Hah buldum doğru adamı! evleniyorum!..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu neden yazmak istedim ama yazmak istiyorum :KK70: :KK70: :KK70: :KK22:
Yıllar önce teyzem bir adamla nisanlanmiş adamın da burnu büyük kocaman biseymiş yokluktan nisanlanmiş🤣🤣çokça acikcasj yakışıklı değildi dedi
Birgün oturdum düşündüm yaa çocuğum doğunca bu adama benzerse ben nasıl dayanırım buna demiş ve ayrılmış
senin ki de o hikaye önemli olan burnu değil ki
kalbinin güzelliği

:KK48:
Ve çoğu insan mutsuz değil kv problemi çok
Yada eşiyle sex olmadigi icin:KK48::KK48:

Bende eşimle 5 ay üstüne nişanlandım ve bir sene içinde evlendik. Hiç şüphem yoktu tereddüt de etmedim. 6 yılı devirdik 4 yaşında oğlum var evet her evlilikte olduğu gibi sorunlar olmadı desem yalan olur elbetteki oldu ve olacaktır. Gercekten seviyorsanız hiçbir şey size engel olmaz. 🤗

8 yıl insan evli kaldığında herşeyi batmaya başlıyor. Kaldı ki siz sevgililik yaşamışsınız. Evlenince daha beter batmaya başlayacak. Hayat telaşı, para derdi, ödemeler, kaynana, görümce,elti,osu,busu girince işin içine herşey daha çok batacak.
Şimdi sizde bir alışmışlıkta söz konusu. Bırak bacım yenisini bul desek oda sıkıntı. Yani yeni insana yeni hayata adapte olana kadar bir kaç yılda öyle geçecek. Zaten 8 senenizi emeğinizi vermişsiniz ilişkinize.
Size ne desem bilemedim bugün. Normalde hiç ortam yoktur. Ya siyahtır ya beyazdır ama sizde siyah mı beyaz mı karar veremedim.

Eşimle ilk konuşmamızda kararımı verdim onunla evlenmeye. Sonra nişanlılık yaklaşık 1 yıl sürdü. Evleneceğim adam bu dedim, ama evlilikte her şey bu kadar güzel olur mu diye düşünmedim de değil. Aynı evin içine girince daha iyi tanıdım hiç pişman etmedi çok şükür, değişmedi çünkü nasıl tanıdıysam öyle kaldı.
Şuan 1.5 yılı devirdik bizde umarım hep böyle gider.
Hayatta her şey biz insanlar için arada sahici bir sevgi, saygı, merhamet olunca bütün zorluklar aşılıyor. Hayatla artık tek başına değilde iki kişi olarak mücadele ediyorsun bu duygu bambaşka.

Eşim ile 16 yaşında flört etmeye başladık 8 sene sonra evlendik. Nisanlanana kadar hiç kavga etmedik bir kere bile ayrılmadık. 14.5 senedir evliyim keşke evlenmeseydim diye birçok kez söylüyorum. Çünkü akıl, ruh, beden sağlığımı kaybetmeme sebep bir ailesi var. 4 senedir görüşmüyorum onlarla ama maalesef eşim bana sahip çıkıp beni koruyamadı. Bunları düşününce de ona öfkem artıyor. Özünde iyi bir insan, iyi bir baba, aklına gelebilecek enlerden biridir ama iyi bir eş değildir, bana göre tabiki. Erkekler kim okursa olsun muhakkak değişir bunu unutma. Sana diyebileceğim Allah utandırmasın.

Başlıktaki bu sözü kendinize söylediğinizde ne kadar emindiniz? Nişanlımla 8 yıldır beraberiz. Mecburen bu kadar uzadı, okulumun bitmesini bekledik..askerlik, iş güç derken..

Hiç içinizde şüphe oldu mu evlenmeden evvel? Bazen kafam çok karışıyor, bazı huylarına uyuz oluyorum mesela. Sinirlenince kafası burnu gözüme kocaman geliyor sinirden, bazen de çok seviyorum hiçbir şey batmıyor. Bazen Allahım ya pişman olursam diyorum evlenince.. bariz kötü bir huyu da yok ama.. Ve burada da okuyorum görüyorum, evli insanların %90ı mutsuz. Bunu çevremdeki insanlarda da görüyorum, tüm sülale mutsuz mesela evliliğinde. Garip.. Siz nasıl evliliğe karar verdiniz? Bu çooook zor bir karar değil mi?
8 sene sonunda bu hisler oluyorsa yanlış yoldasın yolunu değiştir mutlu olman zor.

8 yılda her şeyi tüketmişsinizdir diyenlere de ilişkiniz çok uzamış, soru işaretleri olması normal diyenlere de katılmıyorum. Ben de ilişkimin 5. yılındayım, her geçen gün daha çok aşık oluyorum ona. Aynı evde yaşadığımız dönemler de oldu. Tutkumuzdan da bir damla bile eksilmedi. Aksine birbirimizi çok daha iyi tanıdığımız için arttı.

O 24 yaşında ben 23 (7 ay var aramızda) yaşındayım. Bizim için henüz erken olduğunu düşünüyoruz evliliğin ve biz de 7. 8. yılımızda evleneceğiz gibi duruyor. Ondan yana tek bir soru işaretim yok, ondan eminim. Ama kendimden emin değilim.

Bunca zamanda sizin de aklınızda ondan yana soru işareti kalmamalıydı gibi hissediyorum. Biraz daha örnek verebilir misiniz?

Edit: Bugün pek konuşamamıştık, ne yapıyorsun yazdığımda bugün sokak kedilerine ev yaptığını söyledi. Şimdi sevilmez mi bu adam 😻🥰

Son düzenleme:
Beraberliğiniz bir iki sene değil tam sekiz sene olmuş bu yüzden vereceğim yanıt bana biraz anlamsız geliyor ama yanıt vereceğim yine. Ben eşimle tanıştıktan bir yıl sonra evlendim. Doğru insan olduğunu ailesi ile tanıştığımda emin oldum. Ondan önce acaba aşk gözümü kör etmiş olabilir mi? diye şüpheleniyordum ama ailesi çok iyi insanlar ve beni hemen sahiplendiler. Yine de evlilikten ölesiye korkuyordum. Evlilik teklifini kabul ettim çünkü aniden sokak ortasında kalabalığın içinde böyle vapur iskelesinin önünde diz çöktü, benim de hem hoşuma gitti o an hem de rezil olmamak için evet dedim. Ben evet der demez önce sarıldık sonra hemen annesini ve babasını aradı ve evleneceğimizi söyledi, sonra tüm eş dost akrabaları aradı sevinçten uçuyordu, benim için de artık geriye dönüşü olamadı o andan sonra. Nikahtan bir gün önce bile hala şüphelerim vardı; hatta öyle bir kaçsam ki Müge Anlı bile bulamasa beni diyordum :KK70: . Etrafımda çok kötü evlilik örnekleri çok gördüm, o zaman bu forumu bilmiyordum ama genelde kötü örnekler daha çok duyulur, daha çok konuşulur ve bir süre sonra da algıda seçicilik olur ve genelde insan hep kötü örnekleri görür ve onlara takılır ama iyi örnekler de var. İyi düşünmek lazım, olumlu düşünmek lazım, her zaman yapıcı olmaya çalışmalı. En iyi evliliğin bile artıları olduğu gibi eksileri de var tabi, bekar olduğun zamanki kadar hür olmuyorsun. Bekarlar evlenmedim diye üzülmesin dolayısıyla. Bekarlar bekarlığın tadını çıkarsın evliler de evliliğin tadını çıkarsın bence. Size de mutluluklar dilerim.

Başlıktaki bu sözü kendinize söylediğinizde ne kadar emindiniz? Nişanlımla 8 yıldır beraberiz. Mecburen bu kadar uzadı, okulumun bitmesini bekledik..askerlik, iş güç derken..

Hiç içinizde şüphe oldu mu evlenmeden evvel? Bazen kafam çok karışıyor, bazı huylarına uyuz oluyorum mesela. Sinirlenince kafası burnu gözüme kocaman geliyor sinirden, bazen de çok seviyorum hiçbir şey batmıyor. Bazen Allahım ya pişman olursam diyorum evlenince.. bariz kötü bir huyu da yok ama.. Ve burada da okuyorum görüyorum, evli insanların %90ı mutsuz. Bunu çevremdeki insanlarda da görüyorum, tüm sülale mutsuz mesela evliliğinde. Garip.. Siz nasıl evliliğe karar verdiniz? Bu çooook zor bir karar değil mi?
Bence mesele sadece birbirini inciltmemek. Mesela eşimle o kadar küSüm ki birbirimizi engelledik. Yoksa ben cok yazıyorum kizinca.
Ama şu an kimse kimseyi kirmiyor. Evde çocuklar bile anlamaz. Ben azıcık dır dirla başının etini yerim ama kötü bisey söylemem. Oda söylemez Sağ olsun. Yoksa soğur insan.

Eşimle tanıştım 2 ay sonra nişanlandım 10 ay sonra evlendim. 4 yıl olacak. Şükür mutluyum. Biraz çabuk olmuş benimki.
Buraya tabiki mutsuz evliliği olanlar yazıyor adı üstünde bir derdim var. Bir de 8 yıl nedir ya evlilik öncesi çok uzayınca bu tarz problemler de oluyor haliyle.

Walla 4 ayda evlendim beni anlayan huzur bulduğum bi adamla evliyim benimde çok kötü huylarım var belki eşiminde önemli olan mükemmellen birliktelik değil ilişkiyi paylaşımla büyüte bilmek

Beraberliğiniz bir iki sene değil tam sekiz sene olmuş bu yüzden vereceğim yanıt bana biraz anlamsız geliyor ama yanıt vereceğim yine. Ben eşimle tanıştıktan bir yıl sonra evlendim. Doğru insan olduğunu ailesi ile tanıştığımda emin oldum. Ondan önce acaba aşk gözümü kör etmiş olabilir mi? diye şüpheleniyordum ama ailesi çok iyi insanlar ve beni hemen sahiplendiler. Yine de evlilikten ölesiye korkuyordum. Evlilik teklifini kabul ettim çünkü aniden sokak ortasında kalabalığın içinde böyle vapur iskelesinin önünde diz çöktü, benim de hem hoşuma gitti o an hem de rezil olmamak için evet dedim. Ben evet der demez önce sarıldık sonra hemen annesini ve babasını aradı ve evleneceğimizi söyledi, sonra tüm eş dost akrabaları aradı sevinçten uçuyordu, benim için de artık geriye dönüşü olamadı o andan sonra. Nikahtan bir gün önce bile hala şüphelerim vardı; hatta öyle bir kaçsam ki Müge Anlı bile bulamasa beni diyordum :KK70: . Etrafımda çok kötü evlilik örnekleri çok gördüm, o zaman bu forumu bilmiyordum ama genelde kötü örnekler daha çok duyulur, daha çok konuşulur ve bir süre sonra da algıda seçicilik olur ve genelde insan hep kötü örnekleri görür ve onlara takılır ama iyi örnekler de var. İyi düşünmek lazım, olumlu düşünmek lazım, her zaman yapıcı olmaya çalışmalı. En iyi evliliğin bile artıları olduğu gibi eksileri de var tabi, bekar olduğun zamanki kadar hür olmuyorsun. Bekarlar evlenmedim diye üzülmesin dolayısıyla. Bekarlar bekarlığın tadını çıkarsın evliler de evliliğin tadını çıkarsın bence. Size de mutluluklar dilerim.
Canım peki pişman olduunuz mu eşinizle evlendiğiniz için?
Yoksa iyi ki evlenmisim dediniz mi peki🤔

Canım çevrendekileri bilmemde evlilik konusunda buraya mutlu evlilik yaşayanlar eminimki mutluluklarından fırsat bulupta giremiyorlardır.hamilelikle ilgili falan giren varsa vardır yani..evlilik çok zormuş.belki katılmayanlar vardır ama babama ilk sevgilimi söyledigimde bana o iş senin bildigin gibi degil.sende o potansiyeli görmüyorum demişti.nası hırslanmıştm nası zoruma gitmişti.oysa seviyorduk birbirimizi.baska ne sorun olabilir ne zor olabilir diyordumda.8 ayda vallahi bezdim....

Ben esimi 16 yasimda tanidim 10 yasimda evlendim suan 25 yasindayim ve inanilmaz mutluyum evlenmemiz bir anda kararla oldu ve iyikide olmus😍❤️ Simdi diceksiniz okumadiysan erken evlenirisnn tabi.. cok duydum cunku.. ama hayir evlendikten sonrada devam ettim okumaya ve bir eczaci olarak 2 minnos kizimla yuvamizda huzurla yasiyoruz❤️❤️
Üçüncüye mi hamilesiniz. Allah bağışlasın

Canım peki pişman olduunuz mu eşinizle evlendiğiniz için?
Yoksa iyi ki evlenmisim dediniz mi peki🤔
Enteresandır bir kaç gün önce bununla ilgili bir konu açacaktım, hatta yazdım ama konuyu açmayıp sildim. Başlığı "Ne yardan ne serden" olacaktı yani benim de derdim ne yardan ne serden vazgeçmek istememem. Pişman değilim evlendiğime, iyi ki evlendim diyorum ama bekar olduğum zamanları da özlüyorum; çünkü uzun yıllar yalnız yaşadım evlenmeden önce (geç evlendim) ve bu da beni biraz bencil yaptı herhalde. İstediğim saatte istediğim şeyi yiyebilmek, istediğim yerde yaşamak, kendime ve yapmak istediğim şeylere vakit ayırmak, evime istediğim eşyayı almak veya istemediğim eşyayı almamak ve daha bir sürü şey hayal oldu. Her şeyimi şimdi eşime göre ayarlamak zorundayım artık. Eşimin bazı huylarını seviyorum ama bazı huyları da beni sinir ediyor. Bekarken mutluydum çünkü kendi kendime yetebilen bir insandım ama çok yalnızdım ve bu da beni bazen mutsuz ediyordu. Herşeye rağmen sevmek, sevilmek güzel şey. Evlenince özgüvenim de arttı sanki etraftan daha çok saygı görüyormuşum gibi geliyor statü atlamak gibi bir durum.

Enteresandır bir kaç gün önce bununla ilgili bir konu açacaktım, hatta yazdım ama konuyu açmayıp sildim. Başlığı "Ne yardan ne serden" olacaktı yani benim de derdim ne yardan ne serden vazgeçmek istememem. Pişman değilim evlendiğime, iyi ki evlendim diyorum ama bekar olduğum zamanları da özlüyorum; çünkü uzun yıllar yalnız yaşadım evlenmeden önce (geç evlendim) ve bu da beni biraz bencil yaptı herhalde. İstediğim saatte istediğim şeyi yiyebilmek, istediğim yerde yaşamak, kendime ve yapmak istediğim şeylere vakit ayırmak, evime istediğim eşyayı almak veya istemediğim eşyayı almamak ve daha bir sürü şey hayal oldu. Her şeyimi şimdi eşime göre ayarlamak zorundayım artık. Eşimin bazı huylarını seviyorum ama bazı huyları da beni sinir ediyor. Bekarken mutluydum çünkü kendi kendime yetebilen bir insandım ama çok yalnızdım ve bu da beni bazen mutsuz ediyordu. Herşeye rağmen sevmek, sevilmek güzel şey. Evlenince özgüvenim de arttı sanki etraftan daha çok saygı görüyormuşum gibi geliyor statü atlamak gibi bir durum.
Canım insan yeri geliyor kendi annesi ile bile tartışmalar yaşıyor ki bu eş ile olması çok doğal bence düşününce mantıken ☺️🌿💦
Sizinde kendi zevkinize göre yasamissiniz ondan kaynaklı canım 😉
Yaa bı yerde okumuştum.
Evlilik aslında birbirine katlanmaktir diyordu
Çok doğru bencede 👍
Ve insan evlenmeden önce kendini en kötüye hazırlamali bence.ve bir beklenti içinde olmamalı.Beklenti olunca hayal kırıklıkları peşinden mutsuzluklar geliyor işte...
Masaallah sizin adınıza sevindim canım Rabb'im yuvanızi daima mutlu huzurlu eylesin 🙏

Canım insan yeri geliyor kendi annesi ile bile tartışmalar yaşıyor ki bu eş ile olması çok doğal bence düşününce mantıken ☺🌿💦
Sizinde kendi zevkinize göre yasamissiniz ondan kaynaklı canım 😉
Yaa bı yerde okumuştum.
Evlilik aslında birbirine katlanmaktir diyordu
Çok doğru bencede 👍
Ve insan evlenmeden önce kendini en kötüye hazırlamali bence.ve bir beklenti içinde olmamalı.Beklenti olunca hayal kırıklıkları peşinden mutsuzluklar geliyor işte...
Masaallah sizin adınıza sevindim canım Rabb'im yuvanızi daima mutlu huzurlu eylesin 🙏
Teşekkür ederim canım, hepimizin inşallah.

Kime göre neye göre 90%? Bir derdim var bölümüne girersen sürekli illaki derdi olan insanlarla karşılaşacaksın.. Evet evlilik her gün toz pembe değil öyle diyen yalan söylüyordur ama sevdiğinle aynı evde yaşamak aile olmak geleceği beraber hazırlamak bambaşka bir mutluluk 😍. Ben eşimi gördüğüm an bu adamla evlenirim dedim öyle de oldu Allah'ıma çok şükür pişman değilim. Kötü huylara gelince senin yok mu? Herkesin var.. Önemli olan anlaşabilmek ve aranızdaki saygı.

Eşimle nişanlıyken eşim resmen şizofren gibiydi ayrılmaya çalıştım tehdit etti beni ailemle korkumdan kimseye bişey diyemedim yolumdan da dönemedim evlendim o zaman sorsalar bu adamdan koca olmazdı ama cahillik işte korku b*kuna evlendim ..
Neyse ki evlenince düzeldi manyak meğerse beni çok özlüyormuş da ondan bir piskopata dönüşmüş o zamanlar şimdi gayet normal 2 bebemiz var Allah a çok şükür öyle büyük sorunlarımız da yok.
İnşallah sizde çook mutlu olursunuz ❤️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X