Hakaret işitmek için işe gidiyoruz

Hayatın her alanında var böyle tipler ve maalesef her an heryerde karşınıza çıkabilirler.
Yaşlısı,genci herkes bir acayip,birşey olsa da bağirsam çağırsam kavga çıkarsam kafasındalar. Ben artık hicbirşeye şaşırmıyorum.
İnanın kendinizi üzdüğünüze değmez.
Boşverip yolunuza bakın.
İnsanla ilişkide olduğunuz her meslekte yaşayabilirsiniz bu ve buna benzer durumları. Ha normal mi tabi ki değil ama hiç tanımadığı insana gerizekalı diyebilen birine inanın hic birşey öğretemez bu saatten sonra değiştiremezsiniz de.

Ben de tam olarak sizin dediğiniz gibi insanları ben eğitemem edebi adabı öğretemem diye düşünüp umursamamaya çalışacağım

Benim gecen ay devlet hastanesine bir isim dustu. Bankodaki kadina gulumseyip 'Gunaydin' dedim, birkac saniyelik durdu sasirdi sanirim. Siradaki insanlar o kadar dan dun konusuyorlar ki, isinin acele oldugunu dusunen tamamen empatiyi kaybediyor

Ben böyle stresli ortamda çalışan insanların boş zamanlarında kendini rahatlatacak iyi gelecek sevdiği bir şey yapmasının çok faydalı olduğunu gördüm.
Ne kadar yoğun çalışsanız da bı hobinize vs vakit ayırmak size iyi gelecektir.

Birde olayları asla kişisel algılamayın çünkü sorun tamamen karşınızdaki insan.
Emin olun kasiyere de çocuğunun öğretmenine de böyle davranıyor bu tipler.
Ama şöyle böyle zir cahil kaba insanlar olduğu gibi iyi insanlar da var.
Sizin şanssızlığız tam girişte olmanız olmuş orası biraz kaos çünkü kimse ne yapacağını bilmiyor falan ortam karışıyor.
O karışıklıkta herkes işi hemen görülsün istiyor duymazdan görmezden gelin derim.
Doğrudan tek bir doktorun yanına geçme şansınız yok mu mesela?
O daha rahat olur sizi için.

Bir öğretmenimizin bacağı bir öğretmenimizn kolunu kırdı veliler 2 3 sene evvel. Gerizekalıdan çok daha korkunç hakaretler eşliğinde tabi ki… ve inanın hiç bir suçları yoktu.

keşke veliler olsa,artık öğrenciler yapıyor
Param olmasaydı hayattan soğuyacaktım herhalde

heh işte bak biz
Kulagina yalancı işitme cihazı tak :) bizim insanımız anca acırsa pisliklesmez.

saygıyla eğiliyorum

temel sorun eğitimsiz cahil nezaketsiz kaba olmanın marifet sayılması
iki bağırmanın güç zannedilmesi...bilin bakalım neden
ve bu insanlar ulaşabildiği en alt basamaktaki insana hırlıyor
okulda öğretmene hastanede doktora sekretere restoranda garsona
kimsenin aklına buna sebep olana,sistemi oluşturana çemkirmek gelmiyor

Bu duzenin neresinden tutulursa tutulsun elde kaliyor. Bir yigin hastaya bakmak zorunda birakilan saglik personelinin is yukunden mi bahsetsem hastaneye gidince kurbanlik koyun muamelesi goren hastalardan mi. Her iki tatafinda insan olarak bir degeri yok malesef bu ulkede. Koklu degisiklikler yapilmasi lazim bazi seylerin degismesi için ama ulkede o altyapi yok malesef.

Ben böyle stresli ortamda çalışan insanların boş zamanlarında kendini rahatlatacak iyi gelecek sevdiği bir şey yapmasının çok faydalı olduğunu gördüm.

Sizin şanssızlığız tam girişte olmanız olmuş orası biraz kaos çünkü kimse ne yapacağını bilmiyor falan ortam karışıyor.
O karışıklıkta herkes işi hemen görülsün istiyor duymazdan görmezden gelin derim.
Direkt dr yanındaki arkadaşlar da çok farklı değil. Bugün daha iyiyim şükür nazik mesajınız işin tşk ederim.

mesaj tekrarı

İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Mide ağrısına yoğurt yiyin. İyi geleceğini göreceksiniz. Ben de çok yaşarım mide ağrısı. İnanın siz kötüsüne denk gelmissiniz. Ben de kimseye hele hic tanımadığım birine asla kaba davranamam. Arada sizin yaşadığınız olayın tam tersini yaşıyorum. Ozellikle Devlet hastanesinde. Kalıyorum öyle sesim çıkmıyor. 🙄

Büyük konuşmayayım devlet hastanesine asla bu yüzden gitmem. İnsanlar çalışanlara çok kaba ve saygısız, o edepsiz güruhla birlikte aynı odada bile bulunmak istemiyorum. O kadar negaitf ve gergin bir hava ki bir an önce de çıksam kurtulsam kafasına geçiyorum. Param olmasaydı hayattan soğuyacaktım herhalde, kaba, saygısız, berbat insan çekecek hiç halim yok inanın.

Gerçekten öyle Miss. İlk birkaç ay "nasılsa sadece rutin takip olacak" diye devlete götürdük ayda bir kez. Sonra hemen özel sağlık sigortası yaptırdık da o zaman bir oh dedik. Yoksa devlete gidiyoruz sürekli bi kaos ve tartışma ortamı mevcut.

Tepkileri size değil sisteme, ilk önce bunu anlamaya çalışın. ister istemez çalıştığımız yeri benimsiyor ve savunmaya geçiyoruz, geçmeyin savunmayın üzerinize alınmayın diyeceğinizi diyin gerisine karışmayın. Başka bir hastanın lafını mı böldü, bırakın lafı yarım kalan cevap versin. vallahi başka türlü kimseyi eğitmezsiniz olan size olur.

Bende devletteyim, başka hastaya bakarken soru mu sordu biri cevap veriyorum, bazen koltuktaki hastam patlıyor sinirden. diğer türlü kötü ben oluyorum, hiç uğraşamam enerjim bana lazım. Benim artık modum bu

İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Bir memur olarak sizi çok iyi anlıyorum ben de aynı sekildeydim. Ne zaman kızım ağır engelli doğdu biz de o hastane hengamesine kendimizi attık o zaman anladım. Size gelene kadar coğu hasta o kadar sey yasıyor ki gerek maddi gerek manevi. Ve inanın heryerde işler düzgün gştmiyor sistemsel sıkıntılar, işini düzgün yapmayanlar ne dersen. Bir şekilde olumsuzluk çöküyor hasta ve yakınlarına. O gün bugündür gelen herkese yardımcı olmaya çalışır haklı veya jihaksız yere isyan eden var ise sessizce yardımcı olmaya çalışırım. Çok zor ama malesef bu böyle olmaya devam edecek allah kolaylık versin

Hizmet sektöründe çalışanlara, hastanede çalışanlara saygısızlık yapmamak için çok özen gösteriyorum çünkü işlerin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum.Allah yardımcınız olsun. Size hakaret edemez keşke şikayet etseydiniz

Doğrudur belki ama çok öğretmen arkadaşım var ne üzerine yürüdüklerini nede yüzüne karşı gerizekalı dediklerini duydum.

Hiç alakasız şekilde soruşturma yiyen pek çok öğretmen var. Çünkü cimere canları her istediklerinde yazabileceklerini düşünen bir güruh var.
Aslında sorun mesleklerimizin ne olduğu değil de bu kadar saygısız, kaba insan nasıl bu toplumda barınabiliyor

Hiçbiri sağlık sektörünün eline su dökemez. İnsanlar zaten hasta ve gergin. Ufak bir kıvılcımla hurra!
Katılıyorum Allah sağlık sektöründekilere yardım etsin. Yılda bir kaç kez gittiğimiz halde illallah ediyoruz. Covid movid onları demiyorum bile

Hiç alakasız şekilde soruşturma yiyen pek çok öğretmen var. Çünkü cimere canları her istediklerinde yazabileceklerini düşünen bir güruh var.
Aslında sorun mesleklerimizin ne olduğu değil de bu kadar saygısız, kaba insan nasıl bu toplumda barınabiliyor
Ne için şikayet edildiklerine bağlı. Bazıları hak ediyor. Zorla ek kaynak aldırtan veya kursa yönlendiren, işlenmeyen konuları sınavda soran, ders anlatmayan hatta derse girmeyen, sapık olan, saçma sapan masraf yapıp komisyon alan... Kısa süreli devlette öğretmenlik yaptım. Bu kısa sürede bile nelere şahit oldum. Kardeşimin başına biri gelince hiç pişmanlık duymadan şikayet de ettim CİMER'den.

Pişman değilim, aklım hala öğrencilerimin başına gelince sessiz kalanlarda.

Back
X