Hakaret işitmek için işe gidiyoruz

Tepkileri size değil sisteme, ilk önce bunu anlamaya çalışın. ister istemez çalıştığımız yeri benimsiyor ve savunmaya geçiyoruz, geçmeyin savunmayın üzerinize alınmayın diyeceğinizi diyin gerisine karışmayın. Başka bir hastanın lafını mı böldü, bırakın lafı yarım kalan cevap versin. vallahi başka türlü kimseyi eğitmezsiniz olan size olur.

Bende devletteyim, başka hastaya bakarken soru mu sordu biri cevap veriyorum, bazen koltuktaki hastam patlıyor sinirden. diğer türlü kötü ben oluyorum, hiç uğraşamam enerjim bana lazım. Benim artık modum bu

Aa çok güzel bi bakış acısı ss aldım ara ara okuyacağım ❤️❤️

Katılıyorum Allah sağlık sektöründekilere yardım etsin. Yılda bir kaç kez gittiğimiz halde illallah ediyoruz. Covid movid onları demiyorum bile
Amin. Özellikle acilde lak lak edenlere uyuz oluyorum. Bazen sinirlenip ben cevap veriyorum hastalara. Toplumun anlayış ortalaması kıtlık seviyesinde. Mantık yürütme yok, sıra ve bekleme kültürü zaten yok.

Sekreterlerin ama telefonla oynayıp molalarda takılması ashabımı bozuyor. Onların yüzünden kaç kere tetkik için giriş yaptıramadım ve ertesi güne işim kaldı.

Doğrudur belki ama çok öğretmen arkadaşım var ne üzerine yürüdüklerini nede yüzüne karşı gerizekalı dediklerini duydum.
Ayda bir çıkan öğretmen okul müdürü darp edildi ,hatta okul müdürü öldürüldü haberlerini kaçırmışsınız galiba .Ama sizi çok iyi anliyorum artık insanlar son derece tahammülsüz ve hadsiz oldular.İnsanlar sokakta patlamaya hazır bomba gibi dolaşıyorlar artık.Ben haklı da haksız da olsam bu tip gerginliğin olduğu yada olacağını hissettiğim ortamlarda direk uzaklaşmaya çalışıyorum .Çünkü artık hemen hemen herkesin elinde silah kesici alet yada herhangi bir zarar verecek alet var .Ve bu tip insanlara ne anlatırsanız anlatın zaten sizi anlamıyorlar .Canımjz Allah’a emanet dolaşıyoruz .Size da kolaylıklar ve çokça fazla sabır diliyorum.

Amin. Özellikle acilde lak lak edenlere uyuz oluyorum. Bazen sinirlenip ben cevap veriyorum hastalara. Toplumun anlayış ortalaması kıtlık seviyesinde. Mantık yürütme yok, sıra ve bekleme kültürü zaten yok.

Sekreterlerin ama telefonla oynayıp molalarda takılması ashabımı bozuyor. Onların yüzünden kaç kere tetkik için giriş yaptıramadım ve ertesi güne işim kaldı.
Sekreterler doktordan daha doktorlar. 😁😁 Milleti azarlamalar falan hat safhada 😁🧿 işleri zor ama böyle çoğunlukla 😁🧿

İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Aslında atamanın en kolay olduğu bölüm. Biraz çabalasan olur. Neyse gelelim memurken de öyle denyolar çıkıyor. Ahlak başka birşey parayla alınmıyor da satılmıyor da. İnş gönlüne göre olur takma öylelerini. Kardeşim doktor mesela üniversite de o da uğraşıyor. Ya da işe gidiyorum kapı kıyamet gibi dolu. Kenara geçer misin biz girelim ki işlerinizi halleşelim diyorum. Bunların hepsi de hayvan diyor!

Ne için şikayet edildiklerine bağlı. Bazıları hak ediyor. Zorla ek kaynak aldırtan veya kursa yönlendiren, işlenmeyen konuları sınavda soran, ders anlatmayan hatta derse girmeyen, sapık olan, saçma sapan masraf yapıp komisyon alan... Kısa süreli devlette öğretmenlik yaptım. Bu kısa sürede bile nelere şahit oldum. Kardeşimin başına biri gelince hiç pişmanlık duymadan şikayet de ettim CİMER'den.

Pişman değilim, aklım hala öğrencilerimin başına gelince sessiz kalanlarda.

Elbette haklı sebeplerle şikayet edilsin ancak ödevini neden yapmadın diye soran öğretmene de bilmem ne örgütüne üye diye iftira atılmamalı.

Ülkemizdeki en büyük sorun insanların insan gibi davranmaması. Böyle bir imkanımız varken iftirayı bastıkları bir alana dönüşüyor.
Tıptan eğitime insanla muhatap olan hangi meslek varsa davranışlardan yılmış durumda.
Toplum saygısız, iftira atmaktan çekinmeyen bir yığın insana dönüşüyor gün geçtikçe...

Anlayamadım, sadece tıp muhendislik benzeri 'yüksek' bölümlere nail olmuş insanlar mı saygıyı hak ediyor? Ünv sınavından bu puanları alamayanlara istediğimiz gibi hakaret edebiliyor muyuz??
yorumda ""saygı" yi hak etmekle alakalı kısım nerede bir zahmet bana da göstebilir misiniz? çünkü ben de bunu nereden çıkardığınızı merak ettim de.

konu bir kere tıp mühendislik vs. üniversite giriş değil KPSS puanıyla alakalı 1.si, herşeyden önce -ki mühendisliklerin pek çoğunun puanları yerlerde sürünüyor. inşaatın filan puanına bir bakın isterseniz. siz sanırım 15 sene filan öncesinde kalmışsınız ve kaldığınız yer de üniversite giriş sınavı. buradaki sınav KPSS. tıpçılar KPSSye zaten girmiyor.

2. "işin rahat olması" diye yazdığım kıstasın saygıyı hak etmemekle alakası nedir?
3. mülakat olmaması diye yazdığım diğer kıstasın saygıyı hak etmemekle alakası nedir?

Allah'ım yarabbim tüm konuda yazdığım cevapların saygıyı hak etmemekle ne alakası var?

konu sahibi kendisi konuyu açarken başka atamasının olması için 95 alması gerektiğini, bunun için dersaneye gitmesi gerektiğini vs. belirtmiş, bilmiyorum konuyu okudunuz mu?
benim de "puan" bahsi yapmamın sebebi bu.. sanki ben durup dururken puana getirmişim oradan girmişim konuya....

sağlıkçılar "nispeten" kolay atanıyor.
okuması, atanması "görece" kolay bölümler. kolay yoldan meslek sahibi olunuyor ama işte böyle yapması meşakkatli. bu da bilinen bir gerçek.
işleri zor mu zor. bu, bu işin maalesef ki ülkemizdeki hali....

burada da her konuda (boşanacam ama işim yok yazan ya da yaşım X oldu işsizim yazan vs üyeler için)
git 2 yıllık sağlık bölümü oku atan denmiyor mu ???

ben de çok basit bir şey sordum
varsa bildiğiniz 2 yıllık ataması olan, mülakatı olmayan, her yere ataması olan bir alan söyleyin biz de bilelim dedim
var mı?
ben bilmiyorum dedim.
burada saygıyı hak etmemek tam olarak nerede? mesele nerede istediğiniz gibi hakaret edin demişim?

bu iş maalesef ki böyle bir iş
aaa olur mu ülkemizin insanları melek melek asla saygısızlık etmezler filan mı demişim
ya da düşük puanla atanan saygı hak etmiyor, yardırın mı demişim?

yahu kan tutuyorsa flebotomist olamazsın, olma da.
ne yazık ki insanların ortalamasının bu olduğu ülkede de sinirlerin sağlam değilse, psikolojini dik tutamıyorsan sağlık sektöründe çalışmak bu. dahası daha da zorlaşır diye tahmin ediyorum. çünkü özele gücü yeten 3-5 kişi vardı onlar da gidemez olur mesela. göçmenler günde 5 tane geliyorsa o 10 olur gelecek yıl. sağlık sektöründe ülkemizin durumu bu. hakaret duya duya çalışmaya mecbur olması korkunç, tamam da, işi böyle, bu ülkede bu iş bu yani...

ben kimse kimseye hakaret edebilir buyrun hodri meydan filan demiyorum (delirdiniz herhalde?)
bu ülkede bu işi yapıyorsan (çünkü nispeten yapabilir olana kadar geçen aşaması kolay, e çünkü zorluğu sonrasında) hakaret duyarsın güzel kardeşim üzgünüm de ama böyle bu durum diyorum, varsa kaçacağın yer biliyosan kaç diyorum.
aradaki farkı da daha fazla açıklayamayacağım gerçekten...

Siz neden her konuda üstten üstten yorumlarla konu sahiplerini eziyorsunuz? İyi mi hissediyorsunuz böyle yapınca?
hangi konuda üstenci tavrımı gördünüz bilemiyorum
burada yorum yapıp (öyle veya böyle) iyi hissetmek diye bir şey mümkün olsaydı keşke :D

sizin üstencilik dediğiniz şeye ben gerçekçilik diyor olabilirim.
kendim sağlık lisansiyeriyim bu ülkeyi ve insanını bildiğim için tıp okumadım mesela yorumlarımı o kadar biliyorsanız bunu da 40 kere yazmışşığım vardır biliyorsunuzdur, neden çünkü biz insana/emeğe/acıya saygı duyulan bir memleket değiliz. zaten değildik bundan sonra da uzuuuun bir süre de olamayız çünkü insan kalitemiz gideek düşüyor. bu konuda iyiye değil kötüye gidiyoruz.

ay olur mu her işe saygı duyulması lazım
eee?
kardeşim duyulmuyor.
lazımlarla iş yürümüyor.

iş seçimi yaparken bir yerden avantajı varken de bir yerde/yerlede dezavantajlarını bilerek o işi yapıyoruz.

dediğim gibi
ben buna realistlik diyorum
siz üstencilik diorsanız o da sizin görüşünüzdür.

İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Insanlar cok kaba. Bence hakedeni azarla vicdan azabi da duyma.

Valla benim onerimi bi düşün eline sargi bezi tak bi gun, bi gun yuzune yarabandi yapıştır, bi gun sirtina korse tak hem dik oturursun. Acidigi herkesi sever bizim millet. Sen güçlü durup kibar oldukca daha da yuzsuzlesirler.

Sanırım hak edene hak ettiği gibi karşılık vermek lazım
Bence yapma daha cok uğraşırsın. Sakin olmazsanız hastane polisine haber vermek durumunda kalırım diyemez misin?

Benim dişli bi kiz arkadasim kadin dogumda yapiodu uzmanligini. Gelene cevap ver gidene laf yapıştır derken her hafta biriyle mahkemelik oluyodu. En sonunda bölümü birakti dahiliyeye gecti rahatladi. Hak ediolar tabiki de bazen sessiz kalmak seni daha rahat ettirebilir ego meselesi yapacak bisey yok bunda. Karsindaki sabaha kadar da konussan anlamayacak biriyse hele.

Aynen öyle.
Ben artık asla umursamıyorum kaba ,nobran,haddini bilmeyen insanları zira benim değiştirebileceğim birşey değil o insanın hamuru o. Bir gün sert kayaya çarpar illaki,bulur belasını.
Ben de tam olarak sizin dediğiniz gibi insanları ben eğitemem edebi adabı öğretemem diye düşünüp umursamamaya çalışacağım

Bence yapma daha cok uğraşırsın. Sakin olmazsanız hastane polisine haber vermek durumunda kalırım diyemez misin?

Benim dişli bi kiz arkadasim kadin dogumda yapiodu uzmanligini. Gelene cevap ver gidene laf yapıştır derken her hafta biriyle mahkemelik oluyodu. En sonunda bölümü birakti dahiliyeye gecti rahatladi. Hak ediolar tabiki de bazen sessiz kalmak seni daha rahat ettirebilir ego meselesi yapacak bisey yok bunda. Karsindaki sabaha kadar da konussan anlamayacak biriyse hele.

Yok yukarda birisi sekreter arkadaşlar için doktordan daha doktorlar havalarından yanlarına varılmıyor yazmış sözüm onaydı öyle alaycı tiplere haddini bildiririm bildirmek lazım. Kimse böyle bi aşağılamaya maruz kalmak zorunda değil

Ne için şikayet edildiklerine bağlı. Bazıları hak ediyor. Zorla ek kaynak aldırtan veya kursa yönlendiren, işlenmeyen konuları sınavda soran, ders anlatmayan hatta derse girmeyen, sapık olan, saçma sapan masraf yapıp komisyon alan... Kısa süreli devlette öğretmenlik yaptım. Bu kısa sürede bile nelere şahit oldum. Kardeşimin başına biri gelince hiç pişmanlık duymadan şikayet de ettim CİMER'den.

Pişman değilim, aklım hala öğrencilerimin başına gelince sessiz kalanlarda.
Katılıyorum aynı şey sağlık sektöründe de geçerli. Hastasını taciz eden,muayene esnasında kaba davranan doktorlar vs de mevcut. Aslında mesleğe atanmadan önce insanları psikolojik sınava da sokmak gerekiyor. Mesleğin yükünü kaldıramayacak ya da etik davranmayacak kimse mesleğe alınmamalı.

Ayrıca genel olarak düşüncem hiçbir meslek grubuna saygısızlık yapılmaması yönünde. Öğretmen doktor tıbbı sekreter ya da diğer hizmet personelleri… saygıyı hak eden insandır,mesleki ünvanı değil

Yok yukarda birisi sekreter arkadaşlar için doktordan daha doktorlar havalarından yanlarına varılmıyor yazmış sözüm onaydı öyle alaycı tiplere haddini bildiririm bildirmek lazım. Kimse böyle bi aşağılamaya maruz kalmak zorunda değil
Tabiki görmemişim onu pardon. Bu taciz magdurunu açık giyinmeseymis diye suçlamakla eşdeğer.

Back
X