Ben karatayci çalışan bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Yazın yemek işi daha kolay oluyor da kışın yemek yetiştirmek zorlaşıyor benim için. Böyle dolapta stok olması işime yarıyor. Kardeşim şehir disinda yaşıyor, haftada ya da 15 te bir geliyor. Annem yemekleri kavanozlayip yanına veriyor. O da orada anne yemeği yiyor. Keşke ben üniversitedeyken de bu yöntemi akıl edebilseydik.
Oyy daha ne yiyesin.. Diyette olmasan ne yiyecektin merak ettim

. Bir de saat 22 de bol nişastalı kestane, fruktoz dolu meyveler.. amanın. Ben sana diyeyim gitti leptinin büyük çoğunluğu.
Kuru patlıcanın lezzeti bir başka oluyor, dolması da yemeği de. Ayrıca güneşte kurumuş sebze ve meyveler kullanmak üzere suya konulup yumusatildiginda dalından yeni koparılmış gibi enerjiye ve besin değerine geri kavusuyormus. Yalnız piyasadaki kurularin çoğu ozel firinlarda kurutuluyor, güneşte kuruyanini bulmak lazım.
Aaa ama sen de bir evde otur canım. Sokakta diyet mi yapılır
Madem sen haber verdin kuzum, ben un şeker hamur yemiyorum, bir sade kahve yeter, hazırlama birşey lütfen diyemedin mii
Afiyet olsun canım. Ben olsam sut yerine yoğurdu tercih eder meyveyi yemezdim
Tarcina da dikkat. Piyasadaki Çin tarcinlari karaciğere zarar veriyormuş. Bulabiliyorsan Seylan tarcini al, bulmak epey zor ve neredeyse 8-10 kat pahalı, bulamiyorsan kullanımını azalt derim
Yemek konusunda mutevazi olamiyciimm. Yapmayı, uydurmayı sever, lezzetli şeyler çıkarırım. tipik yengeç burcuyum ben. :) Kimyonu denemedim ama kori koyarim arada. Eskiden bazen mısır unu kavururdum, o da güzel lezzet ve renk veriyor. Hep bunlar restoranlarda yediklerimden. Benim damak bildiğin laboratuar, hemen içinde ne var ayikliyor. Yiyip hoşuma gideni evde yapıyorum.
Kavanoz yemek olayi çalışıp da iyi beslenmeye calisana bulunmuş gibi oluyor. Tavsiye ederim. Yemek kaynarken doldur kapat kapağı ters çevir soğuyunca dolaba. Kapağı kontrol etmeyi unutma. Aslinda dışarda da durabilir ama riske atmamak için dolaba koyuyorum. Kışlık melemenlerim kilerde duruyor sonuçta..
Evet canım avukatim, kendi ofisim var. O nedenle de zaman zaman çok rahat oluyorum, bazen de eve yatmaya gelecek kadar yoğun. Arada ortadan kaybolur yazmazsam bilin ki yoğunum. Kendimi kaydediyorum çünkü
He yandım vallah. Bu memlekette 1 doktor 2 avukat olduğunu soylemiycen arkadaş. Mutlaka herkesin bir sorusu olur
Dene canım en kısa zamanda.. Dua edersin inşallah. Benim o yemeklerle misafir agirlamisligim bile vardır, yanına ekleme yaparak
Günaydııınn..
Aynen geçen güne değil önümüzdekine bakacağız..
Ayy ben ne rahatmisim, ne gelen var ne kalan. Senede 2-3 oturmaya misafir gelir akşam, 1-2 kere de benim günüm olursa. Onun dışında komsularim surekli gelir ama kahve iceriz, olan yemeği yeriz, kuruyemiş yeriz en fazla.