Haftada 2 gün bebeğimden ayrı kalmak

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
730
1.101
63
Kızlar normalde Home office çalışıyordum. Bakıcımız da var güzel bakıyor. Ama 1 yaşından itibaren haftada 2 gün ofise gitmem gerekiyor. 3 gün yine evden çalışacağım.

Çok stres oldum o 2 gün nasıl geçecek, çocuğum etkilenir mi psikolojisi bozulur mu? Beni özler mi? Onu terk ettiğimi mi düşünür?
Of çok kötüyüm nasıl bırakıp gideceğim ?

Çalışan anneler nasıl idare ettiniz? Bebeğiniz etkilendi mi sizce ?

akşam eve gelmeyecek misiniz. ben ilk oğlumda bazen hafta içi aileme yatılı bırakmak zorunda kalıyordum hatta pandemide zorunlu 2 hafta kurumda kapalı çalışmak zorundaydık bir yıl boyunca 1,5 ayda bir 2 hafta çocucuğumu hiç görmedim. normalde de zaten çoğu anne sabaha çıkıp akşam geliyor çocuk annesini akşam görüyor sadece. başka bir şey mi anlatmak istediniz ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama çalışan anne olarak bana çok tuaf geldi bu söylediğiniz

Evet akşam geleceğim ama ofis uzak olduğu için akşam 19 gibi evde olurum çocuğum da zaten 20-21 gibi uyuyor. Hani 2 gün görüşmemiş gibi olacağız onu anlatmak istedim.

Bir de daha çok bebek geliyor ayrı kalmak için. İş mi değiştirsem diye düşünmeye başladım.

Evet akşam geleceğim ama ofis uzak olduğu için akşam 19 gibi evde olurum çocuğum da zaten 20-21 gibi uyuyor. Hani 2 gün görüşmemiş gibi olacağız onu anlatmak istedim.
ahhhh ne diyeyim hakkınızda hayırlısı böyle şeyler duyunca çocuğuma ne kadar da haksızlık etmişim diyorum

Akşam eve geliyorsanız niye bu kadar dram haline getirdiniz ki konuyu? Herkes böyle yaşıyor. Psikolojisi bozulmaz, endişelenmeyin.

Çünkü uzmanlar ilk üç yıl anneden ayrılmamalı diyor.
uzmanlar ilk üç yıl gece gündüz ayrı kalmayın diyordur. ki mecburi durumlarda kalınıyor işte üstteki hanımefendinin yaşadığı gibi.

milyonlarca kadın gibi çalışacaksınız ve akşam evinize döneceksiniz. o da milyonlarca bebek gibi normal hayatına devam edecek.

ve sadece iki gün diyorsunuz. fazla abartıyorsunuz. böyle hissedebilirsiniz de tabi ki ama bence bunu sesli dile getirip de burada da bulunan bebeğini bırakıp çalışan/çalışmak zorunda kalan annelere sormayın bence.

Haftanın 5 günü çalışan anneler ne yapsın? Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz. Yine de içinize sinmiyorsa çalışmayacaksınız

Haftanın 5 günü çalışan anneler ne yapsın? Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz. Yine de içinize sinmiyorsa çalışmayacaksınız
5 gün çalışan annelerin var olması benim endişemi azaltmıyor ki. Yine de ayrı kalacağım diye üzülemez miyim yani.

Haftada iki gün idare edilebilir bir şey olmaz onun için de çalışıyorsun sonuçta

5 gün çalışan annelerin var olması benim endişemi azaltmıyor ki. Yine de ayrı kalacağım diye üzülemez miyim yani.
Üzülemezsin herkes kendiyle kıyaslıyor gördüğün gibi.. bunun bir kriteri var sanki. Kimi üç yıl çalışmaz kimi üç aylıkken dönmek zorunda kalır herkesin durumu bir değil. Bu kıyas niye anlamadım ki.
Çocuğun hasta olunca üzülme o zaman çok daha ağır durumda olanlar var diye.

Haftada 5 gün çalışıyorum. Siz 2 günü düşünüyorsunuz. Yapmayın etmeyin nazar edersiniz kendinize. Öyle iş bulsam hiç düşünmeden giderim

bu tarz endişeler bana çok şımarıkça geliyor maalesef.
zaten haftanın 3 günü evden çalışacakmışsınız, 2 gün de haftasonu toplam 5 gün yanındasınız.

milletin çocuğu çocuk değil mi 4-5 aylıkken bakıcıya kalıyorlar ya da ananeye babaneye.

ben kızımı 5 ayllıkken bıraktım mesela, şartlar neyse o... 2 yaşındayken de kreşe gitti, olayı dramatize etmedim.

ben de 3.5 aylıkken işe döndüm bakıcı baktı. Şimdi büyüdü anlıyor gittiğimi diye endişeliyim çok normal olarak. Siz kötü şartlarda çalıştınız diye benim endişem neden şımarıklık olsun? Bir sürü kadın hiç çalışmadan büyütüyor çocuklarını çok istiyorsanız onlarla kıyaslayın kendinşzş

işe dönmüşsünüz ofise değil, evde istediğiniz gördünüz çocuğunuzu. çocuklar düşünülen kadar hassas değiller, gitmeden önce gidip geleceğinizi anlatacaksınız, 1 yaşında da olsa anlayacaktır.

çocuğunuzun tadını çıkarmışsınız ve 5 gün ofise dönmüyorsunuz sadece 2 gün, evet bu şartlarda şımarıklık oluyor. halinize şükredin bence.

çalışmadan büyüten büyütsün, güçsüz kadınla kıyaslamam kendimi.

ben de 2-3 haftadır haftada 1 gün işe gitmeye başladım. sabah 6.30 gibi evden çıkıp akşam 7-7:30 civarı eve dönüyorum. ilk başta sizin gibi çok kaygılanmıştım ama annem beni pek aramadığını söyledi gün içinde. bir de emziriyorum, aslında benim en büyük korkum sanki bebeğim aç kalacak gibi düşünmüştüm. geldiğim zaman aşırı mutlu oluyor o başka ama korktuğunuz gibi olmayacak emin olun. bebekler çok güzel uyum sağlıyor koşullara ve korktuğumuz kadar hassas değiller.

eğer gerçekten kaygılanıyorsanız ve iş değişikliği imkanınız da varsa, değişiklik yapabilirsiniz. ancak ben 7-8 yıldır aynı şirkette çalıştığımdan ve nazımın geçtiğini bildiğimden pek değişikliği düşünmedim. yeni bir iş ekstra bir kaygı oluşturacaktır, uyum sağlamak, insanları tanımak, işe adapte olmak vs derken belki de daha fazla zamanınızı çalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…