- 25 Mart 2014
- 536
- 199
- 48
- Konu Sahibi _tiramisu_
-
Dava acacak parası var mı senceHarclar cok pahalı
Savcılığa şikayette bulunmak için harç alınmaz, tamamen ücretsizdir.
Ucretsizmis..........:)
Acarsa acsın o da sana kezban demiş :)
O da bana hakaret etti diye cesaret etmez bence dava falan acmaya.. sence??
Bence de acamaz hatta bence dava acmak bile aklına gelmez horul horul uyuyodur
Hukuk mahkemelerindeki tüm davalar için harç alınır. Hakaret nedeniyle tazminat davası açılacaksa da alınır.Fakat hukuk mahkemeleri ceza kanunu kapsamında yargılama yapmazlar. Ceza kanununu ilgilendiren suç nedeniyle yargılamayı ceza mahkemeleri yaparlar. Bu da savcılığa yapılacak bir şikayetle başlar. Yani hukuk mahkemeleri ve ceza mahkemeleri farklı olup, amaçları da farklıdır.
Merhaba kizlar. Az once bir sozluk yazariyla tartistim. Ona insan degilsin,
beyinsizsin, Soylemlerin ergence dedim ve Kafandaki orumcek aglarindan kurtul, yasina uygun hareket etmiyorsun dedim. Ama gercekten cildirtti beni sabah sabah. Bunlari soyleyip hesabi kapattim. Sonra icime kurt dustu bu insan isterse bana dava acabilir mi acaba? Var mi fikriniz??
beyinsizsin, Soylemlerin ergence dedim ve Kafandaki orumcek aglarindan kurtul, yasina uygun hareket etmiyorsun dedim. Ama gercekten cildirtti beni sabah sabah. Bunlari soyleyip hesabi kapattim. Sonra icime kurt dustu bu insan isterse bana dava acabilir mi acaba? Var mi fikriniz??
Sanal yada reel hiç fark etmiyor,eğer işin ucunda hakaret varsa artık her türlü dava açılıyor bilişim suçlarına ama bu olayda 2 kişide birbirine hakaret etmiş eğer böyle bir dava açılsa 2 kişide suçlu bulunur,siz de kamera kayıtları varsa bu olayda da yazılan yazışmalar var mahkeme olursa bu yazılara rahatlıkla ulaşır.dün akşamyan komşumuz park ettiğimiz yerden ötürü yepyeni arabama kasa sopa tekme vurarak arabayı silkelemiş atmış diyebilirim
karakola gidildi bugun tek söylenen sey uzlasmaya bakın mahkemeye bıle cıksanız parayı kımbılır ne zamana lırsınız oda alırsanız dedıler
adam ıkı oda bır salon sarhos i.t
bende bu aksam onun arabasınamı vursam kırsam döksem diyorum gider benim gibi garibanada ceza verirler
buarada bizde kamera kaydıda var
buna göre sizin olayınızdan bişey cıkmaz gibi geliyor ama gözünün yağını yediğim memleketi katile ceza vermez simit çalana verir .hıh
dün akşamyan komşumuz park ettiğimiz yerden ötürü yepyeni arabama kasa sopa tekme vurarak arabayı silkelemiş atmış diyebilirim
karakola gidildi bugun tek söylenen sey uzlasmaya bakın mahkemeye bıle cıksanız parayı kımbılır ne zamana lırsınız oda alırsanız dedıler
adam ıkı oda bır salon sarhos i.t
bende bu aksam onun arabasınamı vursam kırsam döksem diyorum gider benim gibi garibanada ceza verirler
buarada bizde kamera kaydıda var
buna göre sizin olayınızdan bişey cıkmaz gibi geliyor ama gözünün yağını yediğim memleketi katile ceza vermez simit çalana verir .hıh
Ilk sayfada pitirtayin alintiladigi mesajimi okudunuz mu bilmiyorum. Orada yazdigim gibi resmen tahrik etti. Ben ona ozel mesaj yoluyla yazdim ama o bana herkesin gorebilecegi sekilde hakaret etti. Bu dirumda dava acarsa kazanabilir mi yani? Bilgilendirirseniz cok sevinecegim..
evet cnm açabilir lakin bişi çıkmaz korkma. ceza alsanda ertelenmesine yada paraya çevrilir. eline bir tebligat gelirse mutlaka duruşmalara git. bir avukatta tutabilirsin.
istemeden oldu pişmanım gibi bir avukata savunma dilekçesi yazdırıp mahkemeye sunarsın bişicikler olmaz
daaaa niye bu kadar sinirlendin ne dediki
Karakola gitmesi bile yeterli...Karakola ya da savcılıga gidip şikayette bulundugu takdir de ceza açılabiliyor.Ve artık eskisi gibi barışın,uzlaşın taraftarı da değil savcılarımız...Sonrasında senin eline tebligat gelir ve mutlaka duruşmalara katıl...Dava Sulh Ceza Mahkemesinde görülür...Eğer daha önce almış oldugun bir dava yok ise 5 yıl ertelenir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?