Haklılar mı?

Ay bana da komik geldi valla :)

2017 yılında bu merasimlerin bu kadar ciddiye alınması bana trajikomik geliyor ne bileyim. Araç değil amaç haline gelmiş resmen. "Kızım önemli olan senin mutluluğun, nasıl istersen öyle olsun" demelerini beklemedim değil :/

Bosuna nefes tuketmeyin. Bu durumdan aileler galip cikar. Kokteyl dedigimiz seyler evet cok modern. Yeni cag, ne guzel. Ama oraya gelecek cogu insan orfun adetin icinde yetismis insanlar. Bi kutlama yapiliyorsa birazda topluluga gore yapilmali.

Aynen katılıyorum
Teyze dayı damat halayı oynamak ister. Kokteylde klasik müzik falan olur, ters

Bizde eşimle böyle istiyorduk
Dümdüz direk evlenelim :)
Ama olmadı
Aileleri üzmeyelim dedik
Sonuç iki kına iki düğün yaptık :)
Prosedürlerle hiççç ilgilenmedik
İki tarafta kendi isteğine göre hazırladı herşeyi
Biz baya davetli gibi katıldık güldük eğlendik baya bayada yorulduk tabi
Büyükleri mutlu etmek önemli

Bu ne böyle Aşk-ı Memnu kıvamında "sen benim kızımdın" demediği kalmış hanım teyzenin. Sanki birinin yuvasına çomak soktunuz fenalaşmalar, bayılmalar vallahi kusura bakmayın amacım dalga geçmek değil ama aşırı komik geldi verilen tepkiler. Ben dibine kadar sizi haklı buldum, amaç sizin mutluluğunuza eşlik etmek mi, milleti mutlu etmek mi?

Annem ve babam sadece arkadaşlarının bulunduğu bir nikahla evlenmişler ama :) Asi gençler kocayınca geleneklerine bağlı hale geldi. Yapmadıkları bir şeyi benden bekleme hakları var mı?

herkese altin takildi onlarin geri gelmesi lazim dugun sart boynuna bir kurdela beyaz ya da kirmizi

Sen onu beklersen çok beklersin. Bu arada düğün değil kokteyl yada nikah yapacağım ben de. Bunu duyunca tabii ki mırın kırın eden oluyor da sallamayın. Önemli olan sizin isteğiniz. Ya birde ben dans etmeyi hele göbek atmayı hiç sevmem. Nişanlım zaten kazulet gibi.Tek yol nikah yada kokteyl bizde.

biz de yapmadik walla hic taki falan bizimkiler asiri modern zaten ama annen de kirilmasin bir minik tatlis sandik koyarsiniz isteyen para altin ne isterse birakir.

Annem ve babam sadece arkadaşlarının bulunduğu bir nikahla evlenmişler ama :) Asi gençler kocayınca geleneklerine bağlı hale geldi. Yapmadıkları bir şeyi benden bekleme hakları var mı?
Demekki kendilerinin hata yaptıklarını düşünüyorlar.veya yasayamadiklarini sizden yaşamanızı bekliyorlar.ben yine diyorum:minimum şekilde kültüre uygun hareket

Amanin biz de boyle baslamistik anneler ayilip bayilinca istanbulda arkadaslarimizla nikah + kokteyl yaptik, ustune ailelerimizin yasadiklari sehirlerde de birer dugun
Ama biz dugunlere maddi manevi hic karismadik, ailem kendi sehirlerinde, esimin ailesi kendi sehirlerinde mekandan davetiyeye her seyi hazırladı, biz misafir gibi dugune katilip altinlari toplayip ciktik
Yalniz kayinvalidemin yaptirdigi davetiye feciydi gullu manili falan, gorunce gulme krizine girdik

Ay neyse iste, su an olsa daha cok eglenmeye calisirdim cok sıkılmıştım ikisinde de
Bence darlanacaksaniz hic yapmayin, simdi gulerek anlatsam da o zaman gerilmistim ve ust uste 3 kez gelinlik giyip ayakta altın beklemekten cok yorulmustum

Önce o beni kırdı ama
O teyze dirdiri yapmis senin soyledigin laf kirici ama. Teyzen baska bir sey dediyse bilemem tabi. Ama cagla uygun bir merasim osun istedigim gibi olsun derken boyle tartismalara girersen sonuc zaten tatmin edici olmaz. Daha planli kivrak hareket edeceksin ya da pazarlik yapip karsilikli tavizlerde bulunacaksiniz ailenle. Sana bu satirlari taki toreni, bohca, kina gecesi gibi bir suru aktiviteyi yapmamis biri olarak yaziyorum canim.

Hangi yol bulunurdu bilmem ama teyzenize evet agir konusmussunuz. Seni ilgilendirmez ne demek valla yegenim bana soyle bende oturur aglardim.
Yapacaginiz tek seu tel dinleyip sonunda kapatmakti sessizce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…