Haklılar mı?

Şaka gibi ya, bu ne böyle? Hadi ailenin bir iki gün durgun olması neyse de teyzen kendi kızını düğününde göbek atasın bi zahmet. Sende emeğim yok muydu demek nedir? Sanki cinayet işlediniz. Gruptan çıkma da tam komedi olmuş.

Takmayın kimseyi kafanıza. Bi nikah yapın geçin. Ben de nefret ederim törenlerden, adetlerden, odak noktası olmaktan. Nişan diye evde bi yüzük taktık, benim yaptığım pastayı yedik. Kokteyl bile yapmadan bi nikahla evlendik. Ne gerek var bu kadar büyütmeye. Düğün yapsan kimsenin gönlünü edemezsin. Yok yemeği beğenmezler, müziği beğenmezler. Millet dedikodumu edip iki göbek atacak diye onbinlerce lira vereceğime, oraya harcayacağım parayla en güzel balayını yaparım.

"Zamane gençleri böyle anacığım, n'apacaksın" de geç.

ha ha bizde 2015te ayni seyi yasadik sonuc ne mi oldu derseniz evde yüzük pasta tatlı oldu kina gecesi ama sade oldu bindallımı giydim oturdum babam annemin gönlü olsun diye yahu ben oynamam ki esimde oyle çıktı nikah yaptik bide kokteyl tarzi yakin akrabalar oldu bitti :) çok gerilmeyin akışına bırakın bana kalsa kokteyl bile istemezdim bir nikah tamamdi kina da yakmadim formaliteden peceteye koydu arkadaslar

Off çok iyi anlıyorum. Ne istemediysem başıma geldi.
O kadar önemsiyorlar ki bunları. Bare sen önemseme. Sal gitsin elbise de saçın da.
Herşeyin en basiti en sadesini yap gitsin.
Ben öyle yaptım hiç abartmadım nispeten daha rahatladım.
Bir gün için aylarca sıkıntı çekiyorsun sonra herkes evine gidiyor, bir de beğenmiyor.
En iyisi baştan sade tutmak, baştan kimseyi memnun etmemek.
Kararınızın arkasında durun ama kalp kırmadan. Biraz zaman geçsin oturup anlatın büyüklere.
Zor ya.. Bu aileler neden böyle..

Konu sahibine bencil diyenler olmuşta asıl bencil anne baba bence sonuçta evlencek olgunlukta kocaman insan nası istiyosa öyle yapsın. Anne baba olarak çocuğunun mutluluğu daha önemli olmalı.
Bakalım evlendiğinde mutlu olacak mı muamma ki kadınlarla alakalı ne konular okuyoruz... ailesini küstürmenin bir anlamı yokki en zor günde yanında olan onlar çocuklarının mürveti sonuçta...
Tamam ikinci evlilik falan olsa anlarımda ilk evlilik evlat göz nuru istersin...arkadaş zaten jet sosyeteyle mi evleniyorsun yap bir düğün abartma beğenen beğenir beğenmeyen halaya koşsun

Tercih meselesi arkadaşım herkes o tür düğünleri sevmeye bilir ben nefret ederim yapmadım pişman da değilim benim annemde 2 gün üzüldü unuttu gitti şimdi,ben annemin istediği şekilde yapsam ömür boyu içime dert olurdu istediğimi yapamadım diye. Dediğim gibi tercih meselesi haaa anne babanın kalbini kırmamamk lazım ama bu yüzdende isteklerimden taviz vermezdim ben şahsen.

İkinci evliliğiniz miydi

Senin arzularına ve çevrene bağlı. Ben abarttım ve yaşadığım şehirde kokteyl tarzı bir törenden sonra bir köy düğünü patlattim ☺ ikisine de gelecek kitleler farklıydı. Senin çevreni en iyi sen bilirsin. Ailen son derece gelenekselse kokteylde çok iğreti dururlar mesela.

Evet haklılat
Ben aile büyüklerimi bu kadar üzmezdim
Çiçeğini çikolatasını alıp gelip istesinler
Bu isteme işi babaları hem üzen hem onure eden bişey
Çok detaya süse püse bohçaya hediyeliğe girmeden bi nişan yapın eğlenin olsun bitsin
Yeni moda törenler çok uğraştırıcı çok masraflı kabul ama asgari bişeyler yapılabilir
Kokteyl olunca tamamsa niye geleneksel törenlere gelince esip gürleyelim

kaç gitsin anasını satayım zaten vermişler seni
Not:bana da bir gülme geldi şimdi

Taviz tavizi doğurur,bir iki istediklerini yapıcam diye karar verirsiniz bakmışsınız ki her şey onların istediği gibi olmuş size kalan sadece müdahil olmak olur.
Bende ne nişan ne düğün istiyorum... O akrabalar da o kadar düğüne giderler hala doymazlar halaya,göbek atmaya

İşte o düğünü yaparsam ben mutlu olmayacağım. Sosyeteyle ne alakası var, diğer mesajlarınızda da buna değinmişsiniz ama? Sevmediğim bir şeyi yapmak ve bunun için dünya kadar zahmete girmek istemiyorum sadece. Ailem de düğün yapmadım diye evlatlıktan reddedecek değil Boşanırsam yine benim için üzülür destek olurlar, ben yanlarına "sığınmam" tabii ama :)

Büyük konuşma yinede sığınmam falan diyede

Bravo tam anlatmak istediğim benimde buydu gerçekten güzel bir yorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…