- 31 Temmuz 2012
- 7.051
- 11.685
- 248
Gel canım gel boş ver zaman kendimize değer verme zamanı biz sağlığımıza bakalım kendimize bakalımsbeden canım benide alır mısın tekrar gruba iyi olucam çok yazamıyıcam belki bir süre ama her hafta kilomu yazarım

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gel canım gel boş ver zaman kendimize değer verme zamanı biz sağlığımıza bakalım kendimize bakalımsbeden canım benide alır mısın tekrar gruba iyi olucam çok yazamıyıcam belki bir süre ama her hafta kilomu yazarım
Teşekkür ederimmerhaba, aktif olarak bulunmanız gerekiyor, her pazartesi kilo bildirimi yapmak zorunlu yapmayan siliniyor,alım işinesbeden bakıyor
1-)kilo
2-)boy
3-)hedef kilo
4-) 4 nisan tarihi için küçük hedef kilonu yazıp sbedeni etiketlersen o sana yardımcı olur
46 mıTeşekkür ederim
1- kilo: 56,5 ( Ocak 4 den beri 61,4 ten indim :))
2- Boy : 163
3- hedef kilo 46 :)
4- 4 nisan a kadar 52 yi görmek istiyorum :)
sbeden :) kabul ediyor musunuz beni de
Az biraz okuyabildim öğleden önce mantıklı geldi burda okuyunca daha iyi anladımmerak ettim araştırdım, metabolik balans diyice bu yazıyı buldum, kızlar üşenmeyin okuyun
Bir kişi bardak bardak yağ içse, koli koli yumurta yese bile bağırsaklardan günlük emilecek miktar sabit oluyor, kalan ise atılıyor. Oysa vücut yenilen şekerli gıdaların yani ekmek, patates, meyve, makarna ve pilav gibi karbonhidratlı gıdaların bir gramını bile atmıyor. İnsülin sayesinde yağa dönüştürüp depo ediyor. Bu nedenle biz de insülinin aşırı salgılanmasını engellemeye çalışıyoruz.
Bu beslenme programında şekerli gıdalardan kaçınmak önem taşıyor. Örneğin limon temkinli yaklaşılması gereken gıdalardan, çünkü 100 gram limonda 100 gram çilekten daha fazla meyve şekeri bulunuyor.
Azar azar, sık sık yemek, insülin kullanan diyabet hastaları için doğru olabilir. Çünkü kişi insülin kullandığı zaman şekeri bir süre sonra düşüyor ve ara öğün alması gerekiyor. Ancak şekeri dengeli giden bir kişide buna ihtiyaç yok. Vücutta insülin hormonu alınan şekerli gıdalara cevap olarak yükseliyor. Siz şekerli bir gıda aldığınız zaman, bunu düşürmek için insülin yükseliyor ve normale dönüşü tam beş saat sürüyor. Alınan her gıdanın sindirilebilmesi için belli bir süreye ihtiyaç var. Sindirimi ağızda başlayıp makatta biten bir yay gibi düşünün. Alınan her gıda yaya verilen titreşimdir; ilerler, gider ve biter. Fakat henüz dalga ortadayken, yeni bir dalga verdiğiniz takdirde denge bozuluyor. Sindirim de aynen böyle… Vücuda ilk aldığı gıdayı sindirmesi için zaman tanımak gerekiyor.
Bu beş saatlik sürede kişinin acıkmaması için Metabolik Balans sisteminin birtakım prensipleri var; yemeklere neyle başlanacağı bile önem taşıyor. Yemeğe mutlaka bir-iki lokma protein ile başlanmasını istiyoruz. Çünkü mideye giren ilk besin şekerli gıda yani karbonhidrat olursa, şeker hızlı yükseliyor. İnsülin de bunu düşürmek için hızla yükseliyor. Oysa amacımız şekerin yükselişini ve insülin cevabının yavaş olmasını sağlayarak acıkmayı geciktirmek. Şeker içermesi nedeniyle meyvelerin de yemeğin üzerine yenilmesi gerekiyor çünkü mide boşken yenilen meyve kan şekerini hızlı yükseltirken, yemeğin üstüne yenilen meyvenin emilimi çok daha yavaş oluyor. Metabolik Balans’ın gerekli prensiplerine uyan bir kişi, beş saat boyunca acıkmıyor. Kişi günde üç öğün yemek yiyor, her öğün tüm besin gruplarından tüketiyor ve akşam saat 21.00’den sonra artık bir şey yemiyor.
kesinlikle k.hidrat herşeye sebep, ben kalori hesabı yaparken k.hidratı minimumda tutmayı ve vücudumun buna zamanla alışmasını hedefliyorum, tabi teorik ve pratikteki tam örtüşmüyo ama zamanla yoluna girecek elbetAz biraz okuyabildim öğleden önce mantıklı geldi burda okuyunca daha iyi anladım
Kesinlikle son 2 ayda karbonhidratı abartmıştım![]()
Çok teşekkür ederim canım :)46 mıgerçekten değişik bir hedef, başarılar sana
Evet yaa sonra baktım tabii sensinahaaaa keşke deniz biran sana yetiştim sandın demi![]()
aramiza hoşgeldin :)Teşekkür ederim
tabi tabi biliyon kilolarımı sende vurEvet yaa sonra baktım tabii sensin![]()
Süre olarak yazıyım canımoooo deniz o sayaçta bi hata var ben sana diyim 15 kilometre yol ne demek, bak kontrol et,ben her elime alıp bırakışımda sayıyı yükseltiyodu, en azından 1 gün boyunca an be an takip et derim
sen durduğun anda sayaca bak, bide başlamadan bak zaten kaldığı yerden devam ediyosa sorun yokSüre olarak yazıyım canım
sabah yürüyüşüm 7.34-8.33 arası=59 dakika 5679 adım
işten markete 11.39-11.49 arası=10 dakika 1134
marketten eve 12.06-12.15 arası=9 dakika 595
evden işe 12.43-13.16 arası=33 dakika 2404
Bugün her şeyi yanlış görüyorum boyunu 1.53 sandım 1.53 boyla 56.80 bugün ki kilomTeşekkür ederim
Bence de değişik bir hedef46 mıgerçekten değişik bir hedef, başarılar sana
40 sene tatlı yiyen ben nasıl alıştırıcam acaba vücudumu ekşiye acıyakesinlikle k.hidrat herşeye sebep, ben kalori hesabı yaparken k.hidratı minimumda tutmayı ve vücudumun buna zamanla alışmasını hedefliyorum, tabi teorik ve pratikteki tam örtüşmüyo ama zamanla yoluna girecek elbet![]()
Adım da sorun yok canım bazen canım istemiyor yerimden kalkmayı evden işe işten eve gidip geldiğimde 4000 adım bile yürüyemiyorum bu kilolar nasıl geri geldi zannediyosunsen durduğun anda sayaca bak, bide başlamadan bak zaten kaldığı yerden devam ediyosa sorun yok
40 sene tatlı yiyen ben nasıl alıştırıcam acaba vücudumu ekşiye acıya
Biraz sabrediyorum veriyorum kiloyu sonra dayanamıyorum yiyorum yine![]()
aramiza hoşgeldin :)
her pazartesi en gec gece 12 ye kadar bildirim yapilir. gece 12 den sonra yapilan bildirimler kabul edilmez. iki hafta bildirim yapmayan silinir. spor aktiviteleri ve menu paylasimi yapabilir muhabbetlere katılabilirsin basarilar dilerim :)
:) hedef kaç canımBugün her şeyi yanlış görüyorum boyunu 1.53 sandım 1.53 boyla 56.80 bugün ki kilom![]()
Evet :)Bence de değişik bir hedef![]()
aynen istemem zaten beni istemeyeni sadece grurumla oynadıkları hayallerimle oynadıkları için çok üzgünüm ve içim acıyo zamanla geçicek kilo şuanda 65 4 nisan hedefim 61 boyun 163tamam tatlım tekrar kilonu hedefini boyunu 4 nisan kilnu yaz. ayrica güçlü bir kizmissin duruşunu cok begendim gururlusun kimseye muhtac degilsin![]()
aynen öle inşallah çabuk atlatırım dua et dua edin kızlar lütfen .Gel canım gel boş ver zaman kendimize değer verme zamanı biz sağlığımıza bakalım kendimize bakalım![]()