Hakaret davası

Hahah :) şimdi öncelikle hakaret davası diye bir dava yok. Kişi hakaret gerekçesiyle gördüğü zararın tazminini isteyebilir. Hakaret şikayete bağlı olarak düzenlenir. Kimse sizin rızanız olmaksızın sesinizi kaydedemez. Bu da kanunda düzenlenmiş bir suçtur. Tck 133 olması lazım yanılıyor da olabilirim öyle hatırlıyorum. Kısacası korkmayın. Unutun önünüze bakın. Kimseye de küfretmeyin
hakaret davası var. özelikle telefondaki mesajları sunup dava açabiliyorsunuz.

hakaret davası var. özelikle telefondaki mesajları sunup dava açabiliyorsunuz.
:) çok tatlısınız. Ben zaten avukatım Hakaret davası diye bir dava hukuk literatüründe yok. Hakaretten ötürü tazminat talebinde bulunursanız bu tazminat davasıdır. Evet dediğiniz gibi yazılı, görüntülü ya da sesli olarak ileri sürülebilir.

Bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın ama ben mahkemeye verir mahkemede konuşma kayıtlarına bakar falan kurdum yani kafamda. Bi de eniştem emniyet müdürü falan dedi, bilemem tabi ne kadar doğru da

Canim öyle bişey olursa beni tehdit etti diye karşı dava da açarsin. Enistem emniyet müdürü sen aldiririm kalırsın 2 gece içerde dedi dersin. Off çok abartıyorsun. Ne kendinin ne çevrenin ne de ne olup bittiğinin farkında değilsin.

İyide sadece kendi diyecek bana bunu dedi diye,şahidi,delili yok ki. İkinizin arasında olmuş bitmis,demedim deseniz nasıl ispat edecek ki.
Küfür hoş değil tabi,ne manyaklar var yan baktı diye adam öldüren,bu anlamda yapmamalısınız bunu. Özür de dilemissiniz. Artık muhattap olmayın.

:) çok tatlısınız. Ben zaten avukatım Hakaret davası diye bir dava hukuk literatüründe yok. Hakaretten ötürü tazminat talebinde bulunursanız bu tazminat davasıdır. Evet dediğiniz gibi yazılı, görüntülü ya da sesli olarak ileri sürülebilir.
Hakaret suçu var nasıl hakaret nedeniyle ceza davası olmaz? Şaka mı bu?

Ya korkmayın bu kadar mahkemeye verse 300-400 para cezası verirler o yani.
Memuriyetten falan da cikmazsin Ayy afedersin güldüm. O laf için Memuriyetten mi çıkarılır.
Kufretme ama bir bayana yakismaz.

Tabiki hakaret bir suçtur. Şikayete bağlıdır. Hakaret suçundan oluşan dava da ceza davasıdır. Ben tazminata dair sadece örnek verdim.
Hakaret davası yok sadece hakaret nedeniyle oluşan zararın tazmi istenebilir diyince baya bir şaşırdım. Hukuk eğitimi almayanlar bile bilir zira hakaretin suç ve ceza davası konusu olduğunu.

Hakaret suçu var nasıl hakaret nedeniyle ceza davası olmaz? Şaka mı bu?
bende tam olarak bunu söylemeye çalışmıştım. Asliye Ceza Mahkemelerinde hakaret suçundan dolayı dava açılabiliyor. hatta ve hatta ceza davasının tutanaklarında davanın konusu kısmında hakaret yazıyor. ve dava sonunda hakaret eden kişi ceza alıyor ama söylendiği avukat hanımın söylediği gibi tazmin cezası falan değil bildiğin adli para cezası, hapis vs. veriliyor diye biliyorum

Bant değil de yani böyle durumlarda konuşma kaydı falan istemez mi mahkeme? Ya çok küçük bi mesele biliyorum ama işte bu yıl atandım korkuyorum mesleğimi kaybedersem diye. Ondan çok panik oldum.
canimm ses kaydi yapamaz yapsa kendisi cok daha beter ceza alir ustelik bir ozurle bitmez vs demek baska anlama gelebilir kuru tehtit canını sIkmasin o olaydan birsey cikmaz ama o adama dikkat et senin iyi saf niyetini kotu kullanacak gibi oyle ozurle olmaz falan.. aman diyim! parasal manevi maddi ahlaki istekleri olabilirhic muhattap olma derim

Ay canımm nasılda korkmuşş.tecrübeli ve mahkemelik biri olarak söliyim , mahkemeye verse bile cacık olmaz.şöyleki ben doktora hakaretten mahkemeye verildim.ispatlarıda vardı gece acil kapısı önünde kamera kaydı.ona rağmen 5 yıl aynı şeyi tekrarlamama cezası verildi.sicilede işlenmedi.sicile işlenmeyen suç hiç bişekilde seni etkilemez raat ol.

Bir şey olacağını sanmıyorum. Bir daha da öyle küfür etmeyin. O da size aynı şeyi söylese ne yapacaksınız?

bende tam olarak bunu söylemeye çalışmıştım. Asliye Ceza Mahkemelerinde hakaret suçundan dolayı dava açılabiliyor. hatta ve hatta ceza davasının tutanaklarında davanın konusu kısmında hakaret yazıyor. ve dava sonunda hakaret eden kişi ceza alıyor ama söylendiği avukat hanımın söylediği gibi tazmin cezası falan değil bildiğin adli para cezası, hapis vs. veriliyor diye biliyorum
Savcılığa suç duyurusunda bulunursunuz uygun görürse dava açılması için iddianame hazırlar görmezse kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verir ve dava açılmaz, hukuk davaları gibi değil yanı hanı gidip asliye ceza mahkemesine bir dilekçe ile başvurup direkt davanın açılmasını saglamiyorsun. Yazdigin doğru davanın konusu ya da suçun turu, niteliği diye geçer tutanaklarda o da mahkeme kaleminin seçimine bağlı :) ben de sadece tazminat talebinde bulunulabilir demiş gibi anladım ondan şaşırdım ceza yargısını es geçmiş ornek vermiş tazminatı.

Diyelim ki dava etti ki bi erkek bukadar basit bişey için uğraşmaz
Hakim sana soracak pişmanmısın evet hakim bey özür dilerim dediğin anda dava düşer bukadar basit boşver
Hakim cezadan önce orta yolu bulmaya çalışır

Ya meslekle alakalı bi şey olursa diye korktum. Sonuçta söylediğim şey de yanlış ama ben bana nasıl yansır diye korktum. Ondan panik oldum.

Bu memlekette adam öldürenler 4-5 yılda çıkıyor, bir küfüre hapis cezası mı olur =))
Bir şey olmaz korkma dava açmaya kalksa bile dava kabulü bile olmaz

Sevgili Kk üyeleri, biraz önce keşke hiç yaşanmasaydı diyeceğim bi şey oldu. Ben telefonda bi adamla tartışma esnasında "ya üf bi s.g" dedim ve adam da sana hakaret davası açayım da gör dedi. Ondan bana gelen bi küfür, hakaret olmadı. Evet, dememeliydim biliyorum ama artık çok geç. Üstelik ben aday öğretmenim, memuriyetim yanar mı? Çok korkuyorum, aradım, özür diledim. Ama bi özürle olacak iş değil falan dedi. Net olarak mahkemeye vermem demedi. Mahkemeye verse suçlu bulunsam direkt atılıyor muyum memurluktan? Ya çok pişmanım ama geçti artık:KK43:(
Yok canım niye atılasın.. Dava açmaz merak etme de açarsa da tahrik etti dersin. Birden zaten ispat isterler nasıl ispat edecek... Sesini kaydetmiş olamaz kaydetse de delil sayılmıyor. Ancak yalancı şahit gösterir sen de ona gore davranırsın

bana da hakaret davası açılmıştı aynı şekilde bende karşı tarafa açmıştım hakim bi tarafıyla güldü işi gücü yok uğraştırdığınız şeylere bakın gibisinden ceza meza yok dedi :D rahat ol yani kişilik hakkı namus vs yani çok ciddi bi hakaret değil günlük dilde kullanılan şeyler :D

Arkadaşlar ses kaydı meşru savunma ve zorunluluk halinde mümkün olabiliyor, kesin şekilde yapılamaz yasak yazmışsınız ama bunlar doğru değil! Telefonda hakaret durumunda o zaman kimse kimseye karşı kişilik hakkını koruyamazdı, kimse dava açamazdı o zaman. Bu da hakkaniyete uygun olmaz değil mi? :) karşımızdaki kişi ile konuşurken nasıl olsa ispatlayamaz diye her aklımıza geleni söylersek ohoo... ayrıca o da beni tahrik etti gibi haksız tahrik unsuru sunarak iftira durumunun da önüne geçilemezdi.

Back
X