Bu gibi durumlarda ağızdan çıkan her söze dikkat etmek lazım. İnsanlar gün içerisinde sinirli, üzgün, huysuz olabiliyor dolayısıyla sonunda birine patlıyor. 25 kuruş için hakkını helal etmemeni yadırgadım. Olgunluk verdiğin cevaplarında değil tam da o an da nefsine yenilmemendeydi. 75 yaşındaki bir adam... Kim bilir kaç yıl, ay yaşardı. Ya geri gelmeseydi ve sen sözünü unutsaydın? İşte ahirette tek bir saç telinden hesaba çekileceğimiz gerçeği dururken 25 kuruş için acı çeksin ister miydin?
Ben çook terslendim gişe görevlileri tarafından, bir şeyi anlamadığımda yanındakiyle bıyık altından güldüler tiye aldılar hatta burada biri konu açtı veznede görevli memurmuş insanlar salaklaşmış bilmem ne dedi haksa bu da hak. Keşke her iki tarafta ölçüyü tutturabilse...
Hz. Muhammed (s.a.v) bir sözünü çok severim
"Affetmek, zaferin zekatıdır"
Arkadaşım, ben sorunun 25 kurus olmadınız defa defa dile getirdim, bu olay 4 kere yaklasık daha yıne aynı kısı tarafından, artık kendini haklı görerek devam ettirdi asla sesimi yukseltmem ne karakterım ne de haddımdır, tıpkı musterının de bana yapmaması gereken gıbıydı,
75 yasında hayatlar görmesi onu haklı yapsa idi; bugun gelen o degıl, özür diemek için ben giderdim diye düşnüyorum..
Daha önce karsılastıgınız gıse memurlarındaki hafızanızda kalan kotu izlenimlerde beni yerlerine koydugunuzu dusunup ona gore taraflı yorum yaptıgınızı dusunuyorum,
Lütfen sorun asla para degıl, ben orada calısan bırıyım asla ve asla o kadar lafı ve hakaret dolu lafları vıtrınde ben oldugum ıcın haketmıyorum,
75 yasında oldugu ıcın susmam onun ıcın yeterlıydı.daha fazla ne yapaılırdım ki?
taraflı değilim dikkat edersen örnek verdim olgunluktan bahsettin bende öylemek istediğimi net olarak ilettiğimi düşünüyorum taraf olmak falan tartışma yaşamak istemiyorum hayırlı geceler
hakkımı helal etmediğim kişiler var.
sayılıdır bu kişiler
ve gerçekten çok canımı yakan olaylar yaşayıp da helal etmedim. zira hala hayatımda etkisi var onların bana yaşattıklarının.buna onların hakkı var mıydı? hayatımda onulmaz yaralar açan insanlara nasıl helal edecektim ki?
ve öyle ki Allah'a havale edince er ya da geç suçlu olduklarını anlıyorlar.
Çok güzel br hikaye.. :)
Anlattığın için teşekkürler canım..
Hepimize ders olmalı. :13:
Ne guzel bir olay bravo size
Adam Allahin sevdigi kuluymus ona hissettirmisler bence
Valla ben birkac kisinin yuzune soyledim
Hakkimi helal etmiyorum diye
Ama tinlamadi bile
Aslinda ne onemli kulhakki
Ne guzel bir olay bravo size
Adam Allahin sevdigi kuluymus ona hissettirmisler bence
Valla ben birkac kisinin yuzune soyledim
Hakkimi helal etmiyorum diye
Ama tinlamadi bile
Aslinda ne onemli kulhakki
benim de vardı böyle bir tane
yüzüne söyledim ''etmezsen etme'' demiştibazıları da gamsız oluyor
Hakkımı helal etmediğim bir kişi vardı ki yıllardır ne görürüm ne haberini alırım dolayısı ile akıbeti hakkında hiç bir fikrim yok, ikinci bir kişi de var artık ve görünen o ki ömrümün sonuna kadar bir şekilde hayatımda olacak. Bilemiyorum gözümün önünde acı çeksin istemem ancak hakkımı helal etmiyorum, etmeyeceğim de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?