Hafta Hafta Problemler

Sakura

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2007
486
7
116
Ankara
Arkadaslar,
Buraya hafta hafta yaşadığımız problemleri anatalaımdiye açtım.

Benle başlayalım:
Geçen haftaya kadar spesifik hiçbir sıkıntı yoktu ama bu hafta midemden yemek boruma kadar yanmalar oluyor.
Karnımın alt taraflarında acıma gerilemler oluyor ve akıntılar arttı.
Birde heartburn denilen şeyi tamamıyla yaşıyorum. Acayip içim iç organlarım yanıyor. Buz gibi sodaların içine ayranlar döküyorum, soğuk sular içiyorum ama tık yok.

bende şimdiye kadar çok sorun yaşamadım olduysada uzun sürmedi yani..
bende bu aralar çabuk yoruluyorum, şeker hastası gibi dilim damağım çabuk kuruyor bol su içiyorum.. artık kansızlıktan dolayı üşümelerim geçti ateş basmaları bende de oluyor geceleri..hamişlikten olan akıntım hep vardı hala aynı.. birde çok ayakta kalırsam bazen ayaktayken bacağım uyuşuyor belim ağrıyor..bazen oturduğum yerden kalkınca beilimi zor doğrultuyorum sonra geçiyor..

veeee bugün bebişlerimi hissettim.. önce yok gazdır dedim ama gaz sorunum yoktu bugün ve büyük bebişime ultrasonla bakılan yerde bir seğirme hissettim.. bir kaç dakika sonra yine aynı şey oldu..:)) benimde aynı bebişlerim gibi içim kıpır kıpır oldu o an.. kesin onlardandı diye düşünüyorum.. çokk mutlu oldum ya çünki hiç bu kadar net seğirme olmadı hiç..

Ay ne guzel nazlıcım bak, erkenden hissettinyavrucuklarını.Darısı bizim basımız insallah.

bende çok şükür sorunsuz bir hamilelik geçiriyorum
sadece manyak su içiyorum eşim de dalga geçiyooo
damacanayı yanına al dieee

benimde geceleri yanmalarım var dehşet derecede.uyuyamıyorum su içinde uyanıyorum..burnum tıkalı hala.. geçen sene burnumdan ameliyat oldum kemik aldırdım çok rahattım şimdi bana çok zor geliyor rahat nefes alamamak..bu arada ani kalkış yaparsam belim çok acıyor..aynı zamanda akıntılarımda acaip bir artış oldu..

Arkadaslar,
Buraya hafta hafta yaşadığımız problemleri anatalaımdiye açtım.

Benle başlayalım:
Geçen haftaya kadar spesifik hiçbir sıkıntı yoktu ama bu hafta midemden yemek boruma kadar yanmalar oluyor.
Karnımın alt taraflarında acıma gerilemler oluyor ve akıntılar arttı.
Birde heartburn denilen şeyi tamamıyla yaşıyorum. Acayip içim iç organlarım yanıyor. Buz gibi sodaların içine ayranlar döküyorum, soğuk sular içiyorum ama tık yok.

geçmiş olsun canım.yemeklerden sonra hemen yatmaman hatta 2 saat sonra yatman iyi gelebiliyomuş yanmaya..birde vitamin ve demir ilaçlarını farklı öğünlerde alırsan faydası olabilir..bebişlerimiz için katlanıcaz napalım..yeterki onlar sağlıklı olsun..:asigim:

bende şimdiye kadar çok sorun yaşamadım olduysada uzun sürmedi yani..
bende bu aralar çabuk yoruluyorum, şeker hastası gibi dilim damağım çabuk kuruyor bol su içiyorum.. artık kansızlıktan dolayı üşümelerim geçti ateş basmaları bende de oluyor geceleri..hamişlikten olan akıntım hep vardı hala aynı.. birde çok ayakta kalırsam bazen ayaktayken bacağım uyuşuyor belim ağrıyor..bazen oturduğum yerden kalkınca beilimi zor doğrultuyorum sonra geçiyor..

veeee bugün bebişlerimi hissettim.. önce yok gazdır dedim ama gaz sorunum yoktu bugün ve büyük bebişime ultrasonla bakılan yerde bir seğirme hissettim.. bir kaç dakika sonra yine aynı şey oldu..:)) benimde aynı bebişlerim gibi içim kıpır kıpır oldu o an.. kesin onlardandı diye düşünüyorum.. çokk mutlu oldum ya çünki hiç bu kadar net seğirme olmadı hiç..

canım erken hissedebilmen ne güzel..darısı başımıza..a.s

Valla bende şöyle sıralayım: Akıntı zaten başından beri var. Mide bulantım az oldu yanlız acayip gaz oluyo. Sabahları iyiyim sonra bi şişmeye başlıyorum felaket.. akşamları davul gibiyim zaten. Halsizlik var zaten demir eksikliğinden dolayı ilaç biraz işe yaradı ama yine de sıcaklar hava değişimi falan beni biraz sarstı. Akşamları çok yorgun oluyorum. Sanki fabrikada bütün gün çalışmış gibiyim.Tv bile seyredemiyorum yahu.Bebeğimi epeydir hissedemiyorum. Hissetmekten kastım daha önceleri seyirmeler olmuştu 11-12 haftalık falanken ama epeydir olmuyo.Ben de merak ediyorum. 31 mayısta doktora gidicem de geçmiyo vakit.Çalışıyorum güya ama işyerinde de aklım hep onda haliyle iş güç yapamıyorum. Zaten burayı okumaktan iş yapılmıyo valla:))

midemde yanma sorunum yoktu ama dün gece tam yatacakken başladı mide yanması karnımda şişkinlik... yerimde duramadım yatağa yattım bir o yana bir bu yana baktım geçecek gibi değil kalktım gezindim eşim acile götüreyim dedi hiç olmamıştı böyle bişey çünki yok dedim geçer.. en sonunda biraz çıkardım rahatladım ama yanma devam ediyor.. eşim bana nane ıhlamur yaptı getirdi biraz içtim mide ve karın ağrısına nane iyti geliyor.. sonra dahada hafifledi yatağa yattım dönerken uyumuşum işde.. akşam meyveleri soğuk yemiştim birde canım salatalık istedi yedim onlar etkiledi sanırım.. aman yediklerinizin soğuk olmamasınada dikkat edin kızlar...

ben de bugün 17. haftaya giriyorum. ilk haftalardan beri akıntılarım var fakat şu iki-üç haftadır daha çok arttı. Mide bulantısı vs... aşırı derecede yaşamadım çok şükür, halsizlik uyku vardı 3 ay bitince bitti, sadece ara sıra bazı günler oluyor oda sıcakların ve iş yerinde yorulursam oluyor sanırım. Midemde özellikle gaz şişkinlik gibi şikayetlerim oluyor, birden yemeğe yüklenmemek lazım o zaman bu kadar olmuyor. Şuan en çok içimin yanmasından şikayetçiyim, uykuma bile etki ediyor. hep soğuk şeyler istiyorum, en çok karpuz kayısı şeftali erik falan iyi geldi bu yanmaya, bir de su tabiki vazgeçilmezim. baş ağrısı oluyor, ara ara bel ve kasık ağrısı da olabiliyor.

Şikayetler hiç bitmiyor ki. Bende de her gün yeni bir şey çıkıyor. Hatta artık etrafımdakiler ben kapris yapıyorum falan sanıyor. Bu hafta bel ağrısına taktık bakalım ne kadar sürecek. İki gündür de çok sıcak olduğu ve çok dolaştığım için sanırım ayaklarım şişiyor. Bir de akşamları karnım kocaman oluyor. Hatta sabahları pantalonlar oluyor, akşam tüm düğmeler açılıyor. Gün içinde bir beden büyüyüp, küçülüyorum yani :) Akıntı aynen bende de devam.

Önceleri her tuhaf bir şey olduğunda bebeğim için endişeleniyordum. Önce bulantılar geçince ona bir şey oldu sandım. Ama ultrasonda hareketlerini ne kadar büyüdüğünü görünce kuruntu yaptığımı anladım. Sonhra bel ağrısından bir şey oldu sandım. Doktora gittim, yine maşallah sapasağlamdı. Sonra anladım ki boşu boşuna kendimi üzüyorum. O kadar da narin bir durumda değil bebeğim. Şimdi hala kendimi yatıştırmaya çalışıyorum, ona bir şey olmaz diye. Ama yine de kalabalıkta yürürken özellikle çok korkuyorum. Biri çarpar, düşerim karnımın üzerine diye... Fiziksel problemlerin yanı sıra bir de annelik iç güdüsüne alışmaya çalışıyoruz sanırım... İkinci bebekleri olanlar belki bu konuda daha şanslıdır.

Benim 8 hafta başı itibariyle bulantılarım başlamıştı. Bunlar 13. haftaya kadar devam etti, gerçekten kötüydü. Sonra geçti ama.. Şimdi ise çok fazla bir şikayetim yok çok şükür.. sadece çok çabuk yoruluyorum o kadar.. tabii bir de akıntı olayımız var, bu en başından beri oldukça fazla :(

Bugün 15+3 üm.

Benim sorunum hala ara ara kusma.Gözlerde yanma.Acıkınca kendimden geçme :)) Sık idrara çıkma.Vajinal akıntı.Burunda tıkanıklık,çabuk yorulma ve yorulunca kalp çarpıntısı.

Galiba şimdiki sıkıntılarım bunlar.

benim 6.haftadan itibaren çok bulantım olmuştu.bu hafta başı yavaş yavaş geçti.şimdi sadece sabahları bulanıyo..öncesinde çok çektim saat başı çıkartıyodum.ama hiç yılmadım inadına yedim ondan hiç zayıflamadım.bu hafta bulantılarım geçtikçe midem kazınmaya başladı..bende yedikçe yiyom vee sabah tartıldım 2 kilo almışım..şimdiye kadar hiç almamıştım.halsizliğimde çok şükür bi kaç gündür azaldı.geçen hafta grip olmuştum ve çok fenaydım.onuda atlattım çok şükür.bala zencefil karıştırıp sabah akşam birer tatlı kaşığı yedim ve kuşburnu çayı içtim..tavsiye ederim çok iyi geliyo..çok şükür başka şikayetim yok şimdilik.akıntı hep var zaten:)

tek problemli hamille ben değilim yani.valla artık eşimden utanıyorum.her akşam geldiğinde oram buram dediğim için.benim en buyuk sorunum baş ağrısı ve midem.başım ağrıyınca mideme vuruyor bulandırıyor.2 gündur allaha şükür hafifledi derken mide ağrılarım başladı.kopacak gibi midem ağrıyor.mide problemim daha önce de vardı,hamilelikle iyice arttı.halsizlik ve yorgunluk en baştan beri çok fazla vardı bende.birde malum şişkinlik gaz problemi.vede duygusal gel gitler çok çabuk sinirleniyorum ve çok duygusalım heran ağlamaklı.saydıkca eşime acıyyorum valla

Aaa Azo ikimizin de bebekleri 14+3'müş. Benimki geçen haftaya kadar küçüktü. Bu hafta SAT'a göre tam zamanına geldi.

Aaa Azo ikimizin de bebekleri 14+3'müş. Benimki geçen haftaya kadar küçüktü. Bu hafta SAT'a göre tam zamanına geldi.

evet canım aynılarmışa.s ama benim ölçümlerde 1 gün küçük görünüyor.o farkta şubat ın 28-29 çekmesiyle alakalı olabilir dedi doktor..:dance:

çok erken başladı benim şikayetler ama dr um normal olduğunu kullanılan iğnelerden
kaynaklandığını söylemişti o zamanlar

bende 5.haftada mide bulantıları kasık ağrıları ve bacakda kıramplar şeklinde oldu
mide bulantısı sabah yoktu ama gece hat safhaya geliyordu

7 . haftada gaz şikayetim oldu sabah bişi yok akşama doğru patlayacak gibi
oluyordum nefes almakda güçlük çekiyordum

bu arada kasık ve karın ağrıları ara ara devam etti hala da var

mide ekşimelerim 7-8-9. haftalarda oldu çok şükür şuanda mide problemi yaşamıyorum
ama bu haftalarda çok uykusuzluk ve baş ağrısı yaşadım

12. haftada aşırı bel ağrıları ve kuyruksokumu ağrısı başladı
ayakda durunca ve sırtımı yaslamadan oturunca çok feci bel ağrıları çekiyorum

sürekli baştan beri iştahım açıldı bol bol su içiyorum damağım kuruyor yararlıda zaten

şu anda 13 haftalığım ve hala bel kasık ağrıları devam ediyor

halsizlik çok şükür yok az uyumama rağmen gayet dinc olduğumu düşünüyorum

inşallah hepimiz sorunsuz atlatırız

Benim de baştan beri olan şikayetlerim.(hala devam ediyor)
bel ağrısı ve kasık ağrısı. uykusuzluk çekiyorum ki, kızımda devamlı uyurdum gece gündüz. şimdi geceleri bile devamlı uyanıp dolanıyorum.
3 haftadır falanda gaz sancısı çekiyorum. devamlı karnım şiş sanki 5-6 aylık hamile gibiyim. tabii gaz olduğunu biliyorum çünkü göğsün altından başlıyo şişlik ve sanki tüm iç organlarım patlıycakmış gibi geliyor. özellikle böbrek kısmında bariz hissediyorum bu sıkıntıyı. canım hiç yemek yemek istemiyor ama devamlı ıvır zıvır atıştırıyorum. meyveydi, içecekti,çerezdi ağzım hiç boş durmuyor muhtemelende gaz bundan oluyodur. bu arada kabızlık çekiyorum, devamlı tuvalete gidiyorum ama bişey yapamıyorum Bu canımı hem yakıyor hemde sıkıyor, düşük tehlikesi yaşıyordum, tuvalete gidince korkudan hemen çıkıyorum. şimdi tehlikem yok ama hala çıkamıyorum tuvalete...

Son düzenleme:
Kızlar cok kotu bir sey oldu,
Cuma gunu kendimi kotu cok yorgun hissettim ve ogleden sonra izin aldım. Gece saat 5'te kalktim ki yatak, camasir her taraf kan içinde. Ayaga kalktim sanki altima yapiyormuscasina kan bosaldi.. Ve doktorumu aradim. Hemen hastaneye gidiyoruz dedi. Sabah 8'e kadar ordaydik. Cok suklur bir seyimiz yok, bebeklerim cok iyi. Akan kan plesentatdan veya rahim agzindan degil. Sadece ikiz gebelik komplikasyonuymus.
Ama bir hafta hiç kalkmadan yatmam gerekiyormus. 10 gun boyunca canta bile tasimayacagim. Raporlu oldugum için işi de unuttum. Ve tabii ki esimin yanina gidemiyorum, annemin oturdugu semte haftaya cuma tasiniyordum. Tasima sirketi ev sahibi hersey ayarlandi ama ben yatmaliymisim. Herseyi annemler ve kayinvalidemler yapacak.
Goruyor musunuz kizlar, bu tedavi ile gebelikten ben artik basima gelen kanamalardan usandim bittim, omrumden yemin ederin 10 yıl gitti. Hastaneye giderken sadece Allah'a bebeklerimden en azindan bir tanesini bana bahset diye dua edip duruyordum. Aglamamak için zor tuttum kednimi ama doktorumu orada beni bekliyor gorunce bastim yaygarayi...
Bu arada su anda artık onemini kaybetti ama bebeklerimden birnin erkek oldugunu da ogrendik.
Hepinize sevgiler

Son düzenleme:
Back
X