• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafif anksiyete

Kadifepembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2017
542
492
103
Hanımlar merhaba :)
Hiç uzatmadan direk konuya gireyim.Huzursuzluk,gerginlik,iç sıkıntısı ve zaman zaman kalp çarpıntısı ve baş dönmesi ve buna ek olarak da rüyada gibi hissetme şikayetleriyle doktora gittim.Doktorum bana hafif anksiyete teşhisi koydu ve çok bilinen p... isimli ilaçtan verdi.15 gündür kullanıyorum pek fazla etkisini gördüm diyemem ama zaten antidepresanlar etkisini 3 haftadan sonra gösterirmiş diye biliyorum.Sizlerde de bu hastalık var mı?Sizler de benim gibi şeyler yaşıyor musunuz diye merak ettim.Çünkü bazen kendimi çok kötü hissediyorum sanki hiç düzelmeyecekmiş gibi.Cevaplarınızı bekliyorum,selamlar :)

Merhaba. Bendede anksiyete var. Korkutuğum bi olaydan sonra oldu. Kaygı korku endişe iç sıkıntısı bazen çok yoğun olur kendimi yatıştırmayı öğrendim şükür. Rüyada gibi hissetmek yani yabancılaşma yaşıyorsunuz. Bende yaşadım bir sene sürdü. Hatta ailem bile yabancı gibi gelirdi. İlaçlarınızı düzenli kullanın. Etkisini göstermesi bir ayı bulabiliyor. Çok geçmiş olsun

Merhaba. Bendede anksiyete var. Korkutuğum bi olaydan sonra oldu. Kaygı korku endişe iç sıkıntısı bazen çok yoğun olur kendimi yatıştırmayı öğrendim şükür. Rüyada gibi hissetmek yani yabancılaşma yaşıyorsunuz. Bende yaşadım bir sene sürdü. Hatta ailem bile yabancı gibi gelirdi. İlaçlarınızı düzenli kullanın. Etkisini göstermesi bir ayı bulabiliyor. Çok geçmiş olsun
Nasıl içime su serptiniz bir bilseniz :) Çok teşekkür ederim.Size de geçmiş olsun :)

Merhabalar. Ben de anksiyete bozukluğu yaşıyorum yaklaşık 8-9 aydır. sizin bahsettiğiniz belirtileri birebir yaşadım özellikle kalp çarpıntısından dolayı acillik oldum kalp krizi geçiriyorum sanıp. Hemen pskiyatriste başvurdum ve bana verdiği ilaci kullanıyorum düzenli bir şekilde. Hemen hemen eski normal hayatıma döndüm diyebilirim :) Merak etmeyin dediğiniz belirtiler geçiyor ilaç kullanınca, hala ara sıra iç sıkıntısı, daralma vs yaşıyorum yoğun şekilde ama anksiyeteden kaynaklandigini bilip başka şeylere odaklanabilirseniz başa çıkabiliyorsunuz :) Ben de şimdilerde ilacı nasıl birakicam diye düşünüyorum, bırakmak istemiyorum çünkü ama ya doktorum bıraktırirsa diye korkuyorum :( Ama sizin içiniz rahat olsun, iyi olacaksınız :)

Rica ederim :) bişey mi tetikledi yoksa durup dururken mi oldu?
6 sene önce babamı,1,5 sene önce de çok yakın bir arkadaşımı kaybettim..Sanırım bunlar tetikliyor.Psikolog bir arkadaşım,yaşanan travma yıllar sonra bile sızacak bir deşik bulabilir demişti.

Merhabalar. Ben de anksiyete bozukluğu yaşıyorum yaklaşık 8-9 aydır. sizin bahsettiğiniz belirtileri birebir yaşadım özellikle kalp çarpıntısından dolayı acillik oldum kalp krizi geçiriyorum sanıp. Hemen pskiyatriste başvurdum ve bana verdiği ilaci kullanıyorum düzenli bir şekilde. Hemen hemen eski normal hayatıma döndüm diyebilirim :) Merak etmeyin dediğiniz belirtiler geçiyor ilaç kullanınca, hala ara sıra iç sıkıntısı, daralma vs yaşıyorum yoğun şekilde ama anksiyeteden kaynaklandigini bilip başka şeylere odaklanabilirseniz başa çıkabiliyorsunuz :) Ben de şimdilerde ilacı nasıl birakicam diye düşünüyorum, bırakmak istemiyorum çünkü ama ya doktorum bıraktırirsa diye korkuyorum :KK43: Ama sizin içiniz rahat olsun, iyi olacaksınız :)

Şimdilik kendimi sakinleştirme konusunda biraz acemiyim ama inşallah daha da iyi olacağı .Şu rüya hissi çok fena özellikle :) Ama yine de bin şükür,dünyada ne dertler var.Size de çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda daha da iyi oluruz.

6 sene önce babamı,1,5 sene önce de çok yakın bir arkadaşımı kaybettim..Sanırım bunlar tetikliyor.Psikolog bir arkadaşım,yaşanan travma yıllar sonra bile sızacak bir deşik bulabilir demişti.
Aynen. Bilinçaltı öyle bişey ki 3 yaşındayken bi olay yaşarsın sen hatırlamazsın ama o unutmaz, yaş ilerledikçe ortaya çıkarır. Benimde eşimin yaptığı bi eşek şakasından sonra başladı. Çok zor günler geçirmiştim. Zamanla kontrol altına alınıyor. Arada anksiyete geliyor korkularımı ensemde hissediyorum ama korkma geçti sakin ol diyorum kendi kendime :)

Aynen. Bilinçaltı öyle bişey ki 3 yaşındayken bi olay yaşarsın sen hatırlamazsın ama o unutmaz, yaş ilerledikçe ortaya çıkarır. Benimde eşimin yaptığı bi eşek şakasından sonra başladı. Çok zor günler geçirmiştim. Zamanla kontrol altına alınıyor. Arada anksiyete geliyor korkularımı ensemde hissediyorum ama korkma geçti sakin ol diyorum kendi kendime :)
Çok iyi ya.İnşallah ben de zamanla kendimi sakinleştiririm ve en önemlisi,inşallah hepimiz kurtuluruz bu illetten :)

Bende de var önceden çok kotuydum çocuklarıma karşı düşkünlüğüm arttı hep korkuyordum agliyordumagliyordum tek kalmak istiyorum gecenin 3unde panik atak geciriordum kalbim hızlı bu şekilde ölecek gibi oluyordum duvarlar evim soludugum hava bana tuhf gelmeye başlamıştı allahim dedim bana yardım et guc ver dua etmeye başladım de a gittim ilaçlar iyi geldi mi geldi destekde çok önemliydi en büyük destekcim esimdi sonradan hafifledi yine ara ara geciriorumgeçiriyorum ilaç kullanmıyorum kendi kendime yenebiliyorum takintilarimda vardı halende beynim zorluyor beni ama aldirmiyorum çünkü bana oyun oynuyor dua ediyorum ama etrafımdaki bazı insanlar bwni anlamakta zorluk çekti çünkü beni benim gibi olan anlayabilirdi

Bende de var önceden çok kotuydum çocuklarıma karşı düşkünlüğüm arttı hep korkuyordum agliyordumagliyordum tek kalmak istiyorum gecenin 3unde panik atak geciriordum kalbim hızlı bu şekilde ölecek gibi oluyordum duvarlar evim soludugum hava bana tuhf gelmeye başlamıştı allahim dedim bana yardım et guc ver dua etmeye başladım de a gittim ilaçlar iyi geldi mi geldi destekde çok önemliydi en büyük destekcim esimdi sonradan hafifledi yine ara ara geciriorumgeçiriyorum ilaç kullanmıyorum kendi kendime yenebiliyorum takintilarimda vardı halende beynim zorluyor beni ama aldirmiyorum çünkü bana oyun oynuyor dua ediyorum ama etrafımdaki bazı insanlar bwni anlamakta zorluk çekti çünkü beni benim gibi olan anlayabilirdi
Çok haklısınız.Bizi bir tek,biz gibi olanlar anlayabilir.Birbirimize destek oluruz,Allah'ın da yardımıyla inşallah uçar gider bu hastalık.Rabbim hepimize şifa versin.Allah istedikten sonra,hiçbir hastalığın iyileşmeyeceğine inanmıyorum ben :)

Çok haklısınız.Bizi bir tek,biz gibi olanlar anlayabilir.Birbirimize destek oluruz,Allah'ın da yardımıyla inşallah uçar gider bu hastalık.Rabbim hepimize şifa versin.Allah istedikten sonra,hiçbir hastalığın iyileşmeyeceğine inanmıyorum ben :)
Aynen kesinlikle canım herkes birşeyin yok evham yapiosun derlerdi evham değildi çok değişik şeyler oluyor beynin yaniltiyor ve şu sözde doğru aslında hasta olan biz degiliz bizi hasta edenler gerçek hastalar psikiyatristler demissya

bahsettiğiniz ilaç en az bir ay sonra rahatlatöaya başlar sizi

Çok iyi ya.İnşallah ben de zamanla kendimi sakinleştiririm ve en önemlisi,inşallah hepimiz kurtuluruz bu illetten :)

Bu arada kendinizi sakinleştirmek için nefes egzersizleri var internette kolaylıkla bulabilirsiniz, benim ilk başvurduğum yöntem bu ve gerçekten çok etkili. Terapi niteliğinde kitaplar da var okumak isterseniz ben halihazırda okuyorum, tavsiye edebilirim :)

Aynen kesinlikle canım herkes birşeyin yok evham yapiosun derlerdi evham değildi çok değişik şeyler oluyor beynin yaniltiyor ve şu sözde doğru aslında hasta olan biz degiliz bizi hasta edenler gerçek hastalar psikiyatristler demissya

Çok doğru söylediniz.

Bu arada kendinizi sakinleştirmek için nefes egzersizleri var internette kolaylıkla bulabilirsiniz, benim ilk başvurduğum yöntem bu ve gerçekten çok etkili. Terapi niteliğinde kitaplar da var okumak isterseniz ben halihazırda okuyorum, tavsiye edebilirim :)
Mutlaka göz atacağım teşekkür ederim :) İsimleri varsa alabilirim.

Hanımlar eğer kitaplardan yardım almak istiyorsanız anksiyete için en etkisi kitap "evinizdeki terapist".beni kendime getiren kitap..bilinçaltının gücü kitabıda çok etkili.evinizdeki terapist kitabını bana doktor önermişti

Bana da David Burns'ün İyi Hissetmek kitabı çok tavsiye edildi aynı şekilde Evinizdeki Terapist kitabı da onerilmisti. Şimdilik İyi Hissetmek kitabını okuyorum, oldukça iyi geliyor

Bana da David Burns'ün İyi Hissetmek kitabı çok tavsiye edildi aynı şekilde Evinizdeki Terapist kitabı da onerilmisti. Şimdilik İyi Hissetmek kitabını okuyorum, oldukça iyi geliyor
İyi hissetmek kitabıda çok etkili.depresyona daha çok değinmiş bir kitap.seninle daha önce konuşmuştuk canım bu kitapları önermiştim :)

Back
X