- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
Gerekirse gidin kredi çekinOncelikle kolaylıklar dilerim bende çalışırken evden sadece 100 tl ile ayrıldım birikimim yoktu borç ödediğimiz icin davayı çekişmeli actim barodan avukat cikmadi babamdan borç alıp özel avukat tuttum muhtemelen size de barodan avukat çıkmaz. Kendi başınıza dava açıp bosanabilirsiniz ama hak kaybına uğrarsıniz borç alıp avukat tutma imkanınız var mı?
Ayrıca çekişmeli dava oldukça uzun sürüyor ben neredeyse 2 seneden sonra anlasmaliya çevirip bosandim.
Haklarınızı talep ederek anlaşmalı bosanabilir misiniz yani bosanalim diyor mu?
Benimkisi yanasmadigi için çekişmeli açmıştım ben.
e ortak malınız yok muAvukat istemememin sebebi elbetteki maddiyat. Kiralar çok yüksek,faturalar,ev gideri vs derken zaten elimde bişey kalmayacak. Tek memur maaşı. O nedenle de krediye bulaşmak istemiyorum. Anlaşmalı boşanmaya ikna edersem avukatlık bir durum kalır mı acaba?
Borçtan korkma, kapı gibi memurluğun var. Ben iki aylık çalışmama güvendim ve boşanmaya kalktım. Üstüne iki Kredi çektim hatta işsiz kaldım. Benim farkım tabi maaş kartımı evliliğimin ilk başında istediği zaman asla vermem dedim. O haltı daha önce yemiştim bir daha yemem dedim ve biriktirdim.Avukat istemememin sebebi elbetteki maddiyat. Kiralar çok yüksek,faturalar,ev gideri vs derken zaten elimde bişey kalmayacak. Tek memur maaşı. O nedenle de krediye bulaşmak istemiyorum. Anlaşmalı boşanmaya ikna edersem avukatlık bir durum kalır mı acaba?
Çok geçmiş olsun.Devletin yönlendirdiği avukatlar oluyor.Merhaba arkadaşlar. 12 ve 6 yaşlarında 2 evladım var. Artık sadece onların psikolojilerini daha fazla kötü etkilememek adına boşanmalıyım. Çalışıyorum ama paramı elimden alıyor. Kendime ayırdığım kısma bile göz koyuyor. Üstüne hakaret,küfür işitiyorum. Her gün tartışıyoruz. İşin özeti neresinden tutsam elimde kalan bir evliliğim var. Şimdi ben avukatsız boşanma davasını nasıl açabilirim? Devlet memuruyum ancak hiçbir birikimim yok. Ne var ne yok elimden aldığı için. Dolayısıyla avukat tutacak param yok. Avukatsız boşanabilir miyim? Bana ne kadara mal olur? Öncelikle nereye başvurmalıyım? Kafam çok karışık,şu an aşırı stresli bir haldeyim. Çarpıntım var ve sağlıklı düşünemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
İhtiyaçlarımı karşılamadığı ve evliliğin gidişatını az çok tahmin ettiğim için11 sene sonra KPSS ye hazırlanıp,kadrolu olarak atanmayı başardım 2 çocukla… 3 senelik memurum henüz. Öncesinde ayrı şehirlerde yaşadık diye çocukların tüm sorumluluğu üstümdeydi ve dolayısıyla birikim filan asla yapamadım. Sonrasında tayin oldu ama şimdi de elime para bırakmıyor. Maaşımı alıp ne yaptı sorunuza gelince… güya hep benim yüzündenmiş. Benim atanıp gitmem alt üst etmiş düzeni… Çok borçlanmış.(!) Oysaki son 1,5 senedir maaştan çok cüzi miktar ayırıyorum kendime ve onu da yine eve,çocuklara harcıyorum. İnsan bir çorap alırken bile kırk kere düşünecekse neden çalışır? Geçen yıl kriptoda 100 bine yakın kaybetti ve dolandırıcıya 25 bin para kaptırdı. Çok borcu varmış o nedenle alıyormuş. Esirgeyen bir insan değilim ama adam beni resmen kullanıyor. Para vermediğim zaman içinden canavar çıkıyor. Karısının parasına tenezzül eden erkeklerden nefret ediyorum. Ayrıca edebilir hayat müşterek… Ancak bu kadar da çirkefleşmemeli insan.Ne zamandır bu şekilde bir hayat yaşıyorsunuz?Birikim yapamadım dediğinize göre uzun zamandır.Üstüne iki çocuk…Sizin maaşınızı alıp ne yaptı?Ortak ev filan mı aldınız?Bu durumda avukatsız boşanmaya gitmeyin haklarınız için mutlaka avukata danışın.
Evet ben de öyle düşünüyorum. Çıldıracak ama her türlü çıldırıyor zaten bu adam.Öncelikle maaş yattığı gün onun bilmediği yeni açtığınız hesaba maaşı yatırın.Sonra ona artık evliliğinizde ikinizin de mutsuz olduğunu ve bunu anlaşmalı olarak bitirmenin en doğru olduğunu bir avukat bularak uzatmadan bu işi halletmeniz gerekeceğini söyleyin.
Bu saatten sonra asla ona maaş vermeyin yukarıdaki dediğimi yapın ve para biriktirin.Ondan boşanacağınız için asla maaşı vermeyeceğinizi kararlı olarak iletin.
Hakaret vb yaparsa yapmaya devam ederse işyerine giderek onu rezil edeceğini söyleyerek onu korkutsanız nasıl olur.
Eşiniz boşanmak istemez tabi.Cepte iki maaş.Evde 5 yıldızlı hizmet.
Ben bi adım atacağım :) lütfen cesaretimi kırmayın ne olur. Zaten korkularım var. Senelerdir bir adım atmayı bekledim. O adımı inşallah atacağım. Avukat parasına sebep değil inanın.Bi şekilde bulurum,ayarlarım. Ama her şeyden önce kendime saygımı yitirmek üzereyim. Onca hakaret,küfür… Bunu yapmalıyım.vala kusura bakmayın da tavriniz bana ayrılasiniz yokta avukat parasını bahane edeceksiniz gibi geliyor
Gidin başka bir bankadan hesap açın ve paranızı oraya yollayın. O hesaba ulaşmasını da engelleyin. İnternet bankacılığı şifresini değiştirin. Yollamazsanız en fazla ne yapar? Şiddet varsa Gidin darp raporu alın ve onunla tehdit edin.İhtiyaçlarımı karşılamadığı ve evliliğin gidişatını az çok tahmin ettiğim için11 sene sonra KPSS ye hazırlanıp,kadrolu olarak atanmayı başardım 2 çocukla… 3 senelik memurum henüz. Öncesinde ayrı şehirlerde yaşadık diye çocukların tüm sorumluluğu üstümdeydi ve dolayısıyla birikim filan asla yapamadım. Sonrasında tayin oldu ama şimdi de elime para bırakmıyor. Maaşımı alıp ne yaptı sorunuza gelince… güya hep benim yüzündenmiş. Benim atanıp gitmem alt üst etmiş düzeni… Çok borçlanmış.(!) Oysaki son 1,5 senedir maaştan çok cüzi miktar ayırıyorum kendime ve onu da yine eve,çocuklara harcıyorum. İnsan bir çorap alırken bile kırk kere düşünecekse neden çalışır? Geçen yıl kriptoda 100 bine yakın kaybetti ve dolandırıcıya 25 bin para kaptırdı. Çok borcu varmış o nedenle alıyormuş. Esirgeyen bir insan değilim ama adam beni resmen kullanıyor. Para vermediğim zaman içinden canavar çıkıyor. Karısının parasına tenezzül eden erkeklerden nefret ediyorum. Ayrıca edebilir hayat müşterek… Ancak bu kadar da çirkefleşmemeli insan.
Kesinlikle haklısınız.Bu kadar gözü döndüğüne göre belki sizin bilmediğiniz borçları da olabilir.Borç batağına düştü,piskolojisi bozuldu o yüzden bu şekilde davranıyor diye de bir durum yok,zaten önceden de ihtiyaçlarınızı karşılamıyormuş.Anlaşmalı boşanmayı filan da kabul etmez.Sonuçta hem para geliyor,hem karnı doyuyor,hem ev düzeni var.Ama bu adam hayatınızdayken birikim de yapamazsınız.Gözünüzü karartıp karar vermeniz gerek bence.Maddiyat çok zorlayacaksa boşanma davası açtığınızda tayin hakkınız var diye biliyorumİhtiyaçlarımı karşılamadığı ve evliliğin gidişatını az çok tahmin ettiğim için11 sene sonra KPSS ye hazırlanıp,kadrolu olarak atanmayı başardım 2 çocukla… 3 senelik memurum henüz. Öncesinde ayrı şehirlerde yaşadık diye çocukların tüm sorumluluğu üstümdeydi ve dolayısıyla birikim filan asla yapamadım. Sonrasında tayin oldu ama şimdi de elime para bırakmıyor. Maaşımı alıp ne yaptı sorunuza gelince… güya hep benim yüzündenmiş. Benim atanıp gitmem alt üst etmiş düzeni… Çok borçlanmış.(!) Oysaki son 1,5 senedir maaştan çok cüzi miktar ayırıyorum kendime ve onu da yine eve,çocuklara harcıyorum. İnsan bir çorap alırken bile kırk kere düşünecekse neden çalışır? Geçen yıl kriptoda 100 bine yakın kaybetti ve dolandırıcıya 25 bin para kaptırdı. Çok borcu varmış o nedenle alıyormuş. Esirgeyen bir insan değilim ama adam beni resmen kullanıyor. Para vermediğim zaman içinden canavar çıkıyor. Karısının parasına tenezzül eden erkeklerden nefret ediyorum. Ayrıca edebilir hayat müşterek… Ancak bu kadar da çirkefleşmemeli insan.
Tamam burayı gördüm. Kocanız adam olmaz. Dilerim sıkıntısız bir şekilde kurtulursunuz.Geçen yıl kriptoda 100 bine yakın kaybetti ve dolandırıcıya 25 bin para kaptırdı. Çok borcu varmış o nedenle alıyormuş
Nedense gözlerim doldu yazdıklarınızı okurken… Halimden nasıl da anlamışsınız. O adımı atacağım. Geç bile kaldım. Yakamdan düşmeyecek,tehdit edecek sonra yalvarmaya kalkacak,biliyorum. Ama değişen bişey olmayacağını da biliyorum. Ev bakıyorum deli gibi… Çocuklarımın düzeni değişmesin diye ekstra dikkat ediyorum. Dua edin bana ne olurBorçtan korkma, kapı gibi memurluğun var. Ben iki aylık çalışmama güvendim ve boşanmaya kalktım. Üstüne iki Kredi çektim hatta işsiz kaldım. Benim farkım tabi maaş kartımı evliliğimin ilk başında istediği zaman asla vermem dedim. O haltı daha önce yemiştim bir daha yemem dedim ve biriktirdim.
Özgürlüğüne kavuşunca o huzuru Kredi ile bile satın alamazsın.
Anlaşmalı olursa ballı börek ama benimki de aynı senin gibiydi.
Ağır psikolojik şiddet, hakaret küfür ve hatta cinsel şiddet. Tirim tirim eşyalı ev, otel bakardım senin gibi. Ah bir yıl önceki hallerim aklıma geldi sen böyle yazınca.
Cesur ol kardeşim korkma, adim at.
Telefonuna kades indir, bende çok işe yaramıştı. Tehdit etmesi bile geri adım atmasına yetmişti.
Zira rezil olmaktan ödü patlar.
Seninki de böyle ise rezil edeceğine dair tehdit et, hatta üstüne yururse bağır çağır mahalleyi başınıza topla.
Sen değil o utansın.
böyle yazinca sanki ben açmışım gibi oldu konularındalattesizkitapsiz her sene boşanmak istiyorum diye konu açmış ama ayrılmamış konularına baktım da.. Allah yardımcınız olsun.
Tabiki de avukatsız boşanabilirsin,ama uzun sürer onu söyliyim.Bende avukatsız boşandım 3 yıl sürdü kendisi hiç bir şekilde mahkemeye gelmedi öyle oluncada hakim direk boşuyor.Aile mahkemesine başvuru yapıyorsun boşanma için ben bundan 8 yıl önce 400 tl gibi bi rakam vermiştim dava açtırmak için bu kadar sonrasını e devletten takip ediyorsun.Bir şey daha var boşanana kadar nerede kalmayı düşünüyorsunuz?uzun süreceği için hee anlaşmalı olursa yarım saate bitiyor ama çekişmeli uzun sürer.Benim ex eş kendi evi terketmişti o yüzden sorun olmadı. Kolaylıklar diliyorum.Merhaba arkadaşlar. 12 ve 6 yaşlarında 2 evladım var. Artık sadece onların psikolojilerini daha fazla kötü etkilememek adına boşanmalıyım. Çalışıyorum ama paramı elimden alıyor. Kendime ayırdığım kısma bile göz koyuyor. Üstüne hakaret,küfür işitiyorum. Her gün tartışıyoruz. İşin özeti neresinden tutsam elimde kalan bir evliliğim var. Şimdi ben avukatsız boşanma davasını nasıl açabilirim? Devlet memuruyum ancak hiçbir birikimim yok. Ne var ne yok elimden aldığı için. Dolayısıyla avukat tutacak param yok. Avukatsız boşanabilir miyim? Bana ne kadara mal olur? Öncelikle nereye başvurmalıyım? Kafam çok karışık,şu an aşırı stresli bir haldeyim. Çarpıntım var ve sağlıklı düşünemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
Eee memursanız her ay düzenli paranız geliyordur.hiç birikim olmasa bile dava parası ve boşandıktan sonra geçim parası çıkacaktır.haa 2 çocuk varmiş ama memur parasının bu ülke için yeterli geldiğini düşünüyorum ben.bekar halimle kasmadan, rahat rahat yarisini harciyorum.geri kalan yarisi da yeter heralde.maddiyati neden bu kadar dert ettiniz anlayamadim.avukatlar da taksitle çalişıyor zaten.bence siz şuan çok telaşlısınız.olmadık bahaneler bulmaya çalişıyorsunuz kendinize.birkaç gün sakinleşmeye ihtiyacınız var gibi.sanki 5 dakika önce karar verip, konu açmış gibisiniz.Merhaba arkadaşlar. 12 ve 6 yaşlarında 2 evladım var. Artık sadece onların psikolojilerini daha fazla kötü etkilememek adına boşanmalıyım. Çalışıyorum ama paramı elimden alıyor. Kendime ayırdığım kısma bile göz koyuyor. Üstüne hakaret,küfür işitiyorum. Her gün tartışıyoruz. İşin özeti neresinden tutsam elimde kalan bir evliliğim var. Şimdi ben avukatsız boşanma davasını nasıl açabilirim? Devlet memuruyum ancak hiçbir birikimim yok. Ne var ne yok elimden aldığı için. Dolayısıyla avukat tutacak param yok. Avukatsız boşanabilir miyim? Bana ne kadara mal olur? Öncelikle nereye başvurmalıyım? Kafam çok karışık,şu an aşırı stresli bir haldeyim. Çarpıntım var ve sağlıklı düşünemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?
tabi paralı kadin bulmuş maaşını elinden almiş adam niye boşayasin ki..Keşke razı olsa… Ama bi şekilde evi terk edeceğim. Akşamdan beri kiralık eşyalı ev arıyorum. Deprem bölgesindeyim ve bu nedenle çok zorlaştı ev bulmak. Hiç kimsem yok ailem çok uzakta. Çok çaresiz hissediyorum. Anlaşmalı boşanmaya ikna etmeye çalışacağım. Bir an önce bitmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?