Yanlıs kısıye soruyorsun kuzu
Başlayınca inan gerisi geliyor. Bir de ne olursa olsun yürüyeceğim diye şartlandırmışım kendimi. Yorgun da olsam, misafir de olsa, bir yere de gitsem ya gündüz yürüyeceğim, ya gece dans, spor yapacağım. Yoksa amann bugün yapmasam da olur deyince, diğer gün de kaytarıyor insan.Tebrik ederim. Bak bunlar bana motive mesela:)
Başlayınca inan gerisi geliyor. Bir de ne olursa olsun yürüyeceğim diye şartlandırmışım kendimi. Yorgun da olsam, misafir de olsa, bir yere de gitsem ya gündüz yürüyeceğim, ya gece dans, spor yapacağım. Yoksa amann bugün yapmasam da olur deyince, diğer gün de kaytarıyor insan.
Evet ya kimşn ne kadar zorlukta yasadıgını bılmıyoruz ama yinede uzucu gelşyoe insana işte zor hayatlarvalla bazıları çocuk doğuracağına yaptırsın daha iyi. Ama doktor gözetiminde yapılması gereken şeyler bunlar evde kendi kendine ilaç içmek çok mantıklı değil.
Benim annemin bir arkadaşının kızı yurtdışında evli hamile kalmıştı. Ama istemiyordu çocuğu. Ayrılıp döncekti. O ülkede de yasal değildi kürtaj hiçbir şekilde. Dünya sağlık örgütüne başvurunca bu gibi durumlarda ücretsiz güvenli bir ilaç yolluyorlarmış. İlk 7-8 hafta içindeydi sanırım. İçinde nasıl kullanacağına dair kitapçığınla. Kanama olunca hemen hastaneye gidiyorsun böyle bir ilaç kullandığını da anlamıyorlar başına bir iş gelmiyormuş. Ay neyse çok da anlatmayayım. Üstü kapalı anlatmaya çalıştım.
Kız öyle kendi kendine bitirmişti evde. Ama gerçekten kullandıktan birkaç saat içinde doktora gitmen gerekiyor çünkü içeride parça kalmış olabilir çok kanama olabilir vs allah korusun. Acı evet bunları araştırana kadar keşke korunma yöntemlerini araştırsa insanlar. Yine de sokağa salıp çocuğu her türlü istismar etmekten daha günah değil bence.
Hah şöyleÖnceden uyarın beni lütfen. Gittim haftalık adımımı bile toplasam okadar tutamayacağı kişiye neler dedimhedefim hala sensin canım :)
Ben o ılacla dusuk yaptım ıste hastanede yattım bir gün gözetim altında tuttular fecı kanama ve sancı cektım, ve o ılacı 4 saatte bır vajınal ve dılaltı verıyolar, cok tehlikeli gozetım altında olunmazsa . Kan vereceklerdi bana sınırda cıktı kan degerım sabaha tahlıl yaptılar.. Ve kesınlıkle yasal deıl eczanelerde satısı yok, kadın dogum doktoru radyoloji onayı olmadan dusuge ızın veremiyor.. Kım bılır nerde buldu ılacı, kac paraya satacaktı..valla bazıları çocuk doğuracağına yaptırsın daha iyi. Ama doktor gözetiminde yapılması gereken şeyler bunlar evde kendi kendine ilaç içmek çok mantıklı değil.
Benim annemin bir arkadaşının kızı yurtdışında evli hamile kalmıştı. Ama istemiyordu çocuğu. Ayrılıp döncekti. O ülkede de yasal değildi kürtaj hiçbir şekilde. Dünya sağlık örgütüne başvurunca bu gibi durumlarda ücretsiz güvenli bir ilaç yolluyorlarmış. İlk 7-8 hafta içindeydi sanırım. İçinde nasıl kullanacağına dair kitapçığınla. Kanama olunca hemen hastaneye gidiyorsun böyle bir ilaç kullandığını da anlamıyorlar başına bir iş gelmiyormuş. Ay neyse çok da anlatmayayım. Üstü kapalı anlatmaya çalıştım.
Kız öyle kendi kendine bitirmişti evde. Ama gerçekten kullandıktan birkaç saat içinde doktora gitmen gerekiyor çünkü içeride parça kalmış olabilir çok kanama olabilir vs allah korusun. Acı evet bunları araştırana kadar keşke korunma yöntemlerini araştırsa insanlar. Yine de sokağa salıp çocuğu her türlü istismar etmekten daha günah değil bence.
Ben o ılacla dusuk yaptım ıste hastanede yattım bir gün gözetim altında tuttular fecı kanama ve sancı cektım, ve o ılacı 4 saatte bır vajınal ve dılaltı verıyolar, cok tehlikeli gozetım altında olunmazsa . Kan vereceklerdi bana sınırda cıktı kan degerım sabaha tahlıl yaptılar.. Ve kesınlıkle yasal deıl eczanelerde satısı yok, kadın dogum doktoru radyoloji onayı olmadan dusuge ızın veremiyor.. Kım bılır nerde buldu ılacı, kac paraya satacaktı..
Benım doktor hıc dogum yapmadın kurtajdan daha saglıklı bu dedı, rahmin toparlanması, İlk adet vs. Daha cabuk oluyor kurtaja göre yanı gözlemlediğim kadarıyla..yaaa kıyamam
Ama gebeliğin başlarında kürtajdan daha iyi bir yöntem galiba değil mi? O kadar acılı olduğunu bilmiyordum ya. Çok zor bir şey.ev ortamında kullanıp düşük beklenecek bir şey değil yani..
Benım doktor hıc dogum yapmadın kurtajdan daha saglıklı bu dedı, rahmin toparlanması, İlk adet vs. Daha cabuk oluyor kurtaja göre yanı gözlemlediğim kadarıyla..
Ev ortamında cok tehlikeli olur, ya kanama durmazsa, ben baygın yattım gece, sabaha kadar tansıyon bakmışlar, hıc bılmıyorum..
Cok sukur cnm, toparlandım 2.adetımı oluyorum su an.. Dıger adette asılama yapıcaz tekrarneyse geçmiş olsun artık 2 ay falan geçti değil mi üzerinden. Artık toparlamışındır
İnşallah tekrar hamile kalırsın, sağlıkla kucağına alırsın canımCok sukur cnm, toparlandım 2.adetımı oluyorum su an.. Dıger adette asılama yapıcaz tekrardua et bana
Cok sukur cnm, toparlandım 2.adetımı oluyorum su an.. Dıger adette asılama yapıcaz tekrardua et bana
İnşallah tekrar hamile kalırsın, sağlıkla kucağına alırsın canım
Aminnn kızlar insallahinşallah en kısa zamanda hayırlısıyla sağlıklı bir gebelik yaşarsın canım. Sen moralini yüksek tut
Oooo halley beybiiiiii hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?