♥haftalık kilo verme yarışması♥

sbeden sbeden canım menülerimizi yazacak mıyız peki ?
aramiza hoşgeldin canim
menu spor
kalori sayimi ne isterseniz yazin. .siz ilgilenir baskalarina yorum yaparsaniz baskalarida sizlerle ilgilenip yorum yapar motive saglanmis olur. burada hersey gönüllü doğal akisıyla ilerliyor.

aramiza hoşgeldin canim
menu spor
kalori sayimi ne isterseniz yazin. .siz ilgilenir baskalarina yorum yaparsaniz baskalarida sizlerle ilgilenip yorum yapar motive saglanmis olur. burada hersey gönüllü doğal akisıyla ilerliyor.
tamam canım ben baştan söyleyeyim çok spor yaparım kilo vermem yavaştır benim bende insülin direnci var zorluyor şimdi den açıklama yapmak istedim

tamam canım ben baştan söyleyeyim çok spor yaparım kilo vermem yavaştır benim bende insülin direnci var zorluyor şimdi den açıklama yapmak istedim
tamam canim sorun yok..bende malesef yavas verebiliyorum. hızlı yavas farketmez yeterki istikrar ve devamlilik olsun damla damla gider bir gün bir bakmisiz incecik fit bir bedene sahibiz ;)

tamam canim sorun yok..bende malesef yavas verebiliyorum. hızlı yavas farketmez yeterki istikrar ve devamlilik olsun damla damla gider bir gün bir bakmisiz incecik fit bir bedene sahibiz :KK66:
ay hadi inşallah canım ya direnci kırmak için çok spor yaptım bazı topiklerde yazdım herkes çok tepki verdi malesef bu rahatsızlık diger türlü gitmiyor günde 4 saat açık havada yürüyorum ve 2 saat salonda ağırlık yapıyorum insülin direncim 20.seviyeden 5 seviyeye düştü çok şükür

ay hadi inşallah canım ya direnci kırmak için çok spor yaptım bazı topiklerde yazdım herkes çok tepki verdi malesef bu rahatsızlık diger türlü gitmiyor günde 4 saat açık havada yürüyorum ve 2 saat salonda ağırlık yapıyorum insülin direncim 20.seviyeden 5 seviyeye düştü çok şükür
ben bu direnc islerini pek bilmiyorum..tamam diyabet tedavisi yok ama zayifladikca etkisi azalacak bir hastalik mi. insulin direncini hastanedemi ölctürüyorsun. saniyorum bu zayifladikca düzene giren bişey oyle mi biraz karışık oldu ama. bende genelde 3 saat yürüyorum. bazen 5 saatte yuruyorum ( çarşıda zaman hızlı geçiyor yoksa 5 saat sıkılırım. diger güzergahlar 3 saat carsi 4 5 saat) bebek arabasiyla hiç oturmadan orta tempo. ben abartılı bulmadim sporunu. azminden sabrindan dolayı tebrik ederim . bu kilo verme süreci bir savastir ve gercekten iyi bir psikolojik güç istiyor

ben bu direnc islerini pek bilmiyorum..tamam diyabet tedavisi yok ama zayifladikca etkisi azalacak bir hastalik mi. insulin direncini hastanedemi ölctürüyorsun. saniyorum bu zayifladikca düzene giren bişey oyle mi biraz karışık oldu ama. bende genelde 3 saat yürüyorum. bazen 5 saatte yuruyorum ( çarşıda zaman hızlı geçiyor yoksa 5 saat sıkılırım. diger güzergahlar 3 saat carsi 4 5 saat) bebek arabasiyla hiç oturmadan orta tempo. ben abartılı bulmadim sporunu. azminden sabrindan dolayı tebrik ederim . bu kilo verme süreci bir savastir ve gercekten iyi bir psikolojik güç istiyor
salınmasına

İnsülin; Kas, yağ ve karaciğer gibi kan şekerini kullanan dokulara şekerin alınması ve kullanılmasını sağlayan, pankreastan salınan bir hormondur. Dokularda insülin direnci varsa şekerin dokulara alınıp, kullanılması, yakılması zor olur. Bu durum daha çok insülin salınmasına yol açar. Pankreas daha çok insülin salarak şekerin dokular tarafından kullanılması için adeta "çift mesai" yapar. Aşırı salınan insülin açlık hissine, daha çok yeme ve atıştırmaya neden olarak bir kısır döngü oluşturur. Bu durum hem insülin rezervini azaltır hem de kanda dolaşan aşırı insülin miktarı obezite, hipertansiyon, ateroskleroz gibi kronik hastalıkların oluşması için uygun bir ortam hazırlar.

İnsülin direncinin kilo vermeyi zorlaştırdığı doğru. İnsülin direnci olanlar daha çok acıkır, hafif bir hareketle hemen yorulur. Ancak sabırla uygulanan bir sağlıklı beslenme programı ve düzenli yapılan ve performansa göre giderek yoğunlaştırılan bir spor programı ile zamanla bu zorluk yenilir, insülin direnci kırılır. "Bir süre diyet yapıp kilo vereceğim, sonra her şeyi yiyebilirim, sporu bırakabilirim" düşüncesi yanlıştır, hayat boyu sağlıklı beslenme ve yeterli egzersiz şarttır. Kilo vermek için yemekleri azaltmanın yanında, glisemik indeksi düşük, kalori içeriği az, posa içeriği yüksek ve tok tutan yiyeceklerin seçilmesi de lazım. Genellikle insanlar spor yapmadan, sadece yemeyi azaltarak ya da öğün sayılarını azaltarak ve çok hızlı kilo vermek istiyor. Yıllar içinde alınan kilonun öyle hemen bir çırpıda verilmesi tabi ki mümkün değil. Harcadığı kaloriden daha az kalori alan birinin kilo vermemesi düşünülemez. Az yenildiği halde kilo verilemiyorsa yeterli spor yapılmıyor demektir.

Çabuk acıkma, geç doyma, yemeklerden 2-3 saat sonra olan acıkma hissi, elde ayakta titreme, soğuk soğuk terleme ve baygınlık hissi, tatlı yeme isteği, giderek kilo alan kişinin ailesinde şişman ve diyabetli kişilerin varlığı durumlarında insülin direncinden şüphelenmek gerekir.

Sağlıklı bir beslenme programında basit çay şekeri içeren tüm gıdalar, hazır meyve suyu ve içecekler, işlenmiş yiyecek maddeleri (işlenmiş et ve et ürünleri dahil), beyaz unla yapılan hamurişiler, hazır gıdalar yer bulamaz. Doymuş yağ oranı yüksek besinler yerine çoklu doymamış yağ içerenler tercih edilmelidir (tereyağı yerine sıvı zeytin yağı gibi). Ne tüketilirse tüketilsin miktarı azaltılmalıdır. Örneğin ceviz faydalı diye miktarını abartırsak tüketemediğimiz fazla kalori alımı nedeniyle kilo veremeyiz. Yemekleri lezzetli pişirmek yerine sağlıklı pişirme yolları seçilmelidir. Kızartma sebze yerine, çiğ ya da haşlanmışı tercih etmek, yemeklere daha az tuz, yağ, baharat katmak, beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği yemek, meyve suyu yerine su ve meyve tüketmek kalori alımını azaltmak için bazı ipuçları olabilir. Sadece bir tür gıda ile beslenerek yapılan zayıflama programları doğru değildir. Bazı vitamin, element eksikliklerine davetiye çıkarırlar. Sağlıklı besinlerden azar azar tüketmek daha uygun bir beslenme şekli olur. Her öğünde salata ve az yağlı yoğurt olmalı, öğün öncesi ve esnasında su içmekten kaçınmamalıdır. Yemekleri büyük kaplarla değil yiyeceğimiz kadarını sofraya getirmeli, hızlı yemek yerine, lokmaları çok çiğneyip yavaş yavaş yemek yenmelidir

Evet hastanede ölçülüyor canım maşallah sende güzel yürüyüş yapıyorsun

Back
X