Hafta sonu yeni evli çifti aramak doğru mu?

gzlm syrc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2024
21
0
1
Benim ailem eşim evdeyken ne geceleri ne de hafta sonları bizi arar. Fakat eşimin ailesi daha doğrusu annesi, sırf oğluyla dedikodu yapmak için, bomboş şeyler için bazen geceleri çoğu zaman da hafta sonları telefonla arayıp duruyor. Bu durumdan rahatsız oluyorum. Kaç oldu eşimi uyarıyorum önemli bir şey varsa arasın diyorum. Ama eşim pek bir evhamlı hemen ailesine bir şey lazım olmuştur bir ihtiyaçları vardır diye düşünerek sürekli o telefonu açıyor. Hayır yaşlı da değiller 48-50 yaşlarında gayet sağlıklı insanlar. Ama sonuç hep aynı hep boş muhabbetler. Bazen inadıma ben de hafta sonları kendi annemi babamı arıyorum. Onlar aramaz çünkü ben de kısasa kısas yapar gibi davranıyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Rahatsız olur musunuz yoksa ben mi abartıyorum?

Hafta içi arasalar bu sefer iş günü neden aradılar kafamız bir milyon dersiniz. Yeni evlilik kıstasınız nedir?

Yeni evliyken ben de rahatsız oluyordum. Eşime söyledim bir keresinde, akşam aramasınlar diye o da ailesine demis sanırım bi daha akşam aramadilar. Şu an çok oldu evleneli takmıyorum açıkçası Yoğunluğumuz arttı, herkes başka yerde vs anca akşam denk getiriyorlar öyle konuşuyorlar.

Kaç kere arıyolar çok uzun mu konuşuyorlar. Sizin planlarınıza engelmi oluyor. Yada sizin her yaptığınızı ve her gittiğiniz yeri bilmek mi istiyor. Bu şekildeyse çok haklısın

Haftasonu gelmeseler deseniz anlayacağız, aramasınlar mı çocuklarını? Ne kadar garipsiniz ya, bazı insanlar evlenince karşısındakinin hayatına sahip olduğunu falan düşünüyor galiba.
Eşiniz çok rahatsız olsaydı annesine daha az konuşalım derdi, ortada sizi ilgilendiren bir durum yok. Sabah arasalar sabah sabah arıyor, haftaiçi arasalar da yorgunuz derdiniz. Sizin derdiniz zamanla değil karşıdaki insanlarla.
Benim eşim annen seni çok arıyor, söyle daha az arasın dese çıldırırdım.

ben bunda iyi niyet görmüyorum, benim kayınvalidem uygun zamanlarda arar ve konusmasını kısa tutar olması gereken de bu. Ama buradaki en önemli rol eşinde, dengeyi kuracak kişi o. Her aradıgında koşarak telefona sarılıp haha hihi konusuyorsa asıl sorun orada bence. Eşini irrite etmeden rahatsız oldugunu söyleyebilirsib

Kaç kere arıyolar çok uzun mu konuşuyorlar. Sizin planlarınıza engelmi oluyor. Yada sizin her yaptığınızı ve her gittiğiniz yeri bilmek mi istiyor. Bu şekildeyse çok haklısın
Arayıp babasını oğluna kötülüyor, sürekli bomboş dedikodu peşinde. Evet gideceğimiz yeri öğreniyor. O da peşimizden gelmek istiyor. Bir keresinde gezmeye gittik eşimle. Nerde olduğumuzu öğrendi. Kayınpederimle geldiler. Eve dönmek üzereydik yolda karşılaştık. Onlar da bizim gittiğimiz yere gidiyordu. Neden yolda onları gördük de eve gidiyoruz onlarla tekrar gezmiyoruz diye trip yedik.

Acil bir durum yoksa gece aranmaya ben de karşıyım ama haftasonunu anlamadım adam çalışıyorsa ne zaman arıycak başka
Hafta içi çalıştığı zamanlarda da sürekli arayıp günün özetini geçiyor eşime. Bir kere de değil birkaç kez arıyor çalışırken. Ben aramıyorum işte rahatsız etmeyeyim diye. Annesi sürekli gece gündüz fark etmeden boş boş konuşmak için arıyor.

Eşinize bu konuda şikayet etmeyin surat asıp haftasonunuzu zehir etmeyin. Benim eşimin ailesi de evliliğimizin ilk zamanları haftasonu sabah erkenden arardı çünkü biz plan yapmadan arayıp onlarla birlikte plan yapmamızı isterlerdi. Ya da tam bir yere çıkacağız uzun uzun konuşurlardı çıkmak için onların konuşmasinin bitmesini beklerdik sinir olurdum. Eşim kısa kesip kapatmam lazım diyemezdi. Ben hiç bu konuda eşimle tartişmadim ama mesela tam eşimle sariliyoruz romantik takılıyoruz arıyorlar uzun konuşuyorlarsa ben kalkıp kendi işime bakiyordum. Bazen de eşim telefonla konuşurken bilerek onu tahrik ederdim burda neler kaçirdiğini görsün diye. Öyle öyle özel anlarımızın da bozulduğunu gördükçe eşim kendiliğinden sınır koymaya başladi şimdi sabah erken ararlarsa (yataktayken arıyorlar) açmaz sonra müsait olduğunda kendisi arar. Biraz da sınır koymayı benden öğrendi bence. Ben ailem de arasa müsait değilsem açmam sonra ararım ya da işim varsa kısa keserim onlar da darılmaz kırılmaz. Eşim bunları görünce bunun normal olduğunu anladı.

Yakınmı oturuyorsunuz. Eşin söyleniyorsa sen söyle rahatsız olduğunu. En fazla kötü gelin ilan edilirsin

Hasta mısınız yahu? Haftasonu ailem bırakın aramayı evimize bile geliyor. Ayrıca akşamları ve haftasonları konuşmayıp ne yapacaklar? Mesai saatinde mi konuşacaklar zırt pırt?

Ayrıca konunun yeni evli olmakla ne alakası var? Her gece ve haftasonu sabahtan akşama kadar cima mı eyliyosunuz?

Yakınmı oturuyorsunuz. Eşin söyleniyorsa sen söyle rahatsız olduğunu. En fazla kötü gelin ilan edilirsin
Yakın oturuyoruz. Kıyafetlerimize kadar karışıyor. Kendisi mağazaya götürsün giydirsin istiyor. Biz karı koca baş başa bakıp almak istediğimizi söyleyince de trip atıp surat asıyor günlerce.

Siz insanlarla sadece dolu konuşmak için mi araşıyorsunuz? Aileniz, arkadaşınız falan yok mu sizin?

Ben de annemle sık konuşurum, dedikodu da yaparım. Hele bir arkadaşım var bir telefonlaştı mı yarım saatten aşağı sürmüyor. İnsanlar telefonda ne konuşacak zaten küresel ısınmayı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…