odaklı yazar durur sonra bi bakmışsın tartışma çıkmış.

Bence çalışmaya boşanmadan başla, kendini garantile önce. 1800 maaş alsan bir de 400 kadar nafaka bi şekilde götürür seni. Ama dediğim gibi boşanmadan hayat nasıl olacak gör, bakıcı ile olur mu dene bakalım. Boşanınca da başka eve çık, o evde kalman başını ağrıtır.

Bence öyle birden değil de aşamalı aşamalı yapılabilir yani önce is bulursunuz sonra kalacak yer sonra çocuklara bakacak biri
en sonda da bosanabilirsiniz
borçların size bulaşmaması için bile bosanilabilir
sakin eve bu surecte haciz için vs gelirlerse kefil vs. olmayın

Kesinlikle en doğru yöntem. Kararlılık ve sabır ile başarılabilir:KK9:

Back
X