• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklılık mı, mutluluk mu? Bu evden gitmek istiyorum.

İşte bu kadar!
Görümcemle çok iyi anlaşırdım, severdim onu, adaletli olduğuna inanırdım hep ama o bile onlar senin için bu kadar imkan sundu, şimdi de böyle bir fedakarlık yapıyorlar, senin ben yapamam demen hiç şık olmadı dedi. Kendi annem bile olsa istemem demek, çok kırıcıymış. Bir an önce durumu toparlamaya bakmalıymışım.
Boşanır giderim yine de aynı evde yapamam. Bunun sevgiyle, saygıyla, fedakarlıkla alakası yok! Zor olursa zorluğu ben çekeceğim. Haaa bir de demezler mi, şimdi bile dolabın bomboş, ileride ne yapacaksınız? Bana göre dolabım gayet iyi, aç kalmıyorum şükür ama ahhh. Çok doluyum.

iyide o imkanlar sana sunulmamış oğullarına sunulmuş.. oğulları başkasıyla evlenmiş olsa ona da sunulacakmış..
sanki sana özel bir imkan sağlamışlar gibi bıdı bıdı ya gerek yok..
eşinizde biraz gurur olsa o evi boşaltıp kiraya çıkar ..

İşte bu kadar!
Görümcemle çok iyi anlaşırdım, severdim onu, adaletli olduğuna inanırdım hep ama o bile onlar senin için bu kadar imkan sundu, şimdi de böyle bir fedakarlık yapıyorlar, senin ben yapamam demen hiç şık olmadı dedi. Kendi annem bile olsa istemem demek, çok kırıcıymış. Bir an önce durumu toparlamaya bakmalıymışım.
Boşanır giderim yine de aynı evde yapamam. Bunun sevgiyle, saygıyla, fedakarlıkla alakası yok! Zor olursa zorluğu ben çekeceğim. Haaa bir de demezler mi, şimdi bile dolabın bomboş, ileride ne yapacaksınız? Bana göre dolabım gayet iyi, aç kalmıyorum şükür ama ahhh. Çok doluyum.
çok garip bir durumun içindesin.
ne kadar da aşağılamışlar sizi.
dolabın boş ne demek.
valla ne yapın edin maddi bağınızı kopartın diyecem de eşin kopmuyormuş ki mesele bu.
ee kp kv hizmetçilerle vs. yaşayan yüksek sosyete filan mı dır nedir.
size dayattıkları şey akıl mantık dışı.
o kadar gelirin içinde yapılmak istenen çok saçma

Sanırım kendisi bana destek olursa, ailesini tamamen kaybetmekten korkuyor. Kendisine de küserler, konuşmazlar diye. Bilemiyorum. Ya olacak ya da olacak.
ailesi de parayla sizi ezmeye çalışıyor gibi geldi bana da.ne demek boş dolabınızı nasıl dolruracaksınız?
bu insanlar nasıl böyle zengin olmuşlar peki? kesin sonradan olmuşlardır,yoksa bu görgüsüzlük normal değil.evladına yardım yapmaksa amaç usuluyle yapılır.ben böyle gördüm.ne bileyim toruna hesap açar,para yatırır,evi oğlunun üstüne yapar,size hediye getirir falan filan. ama dolabnız ben dolduruyorum mantığı nedir?
bir gün öyle bir ters dönerler ki,şimdi burun kıvırdıklaırna muhtaç kalırlar.
bu arada sen kimsin ki kokoş kv nin(öyle canlandı gözümde,sarışın kabarık saçlı,kilolu,kırmızı rujlu) evine çıkmayı reddeiyorsun,bu fakir halinle :skandal::skandal::KK70::KK70::KK70::KK70:

Geçinememek filan bahane,sizi yanlarında istiyorlar; bu şekilde oğluyla geliniyle yaşamak isteyen aile o kadar çok ki.
İş eşinde bitiyor, evinizin kirası ne kadar? Ödeyemeyeceğiniz bir miktarsa taşının ya da eşin ailesine bir kısmını ödemeyi teklif etsin. Krediye yardım etmiş olursunuz; 300 binlik borç, 3 trilyonluk evleri olan biri için ödemesi kolay bir miktar.

Şu an oturduğumuz ev çok çok lüks, yani biz buranın kirasını ödeyemeyiz, bu arada KP on tane ev var, asla bize vermek zorunda değil, kendi emeği, kazancı ama bizden de bu fedakarlığı beklememeli. Küsmemeliler bence.
başka çocuk var mı onların tavrı nasıl? onlar ellerini taşın altına koyuyorlar mı

Şu an oturduğumuz ev çok çok lüks, yani biz buranın kirasını ödeyemeyiz, bu arada KP on tane ev var, asla bize vermek zorunda değil, kendi emeği, kazancı ama bizden de bu fedakarlığı beklememeli. Küsmemeliler bence.
Sizin için sizle oturmayı düşünüyoruz diyen insanlar bi zahmet evlerinden birini versinler.

iyide o imkanlar sana sunulmamış oğullarına sunulmuş.. oğulları başkasıyla evlenmiş olsa ona da sunulacakmış..
sanki sana özel bir imkan sağlamışlar gibi bıdı bıdı ya gerek yok..
eşinizde biraz gurur olsa o evi boşaltıp kiraya çıkar ..

Bir daha konu açılırsa ben de aynen bunları söylemeyi düşünüyorum. Eşim şu an benimle konuşmadığı için, aramızda geçen muhabbetten haberdar değil ama o da onlara hak veriyor. Ailem bizim için neler yaptı, sen onlar için bir fedakarlık yapmıyorsun diyor. Ben de sen git otur, dedim. Madem kendi evim yuvam olmayacak, birisinin anne babasıyla oturacağım, gider kendi anne babamla otururum. Derdim ne?

İşte bu kadar!
görümceye bak be !
fedakarlık tamam da sanki 3 günlük , farkında mısınız bir ömür hayatınızı etkileyecek bir karar bu !

ya birde aklıma geldi siz sahipsiz misiniz ya
sizin aileniz ne diyor bu duruma ?
ben olsam anneme babamı toplarım gelin beni savunun derim
benim kaynana da zamanında biz evlendikten sonra bir iki geveledi böyle zevzek zevzek beraberlik falan babam da '' ben size kaynana yanına diye kız vermedim '' dedi bi daha acamadılar konuyu
köpeksiz köyü buldular degneksiz geziyorlar bence
bu ne ya tamam teklifini yapar insan bir iki kere gelin kabul etmiyor işte kaynana kayınpeder görümce koca falan hepsi birlik olup küsmek de neymiş
görümceniz evli mi ? evli değilse sen git kaynana yanına deyin ona !

Bir daha konu açılırsa ben de aynen bunları söylemeyi düşünüyorum. Eşim şu an benimle konuşmadığı için, aramızda geçen muhabbetten haberdar değil ama o da onlara hak veriyor. Ailem bizim için neler yaptı, sen onlar için bir fedakarlık yapmıyorsun diyor. Ben de sen git otur, dedim. Madem kendi evim yuvam olmayacak, birisinin anne babasıyla oturacağım, gider kendi anne babamla otururum. Derdim ne?
ne fedakarlığı yapmışlar sizin için....hani siz her ay 5bin verin bana deseniz ya da illa bu evde oturucam kira vermeden deseniz anlarım bu tavrı da,bekelntiniz yok onlardan zaten.kendi yağınızla kavrulmak istiyorsunuz sadece..nesi dokunuyo bunlara acaba...

çok garip bir durumun içindesin.
ne kadar da aşağılamışlar sizi.
dolabın boş ne demek.
valla ne yapın edin maddi bağınızı kopartın diyecem de eşin kopmuyormuş ki mesele bu.
ee kp kv hizmetçilerle vs. yaşayan yüksek sosyete filan mı dır nedir.
size dayattıkları şey akıl mantık dışı.
o kadar gelirin içinde yapılmak istenen çok saçma

Benim derdim de maddi bağı koparmak ama kopmuyorlar. Her gün gelin oturalım, bizim bizden başka kimimiz var, birlikte olalım. Misafir gelir yardım lazım, bir yere gider sen de gel. Yemek yaptım sen yapma gel. Tabi hep canım kızım. Gık desem, oooo biz sizin için neler yaptık!! Sana hep canım dedik, kızım dedik. Gerçekten çok doluyum. Çıkıp gitmek istiyorum. Bu evi, onlarla yakın olmayı, hiçbir şeyi istemiyorum. Bu yaşananlar gitmek için sebep midir? Ortada kavga gürültü yok ama hissettiğim baskıyı anlatamam.

Ben size olayı şöyle özetleyeyim, aylık gelirlerini tam net bilmiyorum ama benim bildiğim 15-20 binlik aylık gelir var, beş bin lirası krediye gitse, geri kalanla geçinmek onlar için çok zor olacakmış.

valla pes diyorum gözleri doysun, asla taviz vermeyin. özgürlüğünüzü tamamen ellerine geçirmek istiyorlarmış gibi geldi bana. size maddi olarak ihtiyaçları yok. eşiniz de bir zahmet sizi geçindirecek. ilerde siz de çalışırsınız o zaman daha rahat olursunuz yeter ki huzur olsun. şimdi kabul ederseniz asla kurtulamazsınız.

ne fedakarlığı yapmışlar sizin için....hani siz her ay 5bin verin bana deseniz ya da illa bu evde oturucam kira vermeden deseniz anlarım bu tavrı da,bekelntiniz yok onlardan zaten.kendi yağınızla kavrulmak istiyorsunuz sadece..nesi dokunuyo bunlara acaba...

Sözlerini geçirememek dokunuyor sanırım.

valla pes diyorum gözleri doysun, asla taviz vermeyin. özgürlüğünüzü tamamen ellerine geçirmek istiyorlarmış gibi geldi bana. size maddi olarak ihtiyaçları yok. eşiniz de bir zahmet sizi geçindirecek. ilerde siz de çalışırsınız o zaman daha rahat olursunuz yeter ki huzur olsun. şimdi kabul ederseniz asla kurtulamazsınız.

Biliyorum. Bu yüzden kesinlikle kabul etmiyorum ama bu gergin ortamı kaldıramıyorum. Bu evde yaşamayı kaldıramıyorum, gitmek istiyorum. Gidersem haksız duruma düşer miyim? Ortada kavga gürültü yok hani ama hissettiğim baskıyı anlatamam.

İşte bu kadar!

Yani şu halleriyle sana bunları deme hakkını bulan adamlar, yarın evlerinde kalınca neler demez ya? Fedakarlık ne Allah aşkına, bu nasıl laf? Yapmasınlar efendim, konuşacaklarsa fedakarlık yapmasınlar. Sen de deki işte bize çok fedakarlık yaptılar ben daha fazla canlarını bizim için yorsunlar istemiyorum de.

Görümce kimde gelip koskoca kadına akıl veriyor? Herkesin aklı, mantığı kararı var arkadaş, buna saygı duymak bu kadar mı zor ya bu kadar mı? Kendisine sor bakalım evlenince zor geçim şartları olsa da kendine ait bir alanda, istediği gibi eşi ve çocuğuyla, huzurlu olmak mı ister yoksa lüks içinde KV evinde hep tetikte, rahat edemeden, aman KP bir yerden çıkar mı, aman banyoda giyineyim evde biri var mı düşüncesiyle olmayı mı? Resmen misafir oluyorsun el evinde ya. Ben 3 yıl kaldım KV ile ki KP vefat etmişti ki ben KV'yi aşırı aşırı severim ama yok, hep tetiktesin, hep misafirsin. O düşünceyi atamıyorsun hiç. Onu yalnız bırakmamak için kaldık ama en sonunda kendi evim olsun, bana ait olsun istedim yani.

Bence diren, pes etme. Eşine de biraz cilve yap, böyle güzel şeyler giyin gece ve relax anında konuş, hayatım bak bunları orada yapamayız falan de. Sana neler alıp giyeceğim de. Köprüyü geçene kadar. Kavga eder gibi değil, tatlılıkla hallet canım. KV belli çok çakal, oğlunun damarına basıp demogoji, acındırma ile etkileyecek, sen ondan önce etkile.

Geçinememek filan bahane,sizi yanlarında istiyorlar; bu şekilde oğluyla geliniyle yaşamak isteyen aile o kadar çok ki.
İş eşinde bitiyor, evinizin kirası ne kadar? Ödeyemeyeceğiniz bir miktarsa taşının ya da eşin ailesine bir kısmını ödemeyi teklif etsin. Krediye yardım etmiş olursunuz; 300 binlik borç, 3 trilyonluk evleri olan biri için ödemesi kolay bir miktar.

Bu evin aidatı da yüksek yani hem kira hem aidat yapamayız. Ki bu evi ben de istemiyorum. Taşınalım küçük olsun, kötü olsun, bizim olsun ama eşim "ailem de ailem" modunda şimdilik. Bakalım.

Biliyorum. Bu yüzden kesinlikle kabul etmiyorum ama bu gergin ortamı kaldıramıyorum. Bu evde yaşamayı kaldıramıyorum, gitmek istiyorum. Gidersem haksız duruma düşer miyim? Ortada kavga gürültü yok hani ama hissettiğim baskıyı anlatamam.

hayır gitmeyin ama taviz de vermeyin. net olun.istemiyorum kabul etmiyorum bitti. kocanıza da söyleyin size bir ev tutsun.

neye göre kime göre haksız.
onlar agöre zaten şimdi de haksızsın ki.
daha ne diyecek ne yapacaklar.
psikolojik şiddet görüyorsun resmen.
maddiyatlarıyla sizi ezmişler aynen de devam etmek istiyorlar.
o ultra lüks daire yerine kümeste otur şu muameleyi çekme daha iyi.
açıkcası sen resti çekmeden çözülmez bu mevzu.
açık açık tepkini ortaya koy.
şartlarını sun eşine.
yoksa ömür billah çekersin bu eziyeti

Back
X