• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hakkımı helal etmeyesim var

MonalisaSmile

sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs&#6
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
3.653
23
108
İstanbul
devlet dairesinde bi evrak işim var. geçen cuma memura evrakı teslim ettim, bazı nedenlerden dolayı da acele ettiğimi söyledim. ''tamam ben bugün üst yazıyı yazarım, salı- çarşamba çıkar. arayıp sor çıktı mı diye'' dedi. dün aradım ''çok yoğundum, yazamadım, şimdi yazıcam'' dedi.
cuma günü kadının yanına bişey sormak için ikinci kez gittiğimde masasında oturmuş bulmaca çözüyodu bu kadın, şimdi yoğunluktan yazamadım diyo. deli olcam ya, benim için o kadar önemli ve acelesi olan bi iş halbuki.
insanlardaki bu gamsızlığı anlayamıyorum ya, bulmaca çözene kadar 10 kere yazılırdı o yazı. :47:

sesinizi çıkarırsanız sizin evrak 5 dakikada hazır olur malesef bu işler boyle. madem bulmaca çözerken gördünüz niye birşey demediniz?

Maalesef devlet daireleri dökülüyor ,sabahtan akşama kadar tek kişinin yapacağı işi 3 kişi yapamıyor ..

amirine şikayet etseydiniz keşke... gerçi amirlerinden yüz bulmasalar böyle yapamazlar... bir dairede işini 3 kişi düzgün yapıyordur diğerleri lay lay... benim gözlemim böyle yani...

sesinizi çıkarırsanız sizin evrak 5 dakikada hazır olur malesef bu işler boyle. madem bulmaca çözerken gördünüz niye birşey demediniz?

ne bilim o an yapmayacağı hiç aklıma gelmedi ki. aldı evrakı, ''ben bunu bugün yazarım salı falan imzadan çıkar'' dedi. ben de okey dedim ayrıldım. dün tel. de öyle deyince de çok şaşırdım. ama bu sefer de gıcıklığına işi uzatır diye bişey diyemiyorum. öğleden sonra tekrar arıcam çıktı mı diye.

''hakkını helal etmeyesın'' varsa, lütfen ''hakkını helal edesin gelsin''...

olur böyle şeyler, dışarıdan konuşmak basit... belki hakıkaten yoğundu ve dinlenmek istedi azıcık olsun, o da size rast geldi.?
haklısınız sizin de aciliyetiniz olabilir ama bir de onun tarafından düşünün. sizin gibi çokça insanlarla uğraşılıyor, belki unuttu ama belli etmek istemedi, belki yoğunluktan yapamadı. çok görmeyin, hallolur.

''hakkını helal etmeyesın'' varsa, lütfen ''hakkını helal edesin gelsin''...

olur böyle şeyler, dışarıdan konuşmak basit... belki hakıkaten yoğundu ve dinlenmek istedi azıcık olsun, o da size rast geldi.?
haklısınız sizin de aciliyetiniz olabilir ama bir de onun tarafından düşünün. sizin gibi çokça insanlarla uğraşılıyor, belki unuttu ama belli etmek istemedi, belki yoğunluktan yapamadı. çok görmeyin, hallolur.

hallolacağını nerden bildiniz? onun geciktirmesi yüzünden benim işim yatarsa, benim hakkımla birlikte bulmaca çözerek dinlenmeye devam eder artık.

ben kucağımda bebekle kaç saatlik yola gittim bu iş için, yollarda perişan oldum.

ama eğer ki haklı bi sebebi varsa ve benim hakkım geçmediyse zaten hakkımı helal edip etmememin de bi hükmü kalmaz.

İnsanın devlet dairesine işi düşmesin zaten,sinir stres sahibi olup dönüyo eve
İçinizden helal etmek gelmiyorsa helal ediyorum desenizde bi anlamı kalmaz sanırım
Umarım işiniz en kısa sürede tamamlanır

hallolacağını nerden bildiniz? onun geciktirmesi yüzünden benim işim yatarsa, benim hakkımla birlikte bulmaca çözerek dinlenmeye devam eder artık.

ben kucağımda bebekle kaç saatlik yola gittim bu iş için, yollarda perişan oldum.

ama eğer ki haklı bi sebebi varsa ve benim hakkım geçmediyse zaten hakkımı helal edip etmememin de bi hükmü kalmaz.

eninde sonunda hallolacak,hallolmasına engel teşkil edecek herhangi bir şahsi sıkıntısı yoksa o an için... (bu da çok zor bır ıhtımal,zira o bayanın dışında da işinizi görecek dolu personel var). ola ki işiniz yattı gidin o zaman amirine söyleyin veyahut hakkınızı helal etmeyin ama şuan burada bayanın arkasından konuşup gıybete girmeyelim. öğlen aradığınızda şuan burada söylediğiniz ''kucağımda bebeğimle geldim kaç saatlik yolu bu iş için perişan oldum'' deyin. baktınız hala mı duyarsız, o zaman tamam haklısınız..... umarım halolur bır an evvel... kolay gelsin.

yani özel sektörde olsa o adam, mesai saatinde bulmaca çözmeyi gösterirler ona...

şikayet et hakkını ara..

hakkımı helal etmeyesim geldi lafları eskidendi hakkını aramalısın işini hemen yapmalı...

eninde sonunda hallolacak,hallolmasına engel teşkil edecek herhangi bir şahsi sıkıntısı yoksa o an için... (bu da çok zor bır ıhtımal,zira o bayanın dışında da işinizi görecek dolu personel var). ola ki işiniz yattı gidin o zaman amirine söyleyin veyahut hakkınızı helal etmeyin ama şuan burada bayanın arkasından konuşup gıybete girmeyelim. öğlen aradığınızda şuan burada söylediğiniz ''kucağımda bebeğimle geldim kaç saatlik yolu bu iş için perişan oldum'' deyin. baktınız hala mı duyarsız, o zaman tamam haklısınız..... umarım halolur bır an evvel... kolay gelsin.

canım iş sade orayla bitse o kadar dert etmicem, eninde sonunda hallolur gider. ama benim o evrakı ordan alıp başka yere yetiştirmem gerekiyo. normalde dün almam lazımdı, şimdi yarına falan kaldı. biraz karışık işler, inşallah sorun olmaz.
kadını da suçlayamıyorum tam olarak, onun içn hakkımı helal etmeyesim var dedim, yoksa hakkımı helal etmiyorum diye konu açardım. belki de gerçekten haklı bi sebebi vardır. neyse herşeyin hayırlısı napalım..

Ablamız almıştır arkasına 657'yi, kim napabilir ki? Eminim çok yoğundur, çok işi vardır. Özel sektörü görüp de insanın çalışma kapasitesinin sınırlarını bilmeyenler de günde 3 dosyayı peşpeşe baksa kendini yoğun sanıyor ya, cumhurbaşkanlığı bile özelleştirilsin diyesim geliyor bazen.

Devlet dairelerine gittiğim zaman bana afakanlar basıyor,stresli bir iş değilse de daha sabahında strese giriyorum.
"bugün git yarın gel" olmuş sizin işiniz de.

amirine şikayet etseydiniz keşke... gerçi amirlerinden yüz bulmasalar böyle yapamazlar... bir dairede işini 3 kişi düzgün yapıyordur diğerleri lay lay... benim gözlemim böyle yani...

memuru bulmaca çözen amir içerde at koşturuyordur herhalde :1::1:

her yerde ve her durumda işini aksatan ve buna rağmen aldığı parayı gönül rahatlığı ile harcayan birileri mutlaka oluyor..

"Hakkimi helal etmeyesim var" değil, etme zaten
Once ısını hallettir sonra ağzına geleni söyle bence, bu gibiler dışarıda maaşım az canım çıkıyor diye ağlarlar. Isını adam gibi yapmayana tahammülüm yok.

İnsanlar o rahatlık için kpssye girip atanmaya çalışıyorlar zaten. Adı da şartları iyi oluyor.

Hak hukuk meselesi değil bu, evet çalışmıyorlar. Babam memur öncelikle. Biliyorum.

Amirine şikayetle falan olacak iş değil, amiri de ondan farklı değil.

Zira Bimer'in çözeceği iş de değil, her çalışmayan memura soruşturma açılmıyor ki soruşturma açılsa bile kaç memur soruşturma yüzünden zarar görmüş?

Sistem bu, malesef ki öyle.

o yazının yazılması hiç bir sıkıntı değil emin olun, marifet onu imzalatabilmekte, kaç kişinin payı var bilmiyorum bir çok kişi mi imzalayacak bir kişinin sözlü onayı bekleniyor olabilir bu kdr sıkıntı yapmayın bir dahaki gittiğinizde net bir açıklama bekleyin.

Geçen hafta perşembe sabah bırakılan bir evrakın ögleden sonra çıkması istenmiş, fakat sözlü onaydan cıkıp imzaya hazırlanıp imzaya sunulmamış. Bazı süreçlerden sonra benim elime geliyor kadını direk bana yönlendirmişler. Bana söz verildi düştük bir sahtekarın eline yatmayın burada diye birsürü hakaret etti. O gün sözlü onay ile yönlendirecek amirimiz cok önemli bir toplantıdaydı.Cuma günü için işlem yapalım yardımcı olalım dedik, başkanımızla görüştük bütün öğleden sonra bu konu ile ilgilendik, başkanımız imzaladı 4 kişiye daha gitmesi gerekiyor haftaya haberleşelim demişler kadını göndermişler. Salı sabahı imza atacak 4 kişiden birinin babası vefat etti. Sabah 8:35 te oglu dikildi kapımıza ne hakaretler.. Adamın cenazesi evinden cıkmadan gittik kagıt imzalattık koskoca adam aglaya aglaya imza attı. Ayrıca şunu da belirteyim cuma günü karar cıkması için ben fikir verdim yoksa daha perşembe gününü bekliyordu ..

yaşadığım yerde tapu dairesinde vardı böyle iş yapmamazlık. bir işin olur 1 haftadan önce yapılmaz, soru sorarsın mal mal bakarlar. o ona diğeri öbürüne yollar. herkese de aynı şeyi anlatırsın evraklar elinde masa masa gezersin.... ama bazen de bakarsın senden önce gelen işini hooop bitirmiş gidiyordur. meğerse evraklarımız eksikmiş (!) arasına 100/200 TL koymayı unutmuşuz!... tapu dairesindeki yolsuzluk gazetelere bile çıktı. bütün memurlar da açığa alındı....

Dünde bir işim için SGKya gittim kadına derdimi anlattım form uzattı "al doldur" doldurdum verdim. "yarın gel" neden dedim "numara alacaksın" ne numarası "takip numarası"..... şeklinde uzadı ama bu arada kadın suratıma bile bakmıyor.... iyi günler kolay gelsin dedim. be kadın insan bi sağol der, sizede der.... kafasını bile kaldırmadı....

Back
X