• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklımıyım haksızmıyım ne yapmalıyım lütfen bir fikir.....

Bunları okuyunca kadınlar kulübünde valla insan evlilikten soğuyor benim de 3 yıllık bir ilişkim var anca bu sene okullar filan bitcek askerlik iş güç para biriktirme derken bazen daha çook var nasıl geçicek diyorum bazen de her şeyimizi yoluna koyalım öyle daha iyi olur diyorum. O kadar bekledikten sonra hele birileri önümüze taş koyarsa naparım onu da bilmiyorum. Siz de tepkinizi göstermekte haklısınız bence sakın aramayın bekleyin o düşünsün taşınsın altından kalksın kendi başına kalkabiliyorsa.

madem düğün borçlarınız takılarla ödenecek sende çeyizini borç yapda git
hatta kaynananla bir araya gelirsen dersin benimde baya düğün borcumuz olucak takılardan ödicem diye
birşey derse lafını yapıştır hanimefendiye
merak ettim nekadar borcu var kredi kartına?

bizde 2.sınıftan beri birlikteydik çıktığımızın her günü evlilik hayali kurduk hiç beklemek istemedik..çok sevioruz biran önce kavuşalım diorduk. ve ben beklememk için dğün paraları gitsin diordum dert değil diordumm..ama bizim borclarımızı ödemek adına altınalrdan vazgectim sonuçta..
innaının paracı maddiyatcı biri olmadım hiç bir zaman..benim asıl derdim ailesi bu durumda nasıl düşüncesiz olabilio.
onu öylesine seviyoumki inanın azıcık süphem olsa geri adım atardım ama o benim yaşam kaynağım inanın bazen kokusunu içime çekmek bile en kötü anımda moral oluo..
ama beni şuan aramaması çok zoruma gidior..ben haklıyım ve keşke böyle olmsaydı ufff:95:

madem düğün borçlarınız takılarla ödenecek sende çeyizini borç yapda git
hatta kaynananla bir araya gelirsen dersin benimde baya düğün borcumuz olucak takılardan ödicem diye
birşey derse lafını yapıştır hanimefendiye
merak ettim nekadar borcu var kredi kartına?

4000lira varmış o kadar kredi cekildi yanii..benim çeyizim hazır bi bulaşık makinem yok onuda almayacağım düğün paralarıyla alacağım artık

Son düzenleme:
bu durum beni kahrediyor zaten he suçlu hem güçlü...ona göre ben paranın lafını yapan altın meraklısı bi kıs durumuna düştm..ben inanın maddi sıkıntı cekmemek için set olarak aradım taradım en ince olanını beğendim dedim sırf maddi cöküntü olmasın die..o beni maddiyatçılıkla sucluo şimdi..kendime söz verdim aramayacağım işte düşün dedim ona zaten düşünsün taşınsın biraz
hep böyleydi ama ben hep haklıyken haksız duruma düştüm değişir dedim değişmedi.

işine gelmedi ya sizi o duruma düşürür tabi, asıl kendileri altın meraklısı olmasa durum bu olmazdı. hem evlenmenize destek cıkmıcaklar, hem elinizdekileri alıp sizi zor durumda bırakıcaklar... hem yağ gibi nişanlınız suyun üstüne cıkıp sizi üzücek!!! birde üstüne siz suçlu olucaksınız. oldu, başka bir emirleri varmı acaba!!!! eminim durumları yok diye herşeyin ucuzuna kaçmışsınızdır. ilk okudugumda bunu hissetmiştim zaten. eger cok paracı olsaydınız böyle bir şeyi bu kadar kolay önünüze getirip şart gibi koşamazlardı. geri adım atmayın bence...

işine gelmedi ya sizi o duruma düşürür tabi, asıl kendileri altın meraklısı olmasa durum bu olmazdı. hem evlenmenize destek cıkmıcaklar, hem elinizdekileri alıp sizi zor durumda bırakıcaklar... hem yağ gibi nişanlınız suyun üstüne cıkıp sizi üzücek!!! birde üstüne siz suçlu olucaksınız. oldu, başka bir emirleri varmı acaba!!!! eminim durumları yok diye herşeyin ucuzuna kaçmışsınızdır. ilk okudugumda bunu hissetmiştim zaten. eger cok paracı olsaydınız böyle bir şeyi bu kadar kolay önünüze getirip şart gibi koşamazlardı. geri adım atmayın bence...

aynen öyle arkadaşım..bende kendimden bian şüphe ettim benmi ayıp ediorum acaba die..ama yazdıkalrınızı okuyunca haklı olduğumu bikes daha anladım.
benimailemin durumu iyi..ve bana tabii sizin tuzunuz kuru sen ondan böyle rahatca konuşuorsun gibi laflar edior.oysaki benim ailem hesabında kitabında insanlar o yüzden bu duruma düşmezlerkii..senin ailenin hatasını ben nie ödeyim

Son düzenleme:
4000lira varmış o kadar kredi cekildi yanii..benim çeyizim hazır bi bulaşık makinem yok onuda almayacağım düğün paralarıyla alacağım artık

azda değil 40000 lr yatak odası alınıyor ya
nefret ediyorum sorumsuz insanlardan ya bari destek olmuyorsunuz köstek olmayın
inşallah bu yaptığı ilk ve son olur
boşver takma olan olmuş nişanlına bu konuyu açıp daha fazla üzmeyin birbirnizi
huzurunu bozma

içimde kalanları konuşmam lazım ama yanii hiç konuşmadan durursam daha çok içime atacağım..kızlar bu arada bir aydır hastayım..bunu bildiği halde beni kaderimle başbaşa bırakıp aramıyo..ve hastalığım üzgüntüye gelmio bunuda bilior bu ne gaddarlık dimi

azda değil 40000 lr yatak odası alınıyor ya
nefret ediyorum sorumsuz insanlardan ya bari destek olmuyorsunuz köstek olmayın
inşallah bu yaptığı ilk ve son olur
boşver takma olan olmuş nişanlına bu konuyu açıp daha fazla üzmeyin birbirnizi
huzurunu bozma
aynen öyle inan ailesinden hiç bi sey istemedim..hediye aldığında bilezahmet etmeyin dedim.ne siterseniz die soruldu tabii durumunuz yettiği kadar dedik..demekki kötü niyetli olup yüzsüzce isteklerde bulunmak gerekio..böyleleri daha mutu oluor..

canım yazdıklarını okudum..sen nişanlının sana trip yapmasını sakın ama sakın çok çok içerleyip de kendini harap etme..Neden mi? Çünkü erkekler hep böyledir..hiçbir zaman şaşmaştır. Erkekler ne zamanki çok çok haksızlarsa bir kadına karşı o kadar eğilipte özür dileyemediklerinden ters tepki vererek insanı suçlu psikolojisine sokarlarr..oda e..şşekkk gibi biliyor ailesinin yaptığı densizliği..ama ne desin benim annem boylee cimridir boyle gorgusuzdurr idare et mi desin..yok canım sen cok abartıyorsuna donduruyoo lafı...Sakın arama dıyorum ama dayanabıldıgın kadar aramamaya calıss desem daha dogru olacak sanırım. eğer birebir olanların anlattıysan bu kadar insandan biri sana sen haksızdın derdi olmadıgına gore sakın onun karşısında suclu duruma dusureyım deme kendnı..cok ustelemişsinn belki ama kim üstelemezki bu durumda ben de olsam dayanamayıp aynen senın gibi davranırdım..ben senden bişey istemezsen sen bide üstüme cıkıyon yok arkadas oyle! Ama durum olarak olan olmuşş ee peki esin calısmıyormuu ? sizin eve alacaklarınızı takılarınızla alın calıstıklarıyla odesınn...o zaman anlar neyın kac bucak oldugunu?

nişanlım çalışıo güsel bir işi var bende çalışıorum ama yinede onca borcu maaşla kapatamayız mecbur altınlara dokunucaz..
başlangıçta benden yanaydı haklısın dedi zaten ama çok üstüne gidince durum kötüye gitti. ama bende ne yapayım duramadım tutamadım kendimi.
artık yuva kuruo annesini değil bizi düşünesi gerekio yalanmıyım

Son düzenleme:
bir konuda anlaşalım canım...sorun zaten senin yüzdeyüz haklı olup ,annesinin de yüzdeyüz haksız olması ...cocugun ailesi için bu kadar boyun bukmesi onun da o kadar canınını sıkıyorduki bir müddet görüşmeyelime gelmiş mesele..yoksa seni cok ıyı anlıyordur sen hiç merak etme! sen kendi yerine koy yada ben koyayım..benim ailem bana böyle bir baskı yapıyor hiç istemesemde kabul ediyorum ama nişanlımın aileme ne olursa olsun dil uzatmasına heleki haklıysaa çok bozulurumm..haklımı olurum hayır ama insanın yaradılışı böyle işte..ama sen bu konuda ciddi ciddi altan alırsan böyle gelir böyle gider..
maasınız ıyı dıyorsunuz 4000 tl 10 taksıtle bile olsa 500 lira ödenir ayda ... evlendıkten sonra aydan aya ödersiniz en azından ismi olur...altınlarmıs paralarmıs onlarla evinizi yapın derim ben..yoksa yaptınız bu iyiliğin adı olmaz..Bu arada ona ben bunu aileme nasıl acıklarım dıye sordunmu hiç?

bu arada bir yeri kacırdımmı bılmıyorum ama ceyızım hazır dıyorsun ev için gerekli olan koltuktu vesaire yok dımı ortalıkta_ ee onları nasıl almıyor arkadas!

Gerekirse 5 yıl bekler, gene de evlenmezdim.Kayınvalide diğer çocuğu için harcama yapıyor, gelinin altınları ile kapatırım planında.Buna ses çıkaramayan bir eş ve bunu kabullenmek zorunda kalan bir bayan.
Zaten herşeye tamam demişsiniz, parada pulda altında gözünüz yok.Ama bana dayımın taktığı bileziği ben neden kaynanamın kredi kartını ödemek için bozdurayım?
Ev için, yuvam için, birlikteliğim için eyvallah lafı olmaz ama kayınvalidenin kredi kartı için kusura bakmasınlar cebimdeki bozukluğu vermem.
Ayrıca siz daha gelin olmadan sizin altın hesabınızın, borç kapama hesabındalarmıymış, bu da çok ilginç.
Zaman geçiyor, insanlar çirkinleşiyor. Eskiden yuva kurana millet yardım ederdi, şimdi evlenenden medet umuyorlar.
Allah onları ıslah etsin, size sabır versin.
Lütfen acele etmeyin, seneye evlenin, öbür sene evlenin, tartın biçin, gözlemleyin. Sonra karar verin.Bir ömür pişman olmayın.

ben bu durumu aileme nasıl açıklarım die sormadım daha doğrusu fırsat olmadı..kızdı kapattı..
ve annem ister istemez bu durumu öğrendi..beni ağlarken görünce çıldırdılar annede babamda..hiç kıyamazlar bana zaten..bende anlatmak zorunda kaldım..zaten sesli konuştuk duymuşlarda.
annmler çok yadırgadı bbam karşıma alıp konuşacağım dedi..
ev mayısta boşalacak o yüzden şimdilik netten baktık koltuklara.bu hafta sonu gidip alacaktık.tabii onlarında ilk tksiti nakit sorası düğün paralarıyla ödenecek

lafa gelince ailesi çok destek oluo..bana hep öyle anlatırdı ailem kötü günde hep yanında olur desteklerini görürsün bizde evlenene herkes bişiler alır yapar..ama hepsi fosmuş..baksanıza düğüne 2 ay kala kndi için kredi çektirio..yazık ya onada yazık banada yazık.

nişanlının ailesi madem maddi olarak düğün yapmaya hazır değil,utanmadan senin ananın babanın da takacağı altınlara kendi borçları için göz dikiyor o halde sen de düğünü bir sene ertele borçlarını kendileri çalışıp kapatsınlar.nasıl harcadıysalar öyle ödesinler.bir daha da senin parana güvenip borç yapmazlar.ne kadar ayıp yahu..bence düğünü erteleyin..evet aşıksınız,bir an önce kavuşmak istiyorsunuz ama mantıklı olan neyse onu yapın böylece hata yapmamış olursunuz ve mutluluk kendiliğinden gelir

zor bir durum olsa da soğukkanlılığını koru derim ben canım. Öncelikle çok üstüne düşme arama mesaj atma o seni arasın erkeklere kendilerini bulunmaz hint kumaşı gibi hissettirirsen bunu herzaman kullanıp trip yaparlar. Başta nasıl başlarsa öyle gider unutma. Benim de kayınvalidemlerin hiçbir katkısı olmamıştı, bizim de maddi sıkıntı olduğu halde nişanımızda taktıkları takıları bile eşim alıp onlara vermişti takın diye. Bazı insanlar hep verici olup yıpranırlar bazıları ise hep talepkâr olup sürekli kullanırlar. Lütfen çok verici olmamaya çalış. Sabırlı ol sorun senden kaynaklanmıyor sonuçta evlenecek adam sorumluluk sahibi olmalı ve ilk sorumluluğu eşine karşıdır herzaman. Ben eşime hep bunu söyledim kavgalar da etmiş olsak o biliyorki herşeyden önce çekirdek ailesi gelmezse bir evlilik yürümez. Anne babaya elbette destek olunur ama imkanlar elverdiği kadar. Senin ki gibi benim kayınvalidemler de hep diğer oğullarını destekleyip eşimden sürekli almaya alışmışlar hem de diğer oğullarının durumu bizden daha iyi olduğu halde... Seviyorsan ayrılma ama gerekirse düğün tarihiini ertelersiniz zaten annenler de haberdar üzülme herşey yoluna girer seni seviyorsa çözecektir ... Ben düğün takılarımı başkalarının harcadığı paraları ödemek için kullandırtmazdım...

Back
X