Hakketikleri Cevabı Verdim Diye Suçlu Oldum

Vejetaryen Zombi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
1.139
488
123
Hemen olaya geçeyim.Bilenler bilir eski konumdan ismimle alakalı olan olayları neyse babaannemin rızasını aldı babam 2.ismimi ekleteceğiz en yakın zamanda buraya kadar herşey iyi ama kendi çocuklarına anne babasının ismini koymayı bırak eski isim bile koymayan sevgili halam (ki bizim bu isim konusundaki geleneğimize göre ilk çocuk kendi anne babasının ismini verir benim babam son çocuk önceki kardeşleri yapmadı benim babam yaptı bunuda söleyim şimdiden) bana şunları dedi:
-''X isminde ne var anlamıyorum.Bence çok güzel bir isim keşke benimde ismim senin ismin olsaydı 2.isim ekletsen ne olacak biz kullanmayacağız en azından bizim hatrımıza düğün davetiyene yazdırırsın heralde babaannenin ismini'' dedi.
-''Madem bu ismi o kadar çok seviyosunuz kendi çocuklarınıza neden koymadınız? ben ilk ismimi davetiyeme yazsam bile sizin için değil babamın hatrına yapacağım zaten sizin hatrınız sizin hatrınız diye diye 16 17 yılımda alay edilmelere dalga geçilmelere maruz kaldım.Bu kadar çok seviyosanız bu ismi kendi çocuklarınızın düğün davetiyesine yazdırırsınız''dedim.
Tabi odada ki herkes şok oldu ee kızlar yalan mı? düşünsenize sırf gelenek diye annenizin kararına karşı çıkıp isminizi babaannenizin ismi yapıyolar ki bu geleneği büyük çocuklar yapmasına rağmen ve sizin babanız son çocuk olmasına rağmen bitek sizin babanız yapıyor ve bu karar yüzünden isim konusunda hep sorunlar yaşıyorsunuz çünkü isim gerçekten çok eski neyse ben bunları dedim diye bazıları hemen ne kadar saygısızsın nolmuş yani babaannenin ismini gelenek diye taşıdıysan dedi bende sizinde isminiz küfür benzetmesi bile olan sürekli karıştırılan bi isim olsaydı aynı şeleri düşünür müydünüz acaba dedim annem babam karışmıyorken onlar kızmıyorken komşuların bu davranışları çok saçma değil mi ? sizce kızlar gerçekten haksız mıyım?

Ismini ben de merak ettim. Ama zamaninda koyulmus herkes seni oyle taniyor. Degistirsen cok tuhaf olmaz mi? Aa X amcanin bu isimde kizi var mıydı demezler mi?

herkes ismimi merak ediyor eski konumda yazdım hasime gibi bişi tek fark 1 harf ama ben ismimi bulun diye değil sizce haksız mıyım diye konuyu açtım
bu issim hangi küfre benziyor ki, bide 1 harf fark ne ola ki. hasibe dicem, ama hamsiye falan mı?

konuna gelince tamam diyeceğini demişsin. iyi de yapmışsın.sorun ne?

Ismini ben de merak ettim. Ama zamaninda koyulmus herkes seni oyle taniyor. Degistirsen cok tuhaf olmaz mi? Aa X amcanin bu isimde kizi var mıydı demezler mi?
ya akrabalar arasında bu isim kullanılır 2.ismimi küçük kuzenlerim kullanır onun farkındayım ama zaten yeni tanıştıklarıma 2 ismimi bir söylüyorum onlarda doğal olarak 2.sini tercih ediyor yani akıllarında kalan o oluyor zaten üniversitede hiç kullanmayacağım herşey yavaş yavaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…