• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAK YEME ,EVLAT AYRIMI,SİNSİLİK...

Ahhsennn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2025
115
25
13
27
merhaba Hanımlar,

burada yeniyim, aklıma takılan bir konu var işin içinden çıkamıyorum , kalbime oturuyor konu ...

çalışan bir anneyim kayınvalidem 4 sene çocuğuma baktı, bu çocuğuma baktığı süre içerisinde de bizde kaldı ...

bu sırada da ortak bir ev var kayımla eşimin miras yoluyla kalan kaynım o evde oturdu kendi evinide kiraya verdi bu süreçte biz ses etmedik sonuçta bizimde çocuğumuza bakılıyor diye.

kayın validem her sene sordu kayınıma - eltime çalışmak istiyorsa onunda çocuğuna bakayım diye- ama eltim iştemedi. şuanda kayınvalidem kendi evine geçti ve işe başladı, nedeni de şu kayınımın maaşi yetmiyormuş, -eee eşi çalışsın- çalışmıyor, ortak evden de taşınmıyor kendi evinin kiracısı çıkmış... Daha birde kiraya vermeyi düşünüyor, karısı çalışmıyor kayınvalidem çalışıyor onlara para verdiğini biliyoruz kayınvalidemin ama vermediğini söylüyor, madem vermiyorsa neden (60)kaç yaşında kadın çalışıyor? Çocuk bakma karşılığı yıllarca o evde oturup kira aldılar hala gelir elde etme peşindeler diye eşim karşı çıktı tekrar kiraya verilmesine haklı olarak.. Madem geçinemiyorlarsa eltim niye çalışmıyor, kayınvalidem para vermeyecekse niye bıraktı benim çocuğumu.... hepsi bir plan içinde ama biz çözemedik... Eşim çok üzülüyor, tepki koyuyoruz ama hakkımız yeniyor ve ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde neden eltimin arkasını örtüyor, adil davranmıyor...

şimdiden herkese teşekkürler okumanız bile benim kalp kırıklığımı hissetmeniz bile yeter. cvp yazıp yardımcı olursanız çok sevinirim...

Evde kv oturduğu sürece ve kv hayatta olduğu sürece ev üzerinde hak talep edemezsiniz. Bu konuda bir netleselim.

Sizin çocuğunuza bakmaktan vazgeçmiş olabilir, buna da itiraz edemezsiniz. Kv size de maddi olanak sağlamış, kendisi bakmasaydı siz bakıcı tutacaktınız. Şimdi de diğer oğluna yardım etmek istiyor olabilir.

Ama yok adaletsizlik var diyorsanız (ki diyorsunuz) bu konunun muhatabı siz değilsiniz, eşiniz. Siz sakin kv, elti ya da kayınbiraderinizle konu hakkında konuşmayın. Aman diyeyim size. Sakın.

Eltin çok uyanık yolunu bulmuş her ailede var böyle tipler.Ne güzel bedava kira şu bu.Yine şükret çocuğuna bakmış bazı aileler sadece ayrım yaptığı kişiye yağdırıyor.Muhtemelen sizin haberiniz yok ama o evi onlara vermişler sizin olsun diye yapacak bir şey yok.Siz de mesafeli olun ona göre davranın.

Hangi konuda kimler arasında olursa olsun, bana yoksa onada olmasın düşüncesi bana çok tehlikeli geliyor. Sizin konunuzda ben bunu sezdim. Eğer deseniz ki evi kiraya versinler bizede ortak olan evimizin yarı kira bedelini odesinler son derece haklısınız. Bence olması gerekende o. Ama ben sizin konunuzda burda bizim menfaatimize bir durum yok o zaman onlarında olmasın zihniyetini sezdim. Böyle insanlarla degil kardeş arkadaş, komşu, tanıdık olmayı bile istemezdim açıkçası.

merhaba Hanımlar,

burada yeniyim, aklıma takılan bir konu var işin içinden çıkamıyorum , kalbime oturuyor konu ...

çalışan bir anneyim kayınvalidem 4 sene çocuğuma baktı, bu çocuğuma baktığı süre içerisinde de bizde kaldı ...

bu sırada da ortak bir ev var kayımla eşimin miras yoluyla kalan kaynım o evde oturdu kendi evinide kiraya verdi bu süreçte biz ses etmedik sonuçta bizimde çocuğumuza bakılıyor diye.

kayın validem her sene sordu kayınıma - eltime çalışmak istiyorsa onunda çocuğuna bakayım diye- ama eltim iştemedi. şuanda kayınvalidem kendi evine geçti ve işe başladı, nedeni de şu kayınımın maaşi yetmiyormuş, -eee eşi çalışsın- çalışmıyor, ortak evden de taşınmıyor kendi evinin kiracısı çıkmış... Daha birde kiraya vermeyi düşünüyor, karısı çalışmıyor kayınvalidem çalışıyor onlara para verdiğini biliyoruz kayınvalidemin ama vermediğini söylüyor, madem vermiyorsa neden (60)kaç yaşında kadın çalışıyor? Çocuk bakma karşılığı yıllarca o evde oturup kira aldılar hala gelir elde etme peşindeler diye eşim karşı çıktı tekrar kiraya verilmesine haklı olarak.. Madem geçinemiyorlarsa eltim niye çalışmıyor, kayınvalidem para vermeyecekse niye bıraktı benim çocuğumu.... hepsi bir plan içinde ama biz çözemedik... Eşim çok üzülüyor, tepki koyuyoruz ama hakkımız yeniyor ve ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde neden eltimin arkasını örtüyor, adil davranmıyor...

şimdiden herkese teşekkürler okumanız bile benim kalp kırıklığımı hissetmeniz bile yeter. cvp yazıp yardımcı olursanız çok sevinirim...
Ortak ev olduğunu için eşinizi muhattap edin bence siz muhattap Olmayın yoksa sizi kötü ederler arada. Eltiniz ile kayınvalideniz daha mı yakın ?

Eltin çok uyanık yolunu bulmuş her ailede var böyle tipler.Ne güzel bedava kira şu bu.Yine şükret çocuğuna bakmış bazı aileler sadece ayrım yaptığı kişiye yağdırıyor.Muhtemelen sizin haberiniz yok ama o evi onlara vermişler sizin olsun diye yapacak bir şey yok.Siz de mesafeli olun ona göre davranın.
ev paylaşıldı aslında yanlış anlattım yarısı eşimin yarısı kaynımın

ben en başta annelerini suçluyorum neden o yaşta çalışma peşinde
Sizin çocuğa bakarken de çalışıyordu, kayınvalide olunca bakıcıdan sayılmıyor mu? Kadın oğlunu evlendirmiş ama arkadan 4 sene torun bakmış şimdi de çalışıp diğer oğluna veriyor. Yazık günah son nefesine kadar oğullarına hizmet etmek zorunda. Keşke bana güvenip doğurmayın, bakıcı bulun deseymiş. Bir evinde yaşayıp diğer evinin kirasıyla da yiyip içip gezip tozsaymış. Oğullar yetmiyor gelinler de didikliyor kadını. Sizin anne babanızın evi değil, bırakın da eşiniz konuşsun annesiyle.

Şurda netleşelim. Ortada kayınbabadan kalan bir ev var ve bu evde eşinizin, kayınbiraderinizin ve kayınvalidenizin miras hakkı var öyle değil mi? Bu evde kayınvalide ve kayınbiraderle elti yaşıyor. Kayınbiraderin ayrı evi var kirada.

Buraya kadar yanlışım var mı?

Şimdi bu adam o evden çıksa da kayınvalide oturmaya devam edecek. Üstelik geçinemeyecek, sizden yardım talep edecek.

Miras kalan ev satılmadığı sürece sizin bunu mesele etmeniz anlamsız şu durumda. Ya siz gidip kayınvalide ile yaşayacaksınız. Ya sesinizi çıkarmayacaksınız.

Kayınvalidenin çalışması, kazandığını kime harcadığı falan sizi ilgilendiren konular değil zaten. Buraya hiç girmiyorum.

Ortak ev olduğunu için eşinizi muhattap edin bence siz muhattap Olmayın yoksa sizi kötü ederler arada. Eltiniz ile kayınvalideniz daha mı yakın ?
evet altlı üstl ama kayınvalidem çatı sundurması gibi bir yerde kalıyor, biz istiyoruz ki o tursun o evde eltim de çalışıyorsa çalışsın çocuğuna baksın isterse. kayın valşdemin emeklisi de var eşinden ihtiyacı da yok yani tamamen bunlar için köle olmuş durumda

Sizin çocuğa bakarken de çalışıyordu, kayınvalide olunca bakıcıdan sayılmıyor mu? Kadın oğlunu evlendirmiş ama arkadan 4 sene torun bakmış şimdi de çalışıp diğer oğluna veriyor. Yazık günah son nefesine kadar oğullarına hizmet etmek zorunda. Keşke bana güvenip doğurmayın, bakıcı bulun deseymiş. Bir evinde yaşayıp diğer evinin kirasıyla da yiyip içip gezip tozsaymış. Oğullar yetmiyor gelinler de didikliyor kadını. Sizin anne babanızın evi değil, bırakın da eşiniz konuşsun annesiyle.kadını di
kadını didkleyen biz değiliz biz kraliçelr gibi baktık evimizde baktığı çocuk 4 yalıbdaydı 8 yaşına getirdi ondan önce de annem baktı zaten, kendi maaşı var eşinden 60 yaşında ben çocuğuma bakmamasına kızmıyorum, şu an oturduğu ev çatı sundurması sağlılsız gitsin o evde otursun kaloriferli oğlu da evine gitsin ... yada eşi çalışsın kayınvalide çocuk baksın en fazla kocaman kadını çalıştırıyolar kendini köle yapan o bide vermiyorum diyo yalan söyleyen o, eltimin açığını kapatmak için, kendini feada ediyor...

evet altlı üstl ama kayınvalidem çatı sundurması gibi bir yerde kalıyor, biz istiyoruz ki o tursun o evde eltim de çalışıyorsa çalışsın çocuğuna baksın isterse. kayın valşdemin emeklisi de var eşinden ihtiyacı da yok yani tamamen bunlar için köle olmuş durumda
Eşinizin işi kardeşiyle ortak mı yoksa ayrı ayrı mı çalışıyorlar ?

merhaba Hanımlar,

Dört sene çocuğunuza bakmış zaten neyinize yetmiyor
Herkes kendi evladına baksın
Bakamicsksa doğurmasın
Analarımızin sorumluluğunda olan bı durum değil bu
Belki kadın sizin boyle mecburmus gibi davranmanizdan ve cocuga bakmaktan bıkmıştır da kaçıp işe başlamıştır
İşe başlamak genelde bir kacistir
Kendi ananız baksın çok istiyosaniz

Şurda netleşelim. Ortada kayınbabadan kalan bir ev var ve bu evde eşinizin, kayınbiraderinizin ve kayınvalidenizin miras hakkı var öyle değil mi? Bu evde kayınvalide ve kayınbiraderle elti yaşıyor. Kayınbiraderin ayrı evi var kirada.

Buraya kadar yanlışım var mı?

Şimdi bu adam o evden çıksa da kayınvalide oturmaya devam edecek. Üstelik geçinemeyecek, sizden yardım talep edecek.

Miras kalan ev satılmadığı sürece sizin bunu mesele etmeniz anlamsız şu durumda. Ya siz gidip kayınvalide ile yaşayacaksınız. Ya sesinizi çıkarmayacaksınız.

Kayınvalidenin çalışması, kazandığını kime harcadığı falan sizi ilgilendiren konular değil zaten. Buraya hiç girmiyorum.
kayınvalidemiin eşinden maaşi var şu anda oturduğu yer sağlıksız çatı sundurması sobalı, bu ortak daire kaloriferli, kaynım oturdu oturacağı kadar biz o otursun istiyoruz... 60 yaşında ne çalışması, gitsin eltim çalışsın o bakar çocuklara ki büyük çocuklar, birde çalıştığı parayı vermediğini söylüyor, burada ki konu bu ayrıca maaaşı olmasay dı da biz yardım ederdik ama burada eşimle eltimin uyanıklığı kurnazlığı acımasızlığı üzüyor biizi

Dört sene çocuğunuza bakmış zaten neyinize yetmiyor
Herkes kendi evladına baksın
Bakamicsksa doğurmasın
Analarımızin sorumluluğunda olan bı durum değil bu
Belki kadın sizin boyle mecburmus gibi davranmanizdan ve cocuga bakmaktan bıkmıştır da kaçıp işe başlamıştır
İşe başlamak genelde bir kacistir
Kendi ananız baksın çok istiyosaniz
biz değiliz biz kraliçelr gibi baktık evimizde baktığı çocuk 4 yalıbdaydı 8 yaşına getirdi ondan önce de annem baktı zaten, kendi maaşı var eşinden 60 yaşında ben çocuğuma bakmamasına kızmıyorum, şu an oturduğu ev çatı sundurması sağlılsız gitsin o evde otursun kaloriferli oğlu da evine gitsin ... yada eşi çalışsın kayınvalide çocuk baksın en fazla kocaman kadını çalıştırıyolar kendini köle yapan o bide vermiyorum diyo yalan söyleyen o, eltimin açığını kapatmak için, kendini feada ediyor...

konu bu yani annem de baktı hala bakıyor....

kayınvalidemiin eşinden maaşi var şu anda oturduğu yer sağlıksız çatı sundurması sobalı, bu ortak daire kaloriferli, kaynım oturdu oturacağı kadar biz o otursun istiyoruz... 60 yaşında ne çalışması, gitsin eltim çalışsın o bakar çocuklara ki büyük çocuklar, birde çalıştığı parayı vermediğini söylüyor, burada ki konu bu ayrıca maaaşı olmasay dı da biz yardım ederdik ama burada eşimle eltimin uyanıklığı kurnazlığı acımasızlığı üzüyor biizi
Kadının çalışması, parasını kime harcayacağı sizi ilgilendirmez. Bunu en başta söyledik. Bu konuyu tartışmanızın bir anlamı yok. Eşten kalan emekli maaşı dediğiniz şey asgari ücretin neredeyse yarısı. Onunla mı geçinecek bu kadın?

İnsanlar kurdukları düzenden memnunsa size söz hakkı düşmez. Ancak kendi miras hakkı üzerinde eşinizin söz hakkı var. Sizin ona da yok.

Kayinvalidenize çok üzüldüm. Kadının kendi hayatı yok resmen 4 sene çocuk bakmış. Diğer gelin birsey demesin diye seninkine de bakarım demiş yetmemiş, oğlunun gelininin rahat etmesi için şu yaşında yine çalışmaya başlamış.
bizde üzülüyoruz ben artık bakmak istememesinde değilim kaynumın ve eltimin uyaviklığına kayınvalideminde tepki koymamasına karşıyım.

Kadının çalışması, parasını kime harcayacağı sizi ilgilendirmez. Bunu en başta söyledik. Bu konuyu tartışmanızın bir anlamı yok. Eşten kalan emekli maaşı dediğiniz şey asgari ücretin neredeyse yarısı. Onunla mı geçinecek bu kadın?

İnsanlar kurdukları düzenden memnunsa size söz hakkı düşmez. Ancak kendi miras hakkı üzerinde eşinizin söz hakkı var. Sizin ona da yok.
ben mirasda mıyım sende benşm evim var herşeyim var eşim annesine yapılana üzülüyor 60 yaşında kadını tekstilde çlıştırıyor kaynım eşi oturuyor, birde kira alıcakmış buna kim olsa karşı çıkar.... bizim derdimiz ev değil çok şükür annesinin bu tavrı.... köle mi olmak zorunda otursun evinde mis gibi ...

Back
X