Haklı Mıyım, Haksız Mı?

Merhabalar konu açtım çünkü çok sinirliyim. Objektif olmanızı rica ediyorum.Lise öğrencisiyiz. Bugün iki arkadaşım benim bir ödevime yardımcı oldular. Sağ olsunlar. İsimler karışmasın diye isim takıyorum. Birinin adı Seda,birinin Derya olsun. Ödevi yaparken Seda : " Nicedays2 o kadar yardım ettik sana,artık bir şey ısmarlarsın "dedi. Ben de ,"Tabii ısmarlarım"dedim. Öğle arasında yemek yiyecektik zaten. Tostla ayran ısmarlayacaktık. O zaman tostlar senden olsun, dedi. Ben de şöyle dedim : "Para biriktiyorum tostları alamam ama ayranları ben ısmarlayabilirim", dedim. O sırada bir şey dedi ama tam duymadım. Evet mi dedi hayır mı bilmiyorum. Yani bu cümle havada asılı kaldı. Bir şey ısmarlayacağım kesin ama. Öğle vakti geldi ben hala ödevin başındayım. İkisi gitti tostları almaya. Cüzdanım kalemkutumdaydı. Oradan da para almışlar ,gidip tostları alıp parayı ödeyip geldiler. Bu arada Seda : Nicedays2 kalemkutunun önünde çikolatalar vardı "dedi. Ben de evet vardı ne oldu dedim. Artık yok dedi gülerek. Yemişler yani. Hiçbir şey demedim tamam dedim. Sonra bir köşeye oturup açtık paketleri yemeye başladık. Birden aklıma geldi, sorayım dedim merak ettim. Tostların parasını mı aldılar benden, ayranların parasını mı diye. Hani tostları da bana ısmarlatsalar bir şey demeyecektim. Sadece merakımdan sordum. Çünkü dediğim gibi o cümle havada asılı kalmıştı. Ne kadar para aldınız cüzdandan? diye sordum. Seda cevap verdi : " Ayranların parasını aldık", dedi. Sonra durdu ve, Sen bunu şimdi niye sordun ki dedi. Ben de dedim hani önce tost filan dedin ya, tost paralarını aldınız sandım dedim. O tost şakaydı dedi. Tamam da bunu nereden bileyim dedim. Konuyu kapatmaya çalıştım. O üsteledi. Bu ne demek oluyor sen bize hırsız mı demeye çalışıyorsun dedi. Yok artık dedim ben ne dedim ki dedim. Bu laf oraya çıkıyor dedi. Tamam tamam konuyu kapat, dedim. Laf yetiştiremeyeceğimi anladım çünkü. Tabii ki tamam diyeceksin ben haklıyım çünkü dedi. Hala üsteliyor ben konuyu kapatmaya çalıştıkça. Saldırır gibi konuştu benimle, etrafımızda başka insanlar da vardı :KK43: Ya çok sinirlendim. Şimdi şunu da içimden geçirmedim değil;hırsız muamelesi görmekten bu kadar çekinen insan, çantamdan niye çikolatamı izinsiz alıyor? Sizce kim haklı?

Cikolata cantanda miydi, kalemkutusunun onu ayri , cantanin icini karistirmak ayri.

Boyle zorlama ismarlama olmaz.

Onlar tost istemis . Ayranlari ismarliyorum demek yerine , baska zaman o zaman simdi param yok diyebilirdin.

Havada kalan ismarlayacagin sey... Onlar da cuzdanini karistirmakla ayip etmis.

Tek sucu olmayan arada kaynayan cikolata.

Cikolata cantanda miydi, kalemkutusunun onu ayri , cantanin icini karistirmak ayri.

Boyle zorlama ismarlama olmaz.

Onlar tost istemis . Ayranlari ismarliyorum demek yerine , baska zaman o zaman simdi param yok diyebilirdin.

Havada kalan ismarlayacagin sey... Onlar da cuzdanini karistirmakla ayip etmis.

Tek sucu olmayan arada kaynayan cikolata.
En çok çikolata olayına sinirlendim zaten. İsteseler çikolatamı verirdim onlara zaten. Ama böyle olunca kendimi aptal yerinde hissettim.

En çok çikolata olayına sinirlendim zaten. İsteseler çikolatamı verirdim onlara zaten. Ama böyle olunca kendimi aptal yerinde hissettim.
Arkadaslar arasinda cikolatanin lafi olmaz ama goz onunde ise eger. Dedigin gibi kalem kutusunun onunde ise ondan rahat davranmis olabilirler ama cantadan cikolata cikartmak/ cuzdandan para cikartmak apayri konu.

Bir daha ki yardim etme tesebbuslerinde arkadaslar kaca yardim edeceksiniz ona gore bastan anlasalim diyebilirsin.

Neneler parayı neden sütyende saklıyor?
Ortada duran para alınır, helali, haramı kim düşünsün?

Üstünde durma, canın sıkılır.
Ama ders çıkar.

Paranı sadece senin ulaşabileceğin yere koy.
Yetişkin olunca çanta kurcalanmaz da, nedense bazı liseliler telefon kurcalayacak kadar samimiyeti suistimal ediyor.

Öğretmenlik yaptım, benim de telefonumu eline alıp “hocam parmak okutun” diye çırpınan ergenlerim oldu

Back
X