Hakkimda onu kullandigimi dusunuyorlarsa, simdi ne yapmaliyim?

45 yaşında erkek arkadaş? cidden problem yoksa neden evlenmiyorsunuz. ben de ne karışıyosam:duduk:
Yasadigimiz sehirler farkli. O dogdugu yerden hic ayrilmamis. Ona birak her seyi gel diyemem. Ben de işim dolayisiyla su an baska bir yere gidemiyorum. Evlilik icin sartlarin olgunlasmasi gerekiyor sizin anlayacaginiz
 
hepsi öyle düşünse de size bunu söyleyeceğini sanmıyorum. onun düşüncelerini öğrenin bence önemli olan o. zamanla ailesi etkileyebilir buna mahal vermemek için minimumda tutun kuzenleriyle vs görüşmenizi.

her haltını da anlatmasın onlara bir zahmet dış kapının dış mandalı onlara ne.

benim eski erkek arkadaşımın vardı öyle bir arkadaşı akraba bile değil 6 7 aydır beraberdik o zamanlar benimle vakit geçiriyor toplu buluşmalara gelmiyor diye 2 günlük kız için bizi mi satıyorsun dedi ve benimki sesini bile çıkarmadı kavga ettik arkadaşına haddini bildirmesi gerekirken bana bildirmeye kalktı akşamına ayrıldım. akıl vermek için demiyorum bunu tabi ki ama basit kalitesiz bir arkadaşına bile benim hakkımda böyle konuştuğunda ses çıkarmıyorsa anası danası yerden yere vursa gıkı çıkmaz diye. iyi de yapmışım diyorum.

için için kendinizi bitireceğinize açık açık anlatın derdinizi o kendini yesin. daha da içiniz soğumazsa arayıp kuzene açın ağzınızı yumun gözünüzü. en kötü bir daha sizin adınız geçtiğinde duymamış gibi yapar haddini bilip oturur boş boş konuşamaz. salak bir kuzenin canınızı sıkmasına izin vermeyin böyle. canınıza yazık.
 
O boyle dusunur diye korkmuyorum ama ailesi etkilenebilir. Biriyle birlikte olunca iliskide ister istemez aile de onemli
Aile tabi ki çok önemli ve ailesiyle sizi dengede tutabilmesi de çok önemli. İyice tartın biçin bence her şeyiyle bu vesileyle. Ayrıca bu zamana kadar çok mu kullanılmış bu adam da sizi tanımayan birisi ilk bu endişesini dile getiriyor diyip bir ağzını arayın ve üste çıkın bence. Hem kullanmak isteseniz bile sadece maddi olarak kullanırsınız bir adamı. Ama o sizin duygularınızla oynarsa, erkeklere güveninizi yıkarsa vs bu daha çok kullanılmak olmaz mı. Onun bedelini kaç parayla ödeyebilir bir adam. Daha şimdiden bu kadar yıpratmayın kendinizi, üzüntünüzü dile getirdiğiniz halde sizi teselli edemiyor hatta kuzeni için kendi adına özür dilemiyorsa sizi hak ediyor mudur bilemedim
 
Siz kendinizi biliyorsaniz neden dert ettiniz ki?
Ayrıca 45 yaşında adam kuzenine diyemedi mi x'in hakkında böyle konuşamazsın,diye?
Bilemiyorum bence erkek arkadaşınızı sorgulayın o konuşturmayacak ,konuşan olursa ağzının payını verecek ki devami gelmesin bu tip konuşmaların.
 
Simdi uyandi. Bu saatlerde filmi var onu izliyor. Ben dun yaptigim kahvaltiyla duruyorum ama umrunda bile degil anlasilan. Bana da pas vermedi. Zar zor gunaydin dedi:KK43:
 
O onu der bu sunu der derler yani neden bukadar morelini enerjini aşşağa cekmesine izin veriyorsun.Bak vicdan en ònemli şeydir sen vicdanen rahatsan haksız duruma bile düşsen uğraşma bu tarz insanlarla kendini yıpratırsın su akar yolunu bulur mutluluğuna bak belki birgün o kuzende boyle düşündüğü için pişman olur
 
Kendisi otobus ile seyahat edemiyor arabayla gelmesi icin isten izin almasi lazim. yoksa sadece bir haftasonu icin o kadar yol yorgunlugu ona zor olur. 1 yildir sadece 2 defa geldi.
Bu iliskide fedakar taraf hep ben oldum. Ilk seven, iliskiyi baslatan, yurutmek icin kosturan hep bendim. Bircok hareketini sineye cektim. Gecenlerde bir konu acmistim orada daha detaylari var. Verilen bir cok tavsiye ayrilmamiza yonelikti. Yavas yavas ayrilma dusuncesi de aklima girmeye baslamisti. Teyzesinin hastane durumundan dolayi tatilimizi iptal etme durumumuz vardi ama ben yine de az da olsa birlikte zaman gecirelim diye yine de geldim.
böyle yazdığınız için eski konunuza bakayım dedim. evli olduğunuz ve eşinizin ailesinden ayrı oturduğunuz falan yazıyor. neden?
 
U uzunince buna cevap verecek misiniz acaba? Konularınızda büyük bi tutarsızlık var


Evet, 2 ay kadar önce şöyle yazmış:

Biz eşimin ailesinden ayrı şehirlerde yaşıyoruz. Arada ziyaretlerine gideriz ama onun dışında eşim sık sık ailesiyle görüşür. Bu son gidişimizde şöyle bir olay oldu.

Kayınbabam ile kaynanam tartışmışlar ama öyle böyle değil. Sebep de yan binada oturan komşu. Kayınbabam dışlarda iş vs yaparken arada o komşuya takılırdı. Bunu hep görürdüm ama komşu kadın daha 25-26 yaşlarında. Aslında pek de tekin biri değil. Evli olmasına rağmen erkeklerle gezip tozduğuna dair birçok söylenti vardı. Kayınbabam ona yıllardır şaka mahiyetinde takılırdı ama şu an durum pek öyle değilmiş. Görümcemin dediğine göre kaynanam bu durumdan şüphelenmiş. Kadın kayınbabam bahçede çalışırken cay kahve falan getirme bahanesiyle konuşuyorlarmış. Arada sigara falan da istediği olmuş. Hadi bunlar da önemli değil ama görümcem kadının kayınbabama attığı bir mesajı görmüş. Mesajda 'Bugün hiç konuşamadık. Sen hiç markete falan gitmez misin' yazıyormuş. Duyduklarıma inanamadım. Bu nasıl olabilir yaa. Görümcem babasıyla konuşmuş ama tabi öyle bir şey yok demiş. O ne yaparsa yapsın ben kendimden eminim diyormuş. Ama kayınbabam kesin yüz veriyor ya da idare etme durumunda.

Size sorum bu durumda ne yapmak lazım. Öncelikle o kadının bu yanaşmalarını durdurmak gerekiyor ama nasıl? Üstelik yıllardır komşu olan aileler ve ev sahipleri. Bu rezillik duyulmadan nasıl önüne geçebiliriz?


Geçen Perşembe de şöyle yazmış:

Merhaba arkadaslar,

Ben bu ask meselelerinde tecrubesiz oldugumdan olsa gerek cok sorun yasiyorum ve size danismak istedim

Gecen sene calistigim yerde birine aşık oldum. Grup olarak hep birlikte takiliyorduk. O da bekar olunca is yerinde arada laflar carptiriliyordu ama belki de benim ondan hoslandigimi anladiklari icindir. Ben dayanamayip cesaretimi de topladim ve ona cildim. Fakat soyle bir sorunumuz vardi. Aramizda 15 yas fark vardi. Ne diyecegini bilmiyordum ama sonrasinda bizim iliskimiz basladi. Duygusu olan ve baslatan taraf ben oldum

Sonra ben is nedeniyle sehir degistirdim ve 6-7 saat uzaklikta bir yere gittim. 2-3 haftada bir yanina haftasonlari gidiyor onun disinda telefon ile devam ediyorduk. Ama en basindan beri fazla arayip sormamasini sorun ediyordum. Yapisi biraz vurdum duymaz ve biri onu aramadan o oylesine birini pek aramaz. Beni aramamasini yine de sorun ediyor ve ara ara tartisiyorduk. Bir iliskide paylasim olmasi lazim. Bu da farkli sehirlerde yasiyorsaniz ancak telefonla olur. Onu bile duzenli olarak kullanmiyorduk. Nedenini sordugumda hep mesgul. Mesgul dedigim isten cikip kahveye arkadaslarinin yanina gitmesi. Dusunuyorum da bugune kadar hic benimle bulusmak istedigini soylemedi. Hep plan yapan ben oldum. Hep ben gittim. O sadece 2 defa yanima geldi o da en son kasim ayindaydi.
Sonra 3.5 ay iliskimiz kotu gitti. Bir turlu duzeltemedik. 1.5 ay once sorunlarimizi konustuk ve her sey yoluna girdi. Oncesinden daha ilgiliydi. En azindan gun icinde ara ara mesaj atiyordu. Bugunlerde yine sorun yasiyoruz. Konu ayni ve baska bir konuyla taclanmis durumda.
Yine aramalari aksatiyor. Ben yazmasam gun icinde yazacagi yok. Aksam da bir ihtimal arar. Bunun uzerine bir de tatil sorunu cikti. Haftasonundan daha uzun hic zaman geciremedik. Istedim ki hic degilse yaz tatilini beraber gecirelim. Sadece 1 hafta. Ancak teyzesini doktora falan goturuyorlar bu hafta. Ameliyat olma ihtimali oldugundan bizim tatil olayi yatti yine. Buna kizmadim elbette. Benim kizdigim ve kirildigim oncesinde tatil icin hic plan yapmamis olmasi. Ben kac haftadir eksiklerimi hazirliyor, tatilde onu nasil mutlu ederim diye dusunuyordum. Konustukca agzindaki baklayi cikardi. Maddi olarak da cok iyi degilmis. Sebebini soyleyeyim 1 ay oncesinden tatil yapmaya karar vermemize ragmen arabasina hic aciliyeti olmadigi halde lastik ve teyp almasi. Tatil icin yer bile aramadi. Gittigimizde arariz dedi. Yani dusundugu bile yok. Bunun oncesinde bir de dogum gununde hayal kirikligi yasadim. Haksiz oldugum taraflar da olabilir. Ben dogum gunumu cok onemserim ona da soyledim hatta son gunlerde hep soylexim. Hediye alman onemli degil ama birlikte kutlayalim dedim. Istedimki ozel bir seyler yapsin hazirlansin. Cicek mum falan yeterliydi yani ama o ne yapti hiiiic. Nedeni arkadasinin dolabi kurulacakmis. Daha sonra yapilabilecek bir sey olmasina ragmen benim icin bir hazirlik yapmasina gerek duymadigindan gitmis arkadasinin dolabini kurmus sonra zamanim yoktu dedi. Halbuki gunlerdir soyluyordum. Inanir misiniz kendi pastami kendim aldim diyebilirim. Resmen zorla da mum aldirttim. Niye? Kendi dogumgunumu kutlamak icin. Hakkini yemeyeyim. Cicek alip gondermis ama onun yanina gidecegim diye isten erken cikinca cixekleri pazartesi alabildim. Bir de hediye gondermis o da pazartesi geldi.

NOT: Ben cok duygusal biriyim ve bunlari dusundukce surekli agliyorum. Mantikli davranamadigim oluyor. Her defasinda bu son diyorum ama beni onemsemiyor gibi davranmasi beni cok incitiyor ve duygu patlamalari yasiyorum.

Bu iliskide ben kendimi cok degersiz hissediyorum. Sorularim sunlar:
1- Haksiz taraflarim neler?
2- Bu iliskiye devam etmeli miyim?
3- Bu iliskiyi nasil daha iyi hale getirebilirim? Onun bana deger vermesini nasil saglayabilirim yada verdigi degeri gostermesini?
4- eger iliskiyi bitirmemi tavsiye ediyorsaniz, bu sureci yani onsuz hayati nasil atlatmami tavsiye edersiniz?


Yani, sevgilim dediği adamı 1 yıl önce de seviyormuş ve 1 yıl önce ikisi de bekarmış, şimdi sevgililer. Ayrıca, 2 ay önce evliliğiyle ilgili sorunları için konu açmış.
 
U uzunince buna cevap verecek misiniz acaba? Konularınızda büyük bi tutarsızlık var

Evet, 2 ay kadar önce şöyle yazmış:




Geçen Perşembe de şöyle yazmış:




Yani, sevgilim dediği adamı 1 yıl önce de seviyormuş ve 1 yıl önce ikisi de bekarmış, şimdi sevgililer. Ayrıca, 2 ay önce evliliğiyle ilgili sorunları için konu açmış.
Profilinde hesaplarının birleştirildiğine dair mesajı var Kazen’in
 
Simdi uyandi. Bu saatlerde filmi var onu izliyor. Ben dun yaptigim kahvaltiyla duruyorum ama umrunda bile degil anlasilan. Bana da pas vermedi. Zar zor gunaydin dedi:KK43:

bırakın Allahaşkına şu adamı. kendinize neden böyle davrandırıyorsunuz. neden hala bu adamın yanındasınız. kalkın gidin mis gibi tatilinizi kendi başınıza yapın. bu adam size değer vermiyor.
üstelik tatilden dönüp de teyzeyi hastaneye götürmeyi anlamadım. taksi yok mu. neden siz tatilinizi buna göre ayarlıyorsunuz.
değer görmüyorsunuz, sevilmiyorsunuz, üzgünüm ama gerçek bu.
 
Kuzen bu ağzını tutamazsın ,insanlar pat pat konuşur kafalarına göre. Ama o kuzene ağzının payını verecek olan sevgilinizdi. Susması olmamış.
 
böyle yazdığınız için eski konunuza bakayım dedim. evli olduğunuz ve eşinizin ailesinden ayrı oturduğunuz falan yazıyor. neden?

U uzunince buna cevap verecek misiniz acaba? Konularınızda büyük bi tutarsızlık var

Evet, 2 ay kadar önce şöyle yazmış:




Geçen Perşembe de şöyle yazmış:




Yani, sevgilim dediği adamı 1 yıl önce de seviyormuş ve 1 yıl önce ikisi de bekarmış, şimdi sevgililer. Ayrıca, 2 ay önce evliliğiyle ilgili sorunları için konu açmış.

Cevap bekliyoruz U uzunince
 
İlk konunuz 2 ay öncesinden evliliğiniz ve kayınbabanızla ilgili bir konu gözüküyor. Geçen günlerde aşk ve sevgiliye dair bir yazınız ve bugün sevgiliniz.

Anlayamadım ben şimdi.
 
Kendisi otobus ile seyahat edemiyor arabayla gelmesi icin isten izin almasi lazim. yoksa sadece bir haftasonu icin o kadar yol yorgunlugu ona zor olur. 1 yildir sadece 2 defa geldi.
Bu iliskide fedakar taraf hep ben oldum. Ilk seven, iliskiyi baslatan, yurutmek icin kosturan hep bendim. Bircok hareketini sineye cektim. Gecenlerde bir konu acmistim orada daha detaylari var. Verilen bir cok tavsiye ayrilmamiza yonelikti. Yavas yavas ayrilma dusuncesi de aklima girmeye baslamisti. Teyzesinin hastane durumundan dolayi tatilimizi iptal etme durumumuz vardi ama ben yine de az da olsa birlikte zaman gecirelim diye yine de geldim.

kuzeninin sizin hakkınızda ne düşündüğünün hiçbir önemi yok. Ama bunu sevgilinizin yanında dillendirememesi lazım. Dillendiriyorsa sevgilinizin ağzının payını vermesi lazım yoksa size değer vermiyor demektir. Birisi benim sevgilimin arkasından benim yanımda atamaz parçalarım vallahi. Aynı şeyi sevgilimde yapar, sülalesinden hiç kimsenin bu şekilde konuşmasına müsade etmez.
 
Erkek arkadasimĺa tatile cikacaktik. Onun esyalarini almak icin evine ugradik. O sirada kuzeni aradi. Erkek arkadasimin telefonu disa ses verdigi icin konusulanlari anlayabiliyordum. Konusmalarini da dinledim cunku teyzesinin ameliyat olma ihtimali var. bu yuzden onlarin arabasi da olmadigidan erkek arkadasim hastaneye goturecek. Biz de ona gore kac gun tatile cikacagimizi belirleyecegimiz icin ne zaman göturecegini soylemesini bekliyordum. Ama konusma sirasinda bir de ne duyayim. Kuzeni " o kiz da cikip cikip geliyor seni mi kullaniyor bilmem" demesin mi. Basimdan asagi kaynar sular dökuldu. Konusma bitince hemen sordum. Benim hakkimda boyle mi dusunuluyor? Sizin ailede baska kimler boyle dusunuyor diye. Sen ona bakma onun hayata bakis acisi oyle. Digerleri oyle duaunmez dedi ama bana inanamadim. Bu konu benim en cok cekindigim konuydu. Aramizda yas farki oldugu icin insanlar boyle bir seyi akillarina getirir diye hep dikkat ediyordum. Bir yere kalmaya gittigimizde otelin kendime dusen ucreti hep verirdim. Yada bir kafeye gitsek misafirim demez yine arada ben odeme yapardim. Kac dega alis verise gittik. Begendigim bir seyi benim icin alacak olsa asla aldirmadim. Dogum gunume cok onem veririm. Onda bile senden hediye almani istemiyorum ama supriz bir seyler yap dedim. (Suprizden kastettigim mumlar cicekler falan). Benim icin bir sey yapacak olsa yapma diyince kiriliyordu. Mahcup oldugum icin istemiyorum diye acikliyordum. Ben baska sehirde oturuyorum. 7-8 saat uzak. 15 gunde bir her defasinda 200 TL verip onu kullanmaya mi gelecegim? Ben bu kadar bu konuya dikkat etmeme ragmen en korktugum olay basima geldi
Tatile diye ciktik ama yolda surekli agladim. aksam dönelim dedim ve dönduk. Tum gun cok kotuydum hicbir sey yapmadik. Kahvaltidan sonra yemek bile yemedim. Hala dun yaptigimiz kahvaltiyla duruyorum. Moralimi duzeltmek icin cok ugrasti ama cevresindekilerin bana boyle bakacagi dusuncesini aklimdan atamiyorum. Kuzenj diger akrabalarina da anlatacak ve belki ister istemez onlar da acaba oyle mi diye dusunecekler.
Sizce ne yapayim? Tatile dair hic istegim kalmadi. Erkek arkadasima da guler yuzlu davranamiyorum. Aksam yasadigim yere dönsem diyorum.
Siz böyle dikkat ederken bu tavırla karşılaşmanız çok kötü olmuş gerçekten. Hani gerçekten kullananlar el üzerine tutulurken bir de. Kuzeni ön yargılı olabilir ya da belki de kıskanmıştır bilemeyiz. Bence sizin vicdanınız rahatsa bunları kafaya takmamaya çalışın, siz sevgilinizin ne düşündüğüne odaklanın.
 
Sevgiliniz ile tatile gittiğiniz her durumda başka şeylerde düşünecekler.Mesela nasıl bir ailesi var ki evlenmeden sürekli tatile gidiyorlar diyeceklerdir.Bu durumu bir kez tatile gittiği için tanıdığım biri yaşadı.Oğlanın annesi kız istemede bunları ima etti.Bence siz iyi niyetinizi kullandırtmayın
 
Back
X