hakaret davasi acabilir mi? :(

Bence de acamaz hatta bence dava acmak bile aklına gelmez horul horul uyuyodur

Fazlasiyla evhamliyim iste ben. En olmayacak ihtimaller gelir aklima. Aslinda biraz ferahlatilmaya ve bu konudaki endiselerimin yersizodugunun soylenmesine ihtiyacim var. Cok tesekkur ederim yardimin icin.

Hukuk mahkemelerindeki tüm davalar için harç alınır. Hakaret nedeniyle tazminat davası açılacaksa da alınır.Fakat hukuk mahkemeleri ceza kanunu kapsamında yargılama yapmazlar. Ceza kanununu ilgilendiren suç nedeniyle yargılamayı ceza mahkemeleri yaparlar. Bu da savcılığa yapılacak bir şikayetle başlar. Yani hukuk mahkemeleri ve ceza mahkemeleri farklı olup, amaçları da farklıdır.

Ilk sayfada pitirtayin alintiladigi mesajimi okudunuz mu bilmiyorum. Orada yazdigim gibi resmen tahrik etti. Ben ona ozel mesaj yoluyla yazdim ama o bana herkesin gorebilecegi sekilde hakaret etti. Bu dirumda dava acarsa kazanabilir mi yani? Bilgilendirirseniz cok sevinecegim..

yok ya ne davası :) uğraşmaz velev ki uğraştı hiçbişey olmaz.

dün akşamyan komşumuz park ettiğimiz yerden ötürü yepyeni arabama kasa sopa tekme vurarak arabayı silkelemiş atmış diyebilirim
karakola gidildi bugun tek söylenen sey uzlasmaya bakın mahkemeye bıle cıksanız parayı kımbılır ne zamana lırsınız oda alırsanız dedıler

adam ıkı oda bır salon sarhos i.t

bende bu aksam onun arabasınamı vursam kırsam döksem diyorum gider benim gibi garibanada ceza verirler

buarada bizde kamera kaydıda var
buna göre sizin olayınızdan bişey cıkmaz gibi geliyor ama gözünün yağını yediğim memleketi katile ceza vermez simit çalana verir .hıh

evet cnm açabilir lakin bişi çıkmaz korkma. ceza alsanda ertelenmesine yada paraya çevrilir. eline bir tebligat gelirse mutlaka duruşmalara git. bir avukatta tutabilirsin.

istemeden oldu pişmanım gibi bir avukata savunma dilekçesi yazdırıp mahkemeye sunarsın bişicikler olmaz

daaaa niye bu kadar sinirlendin ne dediki

Karakola gitmesi bile yeterli...Karakola ya da savcılıga gidip şikayette bulundugu takdir de ceza açılabiliyor.Ve artık eskisi gibi barışın,uzlaşın taraftarı da değil savcılarımız...Sonrasında senin eline tebligat gelir ve mutlaka duruşmalara katıl...Dava Sulh Ceza Mahkemesinde görülür...Eğer daha önce almış oldugun bir dava yok ise 5 yıl ertelenir

Sanal yada reel hiç fark etmiyor,eğer işin ucunda hakaret varsa artık her türlü dava açılıyor bilişim suçlarına ama bu olayda 2 kişide birbirine hakaret etmiş eğer böyle bir dava açılsa 2 kişide suçlu bulunur,siz de kamera kayıtları varsa bu olayda da yazılan yazışmalar var mahkeme olursa bu yazılara rahatlıkla ulaşır.

Cute yanlış anlama da ben olsam bu olayın peşini bırakmazdım...Para kolay mı kazanılıyor,arabayı parçalamak ne demek...Sen yapmazsan,ben yapmazsam bunlar ellerini,kollarını sallayarak gezecekler o yüzden şikayetçi ol derim

Tarafların birbirine karşılıklı hakaret ettiği bu gibi durumlarda iki taraf da kendi eylemine uyan cezayı alır. Yani karşılıklı oldu diye taraflar cezasız kalmaz. Aleni hakaretin cezası tabi ki daha fazla.

Maleswf canim daha dun seren serengilin programinda bu konudan bahsedildi
uc tane hesapla mahkemelik olnuslar

Bir konu hakkinda herkes dusuncesini paylasti. Benim dusuncem icin "normal hayatta kimsenin ilgisini cekememis, burada ilgi cekmeye calisip sacmalayan kezban" dedi. Herkesin gorebilecegi sekilde.. Ona ozel mesaj yoluyla guzel bir dille bu yaptiginin yanlis oldugunu, kimsenin dusuncesini begenmek
zorunda olmadigini, begenmedigi
zaman bu sekilde konusmamamasi
gerektigini soyledim. Bana kezbanlikta
israr ediyorsun yani hem kezbanim
hem liseliyim diyorsun dedi.

Sinirlenmeme ragmen sakinligimi
korudum ve bu sacmaliga daha fazla
tahammul edemeyecegim yazdim. O
da bana yazma arkadasim cocuk
oyalamaktan hoslanmiyorum ben de
yazdi.

Sorun bana liseli,kezban,cocuk demesi
degil zerre kadar umrumda da degil.
Ama o uslubu gorunce sartellerim atti
ve sunlari yazdim:

Kullandigin kelimelerden nasil bir
karekterin oldugu ortada. Birilerin
assagilamak, hakaret etmek, yermek
icin firsat kollayan beyinsizlerdensin,
Bana diyorsun ama senin hareketlerin
Daha bir ergence dedim.

Tahrik var bildigin. Herkesin sabrinin
bir siniri var. Bu konusmalar ozel mesaj bolumunde gecti. Iste durum bu yani.
Ayrica tebligat falan da gelmez umarim.

Dava acacagim demedi benim zaten gunlerdir bu davalardaydi aklim niyeyse. Ben tahmini konustum. Biri gidipte beyinsiz diyen birine dava acmaz bence, ama merak ettim isterse acabilir mi diye.. bu aksam bir zeytin dali uzatacagim efendiye. Hak etmiyor ama basimin agrimasindan iyidir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…