hakkariye tayin

davulun sesi uzaktan meselesi. Dogu suan olaganustu bir halde. Bir aile ve cocuk icin uygun degil. Yasadiginiz sartlari en iyi siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun
Rabbim askerimizin polisimizin ve ailelerinin yardimcisi olsun.

Kizlar ben suan ve bor senedir hakkarideyim zaten agustos 3 te izne gidiyoruz ve geriye sadece bor senemiz kaldi esim izinden donerken sen benimle gelme istanbulda kal diyor buralar cok karisti inanin her aksam lojmanlara molotof ses bombaları el yapimi patlayicilar atiliyor cocuk her sordugunda dugun var diyip kapiyi bacayi kapatip iceri giriyoruz en sonunda kizim anne ne zaman biticek bu dugunler demesin mi sok olduk suan disarida cikamiyoruz lojmanin icinden bir yere gidemiyoruz ben bunlari yazarken dahi bu saatte disardan ses geliyor ben her seyi goze alip buraya geldim ama bu kadari da cok fazla
Allah yardimciniz olsun.bizde tayinciyiz ama dusuncesi bile benm pskolojimi bozmaya yetiyo.
Kendimi gectim esimin bile gitmesini istemiyorum.
Ortalik cok karisti.durulurmu bilmem.ama cook korkuyorum cok

Çocuklarımin can güvenliğinin olmadığı yerde hiç bir sebeple durmazdim sizin yerinizde olsam. Tek olsam eşimle ölüme de giderim ama bence donmelisiniz.

Lojman diyenler olmuş ama lojmanda oturmak tehlike.
Orası da terörirstler için saldırılacak yerlerden biri.
Hatta daha dün lojman için saldırı düzenlendiği haberi çıktı. Sonra engellenmiş.
Onun haricinde bence gitmelisin.
Ayrı kalmak olmaz. Ve ben kadere inanıyorum. Başına bir iş gelecekse her yerde gelebilir.
İstanbul, Paris ya da Hakkari fark etmez.
Borca harca girmeden önce de keşke düşünceli olsaydınız, o da ayrı mevzu.

Canim van da 6 ay kaldim ankaradan gittim . Van a bide buyuksehir derler cok kotuydu olaylar eylemler insanlar off bidaha o gunleri gormem insaallah. Bide bu aralar olaylarda var kisin yollar kapanir o zaman daha zor orda kislar uzun surer

Benim arkadaşım henüz yeni döndü Hakkari'den eşi polisti evet göz korkutan biryer evet Yaşam Şartları daha zor ama İstanbul'da Hakkari kadar tehlikeli bir yer onlarda istanbuldan Hakkari'ye gittiler orada hamile kaldı kontrolleri yapıldı vs. Bazı dönemler sıkıntı çektiler ama hiç sinip evlerinde oturmadılar bir arkadaş grupları vardı sürekli sosyaldiler Hakkari nin buna izin verdiği ölçüde tabii :) sonuç olarak orasında Türkiye bizim memleketimiz ... Hem şöyle düşünün ya siz orada değilken eşinizin size ihtiyacı olsa nasıl duracak dayanacaksınız ... Arkadaşlarım lojmanda değildi bir binada ev sahibi Hariç herkes polisti rahattırlar yani dönene kadar tabi şu aralar şartlar farklı çok iyi düşünün derim ben ama ben olsam Dünya'nın neresi olursa olsun eşimi yalnız göndermezdim hele hele tehlikeli OLDUĞUNU düşündüğüm bir yere asla o nereye ben oraya

Ellerim titriyor şu an bile sinirden. Ağzıma geleni saymamak için zor tutuyorum kendimi. Bu kadar şehit, bu kadar gözyaşı.. Yüreğim dayanmıyor!

Allah yardımcınız olsun. Hiç kolay değil. Biz burada bu psikolojideyken sizin orada böyle korkarak yaşamanız çok can sıkıcı. Allah tüm asker ve polislerimizi korusun.

İcinde bulundugunuz durum zor suan her yer karisik ama evlilikte eşi yalniz birakmak bana cok dogru gelmiyor. Bir de su acidan dusunun adam zaten iş stresini yasayacak eve gelince karisiyla cocuguyla mutlu olup derdini unutacak. Erkekelre neden bukadar sorumluluk yuklenir anlamam onun icinde cok zor her sartta birlikte olmak icin evleniyorsunuz neden ordaki stresi yalniz basina esinize yukluyorsunuz. Cocuklariniz buyuk olsa sinav senesi olsa hak verebilirim ama suan tutumunuz yanlis. Evi kiraya verin 4duvar esinizden daha mi onemli lutfen kendi psikolojiniz kadar esinizinde psikolojisini dusunun. Hem zaten dogu tazminati alacak esiniz 2400 maasi olmayacak evide kiraya verdiniz mi zorluk cekeceginizi dusunmuyorum. Sunuda belirteyim polis olan ailede buyudum zorluklari da biliyorum korkularida ama ne benim etrafimda nede bizim kendi ailemizde asla bu sekilde bir sey dusunen gormedim doguga eş yalniz gonderilsin diye.

Hakkari nere Istanbul yere ! keske baska bir yere ciksaydi tayini esinizin ! ama esini yanliz birakma derim ! onunla birlikte git !

Back
X