Haklılar mı?

MinervaMcGonagall

"Be a voice, not an echo."
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
2.399
6.263
158
Dert sardım başıma resmen.. Nişanlanalım dedik ya hay tamam diyen aklımı öpeyim. Nefffret ediyorum adettir törendir kız almak vermektir her türlü ıvır zıvırından! Vazgeçtim yapamayacağımı anlayınca. Ortalığı germekten başka bir işe yaramayan şeyler gözümde çünkü. Bi tarafın yaptığına diğeri burun kıvıracak yok elbisem içime sinmeyecek yok saçım istediğim gibi olmayacak pastam geç gelecek terör estireceğim vs. Gerek yok... İkna ettim sevgilimi, dedik biz nikah&kokteyl yapıp geçeceğiz. Bu kararı vermek işin kolay kısmıymış arkadaşlar. Evet.

Akşamdan beri annemin tansiyonu düşük. Babam "biz nerede hata yaptık" dercesine sessizce oturuyo. Anneannemden saklıyoruz adeta bir felaket haberiymiş gibi. Zıvanadan çıkmama sebep olan şeyse teyzem oldu. Aradı açtım, bir saydırmaya başladı ki direkt bebekliğimden.. Üzerinde hakkım yok muydu ben seni evladımdan ayırmadım bunu nasıl yaparsın bla bla bla.. Telefonu kulağımdan uzaklaştırmak zorunda kaldım Teyze dedim zaten canım sıkkın şu an sırası değil. Açıklama yapmaya çalıştım biraz. Yok dinlemiyo, hala da ikna etme çabasında. . Dayanamadım en son, biliyo musun teyze seni ilgilendirmez dedim kapattım. Cidden dayanamadım.

On dakika sonra kuzenim aramış annemi. Teyzem deli gibi ağlıyomuş, o laf çok ağırına gitmiş. Sakinleştirmeye çalışıyolarmış falan.. Whatsapp'a bi girdim ailecek çıkmışlar akraba grubundan... Tam üzülücem bi gülme geliyo shgsjdmf.

Arkadaşlar bu kadar abartılacak bir olay mı bu ya? Cidden ne yapacağımı şaşırdım.

Ben tören istemeyenlere saygı duyarım ama aileleri bu kadar kıracaksa en azından gönülleri olsun diye minimum düzeyde tutarak bir şeyler yapmaya çalışırım. Ailenin gönülsüz olduğu durumlarda işler yolunda gitmiyor gibi geliyor bana, ben bu kadar kırmazdım sanırım kimseyi gerek yok.

Ben de yeni nişanlandım ama ben hep bu tip şeylerden nefret ettiğimi söylüyordum hatta açık açık benden beklemeyin de dedim. Yüzük taktım sözlendim dedim. Nişanı da aile yemeğinde taktık. İsteme falan olmadı yani. Nişanlımda sağolsun benden beter. Hallettik bakalım şimdilik .

İstemediğiniz hiçbirşeyi yapmak zorunda değilsiniz.
Ha şöylede bir gerçek var , onlarda hayalini kurmuştur elbette onlarda ister. Onlar da haklı bence.
Teyzeyi geçtim anne babanızdan bahsediyorum. Çok görmeyin bence birinden birini yapın

Ay bana da komik geldi valla :)

Bende gemide kokteyl yapicam kimse ağzını açıp birsey diyemez. Oynamak hoplayıp zıplamak istemiyorum. Herkesin çoluğu çocuğu var kendi çocuklarında yapsınlar ne munasebet. Annemde dioki okadar para taktım millete ona yanıyorum dedim ben sana parasini veririm merak etme

yurt disinda bir nikah facebooktan gorsunler dermisim

Valla sevmesen de bazı şeyleri yapmak zorunda kalıyorsun. Ben de nefret ederim, o yüzden ne aileler mutsuz olsun ne de biz diyerekten orta yolu bulduk bu aşamalarda.. İsteme, söz, nişan tek gecede yapabilirsiniz, evinizde.. Sadece en fazla teyze, amca gelir. Düğün olarak da nikah+yakın aile ile yemek.. Bizim de nikah dairesinde nikah ardından güzel bir mekanda amca, teyze, dayı, hala vs ile yemek oldu, çok da güzel oldu.

Ya aslında bu halkayi birinin kirmasi gerekiyordu ve sen o seçilmiş kişisin bence :)

Yapmak istediginiz neyse onu yapin sonra bos yere dugun salonuna 20 bin tl borcla girmek dokunuyor insana.
Düğün ben de sevmem sirf esim istedi diye yaptım. Şimdiki aklim olsa yapmazdim, bosa eziyet

Bencillik yapiyorsun! Annenin babanın beklentisi var demekki.cocugun anne babasininda ıllaki hayalleri vardir.insan hayatta tek değilse bugüne kadar sonsuz emek ve sevgi verenleri bu hale getirmemeli.tamam çok teferruatli şeyler yapmayın ama kültürel yapının elverdiği şeyleri minimum duzeydede olsa yapmak gerek.
Anne ve baba bu kadar incitilmemeli.hayat benim hayatım,denmemeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…