Haklılar mı?

biz de yapmadik walla hic taki falan bizimkiler asiri modern zaten ama annen de kirilmasin bir minik tatlis sandik koyarsiniz isteyen para altin ne isterse birakir.
Bizim nisan olacak şimdi oda yemekli ama çalgısız yani istemedigim icin kaynanam annemden daha fazla üzüldü oynak kaynana. Bana set almislar nisan icin. Annemde saat aldi ama bu aile arasi. Dugunde Takı veren anneme verir zaten. Bizimkiler pek modern sayilmaz eski kafa önceden birde salonda mikrofonla söyleten vardı takilari ayy çok utancverici. Ben asla istemem

Bir şey soracağım ciddi ciddi. Bir insanı dünyaya getirmek ailenin ortak kararı. Büyütmek, yetiştirmek filan da mecburen oluyor tabi devamında. Şimdi bu oldu diye bir insanın hayatındaki en önemli kararlarda aile hep son sözü söyleme hakkına sahip midir? O kişiyi birey olarak neden kabul edemiyor aileler hiçbir zaman? Bence ailelerin yaptığı bencillik, evlenecek olan gençler çünkü. Hayat onların ve nasıl istiyorlarsa öyle yaşamalılar. Çok üzücü bu kadar baskı yapılması, çok yanlış ve bencilce geliyor bana.

Sizin kararınızda bir şey yok. Nikah kokteylle evlendim. Nişan törenim olmadı. Aile arasında bir yemekle nişan taktık. Kınam olmadı, bindallı filan da giymedim. Hevesim yoktu hiç, kimse de baskı yapmadı. Çok baskı olsa ne yapardım bilmiyorum, belki bir şekilde orta yol bulunabilir.

Bu arada sevindim kararınıza, mutluluklar dilerim.

Aslinda arafta kaldim yazdiklarinizi okurken. Siz haklisiniz cunku evlenecek olan sizsiniz söz hakki sizin nasil istiyorsaniz oyle gelin olursunuz. Ama ailenizde hakli herkes evladi icin hayaller kuruyor dugun merasimleri oluyor istemek haklari yani..

Şunu da soyliyim yeni evliyim bircok adeti sirf gelenektir dedim yaptim kimseyi kirmamaya calistim cunku hepsi benim.icin cabaliyordu.yani fedakarlik yapiliyor illaki

Aile çok büyük bir değer ne konular açılıyor o çok sevdiği eşlerinden darbe yiyen ve ailesine sığınan nice insan var yarın ne olacak belli mi kimse için belli değil davullu zurnalı şanlı şöhretli düğünler dururken
Yok siyah gelinlik yok kokteyl daha abartıp hayalim uzayda evlenmek diyeni var ama hayaller ve hayatlar...
Alen delonla evlenmiyorsun sonuçta kokteylede jet sosyete gelmeyeceğine göre
Yap mahalle usulu düğün herkes mutlu sen musmutlu ol

İstemsiz kahkaha attım stand up gibi haha..

Böyle zamanlarda herkes kendine görev edinir her şeye burnunu sokar.. siz evleniyosunuz sizin gönlünüze göre olcak elbet.. ne saçma gereksiz adetlerimiz var bizim.. tabi güzel şeyler de var ama çoğu üfürükten teyyare..

Biz lafımızı geçirememiştik.. hiç düşündüğüm gibi olmadı. O yüzden gönlünüzdeki neyse onu yapın tabi annenizin ve babanızın gönlünü yaparak..

Edit : bu arada çoookkkkkkk sevindim yaa :))) belliydi sizin evleneceğiniz. Teee kedili konudan biliyodum ben bi yakınımın haberini almış kadar sevindim sırıtmaktan elmacık kemiklerim ağrıdı ayol
çoookkkk mutlu huzurlu olun inşallahhh

Ya bana sevimli ve nostaljik geliyor o amcalar. Kalmadi maalesef onlardan. Gelinin dayisindaaaaan burmaaaa, damadin teyzesiiindeeeen besi bir yerdeee. Ay ne yillardi

Ben de sevmeyenlerdenim ama aileyi bu kadar üzmeye gerek yok. En minimum nasıl olursa ona göre yapabilirdiniz. Salona bile gerek yok, bir iki akraba yapın evde bitsin gitsin. Yazık, içlerine dert olur, onları bu kadar incitecekse orta yolda buluşun.

Ya bana sevimli ve nostaljik geliyor o amcalar. Kalmadi maalesef onlardan. Gelinin dayisindaaaaan burmaaaa, damadin teyzesiiindeeeen besi bir yerdeee. Ay ne yillardi
Yok yaa ben sevmedim ya beni mesela parası daha az olan halam bana altın takan amcamdan daha fazla seviyorsa ben istemem insanların böyle çok özeline girmelerini. Yada ben degişiyim anlamadım

Tarzım değil Yıllardır bunun hayalini kuruyolarmış.. Ben kurmadım yaa
Hiç takma dalgalanır durulurlar. Annem ben yurtdışında basit bi nikahla (yanımda aileden sadece kardeşim vardı) evlenince önce bi ağlayacak oldu sonra gelinlik giyip fotoğraf çektir bari diye ağladı hiç gevşemedim. Evliliğinizde mutluysanız bi kaç aya tamamen unutuyorlar. Ama düğün filan yapsam Allah muhafaza o travmayı senelerce atlatamazdım

İlk haber şoku bu zamanla geçer. Taviz vermeyin haksız değilsiniz. O tavizler verilmeye başlanınca ardı arkası kesilmiyor hepten mutsuz olunuyor tahammül kalmıyor sinirler geriliyor. Dominant davranın ipleri ele alın, çift olarak olabildiğince kompakt bir şekilde nasıl içinden çıkarız diye planlayın ve böyle böyle düşündük diye aktarın olsun bitsin.

Yani tepkileri biraz abartı evet ama nihayetinde biz de Belçika da filan yaşamıyoruz.
Bu topraklarında böyle adetleri var .
Ne bileyim ben de hiç gelenekçi bi tip değilimdir ama herkesin tarzına hitap eden konseptlerde var artık bu tarz organizasyonlarda.
Nisan onların dilediği gibi düğün sizin dilediğiniz gibi olabilirdi misal belki böyle bi orta yol bulunabilirdi.
Ben çok çok modern olup modern de düğün yapıp şahane eğlenen çok insan gördüm yani .Dedigim gibi tarzım değil diye kestirip atmak yerine tarziniza uygun hale getirebilirdiniz belki.

Kedilere gelinlik damatlik giydirmeden evlenemezsiniz her gelenegi uygulayin :)

Benim fikrim su hayatta hatir icin kimler icin tavizler veriyoruz aileler icin tanisma yuzuk takma toreni yapilabilir bu cok birsey degil.

Sacinida begenirsin pastanda gelir gelmezsede pastasiz olur bunlar icin gerginlik cikarmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…