Hakaret,küfür ve boşanma

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
573
1.006
63
Merhaba arkadaşlar. 12 ve 6 yaşlarında 2 evladım var. Artık sadece onların psikolojilerini daha fazla kötü etkilememek adına boşanmalıyım. Çalışıyorum ama paramı elimden alıyor. Kendime ayırdığım kısma bile göz koyuyor. Üstüne hakaret,küfür işitiyorum. Her gün tartışıyoruz. İşin özeti neresinden tutsam elimde kalan bir evliliğim var. Şimdi ben avukatsız boşanma davasını nasıl açabilirim? Devlet memuruyum ancak hiçbir birikimim yok. Ne var ne yok elimden aldığı için. Dolayısıyla avukat tutacak param yok. Avukatsız boşanabilir miyim? Bana ne kadara mal olur? Öncelikle nereye başvurmalıyım? Kafam çok karışık,şu an aşırı stresli bir haldeyim. Çarpıntım var ve sağlıklı düşünemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
 
Oncelikle kolaylıklar dilerim bende çalışırken evden sadece 100 tl ile ayrıldım birikimim yoktu borç ödediğimiz icin davayı çekişmeli actim barodan avukat cikmadi babamdan borç alıp özel avukat tuttum muhtemelen size de barodan avukat çıkmaz. Kendi başınıza dava açıp bosanabilirsiniz ama hak kaybına uğrarsıniz borç alıp avukat tutma imkanınız var mı?
Ayrıca çekişmeli dava oldukça uzun sürüyor ben neredeyse 2 seneden sonra anlasmaliya çevirip bosandim.
Haklarınızı talep ederek anlaşmalı bosanabilir misiniz yani bosanalim diyor mu?
Benimkisi yanasmadigi için çekişmeli açmıştım ben.
 
Şöyle yapabilirsiniz. Maaş kartınızı kaybettiğinizi söyleyerek iptal ettirin ve yeniden çıkartın. İşyerinize gelsin. Anneniz babanız kardeşiniz gibi birilerine yollayabilirsiniz. Bundan sonra para vermeyeceğim dersiniz ve kart da sizde olmadığı için elinizden alamaz. Aileniz size bir ev tutar, mümkünse eşyalı. Bir iki aya da çocuklarla evden çıkarsınız. Maaşınızla da avukat tutarsınız.

Kades uygulamasını indirin. Öküz şiddete başvurmaya kalkarsa kart yok diye polis çağırırsınız. Yok öldürmeye yönelik hareketi olacak biriyse maaş gününden önce kartınızı iptal edip evden çıkın güvenli bir yere gidin. Aynı gün dava açın maaşınızı alıp.
 
Sadece para meselesi değil arkadaşlar. Diyorum ya neresinden tutsam elimde kalıyor. Ne iyi bir eş ne iyi bir baba olabildi bugüne kadar. Yanında o kadar değersiz hissediyorum ki, bu his bile tek başına boşanma sebebidir bana göre.
 
Bir avukat olarak çekişmeli boşanma davasında avukatsız ilerlemenizi tavsiye etmem. Uzun, usulleri ve kaideleri olan bir süreç bu.

Hukukumuzda usul esastan önce gelir. Delillerinizi zamanında ve tam göstermezseniz, dilekçenizde boşanma sebeplerinizi doğru anlatmazsanız ve bunları doğru şekilde desteklemezseniz, sürelere es kaza uymazsanız vs uğrayacağınız hak kaybı.. Hukuki bilginiz olmadan bu davayı idare etmeniz çok zor bence.

Şahsi görüşüm, ailenizden destek alarak ya da memursunuz kredi kullanarak avukat ile anlaşabilirsiniz.
 
Kesinlikle bosanmaniz en hayirlisi hem çocuklar hem de sizin için. Boşanmak istemenize sıkıntı yapıyor mu esiniz? Anlaşmalı olarak boşanmak en güzeli çok kısa sürüyor. Yapmanız gereken anlaşmalı boşanma protokolü ve sozlesme hazırlayıp en yakın aile mahkemesine başvurmak. Avukata sadece protokol için başvurun, cüzi bir miktar alır gerisinde avuktalik bir şey yok zaten. Tabi bu anlattığım anlasmali bosanma için gecerli
 
Yanıtınız için çok teşekkürler. Anlaşmalı boşanabilmeyi çok isterdim. Bazen esiyor boşanalım diyor ama kolay kolay yakamdan düşeceğe benzemiyor.
 
Keşke razı olsa… Ama bi şekilde evi terk edeceğim. Akşamdan beri kiralık eşyalı ev arıyorum. Deprem bölgesindeyim ve bu nedenle çok zorlaştı ev bulmak. Hiç kimsem yok ailem çok uzakta. Çok çaresiz hissediyorum. Anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışacağım. Bir an önce bitmeli.
 
Avukat istemememin sebebi elbetteki maddiyat. Kiralar çok yüksek,faturalar,ev gideri vs derken zaten elimde bişey kalmayacak. Tek memur maaşı. O nedenle de krediye bulaşmak istemiyorum. Anlaşmalı boşanmaya ikna edersem avukatlık bir durum kalır mı acaba?
 
Kartı banka şubesinden de alabilirsin konu sahibesi. Ya da işyerine gelir. Yarın git bankaya bu kartı iptal ettir yenisini şubeye getirsinler, gerekirse durumu söyle o kart gasp edildi de.
Yanlış anlaşılan bir durum var. Kart bende. Vermediğimde kavga kıyamet oluyor. Ya da mobil uygulamadan eft havale yoluyla alıyor parayı. Bir şekilde alıyor yani. Ama az önce belirttiğim gibi tek sıkıntı para değil. Her konuda sıkıntılı bir evlilik bizimkisi. En ufak tartışmada hakaret,küfür işitmekten bıktım. Ciddi bir psikolojik şiddet söz konusu. Her gün kavga,tartışma.
 
Anlaşmalı boşanmaya ikna ederseniz avukatlık bir durum yok merak etmeyin. Sadece protokol hazirlatirsiniz gerisinde avukata gerek kalmıyor. Kesinlikle şuan ilk işiniz boşanmaya ikna etmek olsun. Bence kavga etmeden sakince konuşup ikna edin yoksa inada bindirebilir. Çok geçmiş olsun.Kendi ayakları üzerinde durmanızın avantajını yaşıyorsunuz yine de, mağdur olmayacaksınız. Kolaylıklar diliyorum
 
Yanıtınız için çok teşekkürler. Anlaşmalı boşanabilmeyi çok isterdim. Bazen esiyor boşanalım diyor ama kolay kolay yakamdan düşeceğe benzemiyor.

Anlaşmalı boşanmaya ikna edersem avukatlık bir durum kalır mı acaba?
Anlaşmalı boşanma da eğer ziynet, tazminat, ev eşyası, çocuklara nafaka vs gibi taleplerinizi olacak ise hak kaybı olmaması açısından danışmanlık alarak protokol hazırlatmanız taraftarıyım. Ama dava sürecini kendiniz idare edebilirsiniz zira tek celse olacak. Nispeten kolay bir süreç.

Kısacası dediğim gibi talepleriniz olacaksa protokolü avukat hazırlamalı. İnternetten maktu protokol kullanıldığında daha sonrasında sıkıntı çıktığına çok şahit oluyoruz. Şahsi görüşüm bu yönde.
 

Ablacım kavga etse bile parayı asla asla verme. Bana kalırsa hemen yarın boşanma davası aç, sen gitme o gitsin. Mobil uygulama şifreni de değiştir. Ne olursa olsun para vermeyi bırak 1 TL verme. Bağrış çağrış yaptığında polis çağırın, bir de video çekin sonra gidip şiddetten şikayette bulun uzaklaştırma al. uzaklaştırma alırsan eve gelemez. Bence ayrı eve çıkma konu sahibesi elinde tonla kanıt var sen at evden gitsin uzaklaştırma çıkarttır. Adam yokken de çilingir çağırırsın anahtarı değiştiremez.
 
Öncelikle maaş yattığı gün onun bilmediği yeni açtığınız hesaba maaşı yatırın.Sonra ona artık evliliğinizde ikinizin de mutsuz olduğunu ve bunu anlaşmalı olarak bitirmenin en doğru olduğunu bir avukat bularak uzatmadan bu işi halletmeniz gerekeceğini söyleyin.
Bu saatten sonra asla ona maaş vermeyin yukarıdaki dediğimi yapın ve para biriktirin.Ondan boşanacağınız için asla maaşı vermeyeceğinizi kararlı olarak iletin.
Hakaret vb yaparsa yapmaya devam ederse işyerine giderek onu rezil edeceğini söyleyerek onu korkutsanız nasıl olur.
Eşiniz boşanmak istemez tabi.Cepte iki maaş.Evde 5 yıldızlı hizmet.
 
arkadaşlarımdan biliyorum genelde bu arkadaşların kocalarında internet bankacılığı hesap ve şifreleri o iş zor olabilir yani.şifreleri değiştirin aynı zamanda. tabi mevcut şifreyi biliyorsanız
avukat tutup boşanın konu sahibi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…