Hakaret işitmek için işe gidiyoruz

İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Çok bir bilgim yok ama doktorun yanında çalışanlarda tıbbi sekreter değil mi ? Hani odasında olanlar. Sanki onlar daha rahat gibi.Oyle bir şeye geçemez misiniz?

İnsanımız o kadar berbat davranışlar sergiliyor ki ,insanla uğraşan her insan bitik durumda.Ne beklemeyi bilir ,ne nasıl konuşulacağıni...

Günün çoğunu iş yerinde geçiriyoruz. Orada mutlu değilsek o gün hiç mutlu değiliz. İnsanlarla uğraşılan bir işte çalışıyorum yıllardır. Üstelik vardiyalı olarak. Çok şükür part time geçtim, evet daha az kazanıyorum ama kafamı topluyorum. Stres olmamak çok paradan daha iyi geliyor. Ki zaten asgari ücret alicam diye günde 9 buçuk saat çalışmak akıl kârı değildi bu ekonomide. Yarım zamanlı çalışabilmeniz mümkünse mutlaka öneririm.

Maaşımızı onların vergileri ile alıyoruz çünkü biz.o şeklide söyleyen bir kadına bende senin kaçak kullandığın elektriği suyu ödüyorum ödeşiyoruz dedim dumur oldu Takılmayın. Cevaplarını verin. Ne kendinizi yiyorsunuz.

Bende sağlıkçıyım malesef işimizin kötü yanı bu. Hep iyi insanlar çıkmayacak. Kişiselleştirmeyi ve psikolojik olarak onu atmayı öğrenerek en aza indirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Hastaneye gelenlerin yarıdan fazlası cahil cühela insan takımı. Onlarla uzlaşılmaz, laf anlatılmaz.. Ne yapsan boş. İçinden gül geç kafana takmamaya çalış.

Back
X