HAKLI MIYIM LÜTFEN YORUM YAPAR MISINIZ?

Su zamanda sırf istiyorum diye bi bilekliğe o kadar para vermem yatirimlik bise değilse
Gecen ben aldim beğendiğim kolye ve bileziği 70 bin verdim ama bunu ihtiyacım olduğunda nakite çevireceğim paramı tl de tutmak yerine altında tutmayi tercih ettiğim için
70 binlik kolyeyi takıp kuyumcu vitrini gibi geziyor musunuz cidden 😂 yoksa yastık altı olsun diye mi aldınız? O maliyette bir takıyı evde tutmak da hiç akıl işi değil bence.

Ben de evlenmeden önce bazı harcamaların fiyatını söylüyordum ki kulağı alışsın diye
Kendi ailesinde öyle harcamalar olmadığı için eşimin haberi yoktu bazı şeylerin fiyatlarından 😂😂

Bu da var, evet.
Eşimin annesi süsüne-bakımına düşkün bir kadın değil, onun için kreme, maskeye, makyaja da ne gerek var hani. Eşim de bunu görmüş ailesinin kadınlarında. :))
Ben eyelinersiz bakkala gitmem, ki evin içinde de sürünürüm, işte alışmışım. Gözlerimde kalem yoksa çıplak gibi hissediyorum ehehe
"Aman ne gerek var sen zaten güzelsin, gereksiz harcamalar bunlar" filan diyecek oldu eşim, "Seviyorum her şey gereklilikten yapılmak zorunda değil!" dedim, zamanla da alıştı. Şimdi kendisi yapar kozmetik alış-verişlerimi. "Şunu şunu alıver" derim, alır. Bir iki "Gel sana da bakım yapalım" dedimdi, anaa sen beğeniver... Şimdi yüz maskelerime kadar dadanmış vaziyette, benden süslü bakımlı oldu çıktı.

Tamam yatırım önemli ama aldığımız her şeye de yatırım gözüyle bakamayız ki? Yedikleri,içtikleri ,giydiklerine ,gezdiklerine de mi bu gözle bakıyorlar😳10.000lik bileklik öyle kalın bir şey de değildir 10-11 gram civarı olur. Böyle kadınları da erkekleri de anlamıyorum anlamayacağım. Ama hep söylüyorum baştan nasıl alıştırıyorsanız öyle gidiyor taviz vermesin konu sahibi..
Ay bi konudaki yediği pastaya b.k olacak muamelesi yapan üye geldi aklıma :olamaz:

Ay iyi de o bi aksesuar değil ki
Sizinki yatırım
Konu sahibi beğendiği ve aksesuar olarak takmak istediği bir bilekliği almak istiyor
Zaten yatırımlarını yapmış bu çift
Sürekli yatırım yapmak zorunda niye olsunlar 🙄
Bileklik değil de pahalı çanta olsaydı ne yapacaktı
Bileklik olunca tamamen yatırım muamelesi görmüş güzelim bileklik 😂😂
Hem takarim Hem günü gelir ihtiyacım olursa satarım diye düşündüm
Bu birazda maddiyatla alakalı ben 8-10 bin ilerde karşılığını alamayacağım biseye vermek istemezdim bu canta da olabilir verene saygı duyarım

Alacağınızı almışsınız, kendinizi bu kadar bunaltmayın. Bir daha bu yaşa, zamana, sağlığa sahip olmayacaksınız. İmkanınız varken alın kullanın içinizde kalmasın. Ayrıca her şeye bozdurunca para eder-etmez gözüyle bakmak saçma. Bazı şeylerin manevi hatırası olur. Şimdi ben severek kullanırım ileride kızıma, gelinime, torununa hediye ederim.

70 binlik kolyeyi takıp kuyumcu vitrini gibi geziyor musunuz cidden 😂 yoksa yastık altı olsun diye mi aldınız? O maliyette bir takıyı evde tutmak da hiç akıl işi değil bence.
Hayir tabiki şu zamanda oyle gezemem ben nakitimi oyle değerlendirmeyi tercih ettim değer kaybetmemesi adina
Kasamda tutuyorum bazi ortamlarda takıyorum

Ya altın olmuş kaç lira, bileklik ne kadar olacaktı? Ben olsam alırdım.. ev var araba için de borç yapılmış o da bitecek. Kenara para da atmışsınız. Daha Allahtan neyini istiyor😂 Ben olsaydım o birikimden bile alabilirdim😂😂
Ne olur ki bir bileklik alsanız yani? Ki çalışıyorsunuz. Kira da yok. 2 ay tek kişinin maaşıyla geçinip diğerininkiyle alınabilecek bir şey.
Ben isteğinizden geri dönmemeniz taraftarıyım. Bence şu an sergilediğiniz tavır ilişkinizin gidişatı için önemli.
Evet bunun farkındayım eğer ki taviz verirsem hep böyle devam eder

Bu da var, evet.
Eşimin annesi süsüne-bakımına düşkün bir kadın değil, onun için kreme, maskeye, makyaja da ne gerek var hani. Eşim de bunu görmüş ailesinin kadınlarında. :))
Ben eyelinersiz bakkala gitmem, ki evin içinde de sürünürüm, işte alışmışım. Gözlerimde kalem yoksa çıplak gibi hissediyorum ehehe
"Aman ne gerek var sen zaten güzelsin, gereksiz harcamalar bunlar" filan diyecek oldu eşim, "Seviyorum her şey gereklilikten yapılmak zorunda değil!" dedim, zamanla da alıştı. Şimdi kendisi yapar kozmetik alış-verişlerimi. "Şunu şunu alıver" derim, alır. Bir iki "Gel sana da bakım yapalım" dedimdi, anaa sen beğeniver... Şimdi yüz maskelerime kadar dadanmış vaziyette, benden süslü bakımlı oldu çıktı.
Benim eşimin ailesi de tarımla uğraşan kendilerine hiç özenleri olmayan insanlar
Kötü giyinmek bakımsız olmak anlamında değil de nasıl anlatsam keyfimize yapılan harcamalara alışık değiller 😬

O yüzden bazı kremlerin, çantaların, kıyafetlerin pahalı olabileceğini bilmiyordu eşim ciddi anlamda
Kendine harcarken kısmaz ama bi erkek kremi bin lira olmuyor mesela (oluyorsa onu da ben bilmiyormuşum😂)
Bazı masraf kalemleri ona şok olurdu evlenince öğrenseydi ilk kez 😂😂
O yüzden önden alıştırdım bu harcamalara

Senin de dediğin gibi evlenince hiç ona o para verikmez dediğinii duymadım
En son çantayı doğum günümde kendi hediye almıştı hatta
Annesi fiyatını duysa yüreğine inebilir 😂😂

Ay bi konudaki yediği pastaya b.k olacak muamelesi yapan üye geldi aklıma :olamaz:

kadınlarımızın kendine bu kadar değer vermemesi ve bir pastayı bir bilekliği bile layık görürken yüz kere düşünmesi canımı sıkıyor.

Alıştırın eşinizi bu tarz harcamalara.
Tabii karakteri cimri, sineğin yağını hesap eden bir adam olmadığını düşünerek yapıyorum yorumumu, biraz eşimle ilk sene muhabbetlerimize benzettim.

Biz de evlenince, gerek düğün ıvır-zıvır borçları kapansın, gerek yatırımlık bir şeyler bulunsun diye ilk iki sene kendimizi biraz sıktık. Borçlar kapandı, altımıza arabamızı çektik ancak bu kendimizi sıkarak yaşama haline de alıştık bir miktar. Alıştık diye çoğul kullandığıma bakmayın, tıpkı sizin gibi ben de bunaldım, çünkü ömrümde ilk kez kendime iki sene boyunca bir çorap bile almadan, harcamaları sıkı takip ettiğim bir süreci deneyimledim ve "Bitince eski harcamalarıma döneceğim" motivasyonu ile sabretmekteydim. Ama eşim bu hale alıştı, "Nasıl olsa idare edebiliyoruz, demek gerek yok diğer şeylere" diyerek çoğu şeyi gereksiz görmeye başladı. Aman işte o çantayı niye alacakmışım ki varmış zaten çantam, marka olmasınmış gerek mi varmış, niye o bilekliği alacakmışım ki ne lüzumu varmış vb.

Bir süre bunun uyumsuzluğunu yaşadık ama harcarken umurumda olmadı, salt kendime değil eşime de aldım bir şeyler, o da alışmaya başladı. Siz de alın geçin. Gereksiz, uygunsuz, aman ne işine yarayacak denilmesine kulak asmayın. Gençken insan takıp takıştırmayacak, güzel güzel giyinmeyecek de ne yapacak?
Kesinlikle durum tam olarak bu. Harcamadığım için hiç harcamamamı bekliyor borç bitse bile ama ben gençken harcamayacaksam ne zaman harcayacağım bu parayı.

Kesinlikle durum tam olarak bu. Harcamadığım için hiç harcamamamı bekliyor borç bitse bile ama ben gençken harcamayacaksam ne zaman harcayacağım bu parayı.
Dur canını sıkayım
Şimdi harcamayıp ilerde geline damada bırakacaksın
Bi de beğenmeyecekler 😂😂😂

kadınlarımızın kendine bu kadar değer vermemesi ve bir pastayı bir bilekliği bile layık görürken yüz kere düşünmesi canımı sıkıyor.
O konuda kadın kendisine eşinin hediye olarak pasta getirmesini beğenmemişti. Çöp olacak şeye para verdi kalıcı bir şey alsaydı diye sitem ediyordu.

Ben de evlenmeden önce bazı harcamaların fiyatını söylüyordum ki kulağı alışsın diye
Kendi ailesinde öyle harcamalar olmadığı için eşimin haberi yoktu bazı şeylerin fiyatlarından 😂😂
Ben de söylüyordum ama ailesinde görmediği için bak yengemler yapmıyor bu yapıyor gibi görünüyor. Ama anlamadığı şey bende çalışıyorum ev ekonomisini destek oluyorum tabii ki arada sırada harcamalarım olacak

Kendine bir şey almıyor o tarz pahalı şeyler fakat hergün arabayla işe gidip geldiği için sadece 1000 1200 her ay yakıta harcıyor. Bu arada işine giden servis var zaten kendi keyfine arabayla gidiyor bende bunu öne sürdüm o da kendisi için harcamalar yapıyor.
pardon? o zaman çok biliyor eşiniz
bunu öne sürünce ne diyor size
bunu görmeden önce gereksiz diyecektim ama alın o bilekliği

Eşimle neredeyse 2 senelik evliyiz bu zamana kadar yatırım yapıyoruz diye borca girdik ve 2 senedir kesinlikle kendimden kıstığımı hissettim. Borç bitince daha fazla borç istemediğimi hatta belki çocuk düşüneceğimizi ve masraflı olacağı için bu şekilde düşündüğümü söyledim. Daha sonra uzun zamandır beğendiğim bir bilekliği gösterdim yıl sonu borç bitince bunu almak istiyorum dedim.
Bana dediği şey 8 10 bin bir bilekliğe veremezmiş daha uygunu yok mu neden bu kadar para veriyormuşum vs.bir sürü laf etti ve akşamı küs olarak kapattık. Şimdi ben haksız mıyım hanımlar? 2 senedir borç ödüyorum sıkıntı yokta kendime bir bileklik alacağım dedim diye mi problem oluyor anlamıyorum demek ki erkeklere iyilik yaramıyor... Yani hiç mi bir şey istemeyeceğim ben ya da her istediğimde böyle kavga ederek mi alacağım gece gece düşünmekten uyuyamadım. Borcumuz olsa ve almak istesem haklı diyorum ama borç bittikten sonra almak istememe rağmen laf yapıyor.
Altin yatirimdir bir kere, ilerde kiziniza gelininize takacaginiz evladiyeliktir. Ben hep böyle ikna ediyorum kocami

Ben de söylüyordum ama ailesinde görmediği için bak yengemler yapmıyor bu yapıyor gibi görünüyor. Ama anlamadığı şey bende çalışıyorum ev ekonomisini destek oluyorum tabii ki arada sırada harcamalarım olacak
Sizinki ters tepmiş
Niye öyle olmuş ki?
Bizde daha çok aa bu kadının standartları bu, buna uygun devam etmeliyim gibi kendine kriter geliştirdi en azından 🙄

Benim eşimin ailesi de tarımla uğraşan kendilerine hiç özenleri olmayan insanlar
Kötü giyinmek bakımsız olmak anlamında değil de nasıl anlatsam keyfimize yapılan harcamalara alışık değiller 😬

O yüzden bazı kremlerin, çantaların, kıyafetlerin pahalı olabileceğini bilmiyordu eşim ciddi anlamda
Kendine harcarken kısmaz ama bi erkek kremi bin lira olmuyor mesela (oluyorsa onu da ben bilmiyormuşum😂)
Bazı masraf kalemleri ona şok olurdu evlenince öğrenseydi ilk kez 😂😂
O yüzden önden alıştırdım bu harcamalara

Senin de dediğin gibi evlenince hiç ona o para verikmez dediğinii duymadım
En son çantayı doğum günümde kendi hediye almıştı hatta
Annesi fiyatını duysa yüreğine inebilir 😂😂
Bende bi aslan burcu var (burçlardan da hiç anlamam ama 😂) herşeyin en iyisi en güzeli en kalitelisi en pahalısı olacak, kendimize bakacaz, güzel kokacaz güzel görünecez. Başka ihtimal yok 😂

Anlıyorum sizi ister istemez kendinizi ihmal ettiğinizi düşünmüşsünuz bu nedenle biraz simartmak istiyorsunuz kendinizi ama bence bir tatil yapsanız daha iyi stres atarsınız
Bu arada tatilimizden de kısmıyoruz yılda 1 defa tatile gittik bütçemize uygun bir yere yani hiç harcama yapmıyor değiliz ama dediğim gibi kendime bir hediye bir şey almak istiyorum.

Eşimle neredeyse 2 senelik evliyiz bu zamana kadar yatırım yapıyoruz diye borca girdik ve 2 senedir kesinlikle kendimden kıstığımı hissettim. Borç bitince daha fazla borç istemediğimi hatta belki çocuk düşüneceğimizi ve masraflı olacağı için bu şekilde düşündüğümü söyledim. Daha sonra uzun zamandır beğendiğim bir bilekliği gösterdim yıl sonu borç bitince bunu almak istiyorum dedim. Bana dediği şey 8 10 bin bir bilekliğe veremezmiş daha uygunu yok mu neden bu kadar para veriyormuşum vs.bir sürü laf etti ve akşamı küs olarak kapattık. Şimdi ben haksız mıyım hanımlar? 2 senedir borç ödüyorum sıkıntı yokta kendime bir bileklik alacağım dedim diye mi problem oluyor anlamıyorum demek ki erkeklere iyilik yaramıyor... Yani hiç mi bir şey istemeyeceğim ben ya da her istediğimde böyle kavga ederek mi alacağım gece gece düşünmekten uyuyamadım. Borcumuz olsa ve almak istesem haklı diyorum ama borç bittikten sonra almak istememe rağmen laf yapıyor.
Eşimle neredeyse 2 senelik evliyiz bu zamana kadar yatırım yapıyoruz diye borca girdik ve 2 senedir kesinlikle kendimden kıstığımı hissettim. Borç bitince daha fazla borç istemediğimi hatta belki çocuk düşüneceğimizi ve masraflı olacağı için bu şekilde düşündüğümü söyledim. Daha sonra uzun zamandır beğendiğim bir bilekliği gösterdim yıl sonu borç bitince bunu almak istiyorum dedim. Bana dediği şey 8 10 bin bir bilekliğe veremezmiş daha uygunu yok mu neden bu kadar para veriyormuşum vs.bir sürü laf etti ve akşamı küs olarak kapattık. Şimdi ben haksız mıyım hanımlar? 2 senedir borç ödüyorum sıkıntı yokta kendime bir bileklik alacağım dedim diye mi problem oluyor anlamıyorum demek ki erkeklere iyilik yaramıyor... Yani hiç mi bir şey istemeyeceğim ben ya da her istediğimde böyle kavga ederek mi alacağım gece gece düşünmekten uyuyamadım. Borcumuz olsa ve almak istesem haklı diyorum ama borç bittikten sonra almak istememe rağmen laf yapıyor.

Bu arada tatilimizden de kısmıyoruz yılda 1 defa tatile gittik bütçemize uygun bir yere yani hiç harcama yapmıyor değiliz ama dediğim gibi kendime bir hediye bir şey almak istiyorum.

düşünüp durmayın alın öyleyse. insan kendine yaptığı harcamayı da bu kadar düşünmesin ya

Back
X