- 23 Mayıs 2022
- 475
- 464
- 33
HaklısınızOkul birincisi olacak yeterlilikte olsaydınız zaten birkaç puana ihtiyacınız olmazdı istediğiniz bölüme yerleşmek için.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
HaklısınızOkul birincisi olacak yeterlilikte olsaydınız zaten birkaç puana ihtiyacınız olmazdı istediğiniz bölüme yerleşmek için.
Belki de dediğiniz gibidir, bazen ben de düşünüyorum bu dediklerinizibence başarısızlığınıza kılıf uydurmuş gibisiniz ,elle tutulur hiç bişey yok ,ortada hak da yok hak yemek de yok ama siz tümüyle kendinizi oraya kitlemişsiniz gibi anladım
Doğru olanı yapmışsınız. Hak yiyerek yükseldiğiniz yerde çok daha büyük bir hüsrana da uğrayabilirdiniz bilinmez.Öncelikle umarım yazdıklarımı doğru anlarsınız çünkü çok yanlış anlaşılabilir bir konu
Geçmiş zamanda hak yiyerek, birinin hakkına girerek (yasal olmasına ve yasal olarak hak bende olmasına rağmen) şu an daha iyi bir yerde olabilirdim ama bunu tercih etmedim. Vicdan yaptım, kimseye kötülük yapmak istemedim ve bulunduğum o durumdan çıktım. Kendime başka bir yol çizdim ve sonu hüsran oldu.
Bazen diyorum ki, acaba haksızlık mı yapsaydım. Neden bu kadar iyi niyetli davrandım gibi cümleler geçiyor beynimden. Sizce düşünce tarzımı nasıl değiştirmeliyim?
Öncelikle umarım yazdıklarımı doğru anlarsınız çünkü çok yanlış anlaşılabilir bir konu
Geçmiş zamanda hak yiyerek, birinin hakkına girerek (yasal olmasına ve yasal olarak hak bende olmasına rağmen) şu an daha iyi bir yerde olabilirdim ama bunu tercih etmedim. Vicdan yaptım, kimseye kötülük yapmak istemedim ve bulunduğum o durumdan çıktım. Kendime başka bir yol çizdim ve sonu hüsran oldu.
Bazen diyorum ki, acaba haksızlık mı yapsaydım. Neden bu kadar iyi niyetli davrandım gibi cümleler geçiyor beynimden. Sizce düşünce tarzımı nasıl değiştirmeliyim?
Hayatta ki tek yol o değil. Hüsran olan yolda değil. Emin olun daha iyisi olacağı için böylesi olmuştur. Durmadan çalışmaya devamÖncelikle umarım yazdıklarımı doğru anlarsınız çünkü çok yanlış anlaşılabilir bir konu
Benim zamanımdayken ekstra puan değil de tam puan veriyorlardı sanki. Bir de birinciler için ayrı kontenjan açılıyor. O yüzden yüksek puanlı yerlere daha düşük puanla yerleşebiliyorlar. Bundan da ilk sene faydalanabiliyorlar sadece (değişmiş de olabilir).Üniversite sınavında ekstra puan alıyor birinciler sanırım. Birinci olacak kadar zeki ve çalışkan bir öğrenciyseniz zaten o puan olmadan da istediğiniz okula ve bölüme yerleşmiş olmanız gerekmiyor mu?
Msj tekrariÖncelikle umarım yazdıklarımı doğru anlarsınız çünkü çok yanlış anlaşılabilir bir konu
Bu cokta hayatinizi etkilememistir ya yukselmek filan. Ozel okullar hala ayni daha kayitta comertiz diyen okullar var .Yok eskiden ekstra puan alıyorlardı. Şimdi sadece sıralamada daha öncelikli oluyorlar.
Sayısal alanda çok zeki miyim bilmiyorum, çünkü özel okulda okuyordum ve puanlarımızı bol veriyorlardı.
Devlet böyle bir hak vermiş ama bana bazıları hak yeme gibi geliyor; AÖL'e geçenler, düşük puanlı yere geçenler. Ama düşük puanlı diye geçtiğiniz yerde en az bir sene o ortamda eğitim aldınız sonuçta. Hepiniz aynı dersi dinleyip sınavdan hak ettiğiniz puanı aldınız.Şöyle açıklayayım lise son sınıfta başka bi okula geçip birincilik kontenjanına girmiştim ama böylelikle önceki birincinin emeğini çöp etmiş olacaktım. Vicdanen ağır bi yük olduğu için istemedim
Dersaneden dönme okullardan sanırım. Zaten oradan hak edilen puanı almadınız. Düşük puanlı yere geçip o puanla avantaj sağlasaydınız evet hak yemiş olacaktınız.Sayısal alanda çok zeki miyim bilmiyorum, çünkü özel okulda okuyordum ve puanlarımızı bol veriyorlardı.