er yada gecten kastım topragın ustu oldugu gıbı altıda olduguna ınancımdır. sabırlar diliyorum sadece..
bu müşteriniz çok temiz bi adammış herhaldeki bu durum onu bukadar etkılemiş
insanlar ne haklara gırıyor hiç umurlarında olmuyor üstelik nasılda aldım çaldım deyip kendısını kazançlı sayıyor
aynen öyle. iyi açıdan söyle bakıyorum, hep bu şekilde davrandıgını ıtıraf etti bankacılara vs. ama bu olay benı cok etkıledı bır daha asla boyle hakarete varan konusma yapmayacagım ve kımseyı uzmeyecegım son 1 ay benı cok etkıledı dedı. ve defa defa helallık ıstemesı benıde cok etkiledi..ve parayı fazlasıyla bana uzatıyordu zarf ıle asla dedım olurmu oyle sey dedim.
müşteri de ama be bunu cok kere yaptım bu zarfı alın bankanızın kasasında dursun şubenıze bırsey alırsınız dedı asla dedim. yanı amcamın 25 kurusları bır zarf para etmıs megersem kırpa kırpa kar saymıs ama ne olduysa hepsını takdım etmeye kalktı..
vicdanı susmamıştır adam vıcdan sahıbıymiş demekiigunumuzde oldukça az
bizimbi eşek davası vardı başka bi konudada yazmıştım hatta
kp.babası safı kalplı bı adammış bi gun ondan köylüsü bı eşek almış yarı ücretini öemiş eşek hasta falan demiş ödememiş geri kalanını aradan 30 yıldan fazla geçti o adamın çocukları kp.derime para yollamışlar eşeğin parası diye ee kimbilir ne huzursuz bıraktıkı onları yıllar sonra eşeğin parasını tamamlamışlar
kımsenın hakkı kımsede kalmaz kalmasında zaten
hadi yaa bak bundan da çok etkilendim, kimbilir nasıl uyarıyor yaradan.. çok ilginç değil mi?
sırlar dunyası gibi değilmi anlatılınca ama gerçek bende çok şaşırmıştım söylediklerinde
hayat komple sır zaten henüz çogunluğu çözülemeyen. anladığımız kadarını elimizden geldiğince yaşamaya calısıyoruz.
en güzeli ise suan yapacagım ve amcanın söylediği gibi ''vicdanı rahat olanın yastıgı yumusak olurmus'' sözü.
ilkkez duydum bu sözü ve asla unutmayacagım.
iyi geceler diliyorum sağolun vakit ayırıp bu tuhaf durumuma ortak olduugnuz paylastıgınız ıcın..
hepinize iyi geceler, yumusak yastıklar diliyorum:))
Bu gibi durumlarda ağızdan çıkan her söze dikkat etmek lazım. İnsanlar gün içerisinde sinirli, üzgün, huysuz olabiliyor dolayısıyla sonunda birine patlıyor. 25 kuruş için hakkını helal etmemeni yadırgadım. Olgunluk verdiğin cevaplarında değil tam da o an da nefsine yenilmemendeydi. 75 yaşındaki bir adam... Kim bilir kaç yıl, ay yaşardı. Ya geri gelmeseydi ve sen sözünü unutsaydın? İşte ahirette tek bir saç telinden hesaba çekileceğimiz gerçeği dururken 25 kuruş için acı çeksin ister miydin?
Ben çook terslendim gişe görevlileri tarafından, bir şeyi anlamadığımda yanındakiyle bıyık altından güldüler tiye aldılar hatta burada biri konu açtı veznede görevli memurmuş insanlar salaklaşmış bilmem ne dedi haksa bu da hak. Keşke her iki tarafta ölçüyü tutturabilse...
Hz. Muhammed (s.a.v) bir sözünü çok severim
"Affetmek, zaferin zekatıdır"
Gişe görevlisiyim derken,banko hizmetlerine bakıyorsunuz sanırım.Diyalog hizmetlerinde veya banko hizmetlerinde çalışan personel malesef müşteriyle birebir muhattap olduğu için böyle durumlarla karşılaşıyor.25 kuruşta gerçekten müşterinin canını sıkası bir durum.Bu tür durumlarda her seferinde 25 kuruşu cebinizden ödeme çözümü ve böyle olaylarla karşılaşıp üzülmek yerine,yetkilinize durumu bildirin.Müşteriye de genel merkeze şikayet dilekçesiyle başvurmasını söyleyin.Bu kişi gelir özürdiler,bir başkası gelir dilemez,üzer sizi.
şuan bunu yazarken yaşadığım şeyi yazim hemen size. saçları bembeyaz olmuş 70 yaşlarında bir teyzeyi getirdi güvenlik görevlisi. burada size yardımcı olacaklar dedi, bana da vergi ödeyecekmiş dedi gitti güvenlik. teyzeye dedim ki hafif yüksek bir sesle, teyze adın ne? sonra bana baktı hiç cevap vermeden. duymadı zannettim. sesimi biraz yükselterek dedim ki isim neydi teyzecim?
kadının bana verdiği cevap(yavaşça ve kelimelerin üstüne basa basa, yüksek sesle): ben konsolostuktan emekliyim. tam beş dil biliyorum. yani sen bana öyle adın ne teyze deyince şaşırdım. (şaşırılacak ne var isim sormakta şuan hala anlayabilmiş değilim)
benim vezirköprüde kuzenimin oğlu var. kendisi asgari ücretle geçiniyor. orda ikamet ediyor.......... (inanın şaşkınlıktan sonrasını idrak edemedim ama baya uzun süre konuştu, şuan sadece kelime kelime hatırlayabiliyorum devamını) şimdi ben tapusunun fotokopilerini de getirdim size. bunlara bir bakmanızı rica ediyorum. Dedi.. peşine ekledi ben duyabiliyorum, yani yaşlılar o kadar işe yaramaz değil. (kulağını gösterdi bunu söylerken) ben şaşkınlıkla dedim ki yok estafirullah teyze, duymayabilirsiniz belki diye öyle söyledim. neyse;
aldım kontrol ettim, bize bildirmemişti kaydını yaptırmamış yani. açıkladım kadına durumu. bana dediki ne gerekiyorsa bi kağıda yaz. yazarken yardımcı olmak, iki kere getirtmemek adına dedim ki TC sini biliyormusunuz? (eğer biliyosa eksik evrak getirmesine rağmen yinede işlemini yapıp alacaktım kaydını) bana verdiği cevap: sen ne gerekiyorsa kağıda yaz.
yazdım uzattım buyrun diye.
kadın kağıda baktı bana dedi ki; benim gözlerim seçmiyor bunu ne lazım? neyse söyledim gerekeni. ve kadın gitti şuan.. bugün de bunu yaşadık işte.. normal artık bu tür şeyler.. Allah beterinden korusun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?