çok güzelmiş gerçekten..
ben de buna benzer bir şey yaşadım..
bir şehirden bir makina gelecekti. nakliyeci yaşlı bir amca ve sorumlu ben olduğum için kurulumda adamla da ben muhatap olmuştum. daha önce hiç görmedim ilk ve son karşılaşmamdı aslında. o gün yemekte börek çıkmıştı. ben de sonra yerim diye peçeteye tabağa koyup masama indirmiştim. adamın işlemlerini yapıyorum. böreğe baktı. ikram ettim aldı. aradan belki 1 ay geçti. ben fabrikanın bahçesindeyim. bir yaşlı adam geliyor bana doğru. normalde güvenlik sormadan almaz nasıl girdiyse...
dedi ipek hanım sizsiniz demi. evet dedim.
bana bir paket uzattı. siz kimsiniz dedim. dedi ben geçende buraya gelmiştim. karnım o kadar açtı ki siz bana börek vermiştiniz. ama nasıl iyi gelmişti anlatamam. bunu izmirden gelirken size aldım. şekerleme almış. aslında bu tarafa yolum yok ama sizin için girdim buraya. ben inanılmaz duygulanmıştım. yani hep böyle şeylerin filmlerde olduğunu sanıyordum...o kadar çok ders var ki aslında farklı bakan gözler için..
aynı kurum çalışanı olduğumuzu düşünüyorum :) BÖYLE DURUMLARDA İTİRAZCIYI YÖNLENDİREBİLCEĞİN BİR AMİRİN OLSUN İNAN BANA MÜŞTERİ YENİ VE ESKİ PERSONELİ AYIRT EDİP ONA GÖRE TAVIR SERGİLİYOR SANA BAĞIRAN AMİRİNİN YANINDA SÜT DÖKMÜŞ KEDİ OLUR YADA DÖKMESİNE BİZ YARDIMCI OLURUZ
vayy benımde gözlerım doldu,yazık adamcagız nasıl acıkmıs olacak ki unutamamıs, nasıl dua etmıstır sıze, siz iyi kalpli oda vefalıymış, takdır ettım sizi..
malesef öyle.... ama yetkılımde ıllallah etmıstı artık, kimse muhatap olmadan ısını yapıp gonderılmesını ıstıyordu.. masraf 5.25se aynı kurumduruz kesın.. çunku her gelen su banka bu kadar sız bu kadar dıye kıyaslama yapıyor, bu aynı sube masrafı oldugundan başka banka aynı subeye masraf almıyormus..
yoksa sen garantiden misin
değilsen bızımlasınöyleysen müşteri haklı
yoksa sen garantiden misin
değilsen bızımlasınöyleysen müşteri haklı
artık 3 haftalık ev hanımıyım
İŞ'ten ayrıldım
garantidemi masraf aynı yok değilim :)
Kıssadan hisse bugün yaşadığım ve çok etkilendiğim bir olayı paylaşmak istiyorum çok etkilendim.
Bu arada bankacıyım,gişe görevlisiyim.
1 ay önce müştei ile diaoğum.
müşteri: kirami yatıracağım.
ben: peki işleminizi hemen gerçekleştiriyorum masrafı içinde mi alalım, ayrıcamı ödeyeceksiniz?
müşteri: 5 tl değil mi ( son 4 seferdir hep aynı seyi yapıyor bu arada)
ben: 5.25 tl
müşteri : Allah belanızı versin hepinizin resmen soyguncusunuz ben sadece 5 tl vereceğim 25 kurusu yedırmem size,
ben: beyefendi daha öncede bu şekilde dialogumuz olmustu, sorun 25 kurus degıl fakat bu bankanın masraf politikası ve herkese aynı şekilde masraf tarifesi uygulanıyor, yok ise sorun değil fakat lütfen bu şekilde itham etmeyiniz.
Adam ödemez 25 kurusu , almadıgım ıcın yapamam dıyebılrıdım ama demedım, biraz üzüldüm biraz gözlerim doldu duydugum laflarda cabası..
Adam gittikten sonra Allaha havale ettim başka müşterilerle işime devam ettim, Akşamındada kasam tam 25 kurus acık verınce halıyle kendımden cektım. (ki bu cok olur.) 25 kurus degıldır sorun, tek dediğim cüme : oO ADAMA HAKKIMI ASLA HELAL ETMİYORUM..
Bugün o adam yine geldi: Elinde bir demet çiçek ve mahçupça özür dileyerek;
Müşteri: kızım o gün o kadar haklıydın ki o kadar olgundun ki beni öyle utandırdın ki; ben 75 yasındaki adamın olgunlugunu gösteremedim, çok üzerine gittim ve sabrına hayran kaldım benım gıbı 5 kısı daha gelse diye dusundum, nasıl idare ediyorsunuz?
ve 1 aydır gözüme uyku girmiyor kabusum oldun resmen, her gece uykumdan ırkılerek uyandım, Anladım ki vicdanı rahat olanın yastıgı yumusak olurmuş.
Bana hakkını helal edebılecek mısın?
Ben: İnsanlık hali olabilir belliki bu masraf vs öfkelisiniz haklıda olabilirsiniz ben sahsıma algılamadım lakin para zaten hiç sorun değil, o gün evet o parayı kendimden çektim sorun bu da değildi, sorun bugun halloldu bunu farkına varmanız beni mutlu etmeye yetti.
Helal_i Hoş Olsun.
Ve müşteri tekrar özür ve teşekkğrle ayrılır fakat ben ve iş arkadaşlarım halen olayın etkisinden kurtulamadık:)
hayırlı uğurlu olsun :) merak ettim işi bırakmak nasıl bir duygu ? mutlu musun veya çalışmamak insanı sıkıyor mu? sen neleri düşünerek bıraktın beni biraz aydınlatırmısın
konun adına da amcanın hatasını anlaması iyi olmuş ben sinir oluyorum gişe görevlilerini azarlayan insanlara, sonuçta durum düzelmiş neyse ki sende helal ettiysen hakkını problem yok :)
yaklasık 12 sene calısan bırı olarak ( tamamı banka degıl ) dınlenmek ve evıme bıraz vakıt ayırmak ıcın ıyı bır fırsat oldu, cıkmamı tetıkleyen olay ıse;
özelde calısıyrdum ve bankayı cok ıstedıgimden ozelden aldıgım maasın 4te 1 ıne razı olarak herseyı bıraktm gittim, tamam maddı olarak tatmın olmaycaktım eskıye nazaran biliyordum ve manevı olarakta (örn.yasadıgım olay, gordugum muamele benı sudan cıkmıs balıga cevırdı..) yasadıklarım, pişman oldugumu hatırlatıp durdu bana.. yine ozelde uzman unvanına shaıp ıken bankada sıfırdan baslamak ve hiyerarsık duzenı insanlar kendine kullanması benı gıttıkce mutsuzluga ıtmıstı ve kendımı ıse yaramayan degersız gıbı hıssetmeye baslamıstım..
cıkmayı artık hergun dusununce gundemdekı kıdem tazmınatı kaldırılma tartısmaları, evlılık nedenıyle tazmınatımı alıp istifa etmemı tetıkledı..
şuan mutlumuyum hayır.. ıse yarayan ureten kadın olmak ıstıyorum tekrar.çıkarken aklımda bırkac ay dınlenmek vardı fakat 2 hafta sonra ben karıyernete vs uye oldum ıs basvurularına basladım, alıskın bunyeye zor oluyor evde olmak..
tam tahmin ettiğim gibi, kamuda çalışıyorum ve bazen ciddi ciddi yaşadığım şeyler işi bırakmaya zorluyor beni ama evde daha mutsuz olacağımı düşünüp erteliyorum hep. Umarım istediğin gibi bir iş bulursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?