• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklılık mı, mutluluk mu? Bu evden gitmek istiyorum.

Surekli_Karisik

Kimselerin vakti yok,durup ince şeyleri anlamaya.
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.657
2.413
133
Ahhhh nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. O kadar uzun, o kadar dağınık ama aslında o kadar net ve basit ki.
Özet şu, 2 yıllık evliyim, 2 yıldan sonra kayınvalidem ile oturmam isteniyor. Reddettim tabi ki, 2 yıldır onlar için evlat, çok iyi gelin olan ben, şimdi nankörüm.

Eşimin ailesinin maddi durumu çok iyidir, hatta hiç unutmam KP bir keresinde:"hiç çalışmadan oturup yesek, yine bütün sülaleye yeter" demişti, durumu anlatmak için. Şimdi ise maddi sebeplerden ötürü birlikte oturmalıymışız. Şunu da söyleyeyim, şimdi kp evinde oturuyoruz ama madem onlar sıkıntıda, bizim oturduğumuz ev kiraya verilecek, versinler, ben onlardan bir şey istemiyorum, ben eşimden istiyorum, kiraya çıkalım, çok iyi olmasak da idare edelim kendi kendimizi diyorum.

Ayyy çok uzun yaa siz sorun ben yanıtlayayım, sıkıntıdan yerimde duramıyorum, uzun uzun yazamıyorum, bu evde, bu şehirde durmak istemiyorum. Çıkıp hemen gitmek istiyorum. Çok karışığım, çok sıkılıyorum.

önce laf ederler, küserler sen hep güzellikle anlat.. sizi çok seviyorum ama ev ev üstüne olmaz, aynı evde anne kız bile kavgaediyor, anlaşamıyor, beni lütfen anlayın filan güzellikle anlat.. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.. eşini kolay ikna edermişsin gibi geliyor bana.. ondan da destek alırsan işin kolay..

En önemli soru:eşin ne diyor bu duruma?

Eşim kendi kendimize sıkıntı çekeceğimizi söylüyor, o ailesinin durumundan dolayı biraz rahata alışık, yapamamaktan, yetirememekten korkuyor. Bu arada mesleği çok iyidir ama işte.. Ailem de kırılır reddedersen diyor ki kırılmışlar bile. Şimdi onlara direkt söylediğim için benimle küs ve konuşmuyor.

Ahhhh nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. O kadar uzun, o kadar dağınık ama aslında o kadar net ve basit ki.
Özet şu, 2 yıllık evliyim, 2 yıldan sonra kayınvalidem ile oturmam isteniyor. Reddettim tabi ki, 2 yıldır onlar için evlat, çok iyi gelin olan ben, şimdi nankörüm.

Eşimin ailesinin maddi durumu çok iyidir, hatta hiç unutmam KP bir keresinde:"hiç çalışmadan oturup yesek, yine bütün sülaleye yeter" demişti, durumu anlatmak için. Şimdi ise maddi sebeplerden ötürü birlikte oturmalıymışız. Şunu da söyleyeyim, şimdi kp evinde oturuyoruz ama madem onlar sıkıntıda, bizim oturduğumuz ev kiraya verilecek, versinler, ben onlardan bir şey istemiyorum, ben eşimden istiyorum, kiraya çıkalım, çok iyi olmasak da idare edelim kendi kendimizi diyorum.

Ayyy çok uzun yaa siz sorun ben yanıtlayayım, sıkıntıdan yerimde duramıyorum, uzun uzun yazamıyorum, bu evde, bu şehirde durmak istemiyorum. Çıkıp hemen gitmek istiyorum. Çok karışığım, çok sıkılıyorum.

Eşin ne diyor bu duruma? Evinizde kalıp kayınpedere kira ödeseniz olmaz mı?

ben de bir kayınvalideyim.oğlumla gelinim ayrı evde ama gün gelirde,aynı evde oturmak durumunda kalırsak,maddi sebeplerden ötürü.kümes gibi bir yer tutarım yine yalnız otururum.bu geliniyle aynı evde olma fikri,kayınvalide olarak bir tek beni mi geriyor anlamıyorum.
nedir bu gelinle oturma merakı?

önce laf ederler, küserler sen hep güzellikle anlat.. sizi çok seviyorum ama ev ev üstüne olmaz, aynı evde anne kız bile kavgaediyor, anlaşamıyor, beni lütfen anlayın filan güzellikle anlat.. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.. eşini kolay ikna edermişsin gibi geliyor bana.. ondan da destek alırsan işin kolay..

Aaaynen böyle anlattım, kendi annem bile olsa yapamam dedim ama verdikleri cevap şu:"Biz de aynı evde asla rahat etmeyiz, biz sizin için bunu kabul ediyoruz da, sen nasıl etmiyorsun?"

Eşin ne diyor bu duruma? Evinizde kalıp kayınpedere kira ödeseniz olmaz mı?

Şu an oturduğumuz ev çok çok lüks, yani biz buranın kirasını ödeyemeyiz, bu arada KP on tane ev var, asla bize vermek zorunda değil, kendi emeği, kazancı ama bizden de bu fedakarlığı beklememeli. Küsmemeliler bence.

Eşim kendi kendimize sıkıntı çekeceğimizi söylüyor, o ailesinin durumundan dolayı biraz rahata alışık, yapamamaktan, yetirememekten korkuyor. Bu arada mesleği çok iyidir ama işte.. Ailem de kırılır reddedersen diyor ki kırılmışlar bile. Şimdi onlara direkt söylediğim için benimle küs ve konuşmuyor.

siz çalışıyormusunuz ?
öyleyse siz çıkın kiraya eşinizde anasının yanına gitsin beraber otursun totosu zora gelmemiş olur..

Şunu da belirteyim, öğretmenim ve kpssye hazırlanmak istiyorum ama ayrı evlerde, olduğumuz halde sürekli bir arada olmaktan hiiiiç ders çalışamamıştım. Eşime söyledim, sen bir yıl benim ders çalışacağım ortamı oluştur ben de bir sene sonra senin yükünü hafifletirim diye. Bir ikna olur gibi oluyor, sonra yine vazgeçiyor.

Gerekirse işe girin çalışın, sıkıntı çekmeyi de bahane edememiş olur.sonradan daha büyük sorunlar çıkacağına baştan söylemeniz iyi olmuş. Onun yapması gereken şeyi siz yapmak zorunda kalmışsınız bir de trip mi atıyor.Triplerini görmezden duymazdan gelin.

Cok mu hizmetkar itaatkarsiniz acaba?biraz asi olsaniz istemezlerdi
Demekki yan gelip yatmak istiyolar gelin var nasilsa diye

Ben babamin evinde zor hazirlaniyorum kpss ye.kimse yok evde aksama kadar

Aksam iki bulasik yikamak bile agir geliyo.cok stresli bi donem cunku.kimseyi cekemiyorum

Siz bu durumda ayni evde calisamassiniz bile

Ay garip insanlar var ya

Sanırım çocuk yok, peki siz çalışıyormusunuz? İki kişi bi evi rahat gecindirir.
Böyle büyük bi hataya düşmeyin sakınnn!!
Bakın ben kendi annemle bile aynı evde anlaşamadık, kayınvalideyle hiç düşünemem.. açın burdaki bu konudan ne kadar çok dert yananların konuların yorumlarını okutun ikna olacaktır diye düşünüyorum.

on tane evi var diyorsunuz,iflas mı etti?hepsini satacak mı?aynı evde,oturma zorunluluğunuz nedir?

İki yeni ev yaptırmış, evin teki 3 trilyon değerinde ama 300 bin borcu kalmış, borç için kredi çekiyorlar, krediyi ödemek için bizim evi ve yeni yapılan bir evi de kiraya verecekler, biz de kalan 3.evde hep beraber oturacağız. Diğer evler kirada zaten.

Cok mu hizmetkar itaatkarsiniz acaba?biraz asi olsaniz istemezlerdi
Demekki yan gelip yatmak istiyolar gelin var nasilsa diye

Ben babamin evinde zor hazirlaniyorum kpss ye.kimse yok evde aksama kadar

Aksam iki bulasik yikamak bile agir geliyo.cok stresli bi donem cunku.kimseyi cekemiyorum

Siz bu durumda ayni evde calisamassiniz bile

Ay garip insanlar var ya

Aslında minnet duyuyordum diyebilirim. Evlerinde oturuyoruz, KV eve ne alsa bizim eve de alır gelirdi, eşim biraz ailecidir, bir şey söyleyecek olsam bizim için neler yapıyorlar derdi, ben de susarsım artık. Sonunda patladım, hiçbir şey karşılıksız olmadı çünkü, o aldıysa ben pişirdim hazırladım. Çocuk olana kadar aslında KV ile aramız da iyiydi ama çocuktan sonra ilişkimiz de biraz bozuldu. İşte yavaş yavaş her şey patlak verdi

Back
X