Anlayamadım, sadece tıp muhendislik benzeri 'yüksek' bölümlere nail olmuş insanlar mı saygıyı hak ediyor? Ünv sınavından bu puanları alamayanlara istediğimiz gibi hakaret edebiliyor muyuz??
yorumda ""saygı" yi hak etmekle alakalı kısım nerede bir zahmet bana da göstebilir misiniz? çünkü ben de bunu nereden çıkardığınızı merak ettim de.
konu bir kere tıp mühendislik vs. üniversite giriş değil KPSS puanıyla alakalı 1.si, herşeyden önce -ki mühendisliklerin pek çoğunun puanları yerlerde sürünüyor. inşaatın filan puanına bir bakın isterseniz. siz sanırım 15 sene filan öncesinde kalmışsınız ve kaldığınız yer de üniversite giriş sınavı. buradaki sınav KPSS. tıpçılar KPSSye zaten girmiyor.
2. "işin rahat olması" diye yazdığım kıstasın saygıyı hak etmemekle alakası nedir?
3. mülakat olmaması diye yazdığım diğer kıstasın saygıyı hak etmemekle alakası nedir?
Allah'ım yarabbim tüm konuda yazdığım cevapların saygıyı hak etmemekle ne alakası var?
konu sahibi kendisi konuyu açarken başka atamasının olması için 95 alması gerektiğini, bunun için dersaneye gitmesi gerektiğini vs. belirtmiş, bilmiyorum konuyu okudunuz mu?
benim de "puan" bahsi yapmamın sebebi bu.. sanki ben durup dururken puana getirmişim oradan girmişim konuya....
sağlıkçılar "nispeten" kolay atanıyor.
okuması, atanması "görece" kolay bölümler. kolay yoldan meslek sahibi olunuyor ama işte böyle yapması meşakkatli. bu da bilinen bir gerçek.
işleri zor mu zor. bu, bu işin maalesef ki ülkemizdeki hali....
burada da her konuda (boşanacam ama işim yok yazan ya da yaşım X oldu işsizim yazan vs üyeler için)
git 2 yıllık sağlık bölümü oku atan denmiyor mu ???
ben de çok basit bir şey sordum
varsa bildiğiniz 2 yıllık ataması olan, mülakatı olmayan, her yere ataması olan bir alan söyleyin biz de bilelim dedim
var mı?
ben bilmiyorum dedim.
burada saygıyı hak etmemek tam olarak nerede? mesele nerede istediğiniz gibi hakaret edin demişim?
bu iş maalesef ki böyle bir iş
aaa olur mu ülkemizin insanları melek melek asla saygısızlık etmezler filan mı demişim
ya da düşük puanla atanan saygı hak etmiyor, yardırın mı demişim?
yahu kan tutuyorsa flebotomist olamazsın, olma da.
ne yazık ki insanların ortalamasının bu olduğu ülkede de sinirlerin sağlam değilse, psikolojini dik tutamıyorsan sağlık sektöründe çalışmak bu. dahası daha da zorlaşır diye tahmin ediyorum. çünkü özele gücü yeten 3-5 kişi vardı onlar da gidemez olur mesela. göçmenler günde 5 tane geliyorsa o 10 olur gelecek yıl. sağlık sektöründe ülkemizin durumu bu. hakaret duya duya çalışmaya mecbur olması korkunç, tamam da, işi böyle, bu ülkede bu iş bu yani...
ben kimse kimseye hakaret edebilir buyrun hodri meydan filan demiyorum (delirdiniz herhalde?)
bu ülkede bu işi yapıyorsan (çünkü nispeten yapabilir olana kadar geçen aşaması kolay, e çünkü zorluğu sonrasında) hakaret duyarsın güzel kardeşim üzgünüm de ama böyle bu durum diyorum, varsa kaçacağın yer biliyosan kaç diyorum.
aradaki farkı da daha fazla açıklayamayacağım gerçekten...