Hafta sonu mülakat var sizce ne giymeliyim bana yardım eder misiniz??

EylemHemsire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2012
490
1
46
İstanbul
hafta sonu katipliğin mülakatı var kızlar çok heyecanlıyım ne giymem gerektiğini bilmiyorum bana yardım edin biraz kilo fazlam var o yüzden şıkır şıkır istesem de yakışmıyor herşey nolur fikir verin

Simdiden basarilar diliyorum insallah basarili olursun,siyah pantolon giyebilirsin,uzerinede gomlek yada bluz giyebilirsin.

zaten iş görüşmesine şıkır şıkır gidilmez :)

sakın kahverengi giyme. lacivert ya da siyah tercih et. prestijli durur. sonra hangi bölgelerinde kilo fazlalığı varsa o bölgesinde model olmayan bir şeyler giy. kıyafetleri doğru kullanarak istediğin gibi gözükebilirsin :)

Gri kumaş pantolon, siyah bluz, gri siyah gri çizgili ceket kombini yaptım sizce uygun mudur? Sade bir kolye ve küpe takacağım. Saçımı da at kuyruğu. Topukluya sıcak bakmıyormuş komisyon bende klasik babet tarzı ayakkabı giyeceğim çantam da siyah gümüş işlemesi olan bir çanta. önemli olan zaten bunlar değil ama bakımlı görünmek istiyorum.

Allah yardımcımız olsun canm kilolarını dert etme hiç birimiz manken değiliz.zaten ceket göbek bölgesini kapatıyor.pantolonda klasik olduğu için fazlalıkları çok göstermeyecektir.yakalı ve güzel ütülü bir gömlekte düşünebilirsin resmi durur.ama senin düşündüklerinde güzel.topuklu ayakkabıya neden olumsuz bakıyorlarmış ki?

Tebrik ederim bende girdim ama koca bir başarısızla sonuçladım

Resmi giyin.Ceket pantolon gömlek.Saçlarını sıkıca tarattır.

Bir arkadaşımız da yazmış zaten. Lacivert veya siyah takım tercih edin.
Ayrıca benden size tavsiye mülakata girerken çantanızı mümkünse yanınıza almayınız.

nedenini bilmiyorum canım ama katiplernetin editörü öyle söylüyor onlarda katip olduğu için güvendim açıkcası o zaman pantolunu da siyah yapayım riske atmıyım ceketim siyah zaten gri çizgileri var ama yakından bakmadıkça çizgileri belli olmuyor fazla
Bir arkadaşımız da yazmış zaten. Lacivert veya siyah takım tercih edin.
Ayrıca benden size tavsiye mülakata girerken çantanızı mümkünse yanınıza almayınız.

çantamı anneme bırakırım girişte madem öyle teşekkür ederim

Son düzenleme:
Tebrik ederim bende girdim ama koca bir başarısızla sonuçladım

Resmi giyin.Ceket pantolon gömlek.Saçlarını sıkıca tarattır.

klavyeyi geçmekle başarılı olunsa keşke canım ya benden çok iyi yazan arkadaşlarım sınavda düşük yazmışlar başarıysa onlar başarılıydı bana göre. şans işi sınavda sakin olmaktan geçiyor işte bende tam tersi mülakattan korkuyorum

Keşke ,adaletin alımlarının ne denli sorunlu olduğunu bilmeyen yoktur.Başarmak için girmemiştim zaten.Sınav esnasında da heyecan yaptım biraz da yorgunluk vardı 3 saat ayakta bekledim en son girep grupraydım.3 saat boyunca metni ezberledim fakat sınav steresiyle sürekli kağıda baktım şaşırdım felan filan

Ama demen gibi asıl mevzu mülakat.Rahat olmaya çalış desem de bunu ne denli başaracaksın bilmiyorum.İnş başarırsın

Son düzenleme:
Konundan hatirliyorum seni gecen hafta konusmustuk. Tebrik ederim gecmissin bak. :) Ben kadroluda diz kapagimin 4-5parmak altinda siyah kalem etek, altina ince siyah corap, suet hafif topuklu ayakkabi (gosterisli, bantli mantli ve 15cm topuklu giyenler var adliyede tikir tikir yuruyorlar onu kast ediyor katipler.nettekiler. Hafif topugun sakincasi yok. ) Uzerine de siyah gomlek giymistim. Herkes elestirdi simsiyah gidilmez diye ama giyince hayran olmuslardi gayet asil durdu. :) diger(sozlesmeli) mulakatta da yuksek bel siyah kumas pantolon ve ucuk mavi gomlek giymistim. Yani oyle cok gosterisli ve frapan olmadiktan sonra bi cok seyi tercih edebilirsin. Ceket giymek zorunda degilsin mesela ust tarafta fazlaliklarin yoksa. Bide kahverengi ve cok iddiali renkleri asla tercih etme. Basarilar simdiden. Mulakat konusunda bir hayli tecrube doluyum bana istedigini sorabilirsin. :)

ohh sonunda birini buldum o zaman :) kendini tanıt derlerse nasıl tanıtmalıyım? bir de ellerimin durumu nasıl olmalı öne arkaya bağlamayın diyorlar. bir de sorulan sorulara cevap verememekten korkuyorum bilemezsem diye. eğer bilmiyorsam hatırlamadım mı diyim bilmiyorum mu? son olarakta ilk karşılarına geldiğimde merhaba, iyi günler, kolay gelsin gibi cümleler kurmalı mıyım. bir arkadaşım var 90 kilo kadar beni bu kiloyla almazlar diye üzülüyor

Merhaba canım :)
Bu sorunu cevaplayabilirim.
İnsan kaynakları yönetimi okuyorum. Sorunun adreslerinden biri benim :)
Sana ince detaylar bile verebilirim. Uygulamalı dersler görmeye başladık mülakatlar konusunda :)
Öncelikle şıkır şıkır olma zaten.
Resmi olmanda fayda var. Siyah gri kombinasyonu iyi , ceketini sakın eksik etme . Ve yüksek olmayan topuklu ayakkabı tercih et.
Saçını topla yada toplama bunlar mühim değil.
İçeri girdiğinde güler yüzle bir merhaba de . Seni yönlendirecektir şuraya buyurun diye elini uzatırsa tokalaş. Kolay gelsin ve iyi günler gibi cümleler kurma .
Sorulan soruları doğru anlamaya ve cevaplarını başka konulara kaydırmamaya dikkat et. Ama kaydırırsanda üzülme onlar seni zaten konuya geri döndürürler.
Kendinden çok fazla bahsetme onların sana yönlendirdiği sorular doğrultusunda bunu yap.
Eğitimine onlar sormadıkça girme İK için eğitimden çok bahsedilmesi deneyim eksikliğidir sakın unutma.
Kesinlikle çok rahat görünme seni fazla ukala bulabilirler , bayansa dikkat et
Tutarlı ol , onları anlamaya çalış sana son cümleni tekrardan söylüyorsa anlaki cevabı fazla uzattın kısa kes :18:
Bilmiyorsan sakın bilmiyorum , hatırlamadım deme . Bunlar seni yetersiz gösterir.
Konuşmaktan çekinme mülakatlarda biz sadece %20 lik konuşma kısmını kullanıyoruz , %80 sizi konuştururuz.
En teşekkür et , sizinle çalışmanın bana çok şey katacağına inanıyorum de tokalaş ve gülümseyerek çık.
Elimi nasıl tutsam , nereye koysam gibi düşüncelere girme.Kimse senin elini kolunu nasıl hareket ettirdiğine bakmaz safsata onlar. Bana inan ve güven.

Son düzenleyen: Moderatör:
ama canım katiplik mülakatı bu tokalaşmak olmaz ki bilmediğim bilgi soruları olursa ne dicem

Canım ben ne mülakatı olduğunu bilmiyordum , özürdilerim :)
Bilmediğin bilgi soruları olursa durumu kurtarcak cevaplar üretmek zorundasın , bilmiyorum dersen seni yetersiz göreceklerdir ve tercihleri farklı kişi olacaktır.
Bilmiyorum deme , bildiğin şeylerle durumu kapat bir şekilde

Son düzenleyen: Moderatör:

En sevdiği renklerin başını kahve tonları çeken biri olarak şu kahverenginin iş başvurularındaki olumsuzluğu sinir ediyor beni
Bence siyah pantolon, dar kesim bi'gömlekle tamamdır
Başarılar, hakkında hayırlısı olsun

Bana yargitayda tanit dediler adliyede demediler. Tanit dediklerinde soyle tanitmistim. Ben ... ..... (Isim ve soyisim) 1989 , ... Dogumluyum. Memleketim... (Memleketim daha sonra bana orayla alakali mulakat sorulariyla yol,su, elektrik olarak dondu gerci:) ) .. Babam memur, annem ev hanimi, bir agabeyim var. Ankarada ailemle beraber yasiyorum. Universitesi.. Mezunuyum.
Diye tanitmistim.
Iceri girdiginde iyi gunler diye selamlayabilirsin onlari. Oturulacak yer koydularsa onlar otur demeden oturma. Baktin bi sey demiyolr oturabilir miyim diye sorup da otur. Otururken ellerini koltugun yanlarinda tut. Parmaklarinla, kiyafetinle falan oynama sabit dur ama kasma kendini. Ayakta durursan da ellerini serbestce yanlara birak. Onunde yada arkanda kavusturma. Konusurken mutlaka yuzlerine don ve gozlerine bak. Gozlerini kacirma ki ozguvenini anlasinlar. Soyle telkin et kendini, karsimdakiler de benim gibi birer insan ve onlar da benim gibi mulakatlara girerek geldiler buralara. Orada verdigin tum cevaplarin dogru yada yanlis olmasiyla mulakati kazanman arasinda neredeyse hicbir baglanti yok bunu bil. Onemli olan kendini nasil ifade ettigin. Bir soru sordular diyelim; cevabini sak diye soyleyecek kadar bilmiyor musun? Once fikir yurut, soyleyebilecegin bir iki kelime varsa hatirladiklarim bunlar diye soyle. Sonucta yanlis cevap verdin diye seni dovecek degiller:) bilmiyorum diye kestirip atma bi muddet fikir yurut. Hic bilmedigin bi seyse bilmiyorum de kivirtmadan. Hatirlayamadigin bi seyse aklinda kalani soyle, bu kadarini hatirladim de. Millet sakin bilmiyorum deme hatirlayamadim de diye ogutler. Yok oyle bi sey, karsindakiler biliyor artik bu taktikleri. :)
Bikac dakika suren olacak, o surede sacmalamamak kaydiyla konusabildigin kadar konus ki akillarinda kal. Bu isi yapip yapamayacagin oradaki sorularin cevaplarina bagli olsa bogaz koprusunun uzunlugunu sormazlar da isinle alakali bir soru sorarlar. Ayyy cok uzattim demi. Karisik falan da yazdim telefondan giriyorum. Sormak istedigin baska sey varsa sor canim. Ayrica kilonla da hic alakasi yok tertipli duzenli giyindikten sonra buna yorum yapmaya haklari yok. Kendilerine baksin onlar hem. Buyuk ihtimalle gobekli ve kel adamlar olacak karsindakiler. Onlar hakim olmus da sen niye katibe olamayasin. :) :) :) :) :)

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…