Hakli oldugum yerde haksiz duruma mi düstüm?

bencede haklısın. sonuçta habersiz izinsiz girmiş belki ortada iç çamaşırın yada özel şeyleriniz var bunları görmek onunda hosuna gitmez tabi. anne bile olsa her evin sınırı var. baştan söylemeniz bencede iyi olmuş. kötü niyetli biri olmasa bile yarın alışıp siz duştan çıktıgınızda koridorda karşılaşmayacagınızın garantisi yoktu :)

Altlı üstlü oturmanın dezavantajlarından biri
Bana çok ters
Benim kv ve eltimde altılı üstlü oturuyorlar ve evleri bir gibi kullanırlar
Birinin şekeri biter gider sormadan ondan alır diğerinin kahvesi biter diğerinin evine gider sormadan alır gelir.
Ben öyleca bakarım dediğim gibi bana ters
Hata bikeresinde eltim evde yok, kvmin evinde birşeyi kalmış bana diyorki anahtar şurda inde al getir daha mutfakta masanın üzerindedir
Ben kimsenin evine giremem dedim tuhaf tuhaf baktı bana, kendi alıp geldi

Ben çoğu kişinin aksine haklı bulmadım sizi. Şöyle düşündüler eminim: sarma börek için teşekkür edeceklerine, bize söylenene bak demişlerdir. Evinize siz yokken gelme sürekli oluyorsa evet uyarırdim, ama bir kere olan birşey için şimdilik gerek yoktu. Sarma, börek bırakan annemiz olsaydı hiç rahatsız olmazdık mesela...

her ne kadar kötü niyetli yapilmadigini düşünsem de sanırim bende rahatsiz olurdum.
belki iç camaşırim ortada veya başka bir şeyim.
cat kapi ben yokken evime girilsin istemezdim

Altlı üstlü oturuluyorsa kaçınılmaz oluyor ve doğal olarak alınması normal.
Çünkü aranızda belli bir mesafe yok

Evin kapısını açık bırakarak mi çıktınız? Bunu merak ettim.

Kendi annemde evimin anahtarı var , acil durumlarda girmesi için verdim , eve geldiğimde masamda sarma börek vs bulsam gider kocaman sarılırdım boynuna annemin
Aynı şekilde eğer eşimin annesiyle de sorunum yoksa ve evimin anahtarını verecek kadar güveniyorsan o bıraktığı zaman da gider sarılır teşekkür ederdim
Aranızda problem yoksa ayıp etmişsiniz neticede o da eşinizin annesi , gayet anaç bir davranış sergilemiş yok sorunlu bir ilişkiniz varsa zaten evinizin anahtarının onda işi ne ? Bence hatalı davranmissiniz

Eve habersiz girilmez de altlı üstlü otururmayı kabul eden insan bunları hesap eder herhalde?

Abartmak değil de sonuçta sizin eviniz siz rahatsızsanız konu kapanmıştır. Şahsen bende rahatsız olurdum sonuçta evde bi dağınıklık bişey olur çamaşırlarınız ortada olabilir niye kv görsün ki... Burda anneniz olsa laf etmezdiniz diyenleri de anlamıyorum. Anne başka kv başka anneniz sizin her halinizi bilen biri kv ile nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz ki... Ama konu sahibesinin yerinde olsam eşime söyleyip kv me iletmektense başka şekilde rahatsız olduğumu ifade ederdim.

Size börek sarma getirmek için evde olmanızı bekleyememişler mi, çok mu acilmiş. Bence iyi yapmışsınız. İyilik adı altında herkes sınırını aşmamalı.

Hatan şurada. Eşinden önce kv.ile bir konuşsaydın. En azından ne niyetle evine gelip koyduğunu öğrenmiş olurdun. Bir dahakine böyle duruma karşı önlem de alırdın. Tek hatan bu. Kv. gelince ince düşünmemiş olabilir. Gerek var mıydı böyle bir duruma bence gerek yoktu. Ama yapmış bir kere.

Abartmissinız. Bunu esinizle haber gondermenize gerek yoktu birdahaki sefere kilitlerdiniz olur biterdi. Eve geldigimde masada borek sarma gorsem baya sevinirim bu arada

Eğer dengeyi kaçırıp burada bahsedilen kayınvalideler gibi sürekli eve girecek yatak odasına girecek birisi ise evet tepkiniz yerinde. Ama yıllardır oturup bunu ilk kez yapmışsa öyle bir karakter değilse ben 1 kez olan bir şeye hele de aram iyiyse tepki vermezdim. Ama birkaç kere olursa tepki verirdim.

Yooo neden abartmış olasın. Acil çıkmış ve etraf dağınık olabilir özel bir eşyam olabilir. Benim evim benim mahremim
Ayrıca o surat yapan görümcen kendi kaynanası ona yapsa ilerde hoşuna gider miydi acaba. Ortalığı yumuşatsın dağıtmasın

Annemizle kayinvalidemiz elbette bir değil. Ama şunu söylemek istedim: annemiz bizden habersiz girse eşimiz de rahatsız olabilir. Annemize aynı tepkiyi gösterir miyiz? Bence hayır. Hatta böyle bir konu açılsa, "annem habersiz eve börek sarma bıraktı, eşim rahatsız oldu" diye söylense burada eşi topa tutardık. İlk defa yaptıkları birşeyse görmezden gelinebilir. Konu sahibi ayrıca ilişkilere önem veren biri ki burada bu konuyu açmış. Önem vermeyen biri olsa tepkisini gösterir, keyfine bakardı.

Tabiki erkekde rahatsız olabilir ama burda baktığımız nokta önemli... Bizim kültürümüzde kadın ve erkek evlenince evin düzeninden erkek değil kadın sorumlu olduğu aşikar... Mesela bi kv evinize geldiğinde mutfağınız dağınıksa etraf kirliyse oğlum ne pasaklı demez ama gelininin pasaklı olduğunu düşünebilir... Gelinin anneside olsa genelde damadım pasaklı değil kızım düzensiz diye düşünür. Kadın ve erkeğin rahatsızlıkları farklı yani... Kadınların bu konularda daha yıprandığını düşünüyorum...

Bu konuda haklısıniz. Öyle bir anlayış var malesef...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…