Hak Yiyerek Yükselmek

bence başarısızlığınıza kılıf uydurmuş gibisiniz ,elle tutulur hiç bişey yok ,ortada hak da yok hak yemek de yok ama siz tümüyle kendinizi oraya kitlemişsiniz gibi anladım
Belki de dediğiniz gibidir, bazen ben de düşünüyorum bu dediklerinizi

Öncelikle umarım yazdıklarımı doğru anlarsınız çünkü çok yanlış anlaşılabilir bir konu
Geçmiş zamanda hak yiyerek, birinin hakkına girerek (yasal olmasına ve yasal olarak hak bende olmasına rağmen) şu an daha iyi bir yerde olabilirdim ama bunu tercih etmedim. Vicdan yaptım, kimseye kötülük yapmak istemedim ve bulunduğum o durumdan çıktım. Kendime başka bir yol çizdim ve sonu hüsran oldu.

Bazen diyorum ki, acaba haksızlık mı yapsaydım. Neden bu kadar iyi niyetli davrandım gibi cümleler geçiyor beynimden. Sizce düşünce tarzımı nasıl değiştirmeliyim?
Doğru olanı yapmışsınız. Hak yiyerek yükseldiğiniz yerde çok daha büyük bir hüsrana da uğrayabilirdiniz bilinmez.

Öncelikle umarım yazdıklarımı doğru anlarsınız çünkü çok yanlış anlaşılabilir bir konu
Geçmiş zamanda hak yiyerek, birinin hakkına girerek (yasal olmasına ve yasal olarak hak bende olmasına rağmen) şu an daha iyi bir yerde olabilirdim ama bunu tercih etmedim. Vicdan yaptım, kimseye kötülük yapmak istemedim ve bulunduğum o durumdan çıktım. Kendime başka bir yol çizdim ve sonu hüsran oldu.

Bazen diyorum ki, acaba haksızlık mı yapsaydım. Neden bu kadar iyi niyetli davrandım gibi cümleler geçiyor beynimden. Sizce düşünce tarzımı nasıl değiştirmeliyim?

Valla bazen ben de çevremdekilere bakıp aynı şeyleri düşünüyorum 😅
Yalan, dolan, hırsızlık yapanlar laylaylom yaşıyor. Bir akrabam var, evli adamla birliktelik yaşıyor ve ondan çocuk yaptı; görseniz bir eli yağda bir eli balda.
Ben, özellikle de eşim aman kimseye bir şey olmasın diye dikkat ederiz, kimse üzülmesin isteriz. Eşime baksanız çevresinde onlarca insanın milyarlarca borcu vardır kendisine ama gidip isteyemez, yazık parası yok, çocuğu var vs vs diye. Kaldı ki kendi parasını alamadığı için uzun süre maddi sıkıntı çektik, başkaları yüzünden icra kağıtları geldi.
Bazen keşke onlar gibi olsam en azından kafam rahat eder diyorum 🙄 sonra bir de bu dünyanın öbür tarafı var, hesap vermek var diyerek susup oturuyorum 🤷🏼‍♀️

Yine gelmiş ben iyiyim herkes kötücüler. Of böyle insanlar hiç bitmeyecek mi tanrım. Geçmişe takılıp kalmayın önünüze bakın.

Hayatta ki tek yol o değil. Hüsran olan yolda değil. Emin olun daha iyisi olacağı için böylesi olmuştur. Durmadan çalışmaya devam

İlahi adalet diye bir şey gerçekten var. Er yada geç insanlardan çıktığını gördüm kaç kere. En basitinden yerden para alın mesela yakın zamanda katıyla çıkıyor o para sizden. O yüzden bence siz doğru olanı yapmışsınız. İnsanlar istediği kadar hak yesin, siz yemeyerek kendi kalbinizi temiz tutmuşsunuz. Ayrıca istediğiniz yerde olmamanız, istediğiniz hayatta olmamanızın sebebi muhtemelen ülkenin mevcut durumu. Hiçbirimiz hakettiği konumda değiliz bence. O yüzden şöyle düşünün "Geçmişte elimden gelen en iyi şekilde tercih yaptım, o zaman için en mantıklısı buydu."

Üniversite sınavında ekstra puan alıyor birinciler sanırım. Birinci olacak kadar zeki ve çalışkan bir öğrenciyseniz zaten o puan olmadan da istediğiniz okula ve bölüme yerleşmiş olmanız gerekmiyor mu?
Benim zamanımdayken ekstra puan değil de tam puan veriyorlardı sanki. Bir de birinciler için ayrı kontenjan açılıyor. O yüzden yüksek puanlı yerlere daha düşük puanla yerleşebiliyorlar. Bundan da ilk sene faydalanabiliyorlar sadece (değişmiş de olabilir).

Okul derslerinde başarılı olup testli sınavlarda başarılı olamayanlar var.

Msj tekrari

Yok eskiden ekstra puan alıyorlardı. Şimdi sadece sıralamada daha öncelikli oluyorlar.
Sayısal alanda çok zeki miyim bilmiyorum, çünkü özel okulda okuyordum ve puanlarımızı bol veriyorlardı.
Bu cokta hayatinizi etkilememistir ya yukselmek filan. Ozel okullar hala ayni daha kayitta comertiz diyen okullar var .

Şöyle açıklayayım lise son sınıfta başka bi okula geçip birincilik kontenjanına girmiştim ama böylelikle önceki birincinin emeğini çöp etmiş olacaktım. Vicdanen ağır bi yük olduğu için istemedim
Devlet böyle bir hak vermiş ama bana bazıları hak yeme gibi geliyor; AÖL'e geçenler, düşük puanlı yere geçenler. Ama düşük puanlı diye geçtiğiniz yerde en az bir sene o ortamda eğitim aldınız sonuçta. Hepiniz aynı dersi dinleyip sınavdan hak ettiğiniz puanı aldınız.
Sayısal alanda çok zeki miyim bilmiyorum, çünkü özel okulda okuyordum ve puanlarımızı bol veriyorlardı.
Dersaneden dönme okullardan sanırım. Zaten oradan hak edilen puanı almadınız. Düşük puanlı yere geçip o puanla avantaj sağlasaydınız evet hak yemiş olacaktınız.

Back
X