Haklı mıyım?

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Arkadaşlar merhaba, oldukça yakın bir arkadaşım uzak bir şehirden benim yaşadığım şehre geldi tatil yapmak için. Burası küçük bir tatil beldesi ve ailemle yaşıyorum. Hem hasret gidereceğiz hem o denize falan girmiş olacak eğleneceğiz o şekilde konuştuk ve geldi. 10 gün kadar kaldı bugün gitti, ama nasıl gitti.

Gelmeden önce Ayşe isimli yakın bir arkadaşım da gelebilir mi dedi ben de geliyorsa gelsin sorun olmaz benim için dedim o gelemedi. Sırf yanında biriyle gelebilmek için saçma sapan bir adamla birlikte geldi. O adam otelde kaldı arkadaşım bizde kaldı. 3 gün boyunca hep yanımızdaydı tanımıyorum ki gelen kişiyi, hoşlandın mı bu adamdan diyorum hayır diyor zaten hoşlanılacak hiçbir davranışı yok. Adam için çok sıkıcı diyor niye getirdin yanında diyorum ne bileyim falan diyor. Neyse beni sıkıcı buluyorsan hiç gelme bir daha dedim ilk kopuş burada başladı. O adamı bir şekilde gönderdi biz devam ediyoruz tatile ama evdeyken o telefon hep elinde, zorla konuşturuyorum. Açıkça sıkıldığı belli yani. Çok kırıldım ama misafir diye belli etmedim.

Dün son gecemiz eğlenelim dedi canlı müzik olan bir bara gittik. Program gece 3'te bitiyor zaten. Bitti ben de artık eve gidelim dedim ailem oldukça anlayışlıdır ama ben sabah eve girmedim hiç gece çıkıp, meraklanabilirler. Gideriz biraz yürüyelim taksiye atlarız dedi tamam dedim. Tuvalete gidip geldim bir baktım yanında biri yine ne ara tanışmış ne yapmış hiç anlamadım. Nolur sahile gidelim dedi kırılmasın son günü diye zaten geç kaldık tamam dedim ama saat 4'te evde olacağız. Tamam dedi. Gittik sahile. İkisi uzaklaştılar yanımdan ben tek başıma oturdum. Yanlarına gittim bir kere biraz daha bekle bizi dediler tamam dedim yine ama lütfen 5 dakikaya gelin gözlerim kapanıyor öldüm uykusuzluktan anneme ayıp oluyor dedim uzaklaştım yanlarından. Ve saat 5 buçuğa kadar bulamadım onları tekrar, telefonunu açmadı arkadaşım. Nasıl meraklandım. Bir baktım geliyorlar güle güle çok sinirlendim. Bağırıp çağırmaya başladım. Velhasıl gittik eve. İçimdeki her şeyi döktüm muhtemelen biraz da kırıcı oldum yarın ilk otobüsle giderim dedi iyi olur dedim. Uyuduk ve kalktı gitti. Haksız mıyım ben? Daha ne kadar kendimi kullandırabilirdim? Öğrenci evi mi burası iyi niyet bu kadar suistimal edilir mi?

Haklısın. Sana, onu evinde ağırlayan ailene büyük saygısızlık yapmış. Tatil yapmak için kullanmış gibi bir intiba oluştu ne yazık ki bende. Keşke onu sahilde bırakıp dönseydin, o bir saat sen ne yaptın tek başına? Üzüldüm ya çok ayıp yapmış gerçekten. Kırıcı oldum diye düşünme, iyi sabretmişsin bence.

Haklısın. Sana, onu evinde ağırlayan ailene büyük saygısızlık yapmış. Tatil yapmak için kullanmış gibi bir intiba oluştu ne yazık ki bende. Keşke onu sahilde bırakıp dönseydin, o bir saat sen ne yaptın tek başına? Üzüldüm ya çok ayıp yapmış gerçekten. Kırıcı oldum diye düşünme, iyi sabretmişsin bence.

temelde haklısın,
yanlış yaptığın tek şey, dolup dolup patlamak yerine, rahatsız olduğun her davranışında birebir rahatslızlığını dile getirmeliydin. o zaman ne o seni bu kadar zor durumda bırakırdı ne de sen bu kadar huzursuz olurdun.

Her davranışında çok büyütmeden söyledim aslında, telefonundan başını kaldırmayacaksan bu kadar yolu gelmeseydin de dedim neden bu kadar suskunsun diye de sordum. Artık böyle biriyim dedi. Bana zerre kadar değer vermediğini gördüm ve çok üzüldüm.

Auri, onu sahilde bırakıp gelemedim bugünkü aklım olsa kesinlikle yapardım bunu.

bende yapardim aynisini madem sizle eglenemiyor size gelmesin geliyosa yanina birilerini takmiycak gecenin 5i olmus siz ariyorsunuz acmiyor gule eglene geliyor bide bende tepki verirdim

Nasıl bir ilişki yumağı o

İlk gelen Ada'm kim

Hadi git dedi gitti olur mu

Hemen bulduğu sevgilinin başını sabahın köründe bekletmiş

Onlar iki kişi sen yalnız iyi başına birşey gelmemiş

Gitsin bir daha da gelmesin

O adam şöyle gitti, biz kızkıza takılacağız bu gece dedi ve öyle yaptık. Adam da sinirlenip gitti. İlk gelen adam henüz yeni tanıştığı biri o yüzden tanımıyorum aralarında da bir şey yoktu.

O adam şöyle gitti, biz kızkıza takılacağız bu gece dedi ve öyle yaptık. Adam da sinirlenip gitti. İlk gelen adam henüz yeni tanıştığı biri o yüzden tanımıyorum aralarında da bir şey yoktu.

Ben kendimi geniş sanırdım

Yeni tanıştığım Ada'mı yanına katıp arkadaşımın ailesine kalmaya gitmek uzayda gezegenlerle basketbol oynamak kadar ütopik geldi bana

Boş ver

Cacık olmayacağı ortada o arkadaşından

Kendini bir dahaki tatilde asla kullandırma

En kötü pansiyon 75 civarı tatili bedavaya getirmiş işte açıkgöz olduğunu sanan şahıs

Ben kendimi geniş sanırdım

Yeni tanıştığım Ada'mı yanına katıp arkadaşımın ailesine kalmaya gitmek uzayda gezegenlerle basketbol oynamak kadar ütopik geldi bana

Boş ver

Cacık olmayacağı ortada o arkadaşından

Kendini bir dahaki tatilde asla kullandırma

En kötü pansiyon 75 civarı tatili bedavaya getirmiş işte açıkgöz olduğunu sanan şahıs

Onun özel hayatına müdahale etmemeye gayret ettim, benim asla yapmayacağım bir şey olsa da beni ilgilendirmez dedim. Uyarımı yaptım ve ciddiye alınmadım ne yapayım koca kadın artık bizim yaşımızda insanların çocukları ilkokula başlayabiliyor. Ama kullanılmış olmak ve bunu az sayıdaki yakın arkadaşlarımdan birinin yapmış olması beni üzdü. Hayatımdan bir kişi daha çıkmış oldu böylece.

Kural 1 evine gelen misafiri canla başla memnun etmeye çalışma (sonra hoflayip pofluyorlar)
Kural 2 kendi kural ve prensiplerini hiçbir koşulda ciğnetme (ben keyfinizi bekleyemem bekci gibi eve gitmemiz gerekli) diyebilirdin.Seni anliyorum iyi niyetlisin çok
Kural 3 Evimde misafir aman kırılmasın gücenmesin deme.(Böyle insanlar cok kullaniliyor)
Bu ne fingirdeklik arkadasinin başına bi iş gelse sende orda ne yapicaktin.
Son olarak haklısın.

Back
X