- 21 Eylül 2017
- 2.766
- 6.873
- 158
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Gizlice kyk basvurcaksin. Eve zaten kağıt gelmiyor. Aile onayı da yok. Ilerde ödersin. Başka çözüm bulamıyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cnm cok sagol ❤Cok gecmiş olsun kuzuya
Bence burayı abartmıs özel ünilerde bile 10 lira, devlette imkansız fazla olmasıYemekhane ücreti günlük mu 20 tl haftalık falan mı?
Part-time bir iş bulamaz misiniz? Belki bu sayede daha rahat edersiniz. .Yoksa 100 TL çok az.İyi günler hanımlar ben şuan babamın yaşadığı şehirde okuyorum haftalık 100 tl harçlık alıyorum ve kyk almıyorum çünkü istemedi babam. Minibüsle gidip geliyorum 2.50 tl. Onun dışında yemekler en az 10-15 tl bizim okulda yemekhane var ama pahalı 20 tl falan o yüzden dışardan yiyorum. Babam haftalık 100 tl yi normal buluyor ama kime söylesem şaşırıyor ki bana da çok az geliyor son iki gün aç geziyorum desem yeridir. Babamın maddi durumu iyi. Sizce normal mi ??
Kizim ilk okula gidiyor gunluk 10 tl aliyor bu msji okutun oyle zengin falanda degiliz
Devlette değilim kiBence burayı abartmıs özel ünilerde bile 10 lira, devlette imkansız fazla olması
Bence burayı abartmıs özel ünilerde bile 10 lira, devlette imkansız fazla olması
Ara ogun koyuyorum ama oglen yemeginde bensiz yiyemez cnm insulinsiz yiyemiyor okula goturuyorum mecburBeslenme goturmuyorlar mi ?
Özel okulu kendisi istedi tutan devlet okulları vardı yani taktikse de çok saçma ve gereksiz. Yazları çalışmamı falan istemiyor çünküHaftasonlari markette, ürün tanıtımında çalışabilirsiniz. Günlük yüz tl olan yerler var.
Özel okul parasını ödemek kolay değil. Cimri demeniz olmamış.
Ekstra yol parası isteyebilirsiniz şimdilik.
Sanıyorum ki babamnızda ki bir taktik, öğrenin diye yapıyor. Arttıracaktır.
Benim bölümümle mi alakalı bilmiyorum ama sene içinde çok yoğun oluyoruz projeler sunumlar vize final haftaları da kütüphane. Zaten ders bitti eve geleyim olayı olsa açıktan okurdum üniversite insana vizyon katsın diye var. Haftanın beş günü sabahtan öğlen 5 e kadar dersim var işim en erken 6 da bitiyor part olayı çok uygun değil sadece haftasonları çalışabilirim. Devir zaten çok değişti eskiden 2 tl ye tost ayran yerdik şuan tost ayran bile 10 tl den aşağı değil. Tek yeme içme olsa yine halledilir ama fotokopisi var ekstra masraflar var konferanslar alınacak sertifikalar vs. Lise gibi olmuyor ki okul-ev gidip gelelim.Üniversiteyi kyk kredisi ile babamdan ekstra harçlık almadan hatta evin internet borcunu filan da ustlenerek bitirdim. O zaman aylık 290 yada 300du. Haftalık 75 eder. Okula iki vesaitle gidiyordum. Bence 100 lira gayet yeterli bir miktar. Üniversite öğrencisi her gün 8-17 okulda olmaz sabahtan dersi olur öğlen eve gelir öğlen olur sabah olmaz derken hiç okulda yemeden geldiğim çok olurdu. Yemem gerektiğinde yemekhaneden yeseydim asla altından kalkamazdim gidip tost yerdim patates gözleme vs ucuz şeyler. Sagliksiz dersen evden bir sandvic. Bu zamanda ya çalışacak insan ya da yetinmeyi bilecek.
İyi günler hanımlar ben şuan babamın yaşadığı şehirde okuyorum haftalık 100 tl harçlık alıyorum ve kyk almıyorum çünkü istemedi babam. Minibüsle gidip geliyorum 2.50 tl. Onun dışında yemekler en az 10-15 tl bizim okulda yemekhane var ama pahalı 20 tl falan o yüzden dışardan yiyorum. Babam haftalık 100 tl yi normal buluyor ama kime söylesem şaşırıyor ki bana da çok az geliyor son iki gün aç geziyorum desem yeridir. Babamın maddi durumu iyi. Sizce normal mi ??
İşte bende böyle düşünüyorum üniversiteler zaten bunun için var.. ama okuldan çık eve gel evde ye diyorKahve içmeyi gectim insan evden yanına alir içer, gerekirse iki durak yürür ama bir üniversite öğrencisinin görmesi gezmesi deneyimlemesi gerekir ki ögrenci olduğunu anlasın! Bir tiyatroya gitmeli, bir sinema seyretmeli, müzikal nedir bilmeli, enstrüman çalabilmeli, kendini geliştiricek kurslara katılabilmeli, bir üniversite ögrencisi belkide hayatının en kaliteli en özgür en güzel vakitlerini en verimli şekilde geçirebilmek için bunlara ihtiyacı var, e bunları yapabilmek adına da az biraz ailebin desteğine! Lütfen ailene bunları anlat, iste, hayal et, hayallerin gördüğün dükkanların vitrinlerinden obaret olmasın, ülkerin uzaklığı kadar sınırsız olsun, bol şans.
Ben de bu sene üniversiteye başlayacağım bunu merak ediyordum gerçekten çok fazlaymışbabanız vermiyorsa kyk alın ya da part time iş bulun
Maalesef çoğu gün yemem gerekiyorÖzel okulda okuyorsunuz sanırım.
Devlet üniversitelerinde yemekhane 3-4 lira arası bir şey diye biliyorum.Genelde tek menü.Ve nufüsü yüksek bir üniversite ise kendi yemek şirketi olduğu için yemekler de iyi olur. okuduğum ilk devlet üniversitesi büyük olduğu için içinde küçük bir avm de vardı.Şimdi okuduğum özel üniversitede bir kaç farklı restoran ve okul yemekhanesi var.Yemekhanede seçtiğin menüye göre 10-20₺ civarı değişiyor.Daha ucuz ya da pahalı olabilir ne aldığına bağlı olarak.Tabi ders programın da önemli.Belki çoğu gün okulda yemek yemezsin bile.