• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haketmiyoruz....

ne ben nede ailemden biri sağlıkçı değil ne yazıkki
ama o haberi izlediğimde öyle çok canım yandıki
benim onu yıllarca okutan emek veren anne baba için içim yandı
cocuklugunu genclıgını okuyarak gecırmıs gencecık bır doktorun serserılıkten başka işi olmayan biri tarafından canından olmasını anlayamıyorum
en cokta 26 yılda bınbır emekle yetısen o doktorun katilinin 26 sene bile hapıs yatamadan af cıkabılecegını dusunmek ve hapıste bızım vergılerımızle yedırıp ıcırıp buyutecegımız o sozde cocugun(!) kabadayı olarak oradan cıkıp daha kımlerın canını yakacagını dusunmek canımı yakıyo
yabancıların bır sozu var
"doktorlar Tanrı'nın yeryuzundeki eli" ya bizim ülkemizde???
ama sunuda unutmayalım bu ülkede kocamn kocam buyuk iş adamları, dusunce adamları, aydınlar, gazeteciler 3 liralık kursunla öldüler
biz cinayet işleyenleri "suç işleme üniversitesinde" yetiştirirken onlar orada ıslah olmuyor ne yazıkki
kanunlar en yakın zamnada değişmeli geçmişin hatalarınla ugrasmak yerine dilerim miletvekillerimiz cezalar hakkındada mesai harcar
(gercekten sucundan piş olup tövbekar cıkan mahkumlar alınmasın ne olur onlarında cıkınca topluma kazandırılması gerekıyorkı yenıden aynı sucu ıslemesınler)

,

çok haklısınız söylediklerinizde cezaların caydırıcı nitelikte olması gerekıyor öyle bir ceza alacak ki bir daha bıçakmış silahmıs alamayacak eline!!

bizim ülkemizde hasta iyileşir allah tarafından olur ölür doktor hatası olur

‎"Dövdüm, yine döverim." demiş sayın vekil. Sebep de doktorun eşini bekletmesiymiş.Ayıptır yav. Adamlar daha dün eylem yaptılar. Tabi imam- cemaat ilişkisini de unutmamak lazım. Doktor olsam, hastanede beyaz önlük giymeyi acilen bırakırdım...(Sağlıkçılara yönelik şiddete karşı meclise önerge veren vekillerden birisi doktor dövdü.Özür dilenmesi istenince yukarıdaki cümleyi kurmuş.)

Allah'a sirk kosmayi en büyük günah olarak bilen insanlarin bu yaptigina aklim ermiyor. Doktor o Tanri degil! diye bagirarak, esek sudan gelinceye kadar dövmek istiyorum bunun gibileri!
Ben de saglikci cocuguyum ve ileride saglikci olmak istiyorum. Arada bunun gibiler yüzünden idealimdeki meslekten soguyacak gibi olsam da vazgecmiyorum.

O haberi her gördügümde, duydugumda icim parcalaniyor. Sen liseden mezun olur olmaz tip fakültesini kazan, 6 sene gencligini feda ederek oku. Üzerine Tus u kazanip uzman ol, insanliga hizmet icin rahatindan vazgecip bütün gücünle calis. Ama 17 yasinda bir cocuk(!) hic düsünmeden, insafsizca senin en büyük hakkin olan yasam hakkini elinden alsin.

Yazik gercekten yazik...

ne zorluklarla okumuştu kim bilir..ömrünün yarısından fazlasını okullarda geçirdi.:14::14: Allah gani gani rahmet eylesin..
anneciğine babacığına eşine ALlah sabırlar versin. :43::43::43::43:
hiç bir meslekte can güvenliği yok. biri 80 yaşındaki dedesi öldü diye doktoru bıçaklıyor. biri derse almadı diye öğretmenini bıçaklıyor. biri yolda durdurdu diye polisi vuruyor.biri kızıp şöförü öldürüyor. ya bu dünyada aldıkları cezalar? dalga geçer gibi 3 5 sene yatıp çıkıyorlar. zaten öldürenler ya çocuk(!), ya da psikolojik rahatsızlığı olan insanlar(!).
bu katillere öyle bir ceza verilmeli ki tam da ibreti alem tabirine uygun olmalı. bundan sonra bir kişi bile insan öldürmeyi aklından bile geçirememeli! alacağı cezayı gerçekten merak ediyorum!

Vatanimda bütün bunlarin yasanilmasi cok üzücü malesef,rabbim islah etsin ve bir daha göstermesin.
Bende yurt disinda bir saglikciyim ama cok sükür burda en azindan insanlar nezaketende olsa birbirlerine saygili davraniyorlar ama malesef biz bunu basaramiyoruz vatanimizda bütün bunlari vatandan uzak duymak izlemek cok üzücü.

Bana da Tıp fakültesinde okuyan arkadaşım bahsetti. Yürüyüş için fakülte bahçesinde toplanmış öğrenciler hocalarını beklerken profu tartaklamışlar.
İnsanlar, onları doğumdan ölüme kadar ihtiyacı olacak, onlara hizmet etmek için gecesini gündüzüne katanları bukadar değersiz görebiliyolar.
O adamın, gencecik insanın ben sanmıyorum ki okumaktan başka bi dünyası olsun.
Yaşamaya başladığı ilk yıllarda bitirdiler.
Karşı karşıya kaldığımız bu gerçek gerçekten çok acı.:50:

şu sıralar kaç sağlık personeli saldıra uğradı kimbilir belkıde sıra bana geldi bilemiyorum ki başıma ne gelecek nöbetiimi bitirir bitirmez ohh bugunde tek parça evime dönüyorum diyorum ne acı değiş mi...

şu bir gerçek!

sana hayatı veren bir SAĞLIKÇI... kişiliğini şekillendiren bir ÖĞRETMEN...seni sonsuz huzura uğurlayacak olan bir İMAM...

sizlere hak veriyorum istisnalar kaideyi bozmaz ama,dün gece oğlumu acile götürdüm 6 yaşındagündüz çok kusmuştu ve saat 9.30 gibide uyurkken kusunca soluğu çocuk hastanesinde aldık.kalabalık değildi hemen girdik içeri.doktor neyi var dedi anlatıyorum ama azarlar gibi tan tan konuşuyor.tahlil istedi yapıldı dedi az beleyin kusarsa serum takıcaz.kustu tekrar oğlumu götürdüm yanımda dr bey tekrar kustu oğlum bayan çocuğu getirin diorum çocuk yanımda sesini yükselterek hala çocuğu getirin bayan die haykırıyor.dr bey çocuk yanımda neden anlama istemiyorsunuz ha tamam dedi.dinleme kabiliyeti sıfır.serum takıldı 2 saat bekledik kkan tahlili yapıldı herşey bitti.eve gidiyoruz dr soruyorum neden böle olmuştur bi ilaç bişe sölemicekmisiniz dr bey oralı değil ateşi çıkıyor diorum şurup ver dior.sanki adamı oraya silah zorunda oturtmuşlar.asla dinlemek yok.acil full kalabalık olsa anlıcam bunaldı diecem ama ben ve bi aieden başka kimse yoktu odada.hemşireler zaten hastanenin sahibi gibi biz ordaki geresiz varlıklarmışız gibi davranıyorlar.bu ülkede böle ilgisiz doktorlar yüzündende çok insanlar öldü ölmeyede devam
ediyor.benim canım yanmış oğluma ne olduğunu bile bilmiyorum hala.soru sormaya korkar olduk doktorlara hemşirelere.işin bide bu yanı var.
stressiz iş yok bu memlekette.her iş sabır ve dikkat gerektiriyor.bahanesi bunlar olmamalı.ama kimsede ölmesin bi anlık gafletle bunun hesabını kimseler veremez

sizlere hak veriyorum istisnalar kaideyi bozmaz ama,dün gece oğlumu acile götürdüm 6 yaşındagündüz çok kusmuştu ve saat 9.30 gibide uyurkken kusunca soluğu çocuk hastanesinde aldık.kalabalık değildi hemen girdik içeri.doktor neyi var dedi anlatıyorum ama azarlar gibi tan tan konuşuyor.tahlil istedi yapıldı dedi az beleyin kusarsa serum takıcaz.kustu tekrar oğlumu götürdüm yanımda dr bey tekrar kustu oğlum bayan çocuğu getirin diorum çocuk yanımda sesini yükselterek hala çocuğu getirin bayan die haykırıyor.dr bey çocuk yanımda neden anlama istemiyorsunuz ha tamam dedi.dinleme kabiliyeti sıfır.serum takıldı 2 saat bekledik kkan tahlili yapıldı herşey bitti.eve gidiyoruz dr soruyorum neden böle olmuştur bi ilaç bişe sölemicekmisiniz dr bey oralı değil ateşi çıkıyor diorum şurup ver dior.sanki adamı oraya silah zorunda oturtmuşlar.asla dinlemek yok.acil full kalabalık olsa anlıcam bunaldı diecem ama ben ve bi aieden başka kimse yoktu odada.hemşireler zaten hastanenin sahibi gibi biz ordaki geresiz varlıklarmışız gibi davranıyorlar.bu ülkede böle ilgisiz doktorlar yüzündende çok insanlar öldü ölmeyede devam
ediyor.benim canım yanmış oğluma ne olduğunu bile bilmiyorum hala.soru sormaya korkar olduk doktorlara hemşirelere.işin bide bu yanı var.
stressiz iş yok bu memlekette.her iş sabır ve dikkat gerektiriyor.bahanesi bunlar olmamalı.ama kimsede ölmesin bi anlık gafletle bunun hesabını kimseler veremez

mutlaka istisnalar var 5 parmağın 5 ininde bir olmadığı gibi stressiz meslek tabiki yok ama sağlık taktir edersiniz ki daha stresli hızlı karar vermek zorunda dogru teşhis koyabilmesi gerekiyor oğlunuza geçmiş olsun ..ama ne olursa olsun dediğiniz gibi ölmeyi kimse hak etmiyor

Bundan bir hafta önce Esenyurt D.Hastahanesinin aciline iş kazası geçiren bir elemanımı götürdüm.. Söylenicek okadar çok şey varki yazmakla bitmez. Acildeki doktora yapılan hakaretler yapılan tehtidler ben bir saat içinde sinir krizi geçirecek duruma geldim doktor hasta yakınlarından hastalarla ilgilenemiyor çünkü biryandan hasta yakınlarını sakinleştirmeye onların anlayacağı bir şekilde durumu izah etmeye çalışıyor bir yandanda hastayla uğraşıyor.. Dedim bu insanlar oncaa yıl bunun içinmi kafa patlatıyorlar çok üzüldüm insanda sinir sistemi kalmaz yaa bir görseniz.. Allah bütün sağlıkçıların yardımcısı olsun.. Bizim insanımıza özellikle EĞİTİM ŞART..

Bundan bir hafta önce Esenyurt D.Hastahanesinin aciline iş kazası geçiren bir elemanımı götürdüm.. Söylenicek okadar çok şey varki yazmakla bitmez. Acildeki doktora yapılan hakaretler yapılan tehtidler ben bir saat içinde sinir krizi geçirecek duruma geldim doktor hasta yakınlarından hastalarla ilgilenemiyor çünkü biryandan hasta yakınlarını sakinleştirmeye onların anlayacağı bir şekilde durumu izah etmeye çalışıyor bir yandanda hastayla uğraşıyor.. Dedim bu insanlar oncaa yıl bunun içinmi kafa patlatıyorlar çok üzüldüm insanda sinir sistemi kalmaz yaa bir görseniz.. Allah bütün sağlıkçıların yardımcısı olsun.. Bizim insanımıza özellikle EĞİTİM ŞART..

bende devlettetim devlet zaten valla kelime bulamıyorum yoğun ağır vakalar ajite hastalar...hastaya müdahale edilemiyor ki hasta yakınlarının sorularından

Gün geçmiyor sağlıkta yeni şiddet haberleri okuyoruz görüyoruz ve bizzat yaşıyoruz sizinle bir haber paylaşmak istiyorum

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 5 aylık hamile hemşire Necla Çetin, öğlen saatlerinde kan alması gereken 11 yaşındaki bir hastanın annesi Sema E. tarafından karnından tekmelenmesi nedeniyle, bebeğini düşürme tehlikesi yaşıyor.
Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde tedaviye alınan 33 yaşındaki ikinci çocuğuna hamile olan Necla Çetin, "Hasta yakını bana önce küfürlü konuştu. Sonra tokat, ardından da karnıma tekme attı. Hamile olduğumu söylediğimde, ‘Hamile olanın burada ne işi var? dedi" diye konuştu.
Çetin, "Çocuk kan alma bölümünde çalışıyorum. Öğlen saatlerinde 11 yaşlarında oğluyla bir bayan geldi. Çocuk çok ajiteydi. Annesine sakinleştirmesini söyledim. O arada iki hastadan kan aldım. Üçüncü hastanın tüpünü hazırlarken, annesi çocuğu henüz sakinleştirmeden tekrar getirdi. Kan alma bölümüne oturttu. Çocuk sürekli tekme ve yumruk atıyordu. Annesine çocuğu sakinleştirmesini, aksi durumda doktoru ile görüşüp kanı alamayacağımı söyledim. Annesi küfürlü kelimeler kullandı. Annesine tekrar anlattım. ‘Kanı almak zorundaymışım’ diye bana yönelik küfürlü kelimeler konuştu.
ÖNCE TOKAT SONRA TEKME
Bu sırada personelim odaya geldi. Çocuğu kan alma ünitesinden kaldırmaya çalıştı. Bu sırada anne bana tokat attı. Kan alma ünitesinde oturduğum bölmeden kalktım. Bu sırada personelin diğer tarafından karnıma tekme attı. Kendimi kötü hissettim. Bu sırada arkadaşlar beni bahçeye çıkardı. Bu sırada eşini de çağırıp, bölümdeki meslektaşlarımla tartışmaya devam etmiş. Şikayetçi olacağımı söyleyince eşi kadına; ‘Ben de seni döverim. Hemşire de seni dövmüş gibi şikayetçi olursun’ diye konuşmaları oldu. Aile çok ajiteydi. Şu an bir miktar kanamam var. Artıp artmadığı takip ediliyor. Kanama artarsa bebeğin kalbinin durma riski var. Ölüme kadar gidebilir" dedi.
Bu arada hastane özel güvenlik ve polisinin müdahale ettiği saldırgan hasta yakını, ifadesine başvurulmak üzere gözlem altına alındı. Sema E., ifadesi alınmak üzere Şişli Polis Merkezi'ne götürüldü.

Kaynak : Hamile hemşireye feci dayak!

bu kadar insanlıktan çıkmış olamayız bu kadar vicdansız olamayız her ne olursa olsun hiç bir insan bu şekil muameleyi hak etmez!!!cok kızabilirsin haklısın ve ya haksızsın en azından karnındaki yavruyu düşünseydin sende bir anasın nasıl acımadan karnına karnına tekme attın .....!!

sağlık bakanım size sesleniyorum; kürtajı yasaklama, sezeryan dogumu kaldırmak ile uğraşın durun siz sağlıkcılar olarak bakın ne haldeyiz bakın bugun bir arkadaşımız bebeğini kaybetti hemde çok kötü bir şekilde kaybetti kürtajı sezeryan dogumu bir kenara bırakın artık bu şiddete son verecek önlemleri alın lütfen!!!

yazık ya vallah yazık ne nankör bı mılletız
ben senelerce kafamı kıtaplardan kaldırmayayım, gece gündüz demeden, hastanede bı hayat kurtarabılmek ıçın uğraşayım
adamlar gelsın küfür etsın, dayak atsın

değer mı bu mıllet ıçın

yazık ya vallah yazık ne nankör bı mılletız
ben senelerce kafamı kıtaplardan kaldırmayayım, gece gündüz demeden, hastanede bı hayat kurtarabılmek ıçın uğraşayım
adamlar gelsın küfür etsın, dayak atsın

değer mı bu mıllet ıçın

bir hemşire doktor kolay mydana gelmıyor ama deger bılınmıyor o ayrı

1 ay öncesinde ben de iki hemşire yüzünden bebeğimi kaybedebilirdim, sağlık sorunum yüzünden gitmiştim, yürüyerek girdiğim hastahaneden sedyeyle zor çıktım. Benim mesele hukuksal sürece girdi, hesaplaşıcaz onlarla

söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın, hiçbir insan hiçbir zaman her ne şartlarda olursa olsun şiddeti haketmez. Hele hele kadınlara yönelik fiziksel şiddet bir yana psikolojik şiddete bile zerre kadar tahammülü olmayan bir insanım. Bu dünyada şiddeti-ölümü hakeden insanların sadece tecavüzcüler oldugunu düşünürüm, bu da onları insan olarak görmediğimden kaynaklanır

hastahanelerde uygulanan şiddet tek taraflı değil, devlet hastahanesine her gittiğimde hemşireler tarafından azarlanan en az bir iki kişiye rastlıyorum ben. Sadece benim rastlamadığıma da eminim
en ufak bişeyde hastalara ters davranırsın, bir gün hayvanın teki rast gelir dayak yersin...Çok acı ama durum bu. Bakın doğru buldugum için söylemiyorum, sadece bir gerçeği dile getiriyorum

ben de o hemşireler tarafından psikolojik şiddet gördüğümde onlara vurmayı çok istedim, ama yapmadım sadece istedim, ama tercihimi elbette ki insanlıktan yana kullandım aldığım eğitim ve kültür gereği.

o gencecik doktorun bir hayvanın elinde nasıl öldürüldüğünü düşündükçe hepimizin sinirleri zıplıyor, lanet ediyoruz.

bu hemşire bayanın da haberini takip ediyorum, bebeğini kaybetmedi. İnşaAllah hiçbişeycik olmaz, dava açılır dava kazanılır ama o bebek giderse geri gelmez malesef

hemşire dava açacağını söylediğinde kadının kocası karısına;"ben de seni döverim,o dövmüş gibi şikayet ederiz" demiş:53:

bunu duyunca yorum bile yapamadım habere, vahşiliğin de bu kadarı, pes!

1 ay öncesinde ben de iki hemşire yüzünden bebeğimi kaybedebilirdim, sağlık sorunum yüzünden gitmiştim, yürüyerek girdiğim hastahaneden sedyeyle zor çıktım. Benim mesele hukuksal sürece girdi, hesaplaşıcaz onlarla

söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın, hiçbir insan hiçbir zaman her ne şartlarda olursa olsun şiddeti haketmez. Hele hele kadınlara yönelik fiziksel şiddet bir yana psikolojik şiddete bile zerre kadar tahammülü olmayan bir insanım. Bu dünyada şiddeti-ölümü hakeden insanların sadece tecavüzcüler oldugunu düşünürüm, bu da onları insan olarak görmediğimden kaynaklanır

hastahanelerde uygulanan şiddet tek taraflı değil, devlet hastahanesine her gittiğimde hemşireler tarafından azarlanan en az bir iki kişiye rastlıyorum ben. Sadece benim rastlamadığıma da eminim
en ufak bişeyde hastalara ters davranırsın, bir gün hayvanın teki rast gelir dayak yersin...Çok acı ama durum bu. Bakın doğru buldugum için söylemiyorum, sadece bir gerçeği dile getiriyorum

ben de o hemşireler tarafından psikolojik şiddet gördüğümde onlara vurmayı çok istedim, ama yapmadım sadece istedim, ama tercihimi elbette ki insanlıktan yana kullandım aldığım eğitim ve kültür gereği.

o gencecik doktorun bir hayvanın elinde nasıl öldürüldüğünü düşündükçe hepimizin sinirleri zıplıyor, lanet ediyoruz.

bu hemşire bayanın da haberini takip ediyorum, bebeğini kaybetmedi. İnşaAllah hiçbişeycik olmaz, dava açılır dava kazanılır ama o bebek giderse geri gelmez malesef

hemşire dava açacağını söylediğinde kadının kocası karısına;"ben de seni döverim,o dövmüş gibi şikayet ederiz" demiş:53:

bunu duyunca yorum bile yapamadım habere, vahşiliğin de bu kadarı, pes!

ben senin konunu hatırlıyorum....terbiyesiz bir hemşireye maruz kalmıştın....herkez o konuda hemfikirde ...hastayım ve hamileyim diye hemşireden kuralların esnetilmesini istemiştiniz hemşireden......tabi orda birtek siz hastasınız ya ......konu kapatılmıştı ne yazık ki yazmak istediklerimi yazamamıştım...herkes kendi başından geçenleri yazmıştı.....ismimi vermeden yaramın olduğunu ve gocunduğumu söylemişlerdi.....yazmak istediklerimi de yazamamıştım
arkadaşım orda neler olduğu hakında en ufak bir fikriniz yok .....sen doktor seçme hakkına sahipsin hastane seçme hakkına sahipsin ama ben terbiyesiz bir hastaya bakmama hakkına sahip değilim İŞTE BİZİM TEK SORUNUMUZ BU...
ama eskisi kadar saf ve uysal değilim .....kendini bilmez bir adam bana küfrettiğinde gerçekten bakmam.... istediği yere şikayet etsin .......hastane acilleri şu an vahşi batı gibi.....tekme yemedim haksız yere bir sürü şey işittim ama tekme yersem inan bana ağlamak yerine karşılığını aynı şekilde veririm....o kadar sinirliyim kimsenin olanlardan haberi yok
annem beni böyle görsün diye yetiştirdi değilmi.......
birileri de konunuza yazmış yaran var gocunuyorsun üstüne alınıyorsun.....yok aklıma vicdanını rahatlatıyorsun gibi şeyler geliyor.....ben bu insanlara olanları yazmıştım ....o zamanlar genç ve tecrübesizdim ...herkes kendi yarasından bahsetmiş
ama bunun sonunda sizlerin neleri beklediğini söyleyim.....hastaneler satıldığında sizi soyana kadar tedavi ediyormuş gibi yapacaklar...paran kadar konuşacaksın... seni ilaçlara bağımlı kılıp sorunlarınızla pekte ilgilenmeyecekler ama güler yüz sonuna kadar

şiddeti kimse savunmuyor ama şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım.
Ben terbiyesiz bir hasta olmadığım halde devlet hastanesine gittiğimde hemşire ve doktorlardan durduk yere azarı yedim.
Allaha şükür ki çok fazla muhtaç kalmıyorum artık devlet hastanelerine.
özelde o tip şeyler olmuyor.
Ben o gün hastaydım zaten onlara aynı şekilde cevap veremezdim.
Ama şimdi düşünüyorum da
annemi götürmüş olsaydım ve bir hemşire anneme bana o gün davrandığı gibi davransaydı herhalde o kadar tepkisiz kalmazdım.
Anneannemi ve kuzenimi doktor hatası yüzünden kaybettim o zaten apayrı bir konu.
Gözlemlediğim bir başka şey de zaten bazı sağlık çalışanları o terbiyesiz ve fütursuz hasta ,hasta yakınlarına bu tepkiyi veremiyor.
Nerde yalnız ,kendilerine karşılık veremeyecek ya da ne bileyim sakin insan varsa ona saldırıyorlar.
Zaten arada hayvanlara denk geliyorlarsa onlardan da şiddet görüyorlardır maalesef.
Şimdi hemen sağlık çalışanları atlamasın söylediklerime ama işin gerçeği bu.Onlar da biraz çeki düzen versinler kendilerine.Eğer o kadar zorlanıyorlarsa o işi yapmasınlar yapacak birileri bulunur elbet.Çok seviyeli doktorlarımız ,hemsirelerimiz de var.

sızlerde haklısınız tabıkı, nasıl her ınsan aynı değılse bu durumda aynı şekılde değerlendırmelı
mesela ben şuan çok şükür kı yurtdışında bı hastanedeyım, burda en azından mesleğımden ötürü saygı görüyorum
ama bızım memleketımızde bu söz konusu değıl malesef

ama özel devlet ayrımı yanlış bence
ınsanın ıçınde varsa her yerde mesleğını doğru düzgün yapmaz
mesela bı özel hastanede geçen yaz başımdan bı olay geçtı, o bayanla aynı mesleğı yaptığım ıçın utandım

anneanem 80 yaşında kadın, evde düşmüş zavallım her yerı morluk ıçınde hemen özel hastaneye götürdüm
devlette beklemesın dıye çünkü durumu ıyı değıldı

beklerken yer yoktu, hemşıreden rıca ettım odadan sandalye verır mısın dıye
bı kolumda da anneanem, kadının bana verdığı cevap aynen:
tatlım, akşam düğün var ojelerımı yenı tazeledım, bozulmasın şımdı ıkı dakıka bekle veya gıt kendın al :53:

napıyım ben şımdı bu kadına<? kolumda anneanem korıdorda sürükleyeyım mı yaşlı kadını
yoksa hemşıreye ağzının payını vereyım mı? Bırşey desem laftan anlayacak sankı

böylesını şıkayet etceksın, uyarı alsın bakalım bıdaha yapabılıyor mu ama şıddet asla ya kımse hak etmez

sızlerde haklısınız tabıkı, nasıl her ınsan aynı değılse bu durumda aynı şekılde değerlendırmelı
mesela ben şuan çok şükür kı yurtdışında bı hastanedeyım, burda en azından mesleğımden ötürü saygı görüyorum
ama bızım memleketımızde bu söz konusu değıl malesef

ama özel devlet ayrımı yanlış bence
ınsanın ıçınde varsa her yerde mesleğını doğru düzgün yapmaz
mesela bı özel hastanede geçen yaz başımdan bı olay geçtı, o bayanla aynı mesleğı yaptığım ıçın utandım

anneanem 80 yaşında kadın, evde düşmüş zavallım her yerı morluk ıçınde hemen özel hastaneye götürdüm
devlette beklemesın dıye çünkü durumu ıyı değıldı

beklerken yer yoktu, hemşıreden rıca ettım odadan sandalye verır mısın dıye
bı kolumda da anneanem, kadının bana verdığı cevap aynen:
tatlım, akşam düğün var ojelerımı yenı tazeledım, bozulmasın şımdı ıkı dakıka bekle veya gıt kendın al :53:

napıyım ben şımdı bu kadına<? kolumda anneanem korıdorda sürükleyeyım mı yaşlı kadını
yoksa hemşıreye ağzının payını vereyım mı? Bırşey desem laftan anlayacak sankı

böylesını şıkayet etceksın, uyarı alsın bakalım bıdaha yapabılıyor mu ama şıddet asla ya kımse hak etmez

canım eğer devlet hastanesine götürüp de sandalye isteseydin büyük ihtimal alacağın cevap !üfff aman bi durun be!!!ne sandalyesi hizmetçiniz mi var sizin burda! olurdu.Bi güzel azarı yerdin ağzının payını alırdın.Hatta burda beklemeyin git bilmem nerde bekle şeklinde de olurdu.

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama tahminim yaşadığın yerde insanların birbirine saygısı vardır.
Şimdi bizim bu sağlık çalışanları çok okuduklarını karşılarına gelen herkesin cahil olduğunu falan düşünüyorlar ya ,hoş adam hiç okula gitmemiş olsa ne olacak bunu yapmasını haklı çıkarır mı? Herneyse bir insana insan olduğu için saygı duymak lazım bence.
Onun dışında işini iyi yapabiliyorsa yaptığı işe saygı duyarım ben.Eğer yapamıyorsa asla...
zaten yapamayacaksa o işi hiç yapmasın daha iyi.
Siz saygı görüyorsanız demek ki işinizi iyi yapıyorsunuzdur.
Ama bu ülkede maalesef öyle değil, uygun tedaviyi yaptıklarında 'hayat kurtarmış' olurlar yanlış tedavi veya ihmalkarlıkları sonucu birini öldürünce Allah aldı olur.

Back
X