hadi hanımlar hep beraber diyoruz:)) O BEBEK BURAYA GELECEK o kadar

RÜMEYSA ,,cimcimen çookk tatlıki Allah bağışlasın canım arkadaşım:16: aşıyıda olmuşsunuz maşallah:16:

YASAMİM,,, sıcak su torbasına bencede dikkat et ,,tekrar geçmiş olsun

ORKİDE,,,,, dualarımız seninle canım ,az kaldı ,biraz daha sabır canım ,sağlıkla doğsunlar inşallah ,bak benim önüme sende arcada geçemediniz :1:

İREMNEVA,,,,, hemşooomm o minik fıstığını yesinler :16: çookk şirin yaa:1: Allah bağışlasın canım benim ,,gerçekten kaderlerimizde
çok benzedi birbirine yaa:1:

TUMET .... Canım sende moralini yüksek tut,No stres. bak düzelmede varmış ,ben inanıyorum canım olucak hemde yakın zamanda inşallah

CEMREEE.... Kuzum sende tumete bercestede inşallah halaylarınızı çekeriz yakında ,kız içimden senin olursa oğluşun olucak diye geçti :16: hadi inşallah .

VİOLE.... Hamişliğin iyi geçiyordur umarım ,sanki miğde bulantıların geri gelmiş gibi okudum :26: kendine ve bebişe iyi bak :54:

ARCA...... Maşallah tombiş kızına :16: arca öksüz gibi kaldım demişsin ,canım hiçte hoş değil gününden önce doğurmak ,ufakta olsa ilahi sorun oluyo .sen bekle bari :1: ayrıca burda 4500-600e kadar normal doğurturuyorlar ve hiç te bişey olmuyor ,danimarkalılar genelde 4-5 kilo iri bebek doğururlar ve hepsi normal ,ablamda 7 ay önce 4.300doğurdu , ben türkiyedekilerin hemen sezaryan önermesine şaşırıyorum ,heleki hiç bir sorun yokken kendi sezaryan istiyenleride anlamıyorum ,başıma geldi gördüm ,çookk iğrenç kötü yaa,ilk kızımı normal doğurdum tamam zordu ama bittikten sonra kalkıp halay bile çekebiliyorsun, bu ne ya:(((sen iyi düşün derim ,tabi bu benim düşüncem

BERCESTE....aşkım seni çok seviyorum:16: sen inşallah ikiz doğurursun senin için duam hep bu :54:

MELTEM....bebişimiz iyidir inşallah canım iyi bak kendine

ufff çok yazdım umarım kimseyi unutmadım SON OLARAK IYI DİKEKLERİNİZ İÇİN HEPINIZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDIYORUM :54::54::54:

her nerede ve nasıl yaşatılıyorsa :1::60::60: ((Reha Muhtar )))kikikiki :60::60:

Cok saol cnm.. Dr kesin sezaryen demedi ama iri olursa sonrasinda sikayetlerin olur dedi eger kilolu olmazsa normal olacak kismetse bide kardesim 4500 dogurdu gecen sene normal yapti ama simdiden sabahlari kalktigimda gaz kaciyo gibi vajinamdan gaz cikiyor dedi oyuzden iste ilerde buyuk ve kucuk abdestini tutanama sıkıntıların olur dedi bakalim 2 hafta sonra hersey belli olur yoksa bende normalden yanayim

Hepinize tsk teyzoslar , kikim agri icinde gaz sikintin icinde en etkili sey yurumek benim kuzudabyogun bakimda olunca ben her saat kalkip yurumeye calismistim uyuyamadigimdan o yuzden cabuk toparlandigimi dusunuyom bol bol yuru korkuyondur agriycak diyede inan azaltiyo sen hemsonu dinle :34:

oy maşallah maşallah büyüttünüz bile kızları darısı başımıza kuzucuklar ne kadar tatlı yaaa rumeysanınki de öyle maşallah :nazar::nazar: bakalım benim tirpnaz nasıl olucak kuzum benim :31:
Şükürler olsun iyiyiz. Ben sana ozet geçem kikiim dogurdu 10 cm e kadar açıklığı oldu ama bebek ters oldugu ici sezeryan oldu.ya bebek son saatte dönüş yapti ya da doktor usg de niye goremedi bilemiyoz.orkidemiz hastanede buyuk ihtiml dogum olana kadar hastanede kalicak.en son safrasinda çamur çıkmış.onun haricinde herkes kendi rutini icinde devam ediyor
Iste benim bal yanagim :nazar::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 869275 Eki Görüntüle 869276
Masallah.sari bocuk yerim yanaklarını
:53::53::53:şok oldum hayalim doğurdu muuuuuu naptı da o kadar açılması olmuş onun? şimdi iyiler sanırım :31: orkidem de hayırlısıyla bi doğursaydı az kaldı artık sağlıcakla alıcak ikizleri inşallah :31:
Kızlar uyku tutmadı ağrılardan yazayım dedim.
kızım iyiye gidiyor Allah a şükür ,yarın küvezden çıkıyor .yanıma benim odaya getirecekler ,günde 10 kere emzirmek için o odadan o odaya zor oluyordu.
bana gelince çok kötüyüm ,dikişler çookk ağrıyor yetmezmiş gibi bel ,sırt,omuz ağrılarından duramıyorum ,büyük abdeste 2 gündür çıkamadım ve 2 daha sürebilirmiş ,bağırsaktaki hava ve ameliyattan dolayı karnımdaki hava ,bütün vücuduma ağrı yapıyormuş :((
haftasonuda buradayız pazarteside beli değil henüz ,
sütümde pompayla Çek Çek anca bugün 7ml geldi ,inş eve gidene kadar sütüm gelir ,bu açlığa dayanamıyor çookk bağırıyor cıyak cıyak:1:kiki ,bu arada mama burnundan veriliyor ,iyi yutkunamıyor bide sütüm gelene kadar şişeye alışmıcakmış öyle dediler .
oyyy hayalim sen doğurmuşsun geçmiş olsun bebişinin uzun mutlu bi ömrü olsun inşallah :16::16: şimdi iyisiniz demi? neden o kdar açılman olmuş peki? :26: geçmişi okuyamadım hala

oy maşallah maşallah büyüttünüz bile kızları darısı başımıza kuzucuklar ne kadar tatlı yaaa rumeysanınki de öyle maşallah :nazar::nazar: bakalım benim tirpnaz nasıl olucak kuzum benim :31:
Şükürler olsun iyiyiz. Ben sana ozet geçem kikiim dogurdu 10 cm e kadar açıklığı oldu ama bebek ters oldugu ici sezeryan oldu.ya bebek son saatte dönüş yapti ya da doktor usg de niye goremedi bilemiyoz.orkidemiz hastanede buyuk ihtiml dogum olana kadar hastanede kalicak.en son safrasinda çamur çıkmış.onun haricinde herkes kendi rutini icinde devam ediyor
Iste benim bal yanagim :nazar::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 869275 Eki Görüntüle 869276
:53::53::53:şok oldum hayalim doğurdu muuuuuu naptı da o kadar açılması olmuş onun? şimdi iyiler sanırım :31: orkidem de hayırlısıyla bi doğursaydı az kaldı artık sağlıcakla alıcak ikizleri inşallah :31:

oyyy hayalim sen doğurmuşsun geçmiş olsun bebişinin uzun mutlu bi ömrü olsun inşallah :16::16: şimdi iyisiniz demi? neden o kdar açılman olmuş peki? :26: geçmişi okuyamadım hala

Bebegin dogmasi icin o kadar açıklık gerekli sanciyla açılmış. Bebegin ters olduğunu o kadar sanci cekip açılma olduktan sonra anlamislar

RÜMEYSA ,,cimcimen çookk tatlıki Allah bağışlasın canım arkadaşım:16: aşıyıda olmuşsunuz maşallah:16:

YASAMİM,,, sıcak su torbasına bencede dikkat et ,,tekrar geçmiş olsun

ORKİDE,,,,, dualarımız seninle canım ,az kaldı ,biraz daha sabır canım ,sağlıkla doğsunlar inşallah ,bak benim önüme sende arcada geçemediniz :1:

İREMNEVA,,,,, hemşooomm o minik fıstığını yesinler :16: çookk şirin yaa:1: Allah bağışlasın canım benim ,,gerçekten kaderlerimizde
çok benzedi birbirine yaa:1:

TUMET .... Canım sende moralini yüksek tut,No stres. bak düzelmede varmış ,ben inanıyorum canım olucak hemde yakın zamanda inşallah

CEMREEE.... Kuzum sende tumete bercestede inşallah halaylarınızı çekeriz yakında ,kız içimden senin olursa oğluşun olucak diye geçti :16: hadi inşallah .

VİOLE.... Hamişliğin iyi geçiyordur umarım ,sanki miğde bulantıların geri gelmiş gibi okudum :26: kendine ve bebişe iyi bak :54:

ARCA...... Maşallah tombiş kızına :16: arca öksüz gibi kaldım demişsin ,canım hiçte hoş değil gününden önce doğurmak ,ufakta olsa ilahi sorun oluyo .sen bekle bari :1: ayrıca burda 4500-600e kadar normal doğurturuyorlar ve hiç te bişey olmuyor ,danimarkalılar genelde 4-5 kilo iri bebek doğururlar ve hepsi normal ,ablamda 7 ay önce 4.300doğurdu , ben türkiyedekilerin hemen sezaryan önermesine şaşırıyorum ,heleki hiç bir sorun yokken kendi sezaryan istiyenleride anlamıyorum ,başıma geldi gördüm ,çookk iğrenç kötü yaa,ilk kızımı normal doğurdum tamam zordu ama bittikten sonra kalkıp halay bile çekebiliyorsun, bu ne ya:(((sen iyi düşün derim ,tabi bu benim düşüncem

BERCESTE....aşkım seni çok seviyorum:16: sen inşallah ikiz doğurursun senin için duam hep bu :54:

MELTEM....bebişimiz iyidir inşallah canım iyi bak kendine

ufff çok yazdım umarım kimseyi unutmadım SON OLARAK IYI DİKEKLERİNİZ İÇİN HEPINIZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDIYORUM :54::54::54:

her nerede ve nasıl yaşatılıyorsa :1::60::60: ((Reha Muhtar )))kikikiki :60::60:

kikiiiimmmmm:16::16::16: dayan canım dikişler iyileşince tadını çıkarırsın... kız içinden erkek olacağı geçmiş, peki bu kuzunun ne zaman geleceği de doğuyor mu içine:31::31::31: ben bekleye bekleye bi hal oldum... bugün eşimin doğum günü ona hep doğum gününde hamileliğimi müjdelemek istemiştim ama olmadıııı:43::43:

İrmoşşçş kızın çokkk tatlı maşallah.saçlarıda sarı cadınln.kokla benim yerimede

kızlaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrr nerelerdesiniz hayalimsin bebeğine kavuştumu acaba.. en kısa zamanda resim koysada görsek :))

İrmoşşçş kızın çokkk tatlı maşallah.saçlarıda sarı cadınln.kokla benim yerimede

Cadi ki hemde ne cadi ilk baslarda gazdan bagiriyodu kucakliyodum gaz vikartmaya basliyoduk simdi yatiriyoz gozlrr aciksa hemen bagiriyo dokunsan susuyo galiba kucaga alistik napcam bilmem......

İlk 3 ay bebeğiniz her ağladığında onu kucağınıza alıp ilgilenmeli ve emzirmelisiniz.
Bu gelişimi için çok önemli. İlk 3 ay evin hakimi kesinlikle bebeğiniz. Eğitim filan yok sadece her ağladığında ilgilenmek, sarılmak ve emzirmek var! Bebeğiniz çok ağlıyorsa belki kolik olmuş olabilir ama idare edin. Gazı olabilir, masaj yapın karnına. Kucağınızda dolaştırın. Bol bol cildinize temas etsin. T-shirtünüzün içine sokun onu göğsünüze yatırın. Bebeğiniz de çıplak olsun. Üşür derseniz örtü ile sarın dışardan. İkinizin çıplak teninin teması onu rahatlatır. Kendini güvende hissetmesi çok önemli. Ağlatmayın.
BUNU BİR BLOGTAN KOPYALADIM İKİNCİSİDE YAZIYA YORUM KISMIDAN KOPYALADIM
Bu görüşe katilamayacagim okursaniz hak verirsiniz. Agladiginda ilgilenme tamam. Her agladiginda emzirme ve kolik isi tamam degil. Bebeklerin % 90'ı mide kapagi tam gelismemis olarak dogar. Yani reflu adayi olarak dogar. Kolik denen bebekler 10000de 1dir. Derler ya 2-3 haftadan once gaz olmaz- bu gaz degil refludur. Anne sık emzirir ve emzirirken belli bir açıda tutmazsa bebegi 2-3 hafta icinde mide kapaginin ust kismi tahris olur ve bebek gazi icin ikinmaya basladiginda pirt diye kacan mide sivisi inanilmaz aciya neden olur. Ve bebek kivranir durur gazini midedekini geri kacirmadan cikaracak diye. Burada olan gazin sebep oldugu karin agrisi degil mide yanmasidir. Karin ovalamak baska boyut, cok sakincalidir. Ayrica ise yaramaz. Reflu krizi 5 atakta gecer. Yapilacak sey cocugu 10dk dik tutmak, patpat yapmamak cocugu sallamamak, hafifce sirtini ovalamak, cocugu yatay pozisyonda ve sık emzirmemek. Miyadinda dogan icin 3 saat ilk uc ay, 4. Ayda 4 saatte1.
Sık emzirilen bebek annenin õn sulu sütünü alir ve bu on sut reflu yapan enzimlerle doludur. Arkadan gelen yagli sutu alamazsa is daha ciddilesir ve gece gunduz uyumayan iyi gelisemeyen bebek profili cikar. Kolik diyorsunuz ya hemen bebege. O profil.
Arkadan gelen yagli sut ön sutu dibe cokertir ve refluyu minimuma indirir. Ayrica bebegi gelistiren bu arka suttur.
Sık emen bebegin uyku metabolizmasi da bozulur. Uyumasi gereken kadar sure uyuyamaz. Zirtpirt uyanir ve gelisimi oldukca sekteye ugrar ve huysuzlasir.
Sık duyariz sutum yaramiyor diyenleri. Bunun sebebi de budur.
Yazdiklarim hem bilimseldir arayan bulur hem de tecrubeyle sabittir.
Sivi gidalar 10dkda katilar 80dkda sindirilir. Bu sure icinde dik tutmak ve uyutmamak onemlidir. Reflulu bebekler uykuda kusup cigerine kacirma potansiyeline sahiptirler. Sirt ustu yerine yan yatirilmalarini tavsiye ederim.
Gazla birlikte hep az da olsa sutu cikiyorsa, yatirinca agliyor kaldirinca susuyorsa, az ve sık emziyorsa (başında terleme yoksa), aglarken kucaginizda sirtini yay gibi yapiyorsa, emerken agliyor ve memeyi birakiyorsa, bacaklarini kendine cekip kizararak kivraniyorsa bebeginiz gazli degil refluludur. Dedigim gibi gazli bebek 10000de 1 ve cok ozel bir durum. Herkes gaz yapar elbet ama kivranmaz.
Her aksam ayni saatlerde aglama krizleri varsa buyuk ihtimalle sutunuz ilerleyen saatlerde yorgunluktan azaliyor ve bebek doymuyordur. O saatlerde sutunuzu sagin ne demek istedigimi anlarsiniz.
Sevgiler.

Cadi ki hemde ne cadi ilk baslarda gazdan bagiriyodu kucakliyodum gaz vikartmaya basliyoduk simdi yatiriyoz gozlrr aciksa hemen bagiriyo dokunsan susuyo galiba kucaga alistik napcam bilmem......

ANnesini istiyor yanında.canım yaaa.bide beni düşün iki cadıyla nasıl başediyorum.neyseki küçük cadım emekliyor da bir az rahatladım....

Ben büyüdüm teyzoşlarım.

Eklentiler

• $IMG-20131124-WA0004.webp
    $IMG-20131124-WA0004.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 38
  • $IMG-20131124-WA0006.webp
    $IMG-20131124-WA0006.webp
    17 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:

bebeğin bu aylarda seni istemesi kucak istemesi cok normal ben cekyatın üstünde yatırdıysam kucağıma almak yerine onun yanına uzanıyorum saclarını seviyorum elini falan tutuyorum.cok ağlarsa ozman almaya calışıyorum bunu ne kadar cok sıklıkta yapıyon diye sorarsan cok nadir :1:
dün kızımı banyo yaptırdım öncesindede azcık gine huysuzdu.beraber girdik kızımla banyoya suyun altında yıkandık sonra eşime verdim kızımı iceri götürdü 1 dk icinde bir ağlama tuttu kızımı canı yanıyor gibiydi yatırıyorum ağlıyor kucağımda susturmak da cok zaman aldı.öyle böyle bi ağlama değildi ilk kez karşılaştık,eşimin o panik halini size anlatmaya kelimeler yetiremem.beni de bi ağlama almak üzereydi ama birinin sakin olması lazımdı o görev bendeydi.ağlamamak icin zor tuttum kendimi.sonra kızımı sakinleştirip uyutabildik o gece beraber uyuduk ilk ağlama krizimizde eşim kızımızı doktora götürüyordu.sonra biz uykuya dalmıştık bi ara uyandım babamız kızımıza bakıyor kontrol ediyor sanırsamda ağlamıştı bir garip geceydi

bebeğin bu aylarda seni istemesi kucak istemesi cok normal ben cekyatın üstünde yatırdıysam kucağıma almak yerine onun yanına uzanıyorum saclarını seviyorum elini falan tutuyorum.cok ağlarsa ozman almaya calışıyorum bunu ne kadar cok sıklıkta yapıyon diye sorarsan cok nadir :1:
dün kızımı banyo yaptırdım öncesindede azcık gine huysuzdu.beraber girdik kızımla banyoya suyun altında yıkandık sonra eşime verdim kızımı iceri götürdü 1 dk icinde bir ağlama tuttu kızımı canı yanıyor gibiydi yatırıyorum ağlıyor kucağımda susturmak da cok zaman aldı.öyle böyle bi ağlama değildi ilk kez karşılaştık,eşimin o panik halini size anlatmaya kelimeler yetiremem.beni de bi ağlama almak üzereydi ama birinin sakin olması lazımdı o görev bendeydi.ağlamamak icin zor tuttum kendimi.sonra kızımı sakinleştirip uyutabildik o gece beraber uyuduk ilk ağlama krizimizde eşim kızımızı doktora götürüyordu.sonra biz uykuya dalmıştık bi ara uyandım babamız kızımıza bakıyor kontrol ediyor sanırsamda ağlamıştı bir garip geceydi

Kucaga az aliyosan hem masallah hem helal sana , bizimki uyaniksa etinden et kopariliyo gibi bagiriyo gaz sancimizda oluyo onunda etkisi var bugun dr ilac verdi bakalim nolcaz....

Back
X