Başım çok kalabalık bu ara, duruşmalar bir yandan hastalık bir yandan, bir de eşantiyon dayımız var
Genel olarak olmasa da bol kaçamaklı bir haftaydı geçen hafta. Ekmek, tatlı, börek yemedim desem yalan. Ama şunu farkettim ki eski performansım yok yeme konusunda. Sıcacık ekmek alındı, bir köşesinden az kopardım tamam. Günümü annemdeydi 4 tepsi arnavut böreği vardı, bir küçük dilim yedim. Eskiden olsa karnım onlarla doymadan, hatta güzel diye doyduğum halde ekstra yemeden kalkmazdım. Günde tatlı olarak ayva tatlısı yaptım. Salata olarak da karnabahar kısırı. Herkes bulgur sandı
Eşantiyon dayıya gelinceeee... Eşimin dayısı yurt dışında yaşıyorlar normalde, burada işleri var 1 aylığına gelmiş. Adamcağızın bizden beklentisi yok ama eşim durmuyor ki.. Hasta olduğumu bile bile.. Kv ler de hala memlekette olduğu için her akşam yemekte bizde olsun istiyor, gelirken getiriyor onu da. E öyle olunca ona göre yemek bulundurma derdim oluyor.Yemekle de bitmiyor 11-11,30 a kadar uzanma fırsatı bulamıyorum. Tabi benim kafa ötmeye başlıyor bir yerden sonra. kafayı devirip uzanmam lazım ama dayı gidene kadar olmuyor. allahtan haftasonu kv geliyor. birkaç gün daha sıkayım dişimi. bir iki kv ye giderim hoşgeldin diye. Sonra rahat ederim. Size her zaman geliyor misafir şikayet etmeyeyim di mi ama.. hoş sağlam olsam yedirmeye içirmeye bayılırım da bünyem kaldırmıyor ne yapayım.
Sabah 9,50 duruşması diye acele çıktım evden. işimi bitirip 11 e kadar gelir kahvaltı ederim diye düşündüm. ama 11,30 da girebildim duruşmaya o arada acıktım tabi. kafeteryada bir ev poğaçası iki de çay götürdüm. şimdi duble sade kahvemi içiyorum. akşama da köfte piyaz olacak kısmetse.
Evde yatarken bir kitap bitirdim, birini de okuyorum. İkisini de tavsiye edeyim. İlki Ayhan Özden'in "Borçtan Kurtul Allah Aşkına ". Paraya alıverişe bakışım değişti 2 günde.. Hiç borcum yok diyordum rutin ödemeler dışında.. Meğer 40.000 TL borcum varmış. Şimdi yeni borçlar açmadan kendime bir an önce bunu kapatmaya çalışacağım. Ayrıca kendime birikim ve yatırım hedefleri koydum. Bundan sonra geleni yemek yok.. Gözümüze görünmeyen ufak tefek harcamaların, küçük küçük kullanılan kredi ödemelerinin vs. nasıl da boynumuzda kemend olduğunu anlatıyor kitap.
İkincisi Ümit Aktaş'ın "Mutluluk Kürleri". Bunu da halen okumaktayım. Bilmediğim şeyler değil ama yine de keyifle okuyorum. Kitabın sonunda 21 günlük örnek beslenme listesi de vermiş. Hem depresyondan hem kilolardan hastalıklardan kurtulup mutlu olmak için ne yiyeyim, nasıl yapayım bilemeyenlere, rotası şaşanlara rehber olabilecek bir liste.
Bunlar dışında lodosun gitmesiyle ben de rahatladım. Bir daha ki lodosa daha temkinli olacağım inşallah. Şimdi kafamda bebek meselesi. Bir türlü iyi olup yeniden denemeye sıra gelmedi. En kısa zamanda tekrar doktorla görüşüp yeniden denemek için izin almaya çalışıcam..