Hakkımı helal etmiyorum

_g_h_b91

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
422
205
103
33
Bu kelimeyi eski eşim sürekli tekrar ediyor. 8 yıllık evliydik 5 yaşında çocuğumuz var. Ben mutlu evliliğim var sanarken bunu eski eş kişiside sürekli söylerken bi anda değişti ve ben ne olduğunu bile anlayamadan boşanmak istedi geçen ay boşandık.
Ben 320 bin liralık evi aldım eşyalarla birlikte 50 bin lirada ödenicek kredisi var onuda ben ödeyecem onada 70 bin liralık araba ve 35 bin liralık altın kaldı anlaşmalı boşandık bu arada.
Bana ne mehir verdi nede başka bişey düğünümde birsürü altın ve bileziğim vardı onlarıda ev alırken vermiştim avukatta onları ne için vermiş olursan ol şuan senin hakkın dedi oda bunu bildiği için mecbur kabul etti
Şuan hiçbişeyi kendine yediremiyor benim evde oturmamı evden eşya alamamasını falan çatal bıçak setlerimiz vardı 2 tane onların birini istiyo bende protokolde yazmayan hiçbişeyi sana veremem dedim onlar benim hakkım sen benim hakkımı yiyiyosun diyo sürekli. Kendi protokole kahve makinasını bile yazdırıp evden alan biri.
Bu durumda ben onun hakkını yemiş oluyormuyum bana sürekli hakkım haram olsun sana bugüne kadar üstünde ne emeğim varsa haram olsun diyo sen çalışmadın herşeyi ben aldım benim senin üstünde hakkım daha çok diyor.

Hak sadece çalışıp eve para getirmekle olmuyor o çalışırken çamaşırını yıkayıp ütüsünü kim yaptı? Yemeğini önüne koyup kim kaldırdı? 8 sene boyunca kim idare etti bu şahsı?
Siz de hakkınızı helal etmeyin o etmiyorsa bu kadar basit. Kimin hakki daha çok mevzusuna bu acıdan bakarsa kendisi zararlı çıkar beyefendinin. Bir iğne vermeyin evden dediğim gibi hak sadece çalışıp para kazanmakla geçmiyor.

çalışmadın herşeyi ben aldım

Arttırmadınız, kısmadınız mı o eşyalar için? Bir yanda adamınız çalışırken siz 10. ayakkabıyı, 5. bileziği mi alıyordunuz? Muhtemelen siz de minimuma çektiniz kendinize alacaklarınızı, arttırmak için dışarıda bir yemeği bile talep etmediniz, kıyafeti ona göre joker seçtiniz-markadan düştünüz vb., her gün yemeği pişirdiniz, arttırdınız, temizlediniz vs.

Yiyen kadın olsanız, affedersiniz bk alınırdı o ev-eşya.
Hoş yiyebilirdiniz de, o da hakkınızdı, eştiniz.

Çok büyük sorunlar yokken ayrılmak isteyen o.

Siz çalışmadiysaniz bu ikinizin kararı tercihiydi muhtemelen. Tek başına çalıştim diye düşünecek insan, çalışan bir kadınla evlenseydi. O durumda da farklı şeyleri bahane ederdi size laf söylemek için o da ayrı.

O çalıştıysa sizde evle ve çocuklar ilgili üzerinize düşen herşeyi yaptınız. Evi arabayı almak için birçok şeyden tasarruf ettiniz büyük ihtimalle.

Hakkını yemiş mi oluyorum diyeceğiniz birşey yok.

Arttırmadınız, kısmadınız mı o eşyalar için? Bir yanda adamınız çalışırken siz 10. ayakkabıyı, 5. bileziği mi alıyordunuz? Muhtemelen siz de minimuma çektiniz kendinize alacaklarınızı, arttırmak için dışarıda bir yemeği bile talep etmediniz, kıyafeti ona göre joker seçtiniz-markadan düştünüz vb., her gün yemeği pişirdiniz, arttırdınız, temizlediniz vs.

Yiyen kadın olsanız, affedersiniz bk alınırdı o ev-eşya.
Hoş yiyebilirdiniz de, o da hakkınızdı, eştiniz.
İnanın elimden geldiğince herşeyden kıstım doğalgazı bile fazla açmayıp hırkayla otururdum biraz paramız biriksin diye elime para geçtiğinde direk gider altın alırdım oğluma düğün yaparken borcumuz olmasın diye al yaptın şimdi düğünü dedi bana hep boşanmadan önce hep biriktirdiğim kıstığım için bile beni suçlu ilan etti

Mehir istiyorsunuz ama mehir ve takilarla birlikte ev almissiniz, bosanirken de ev sizin olmuş zaten. Su durumda mehri de altinlari da almis oluyorsunuz.
Onlari eve vermeseydiniz suanda da eviniz olmayabilirdi, ya da bu degerde olmazdi.
Bilemedim, bana garip geldi isteginiz.
Ben şuan mehir falan istemiyorum evi alarak zaten tüm hakkımı almış olduğumu düşünüyorum ama eski eş senin hakkın bu kadar değildi daha azıydı diyor hakkım sana haram olsun diyor sıkıntım bu

Ne güzelmiş ya. :dondurma: Sadece çocuğa baksın diye eve bakıcı alsa her ay binlerce lira verecek, eşi hem onu hem daha fazlasını karın tokluğuna yapmış gözü görmüyor. Çalışmış o almış her şeyi. Bak sen :KK53: Eve yardımcı alacağı parayı size verseydi bir ev de siz alsaydınız madem. Bu adamlar evi cinler periler çeviriyor zannediyor.
Mal paylaşımı konusunda bir şey diyemem hiç fikrim yok o konularda ama ev işine verilen emeğin küçümsenmesine sinir oluyorum

Anlaşmalı boşanmayı kabul etmeseymiş o zaman. Ayrıca niye kendi hakkı görüyor? Mahkemede anlaşmasaymış orada söyleseymiş de siz de yemek/temizlik masraflarını aylık dökümle çıkarsaymışsınız... böyle saçma şey olur
Biran önce anlaşmalı boşanmak isteyen oydu bende o zaman şartları ben sunarım dedim ve bunları sundum oda hemen bitmesi için kabul etti 1 hafta içinde boşandık Yıldırım boşanması oldu resmen

Ben şuan mehir falan istemiyorum evi alarak zaten tüm hakkımı almış olduğumu düşünüyorum ama eski eş senin hakkın bu kadar değildi daha azıydı diyor hakkım sana haram olsun diyor sıkıntım bu
o zaman mahkemede veya surec icinde itiraz edecekti.. siz de hakkinizi isteyecektiniz.. cekismeliye donseydi.. olmus bitmis sey icin helal haram konusmak ne kadar sacma. ilac icirip mi imza attirdiniz? akli basindaydi. imzalamasaydi.. kesin ve net sekilde cocuk harici konular icin asla benimle iletisime gecme diye uyarin.

igneden iplige ne istiyorsa yazdirsaymis.. sonra anlasmali bosanip bosanamayacaginiza karar verirdiniz. kahve makinasini yazdirmayi bilmis ezik. catal bicak takiminin derdine duser mi bosanmis bir adam daha neler duyacagiz.. yuvan yikilmis bitmis gitmis.. sen catal bicak takimini istiyorsun.
Oğluna 5 aydır tek kuruş para vermiyor bugün sordum nafakayı ne zaman vericeksin diye daha gerekçeli boşanma kararı gelmedi diyor tam boşanmadan vermem diyor ama kendi çatal bıçak takımı istiyo. Asla üzülme yok ayrıldığımız için bizi bırakıp 1 sokak ötemizde oturan annesinin yanına gitti

Biran önce anlaşmalı boşanmak isteyen oydu bende o zaman şartları ben sunarım dedim ve bunları sundum oda hemen bitmesi için kabul etti 1 hafta içinde boşandık Yıldırım boşanması oldu resmen

Baska biri vardir. Dimdizlak kaldi simdi ortada pacos. Aciyacak hicbirsey yok. Iciniz rahat olsun. Kolaydi öyle yuva yikmak

Oğluna 5 aydır tek kuruş para vermiyor bugün sordum nafakayı ne zaman vericeksin diye daha gerekçeli boşanma kararı gelmedi diyor tam boşanmadan vermem diyor ama kendi çatal bıçak takımı istiyo. Asla üzülme yok ayrıldığımız için bizi bırakıp 1 sokak ötemizde oturan annesinin yanına gitti
Siz de hala hakkını yemiş oluyor miyim diyorsunuz.

Bisversenize, iyi ne olmuş güzel olmuş.

Etrafı dolduruyordur şimdi eski eşinizi, evi niye verdin diye.

Şam babası çatal bıçağın derdine düşecegine çocuğunun nafakasını yatirsin.

gerekceli karar aciklanmadan cocugun masraflari da askiya mi aliniyor? soke soke alin hakkinizi bu adamdan. kendi cocugunun iasesini sakiniyor magara adami. baska biri mi var niye jet hiziyla bosandi sizden?

Çocuğun ihtiyaçları gerekçeli kararı bekliyor doğru... iyi baba da değil demek ki

Back
X