• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAKLI MIYIM LÜTFEN YORUM YAPAR MISINIZ?

Aslında sakin kalamadım o andan sonra daha kötü kavga ettik. Hem çalışıyorum hemde bu muameleyi görüyorum dedim. Dediği şey ben sana zorla mı çalış diyorum. Tabii ki kendi isteğimle çalışıyorum evlendim diye mesleğimi mi bırakayım. Saçma sapan bir konuşma geçti o akşam
O zaman öyle adama yapılacak şey belli madem evi almışsınız, arabanın sefasınıda siz ziynet eşyalarınızı vermenize rağmen o sürüyor, alacaksınız karşınıza konuşacaksınız, ya ev işlerini sizle eşit bir şekilde bölüşecek ve sizde ev giderlerinin yarısını karşılayacak ve geri kalan para ile kendi lüksünüzü ve yatırımınızı yapacaksınız, eşiniz ev işlerinin yarısını yapmayı kabul etmiyorsa ne kadar iş yapıyorsa o kadar ev giderine yardımda bulunacaksınız, hiç yapmıyorsa haftada en az haftada bir gün kadın alacak ve kendinizi millet için heba etmeyecek, paranızın sefasını siz süreceksiniz. Hiç kimse bu dünyaya başkasının rahatı ve refahını sağlamak için gelmedi. Emin olun o kocanız sizle anca mal mülk yapmak için evlenmiş sevdiğinden falan değil, seven insan kıyamaz daha önce böyle bir talebiniz olmadığı, ziynetinizde ikiniz için harcadığınız için heves etmiş der kendi alırdı. Kocanız zihniyetindeki adamlar ilk karısına mal mülk yaptırmak için posasını çıkarıp, karısının ömrünü çürüttükten sonra, onu beğenmeyip yarı yaşındaki kızlarla aldatıp, karısı ile kazandığı mal mülkle kızın gözünü boyamaya çalışan tipler oluyor. Emin olun bakın bunu bir avukat olarak söylüyorum o mallar sizin üzerinize olmadıkça gerçek manada hakkınızı alma şansınız yok zaten. Alabildiğinizide senelerce mahkemede uğraştıktan ve bir kısmını daha almadan avukat ve mahkeme masrafına harcadıktan sonra alıyorsunuz.
Sizin istek ve heveslerinizi bu kadar hor gören adamdan koca falan olmaz. Burada iş bilezik falanda değil. Kocanızın sizi yok sayması. Bende ev almak için ziynetimi kullandım ama eşim daha sonra özel günlerimizde ya da süprüz olarak sattığımdan çok daha fazla ziynet aldı, üstelik yarırım falanda değil, pırlanta gibi sattığında değeri çok fazla düşen ama kullanımı şık takılarla. Bende ona beğendiği saatleri alırım mesela. Bunu amanda ne güzel evliliğim falan var demek içinde yazmadım olması gerekenin bu olduğunu bilin, normalin bu olduğunu görün diye yazdım. İnsan maddi sıkıntıda olur alamaz falan ama ikimyılda ev araba alabildiğinize, eşiniz şu pahalılıkta kendi keyfi için servis olmasına rağmen araba ile işe gelip gidebildiğine göre alt gelir grubu değilsiniz kendinizi ezdirmeyin.
Bazı arkadaşlar evlilikte senin paran benim param olmaz derler ama bu adamına göre muamele edilecek bir durumdur. Kocanız bencil hep kendini düşünen bir tipse ve sizi mutlu etmek aklına gelmiyorsa, sizde kendinizi korumak zorundasınız.
Evlilik ilişki insanları mutlu ve özel hissettiriyorsa güzeldir, eğer bekarkenden daha huzurlu, mutlu ve rahat değilsen o evliliği devam ettirmenin bir mantığı yok. Hele de; bak eski yengemde senin gibiydi abim boşadı diyen ve aba altından sopa gösteren eşiniz gibi bir hödük varsa.

Son düzenleme:
Yorumları okuyarak geldim. Şu zihniyetteki adama ne yapılsa müstahak.
İstediğinizi alın konu sahibesi hanımcığım. Hakkınızdır. Şimdiden güzel günlerde, güle güle kullanın.

Evimiz var kiracı değiliz araba için borca girdik birde biraz altın dolar biriktirdik bu sürede onları öderken bu yüzden borçluyuz ve birkaç aya bitiyor. Biliyorum ihtiyaç halinde tabii ki değer kaybedecek fakat ben zaten bozdurmak amaçlı değil bu kezde kendim için bir şey almak istiyorum
Kendiniz için almak istediğiniz bileklık için kimseye hesap vermeyin. Ne eşinize ne burdaki sorulara. 10bin bileklik için neden çok olsun? Altın fiyatları belli, gönlüzce alın takın, hevesiniz geçince başka alın. Çalışan ınsansınız kendinize bir bileklikde alamayacaksanız neden çalışıyorsunuz?

Herkesin aile butcesi değişkendir .ama kendime gore kıyaslarsam hele ki şu dönemde altın bence lüks 🙄millet aç aç diye bir karikatür vardı o aklıma geldi 🤭

Tatlı dillle de denedim ama alamazmışım öyle diyor yani ben çalıştığım halde almamam gerekiyormuş bunu bana hak görmüyor resmen 2 3 bine almalıymışım. Boşanan bir abisi var diyor ki aynı abimin karısı gibi inat ediyor dedi hatta annesine.
Annesi de dedi kadındır bu ister tabi böyle şeyleri imkanınız varsa alın dedi ki olacak imkanımız
sizde demediniz mi?
kendi paşa keyfin için benzin harcayıp özel araçla işe gidemezsin herkes gibi servisle git diye
neden yapabiliyor bunu siz çalıştığınız için
alın o bilekliği.. sinir oldum

Bilekliği merak ettim 10 bine 22 ayar herhalde:)
Borc öderken heray ise arabayla gidip 1200 tl benzin ödeyen adama da sormam.
O zaten 1 yılda besibiyerde takmıs kendine:)

Kendi paranız , aile ekonominiz el verdiği sürece istediğinizi yapmakta özgürsünüz.
Kesinlikle konu 10.000TL lik bileklik 5.000TL lik benzin masrafı 20.000tl lik kolye vs. vs. olmamalı. Kendi paranız ve ailenizin ekonomik şartları neyi gerektiriyorsa onu yapın. Ne zevkinizden hevesinizden kısın nede ailenizi ekonomik olarak "tekrardan" fuzuli borca sokmayın

Back
X