Haftasonu Nişanlanıyorum Ama Mutlu Değilim

AnlatmayaGerekYok

Ekspresko sıcak içilir lütfen.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
2.182
2.122
333
Çocukluk aşkım 9 yılımı verdiğim adamla bu haftasonu nişanlanıyoruz. Her şey bize o kadar güzel geliyorduki aşamayacağımız hiçbir problem yoktu. Ya o beni dinler ya ben onu mutlaka bir çözüme kavuştururduk. Haziran ayında erkek arkadaşımın ailesi bize geldi ve tanışıldı. Her şey çok normal. Ama babasının öncesinden de emri vakileri vardı beni rahatsız ediyordu ama bişey söylemiyordum. Dün yaşanan olayı anlatıcam ve ona göre bana bir akıl verin lütfen.

Dün erkek arkadaşıma nişanda takmak için saat almaya gittik ikimiz. Yoldayken annesi aradı annesinin teyzesinin kızının da dün nikahı vardı kınasına gittik ama nikaha gitmeme gerek yoktu hem yakın akrabaları değil hem daha nişanlanmadık hem de nişan hediyelerimi hazırlamam lazımdı erkek arkadaşımla. Annesi telefonda 'kızın gelin çıkarması var sizde gelin' demiş, o da 'anne yok bizim işimiz var' dedi kapattı ama bizi en az 10 kez aramışlardır gelin gelin diye. Erkek arkadaşıma diyorum 'ne gerek var yaa beraber zaman geçirelim biz daha nişanlanmadık ama herkes beni gördü neden gidiyoruz napıcaz' diyorum. O da sinirlendi 'çok kalmayız bende istemiyorum' dedi. Gittik babası kapının önünde, 'içeri geçin' dedi, erkek arkadaşım 'baba işimiz var gidicez' dedi. Mecbur içeri geçtik 1 saate yakın ben boş boş oturdum o kdr akrabanın içinde.

Neyse gelin çıktı gitti erkek arkadaşım 'hadi bizde size gidelim' dedi. Bize gidicez hediyeleri hazırlıcaz. Baktım annesi de geliyo arkamızdan bizi eve bırakıcaklar sandım, 'sizin gelmenize gerek yok konvoya katılmıcak mısınız siz biz gideriz' dedim, 'yok sizi eve bırakalım' dedi. Tamam dedik çıktık evin yakınlarında bizim markete gitmemiz gerekiyordu erkek arkadaşımda baba 'bizi burda bırakın siz gidin' dedi. Babası da yoo gidiyoruz ya dedi. Meğer bize geliyolarmış. Annesi hemen, 'annesinin haberi yok belki müsait değildir neden gidiyoruz' dedi. Baba da 'bişey olmaz daha nikaha çok var' gidelim dedi. Annem evde evet ama nişan için şehir dışından akrabalar gelicek diye hem temizlik yapıyor hem de yemek yapıp dolaba kaldırıyor. Bende annemi aradım hemen anne biz geliyoruz müsait misin dedim annem anladı hep beraber olduğumuzu şaşırdı kadın. Eve geldiler ki bu 5.gelişleri ben gelmelerine bişey demiyorum ama daha biz onlara hiç gitmedik bizi hiç davet etmediler.

Oturdular 1 saatten fazla sonra gittiler erkek arkadaşım kaldı 'ben çok rahatsız olurum böyle şeylerden bak gitmek istemediğimiz yere gitmeyelim bi daha mecbur değiliz' dedim. O da 'bende istemiyodum ama babam kaç kez aradı gördün demekki size gelmek istiyodu bu yüzden bu kadar çok aradı' dedi. Erkek arkadaşım gitti anneme olanı biteni anlattım annemde kızım öyle zırt pırt gelinip gidilmez öyle sizi sürekli buraya gelin buraya gidin diye sürükleyecekler böyle olmaz hem sen neden tanımadığın bi kızın gelin çıkarmasına gidiyosun gitmek zorunda değilsinki dedi. Sinirlerim o kdr bozulduki çünkü bende böyle düşünüyorum oturdum ağladım sinirimden.

Babamda kızdı daha şimdiden neden sizi zorluyolarki bu kadar dedi. Erkek arkadaşımı aradım baban daha önce de beni bi akrabanızın nişanına zorla getirmişti beni zor durumda bırakma zamanla gider geliriz düğünlere nişanlara ama böyle zorlamayın. İstemiyoruz de ve bitir meseleyi istesek geliriz zaten dedim. O da zaten çok gergin ben napayım ki söyledim anlamıyolar demekki seni görmek istediler sen zaten bizimkileri sevmedin bizimkilere hala anne baba demiyosun diye bana çıkıştı.Tartıştık kapattık.

Ben şimdiden korkuyorum hep bizi böyle sürükleyecekler mi? Ben yeni gelinim neden sürekli beni görsünki akrabalar böyle şeyler bizde çok ayıp karşılanır kim bilir benim hakkımda neler düşünüyor insanlar ((

Zaten erkek arkadaşının ailesi gelin çıkarmasında bir aileyi temsil ediyor..
Size daha ne ihtiyaçları var ki..

Erkek arkadaşınız, biraz sert çıkmalıydı bu duruma..
İşimiz var, veya şuan yakın yerde değiliz, arkadaşlarımızla birlikteyiz kalkıp gelemeyiz uzun sürer diyip her türlü atlatırdınız onları..
Niye böyle bir şey yapmadınız ?

Bende bu yüzden kızdım zaten erkek arkadaşıma. Gayet sakin sakin gelemeyiz bizi unutun dedi geçiştirdi anneisini babasını. Tavrını koy gelmiyoruz tamam de dedim. Ama bunu onun söylemesi lazım ben mi yapıcam

Daha bu bi sey degil. Evlenince gor. Eltimin yegeninin gorumcesinin kinasi yok diş bugdayi vs vs vs... ayni sehirde oturcaksaniz hep boyle cagirirlar hatta daha kotusu olur. En bastan tavrinizi koyun. Sonrasinda "bizim geline bi seyler oldu..." gibi seyler derler.

Bende bu yüzden kızdım zaten erkek arkadaşıma. Gayet sakin sakin gelemeyiz bizi unutun dedi geçiştirdi anneisini babasını. Tavrını koy gelmiyoruz tamam de dedim. Ama bunu onun söylemesi lazım ben mi yapıcam
Aynen öyle.. Onun söylemesi gerekir. -ki nişanlının seni az çok tanıması gerek artık..
Hoşlandığın , hoşlanmadığın az çok bilmeli.Senin gitmek istemediğini , rahat olamayacağını tahminde mi edememiş..
Sen söylesen bu seferde hepsi sana yüklenecekti..
Bu kadar sakinlikle her şeye tamam demesin yahu..

Habersiz size gitmeleri ayrı bi olay zaten..
Nişanlının ailesinde davet etme müsait olma gibi durumlar yok bence..
Olsaydı 4-5 kere size gelmelerinden sonra bi-iki kerecikte olsa size buyrun gelin derlerdi...

Anneniz çok çok haklı..

Üzgünüm ama bu iş böyle gider gibi geldi bana , kaç yaşında adamdır babası huylu huyundan vazgeçer mi sence, bu konuda biraz politik ol hemen çıkıma nişanlına zamanla yavaş yavaş söndürürsün bu davranışları birden bastırırsan zararlı çıkarsın

Ya ben bile anne babama gelmeyecegim dediğimde daha ne laf derler ne ararlar ... Herkes kendi çocuğunu iyi bilir kayinvaliden iyi biliyor ki on kere ararsa getireceğini vazgeçmiyor

Her 10 aramaya cevap verip miy miy konuşursa arar durular tabi. Gelmeyecegiz çok işimiz var siz işinize bakin sonra gorusuruz diyip kapamak neden bu kadar zor anlayamiyorum

Bence tam nişan öncesi kendini bu kadar da üzeceğin bir konu değil bu. Evet yaptıkları yanlış ama bir de olaya onların tarafından bakmayı dene. Belki de gelinleri olacak kız yanlarında olsun istediler. Akrabaları seni tanısın istediler. Ben bırak evlenmeyi, nişanı daha sözlenmeden önce aynılarını yaşadım. Kayınvalidem de kayınpederim de başka şehirde olmalarına rağmen her düğüne, her nişana çağırdılar çünkü hem ben, hem oğulları yanlarında görünsün istiyorlardı. Hiç problem etmedim. Bırak problem etmeyi, keyfini çıkardım. Evlendik ve bu durum sona erdi. Şu anda sen nasıl evlenmeye, eşinle başbaşa kalmaya heves ediyorsan onlar da gelinlerini ve oğullarını insanlara göstermeye heves ediyorlar canım. Bir de nişan, düğün gibi olaylar streslidir. O yüzden en ufak şey bile insanların gözünde büyür de büyür. Sen bu hataya düşme lütfen. Bak ne kadar güzel bir ilişkin varmış. Kendini biraz rahat bırak. Şu nişanı bir hayırlısıyla atlat. Sana verebileceğim tek tavsiye bu.

nasıl başlarsa öyle gider diye düşünüyorum. daha önce yazanlar da olmuş baştan tavrınızı koyun bence. yoksa üzülen sadece siz olursunuz başka da kimseye bir şey olmaz

Evet işte bende ondan korkuyorum beni baştan böyle bilin ben kendi akrabalarımın düğününe gitmem nerde kaldı gelin çıkarması yaaa

Suçun büyüğü sende,sonra nişanlında.Gelmiyorum,gitmek istemiyorum diyecektin.10 kez telefonla en son ortaokulda arardı beni babamlar.Siz taviz vermeye devam ettikçe nişanlınız da ailesi de fazlasını bekler.

Gelmek istemediğimi söyledim tartıştık kavga da ettik ama artık en sonunda iş uzamasın diye tamam dedim mecburen

Ahh keşke rahat olabilsem o kadar gerginimki hiç olmadığı kadar kavga ediyoruz bu aralar. Erkek arkadaşımda bana seni görmek istiyolar o yüzden çağırıyolar dedi ama benim fikrim sorulmuyorki. Annemde basit bir olay büyür sorun olur daha şimdiden uzatıp abartma sakın dedi ama olmuyor işte

Haber vermeyelim boşver dedi babası. Benim annem kapalı bir kadın ve evde şortla gezer adamın eve geldiğini düşünemiyorum yaa annem ne kadar kızardı sonra :/ daha çok yeni tanıştılar böyle haber vermeden olmaz yani kim öyle haber vermeden giderki

Evlenme ya da nişan arifesinde gerginlik çok olur normaldir. Hatta evliliğin ilk yillarindada olmaya devam eder. Ta ki birbirine iyice alisana kadar. Ben çok kötü bişey göremedim açıkçası. Tabi biraz daha anlayışlı olabilirler. En azından gençler gelmek istemiyor zorlamayalim diyebilirler ama belli ki onlarda gururla sizi ortamlara kendi akrabalarının içine sokmak istiyorlar. boşuna sinirlerini bozup germe kendini. Başka şeylerde sorun yasarsan bilemem ama bunda çok kötü bişey olmadığını düşünüyorum. Sadece biraz kafama takılan inşallah erkek arkadasin şuanda sesini çikartamiyor ama evlendiginizdede sesini çıkarmassa o zaman sorunlar yaşarsınız. Nitekim ben esimde bu sorunu yıllarca yaşadık. 10 yil yasadik. Simdi daha yeni yeni sesini cikartiyor. Ama bizde evlenmeden once hiç böyle bişeyini görmemiştim eşimin. Hiç bişeye zOrlanmadim aileside hiç bi şekilde yansitmadi bişey. Ama.evlendikten Sonra ciddi sorunlar yaşadım. Allah a şükür düzelmeye başladı. Sende evlenmeden bilemessin. Şimdi açık.açık konuşSan bile evlenince çok farklı bi insan çıkabiliyor. Iyi de olabilir kötü de. Dedigim gibi evlenmeden bilmiyorsun. O yüzden derler ya evlilik bir kumardir.

Son düzenleme:
öyle ani annenlere gitmeleri hiç hoş değil. üstelik sizler bir kere gitmemişken. buna görgüsüzlük denir. keşke annem müsait değil,misafirleri var deseydiniz. ne saygısızca bir hareket. çekeceğiniz var bu görgü özürlülerden. hiç hoşlanmam ani ev basanlardan. arkadaşım olsa tamamda resmi olduğum insanların önceden haber vermesi gerek ki hazırlık yapayım, evim belki derli toplu değil yada ikram edecek şey yok. yada işim var belki.

İşte benim korktuğum şey bu. Yarın öbürgün daha çok sorunlarımız olacak o zamanda mı böyle kalacak diye sinirleniyorum. İstemiyoruz gelemeyiz demek zor mu? Onları kırmak saygısızlık etmek istemiyor tabiki de yapmasın zaten anasına babasına saygısı olmayanın bana hiçbi yararı olmaz. Ama biz beraber karar verelim dimi biz istemiyouz bitti bu kadar diyemedi ya yine devam ederse hep böyle olursa ben kendi kendimi yer bititirim. Şuan o kdr gerginizki konuşmaya çalışsam toparlamak yerine batırıyorum o da öyle. Ama bende şimdiden herşey çözüme ulaşsın istiyorum allahım ne kadar zormuş yaa sabır istiyorum sadece sabır

Evlenince o kayinbaba senin evinden de cikmaz bak gor..karakteri bu demek ki..adimini ona gore at.

Annemin işi var misafirler gelecek şehir dışından kadın harıl harıl ev işi yapıyor yemek hazırlıyor. Ve dediğim gibi annem kapalı bir kadın evde şortla gezer saçını açar adamın eve geldiğini düşünemiyorum annem amcamların yanında öyle durmaz birde benim kayınpederimle öyle mi karşılacaktı :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…