• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haketmiyoruz....

sene 2012 ve biz randevuyla hastaneye gidebiliyoruz diye sağlık sisteminde devrim olduğunu düşünüyoruz.
Türk doktorları inanın dünya çapında. Üniversitelerde olumsuz pek çok koşula rapmen iyi eğitim veriliyor.
Avrupadan çok daha ilerideyiz.
ama, sorunumuz bunun halka eşit olarak ulaşmasında..
devlet hastanelerinde çok fazla sıkıntı var.

Doktorların kazandıkları para herkesi rahatsız ediyor.
Doktor başına düşen hasta sayısı çok.Hasta sayısı azaltılsa doktor sayısı artsa bu sefer doktorun düz memurdan bir farkı kalmyacak.
Eğer neden düz memurdan fazla maaş alşınlar diye düşünüyorsanız diyecek sözüm yok..
6 sene tıp eğitimi, uzmanlık için 5 sene, 2 yıl mecburi hizmet erkekse askerlik
Zaten fire vermezlerse eğer, 30 yaşına kadar yeterince yıpranıyorlar..
Performans sistemiyle (bunun kaliteyi arttıracağı umut ediliyordu ama) doktorlar daha fazla hasta görmek
daha fazla operasyon yapmak zorunda bırakılıyorlar.
Doktorlar, hemşireler de insan..makine değiller..
Mutlaka içlerinde çürük elmalar var.
Her meslekte olabilir.
İnsanın olduğu her yerde olduğu gibi..

Bugünkü eylemlerinde sağlık çalışanlarına destek olmalıyız diye düşünüyorum

Yıllar önce babam acile kaldırılmıştı , ablam yanındaydı. Bi traik kazası gellmiş, ortalık karışmış hasta yakınları az daha doktoru dövüyorlarmış polis girmiş araya . Ablam şok tabi. Tepkisini dile getirince doktor bey hanfendi keşke bütün hastalar sizin gibi olsa demiş.
İyi doktor , kötü doktor ayrımı beni ilgilendirmez.
Ama hiç bir meslek ve insan böyle bir ölümü haketmez ki ben şu an sağlığımı kötü bi doktorun ameliyata yatırmak üzere olduğu anda eleştirdiğiniz sgk doktoruna borçluyum , asık suratlıydı , tersler gibi konuştu ama beni beyin ameliyatından kurtardı.
Abimi ise asistan bir doktorun inadına borçluyuz :) kalp krizi geçiren bir hasta, kalbi durar ama doktor inatla şoka devam eder, sonra morga götürmek üzere sedye değiştirilirken son bi ümit tekrar şok ve hasta hayata döner .. 35 yaşındaydı abim o doktor şimdi uzman ve kadere bakın ki 2.kalp krizinde de ilk müdehaleyi o yaptı.
Bu kadar önemli bi meslek bu kadar ayaklar altınada alınamaz, bu kadar horlanamaz.
Allah ailesine ve sevdiklerine sabır versin.

Bu caniliği yapanda umarım güneşi göremez bir daha!

Yıllar önce babam acile kaldırılmıştı , ablam yanındaydı. Bi traik kazası gellmiş, ortalık karışmış hasta yakınları az daha doktoru dövüyorlarmış polis girmiş araya . Ablam şok tabi. Tepkisini dile getirince doktor bey hanfendi keşke bütün hastalar sizin gibi olsa demiş.
İyi doktor , kötü doktor ayrımı beni ilgilendirmez.
Ama hiç bir meslek ve insan böyle bir ölümü haketmez ki ben şu an sağlığımı kötü bi doktorun ameliyata yatırmak üzere olduğu anda eleştirdiğiniz sgk doktoruna borçluyum , asık suratlıydı , tersler gibi konuştu ama beni beyin ameliyatından kurtardı.
Abimi ise asistan bir doktorun inadına borçluyuz :) kalp krizi geçiren bir hasta, kalbi durar ama doktor inatla şoka devam eder, sonra morga götürmek üzere sedye değiştirilirken son bi ümit tekrar şok ve hasta hayata döner .. 35 yaşındaydı abim o doktor şimdi uzman ve kadere bakın ki 2.kalp krizinde de ilk müdehaleyi o yaptı.
Bu kadar önemli bi meslek bu kadar ayaklar altınada alınamaz, bu kadar horlanamaz.
Allah ailesine ve sevdiklerine sabır versin.

Bu caniliği yapanda umarım güneşi göremez bir daha!

abin mucize olmuş gerçekten herhangi bir sorunu yok dimi şuanda

abin mucize olmuş gerçekten herhangi bir sorunu yok dimi şuanda

2.anjiyosunu oldu geçen hafta pazar.
aynı damara 2.stent takıldı.
hayat felfesini değiştirmezse bu sefer o doktorda kurtaramayacak :)
27 kez şok uygulanmıştı, göğsü mordu abimin.
hatta yogun bakımda uyandıgında bi şok yaşamış ,hemşirelere saldırmış,elektrik yüklenmesi mi ne ondan oldu demişlerdi.
hemşireler hocam dövdün bizi diyolardı :)
abimde öğretmen , başka bi horgörülen meslek. doğuda öğretmen arkadaşı gözünün önünde öldürülen biri.
Hemde o olayda Gaziantepteydi yıllar önce ..
acı..

hatta yogun bakımda uyandıgında bi şok yaşamış ,hemşirelere saldırmış,elektrik yüklenmesi mi ne ondan oldu demişlerdi.
abimde öğretmen , başka bi horgörülen meslek. doğuda öğretmen arkadaşı gözünün önünde öldürülen biri.
acı..

göğüs morarır hatta kırılabılır şok uygulamalarında o zaman ne yap et abinin yaşam tarzını değiştirmeye çalış bu kadar işlem görmüş gencecik insan gencecik bünye en azından ilerisi için riski düşürmüş olursunuz

göğüs morarır hatta kırılabılır şok uygulamalarında o zaman ne yap et abinin yaşam tarzını değiştirmeye çalış bu kadar işlem görmüş gencecik insan gencecik bünye en azından ilerisi için riski düşürmüş olursunuz

abim karabükte ve kimse ona söz geçiremez.
şu an 42 yaşında .
Doktoru gerekli uyarıları yaptı umarım bu sefer dikkate alır.
Ama işin garibi yani bana garip geliyor, adam 7 yıl sonra hatırlıyor abimi.Saniyesine. Senin ilk krizinde ben müdehale etmiştim diyor.
Ne kadar büyük bi avantaj di mi ..
Neyse konuyu ağıtmayayım , zor meslek sizinkisi ..
Allah sabır ve şans versin.
Türkiyede şansa çok ihtiyacınız var , zorbalar ve cehalet yüzünden.

acı..

abim karabükte ve kimse ona söz geçiremez.
şu an 42 yaşında .
Doktoru gerekli uyarıları yaptı umarım bu sefer dikkate alır.
Ama işin garibi yani bana garip geliyor, adam 7 yıl sonra hatırlıyor abimi.Saniyesine. Senin ilk krizinde ben müdehale etmiştim diyor.
Ne kadar büyük bi avantaj di mi ..
Neyse konuyu ağıtmayayım , zor meslek sizinkisi ..
Allah sabır ve şans versin.
Türkiyede şansa çok ihtiyacınız var , zorbalar ve cehalet yüzünden.

unutması mümkünmü asistanken böyle bir müdahale yapıyor ve kurtarıyor o günden belliymiş gelecek kariyeri doktorun cok gecmıs olsun ve cok tesekkur ederım destegın ıcın

$557733_10150690981949685_734669684_9706917_1047707785_n.webp $528043_10150763389273466_233015738465_9436298_1429396462_n.webp

....................

Son düzenleme:
Görev şehidi doktorumuza Allah rahmet eylesin demekten başka elimizden bişey gelmez maalesef. Üzüntümüz büyük çok büyük. Allah geride kalanlara ve henüz dünyaya gelmemiş bebeğine ömür versin. Bir sağlık personeli olarak nefretle kınıyorum. Hasta haklarından bahsediyoruz, hasta ne derse haklıdır diyoruz iyi hoş da gecesini gündüzüne katıp çalışanların hiç mi hakkı yok. Hastaneler XRay cihazı konulacakmış ne güzel! ne de olsa birileri elinde bıçakla rahat rahat hastaneye girdi ve gencecik bir doktorumuzu öldürdü ya artık önlem alınır.:(

bizler de o doktorun sehit sayılabilmesi ve geride kalan hamile eşinin bu haklardan yararlanabilmesi için bir grup kurduk facebookta dün gece okan bayulgene baglanmak istedik ama başaramadık:(bugun capa da eylem vardı umarım bir işe yaramıştır.Allah rahmet eylesin :(

Annemle konuştum az önce. Grev olacağına çalışsaydık çok daha az yorulurduk muhtemelen diyor.
Şu an radyolojide çalışıyor. Bebekleri, hamileleri ve ciddi bir şey çıkması beklenen hastaları alıyorlarmış ama diğerlerine açıklama yapmak zormuş.
Döner sermaye peşinde olan doktorlar hasta bakmaktan gocunmuyormuş, bize bir şey olmaz diyen çıkmış. :37:
Sağlık personelinin işi grevde bile zor.
Allah hepinize kolaylık versin. :16:

Görev şehidi doktorumuza Allah rahmet eylesin demekten başka elimizden bişey gelmez maalesef. Üzüntümüz büyük çok büyük. Allah geride kalanlara ve henüz dünyaya gelmemiş bebeğine ömür versin. Bir sağlık personeli olarak nefretle kınıyorum. Hasta haklarından bahsediyoruz, hasta ne derse haklıdır diyoruz iyi hoş da gecesini gündüzüne katıp çalışanların hiç mi hakkı yok. Hastaneler XRay cihazı konulacakmış ne güzel! ne de olsa birileri elinde bıçakla rahat rahat hastaneye girdi ve gencecik bir doktorumuzu öldürdü ya artık önlem alınır.:(

iş işten geçtikten sonra önlem alsan ne almasan ne gideni geri getirmeyecek!!

bizler de o doktorun sehit sayılabilmesi ve geride kalan hamile eşinin bu haklardan yararlanabilmesi için bir grup kurduk facebookta dün gece okan bayulgene baglanmak istedik ama başaramadık:(bugun capa da eylem vardı umarım bir işe yaramıştır.Allah rahmet eylesin :(

mesaj atabilirmisin facebook grubunun adı ne

Annemle konuştum az önce. Grev olacağına çalışsaydık çok daha az yorulurduk muhtemelen diyor.
Şu an radyolojide çalışıyor. Bebekleri, hamileleri ve ciddi bir şey çıkması beklenen hastaları alıyorlarmış ama diğerlerine açıklama yapmak zormuş.
Döner sermaye peşinde olan doktorlar hasta bakmaktan gocunmuyormuş, bize bir şey olmaz diyen çıkmış. :37:
Sağlık personelinin işi grevde bile zor.
Allah hepinize kolaylık versin. :16:

tabii döner sermaye dönmesi gerek orda can gitmiş kimin umrunda ki puan toplamaları lazım

Bugün çok moralim bozuk!!!sinirliyim... öfkeliyim...üzüntülüyüm.Gencecik daha 26 yaşındaki bir doktor 17 yaşındaki bir cocugun aslında cocuk dememeliyim bir caninin bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti ne kadar kolay değilmi bir insanın canına kıymak ....

bende bir sağlıkçıyım ve inanın kelle koltukta çalışıyoruz kolay bir şey değil türlü türlü insan geliyor hepsiyle ayrı ayrı mücadele ediyorsun ne yapsan yaranamadıgın durumlar oluyor

..sen ne biçim hemşiresin....sen ne biçim doktorsun diyenler ..anana babana sövenler hiç bir sağlık çalısanı bu hakaretlerı haketmıyor...kutsal bir mesleğimiz var insan hayatı senin ellerinde bundan daha büyük bir görev olabilir mi? ama bizim görev yerlerimizde hiç bir can güvenliğimiz yok....! hastalar bize emanet peki biz kime emanetiz??

ve ben anama babama zaman zaman sövdüklerinde bile onlara hizmet etmek zorundayım neden? benim mesleğim bu insan ayırdetmeksizin yapmak zorundayım...hiç bir zaman ''hemşire hanım teşekkür ederiz bizimle ilgilendiniz'' demelerini beklemiyorum ama hakarette edilmesin bizde insanız ve ben o küfür edenlere cevap versem çıkışta başıma ne geleceği ya da hastanede başıma ne geleceğini bilmiyorum...tıpkı bugun elini kolunu sallaya sallaya doktorun odasına dalıp vahşice bıçak darbelerine maruz da kalabiliriz garantimiz yok ne yazıkki...

evet tıp dünyası bugun bir doktorunu daha kaybetti sorumlusu 17 yasında bir cani...kim nasıl hesap verecek şimdi?

o doktorumuza Allahtan gani gani rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.Mekanın cennet olsun....

sadece paylaşmak istedim bir sağlık çalışanı olarak....[/QUOT

bir doktor nelerle yetişiyor ne emekler veriliyor ve dahası gencecik bir insan daha hayatının baharında katlediliyor nasıl bir mantık nasıl bir acımasızlık bu insanın yaptığı seksen yaşındaki dedesi öldü diye bir doktoru öldürmek,ameliyat etmeseydi bu seferde niye yapmadın diyemi öldürülecekti bu doktor

bazı insanlarımız çok cahil.canı verende alanda Allah doktorlar sadece aracı.bunu bilemeyecek kadar cahil bir toplumumuz var maalesef:50:ölen doktora çok üzüldüm gencecikmiş :5:Allah rahmet eylesin insanlarımıza da akıl fikir vicdan versin

Bugün çok moralim bozuk!!!sinirliyim... öfkeliyim...üzüntülüyüm.Gencecik daha 26 yaşındaki bir doktor 17 yaşındaki bir cocugun aslında cocuk dememeliyim bir caninin bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti ne kadar kolay değilmi bir insanın canına kıymak ....

bende bir sağlıkçıyım ve inanın kelle koltukta çalışıyoruz kolay bir şey değil türlü türlü insan geliyor hepsiyle ayrı ayrı mücadele ediyorsun ne yapsan yaranamadıgın durumlar oluyor

..sen ne biçim hemşiresin....sen ne biçim doktorsun diyenler ..anana babana sövenler hiç bir sağlık çalısanı bu hakaretlerı haketmıyor...kutsal bir mesleğimiz var insan hayatı senin ellerinde bundan daha büyük bir görev olabilir mi? ama bizim görev yerlerimizde hiç bir can güvenliğimiz yok....! hastalar bize emanet peki biz kime emanetiz??

ve ben anama babama zaman zaman sövdüklerinde bile onlara hizmet etmek zorundayım neden? benim mesleğim bu insan ayırdetmeksizin yapmak zorundayım...hiç bir zaman ''hemşire hanım teşekkür ederiz bizimle ilgilendiniz'' demelerini beklemiyorum ama hakarette edilmesin bizde insanız ve ben o küfür edenlere cevap versem çıkışta başıma ne geleceği ya da hastanede başıma ne geleceğini bilmiyorum...tıpkı bugun elini kolunu sallaya sallaya doktorun odasına dalıp vahşice bıçak darbelerine maruz da kalabiliriz garantimiz yok ne yazıkki...

evet tıp dünyası bugun bir doktorunu daha kaybetti sorumlusu 17 yasında bir cani...kim nasıl hesap verecek şimdi?

o doktorumuza Allahtan gani gani rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.Mekanın cennet olsun....

sadece paylaşmak istedim bir sağlık çalışanı olarak....[/QUOT

bir doktor nelerle yetişiyor ne emekler veriliyor ve dahası gencecik bir insan daha hayatının baharında katlediliyor nasıl bir mantık nasıl bir acımasızlık bu insanın yaptığı seksen yaşındaki dedesi öldü diye bir doktoru öldürmek,ameliyat etmeseydi bu seferde niye yapmadın diyemi öldürülecekti bu doktor

ameliyat ettiği ya da etmediği için öldürülmemiş sonradan haberlerde işin aslı çıktı...cocuk nasıl oluyorsa anlamadım dedesının emekli maasını ve bakım parasını alıyormus bundan sonrada bir müddet daha alabilmesi için doktordan ölüm belgesi düzenlememesini istiyor doktorda görevini yapacak tabi ölüm belgesini hazırlıyınca cocukta cekip bıçaklıyor doktoru yani dedesini cok sevdiğinden değil tamamen duygusal hareketle yapılmış bir iş ve kınıyorum

duyduğumdan beri beni deli eden bir haber..:47:
Allah ın cezası bir herif yüzünden gencecik bir
hayat bitti..17 yaşındasın adi herif git çalış...
böyle genç insanlar da üç kuruşa göz dikerse...

vala ne denir bilmiyorum..öfke doluyor içim sadece,
bastıramıyorum...Allah rahmet eylesin,kalanlara sabır versin..:50::47::47:

duyduğumdan beri beni deli eden bir haber..:47:
Allah ın cezası bir herif yüzünden gencecik bir
hayat bitti..17 yaşındasın adi herif git çalış...
böyle genç insanlar da üç kuruşa göz dikerse...

vala ne denir bilmiyorum..öfke doluyor içim sadece,
bastıramıyorum...Allah rahmet eylesin,kalanlara sabır versin..:50::47::47:

evet malesef pisi pisine gitti allah rahmet eylesin demekten baska care gelmıyor elımızden birde bu doktorumuz 6 kardesten tek okuyanı ailenın gurur kaynagıymıs ailesi içinde büyük yıkım oldu gercekten

ne ben nede ailemden biri sağlıkçı değil ne yazıkki
ama o haberi izlediğimde öyle çok canım yandıki
benim onu yıllarca okutan emek veren anne baba için içim yandı
cocuklugunu genclıgını okuyarak gecırmıs gencecık bır doktorun serserılıkten başka işi olmayan biri tarafından canından olmasını anlayamıyorum
en cokta 26 yılda bınbır emekle yetısen o doktorun katilinin 26 sene bile hapıs yatamadan af cıkabılecegını dusunmek ve hapıste bızım vergılerımızle yedırıp ıcırıp buyutecegımız o sozde cocugun(!) kabadayı olarak oradan cıkıp daha kımlerın canını yakacagını dusunmek canımı yakıyo
yabancıların bır sozu var
"doktorlar Tanrı'nın yeryuzundeki eli" ya bizim ülkemizde???
ama sunuda unutmayalım bu ülkede kocamn kocam buyuk iş adamları, dusunce adamları, aydınlar, gazeteciler 3 liralık kursunla öldüler
biz cinayet işleyenleri "suç işleme üniversitesinde" yetiştirirken onlar orada ıslah olmuyor ne yazıkki
kanunlar en yakın zamnada değişmeli geçmişin hatalarınla ugrasmak yerine dilerim miletvekillerimiz cezalar hakkındada mesai harcar
(gercekten sucundan piş olup tövbekar cıkan mahkumlar alınmasın ne olur onlarında cıkınca topluma kazandırılması gerekıyorkı yenıden aynı sucu ıslemesınler)

Back
X