• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hakkımı helal etmeyesim var

İnsanlar o rahatlık için kpssye girip atanmaya çalışıyorlar zaten. Adı da şartları iyi oluyor.

Hak hukuk meselesi değil bu, evet çalışmıyorlar. Babam memur öncelikle. Biliyorum.

Amirine şikayetle falan olacak iş değil, amiri de ondan farklı değil.

Zira Bimer'in çözeceği iş de değil, her çalışmayan memura soruşturma açılmıyor ki soruşturma açılsa bile kaç memur soruşturma yüzünden zarar görmüş?

Sistem bu, malesef ki öyle.

benim annem de küçük bi ilçede memur emeklisi. işini çok iyi yapardı. biliyorum. çünkü yolda yürürken bile görenler ''siz emekli olduktan sonra, bi işi halledemez olduk'' diyolar hep. illaki düzgün çalışan da vardır.

yaşadığım yerde tapu dairesinde vardı böyle iş yapmamazlık. bir işin olur 1 haftadan önce yapılmaz, soru sorarsın mal mal bakarlar. o ona diğeri öbürüne yollar. herkese de aynı şeyi anlatırsın evraklar elinde masa masa gezersin.... ama bazen de bakarsın senden önce gelen işini hooop bitirmiş gidiyordur. meğerse evraklarımız eksikmiş (!) arasına 100/200 TL koymayı unutmuşuz!... tapu dairesindeki yolsuzluk gazetelere bile çıktı. bütün memurlar da açığa alındı....

Dünde bir işim için SGKya gittim kadına derdimi anlattım form uzattı "al doldur" doldurdum verdim. "yarın gel" neden dedim "numara alacaksın" ne numarası "takip numarası"..... şeklinde uzadı ama bu arada kadın suratıma bile bakmıyor.... iyi günler kolay gelsin dedim. be kadın insan bi sağol der, sizede der.... kafasını bile kaldırmadı....

biz onu hergun yaşıyoruz canım adliyede çalışan memurların bir çoğu "gunaydın,kolay gelsin,iyi akşamlar" sözlerini duymamazlıktan geliyolar. ne kadar insanca değil mi?

o yazının yazılması hiç bir sıkıntı değil emin olun, marifet onu imzalatabilmekte, kaç kişinin payı var bilmiyorum bir çok kişi mi imzalayacak bir kişinin sözlü onayı bekleniyor olabilir bu kdr sıkıntı yapmayın bir dahaki gittiğinizde net bir açıklama bekleyin.

Geçen hafta perşembe sabah bırakılan bir evrakın ögleden sonra çıkması istenmiş, fakat sözlü onaydan cıkıp imzaya hazırlanıp imzaya sunulmamış. Bazı süreçlerden sonra benim elime geliyor kadını direk bana yönlendirmişler. Bana söz verildi düştük bir sahtekarın eline yatmayın burada diye birsürü hakaret etti. O gün sözlü onay ile yönlendirecek amirimiz cok önemli bir toplantıdaydı.Cuma günü için işlem yapalım yardımcı olalım dedik, başkanımızla görüştük bütün öğleden sonra bu konu ile ilgilendik, başkanımız imzaladı 4 kişiye daha gitmesi gerekiyor haftaya haberleşelim demişler kadını göndermişler. Salı sabahı imza atacak 4 kişiden birinin babası vefat etti. Sabah 8:35 te oglu dikildi kapımıza ne hakaretler.. Adamın cenazesi evinden cıkmadan gittik kagıt imzalattık koskoca adam aglaya aglaya imza attı. Ayrıca şunu da belirteyim cuma günü karar cıkması için ben fikir verdim yoksa daha perşembe gününü bekliyordu ..

benimki böyle bişey değil canım, dilekçeme üst yazı yazacaktı, imza olayı falan daha sonra, daha kendi yazacağı yazıyı yazmamış eline alıp. ama ben öyle olay çıkarak tipte bi insan değilim. en fazla ''mağdurum ben mağdurumm'' diye şarkı söylerim :27:

evlerinde çözsünler bulmacaları ne münasebet... benim vergimle maaş alıyorlarsa benim işimi yapmak zorunda... kamunun yararına değilmidir o daireler... vatandaşın işleri kolay yürüsün diye alınmıyor mu o kadar personel...

hiç bir şey yapmadıktan sonra burada kadının dedikodusunu yapmaktan ileriye gidemedik..

netten bir şikayet formu doldurup beklemek çok zor olmasa gerek...

boyle kısılerı yetkılı kısıye sıkayet etsen de bırsey olmaz .
cunku oturmus bır oterıter yok ortada .
gereklı oterıter amırlerı tarafından saglanmıs olsa ıdı ,
emın olun o sahıs masasın da bulmaca cozemezdı .
benım calıstıgım fırmada bızım sefımız cok kuralcıydı .
ısımız bıtmıs olsa bıle bos bos oturmazdı bızı .
yaptıgımız ısı bozdurur tekrar yaptırırdı .
buda katı bırsey ama ,bu sekıl de aslın da tembellıge alısmıyor ınsan .
her daım pratık ve hızlı ısıne odaklı olmamıza da yardımcı oluyordu .
bızım calıstıgımız sırkette yazın ıs acısından yogunluk olurdu
cıddı anlamla kosturur oturak bılmezdık ,kısın ısler yogun olmuyordu .
yogunluk olmamasına ragmen rahat takılmamıza asla ızın vermezdı .
basımıza olmadık ıs cıkarır mesgul ederdı bızı .
boyle olmasa kısın rahatlıga alısır ,yazın ıs yogunluguna adapte olamazdık zaten .
oterıter sart .

Back
X